De meest romantische dag van
het jaar komt er weer aan. Wil je jouw Valentijntje dit jaar extra verwennen?
Verras hem of haar met een van onze heerlijke biobieren, wijnen, sterke dranken
of gift sets.
Tot en met zondag 14 februari geniet je van 14%
korting op al onze biologische dranken.
VAN BULCK: DE
ULTIEME REFERENTIE VOOR AL UW BIOLOGISCHE DRANKEN
Van
Bulck staat garant voor Belgische biobieren van de beste kwaliteit. Onze bieren
worden ambachtelijk gebrouwen met uitsluitend gecertificeerde biologische
ingrediënten en voldoen aan de vereiste normen om het Europese biolabel te
mogen dragen. Dit betekent dat de gebruikte grondstoffen voor minstens 95%
afkomstig zijn uit de biolandbouw. De hop en het graan worden met andere
woorden geteeld zonder chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en
kunstmest. Voor het fruit en de kruiden die tijdens het brouwproces worden
gebruikt, gelden dezelfde strenge normen.
Na hij in 2017 de
wereld van de animatiefilms positief verbaasde met de animatiereeks Mijn ridder
en ik (My Knight and Me) schiet de Oostduinkerkenaar Joeri Christiaen opnieuw
een hoofdvogel af. Met zijn Belgisch productiebedrijf Thuristar stuurt hij met
Mush Mush & de Zwammetjes (Mush Mush & The Mushables) een gloednieuwe
animatiereeks op ons los. Meer nog: vanaf 13 februari te zien op VRT-Ketnet om
16.10 u.
Meteen kunnen we kennis nemen van het noeste werk dat Joeri Christiaen
wist neer te zetten. Samen met zijn vriend Elfriede de Rooster uit Brabant (die
nog meewerkte aan de productie van De Smurfen) ontwikkelde hij de nieuwe
animatiereeks Mush Mush & The Mushables.
OOSTDUINKERKE PARIJS
Joerie Christiaen uit Oostduinkerke begon zijn artistieke loopbaan in de
KASK Gent (Koninklijke Academie Schone Kunsten) waarna hij het team van The
Triplets of Belleville ging vervoegen als lead animator. Daarna ging het als
een trein en zorgde hij met de Planktion Invasion in 2010 voor zijn eerste
tv-series. Joerie die in Parijs werkt als directeur van het Belgische Huis
Thuristar schreef en produceerde tegelijk de kortfilm 850 Meter. Hij stond in
2017 ook borg voor de tv-spin offs My Knight and Me.
Op zaterdag 13 februari is Mush Mush & The Mushables op Ketnet-tv om
16.10 u.te bewonderen, straks op zowat
150 landen wereldwijd.
Onder het motto We geven februari extra schwung! inspireert
sommelier Kenzo Lauwereins uit restaurant De VLASS, zich na drie succesrijke
jaren ook dit jaar in alcoholvrije cocktails om de liefhebbers een energieke
beleving te geven. Zijn enthousiasme gaf hem het idee om deze gezonde lijn door
te trekken tijdens deze moeilijke en barre tijden.
AMBACHTELIJK
Kenzo legt uit: Het zijn allemaal smaken die naar iets
fris, puur en ambachtelijk kunnen leiden. Uiteraard zonder alcohol. De
cocktails zijn ambachtelijk, vervaardigd naar eigen creatie, zonder extra
toevoegingen van suiker. Er zijn twee verschillende smaakpatronen: bloedsinaas
wortel karamel en of lychee appel basilicum. Steeds in flesjes van 259 ml
aan de prijs van 6 euro per flesje.
Gezien momenteel de restaurants nog niet toegankelijk
zijn, blijft Kenzo Lauwereins niet bij de pakken zitten. Hij levert deze in
huis gemaakte alcoholvrije cocktail graag aan huis in Middelkerke en zijn
deelgemeenten.
Geen trek om de koken met Sint-Valentijn ? Geliefden
vinden hierbij zeker de weg naar Hotel St-Laureins met Guido Bogaert aan het
fornuis in restaurant BISTRO GUIDO. Het huis zorgt voor heerlijke
liefdesschotels waarbij de gerechten volgens afspraak aan huis kunnen
worden geleverd in alle deelgemeenten van Middelkerke en buur Nieuwpoort. Dat
alles op
12 13 en 14 februari 2021
SINT-LAUREINS VALENTINE
Salade
Folle ganzenlever graved lax avocado
Skrei
(LIEFDEVIS) zeekraal Noilly Prat
Valentijnsnoepje
Bladerdeeg frambozenmousse
45
euro per persoon
Graag
drie dagen vooraf bestellen.
OOOOOOOOOOOOOOOO
IEDERE DAG AFHAALGERECHTEN
En er is nog meer te genieten in Hotel St-Laureins en
restaurant Bistro GUIDO:
° Paling van de Chef tomaat dragon room
° Konijn met donker Kasteelbier
° Stoofpotje van varkenswangetjes
° Haantje in rode wijn
° Kreeft op diverse wijzen
° aan te vullen met wortelpuree aardappelgratin rijst
witlofsalade en nog veel meer.
Elke dag af te halen tussen 11 en 13 u en tussen 16.30 en
18 u.(niet op woensdag)
Zij die het begrepen hebben op al dat lekkers dat uit de
zee en de polders komt, kunnen hun hartje ophalen met wat Chef Bruno en
gastvrouw Martine op tafel zetten in de periode rond Sint-Valentijn.
Van vrijdag 5 tot en met zondag 28 februari is er de
keuze tussen twee succulente menus, telkens vanaf 2 personen.
VALENTIJNSMENU
Drie
hapjes met flesje Cava 25cl
-
Sint-Jacobsnootjes
met prei en witloof saus Nouilly Prat
of
Langoustinestaartjes
in de over met verse tuinkruiden
-
Bisque
van garnalen
-
Skrei
op bedje van spinazie, Nantaissaus, peterselieaardappeltjes
of
Mechelse
koekoek, groentenlasagne, stroaardappels
-
Citroentaartje
of Chocolademousse
60 euro per persoon
KREEFTMENU
Drie
hapjes met fles Cava 0,25 cl
Halve
kreeft op zijn mooist met sausjes
Bisque
van garnalen
Halve
kreeft met fijne kruiden in de oven
Citroentaartje
of Chocolademousse
65 euro per persoon
Telkens DAAGS vooraf te bestellen op 0475 64 17 28
Cupido maakt zich in de
gezellige BAR DU SOLEIL aan de Priorijlaan 34 in Westende-Bad klaar om de
geliefden culinair te verwennen. David & Annick pakken er immers uit met
een smaakvolle
VALENTIJNDSBOX
Assortiment hapjes warm en koud (5)
---
Paprikasoep
---
Varkenshaasje/risotto met champignons
of
Lamsragoût/gebakken -
krielaardappelen
of
Gebakken zalmfilet/risotto met
groentjes
---
Chocolademousse
Box voor 2 personen
70 euro(= 35 euro per persoon)
Graag bestellen vóór 10 februari op 059
30 09 54
Lekkerbekken
en geliefden weten het: Valentijn vier je niet alleen. Meer nog, Valentijn vier
je met je geliefde aan tafel. Nu het voorlopig nog niet kan in je vertrouwd
restaurant zet restaurant DE KELLE haar beste beentje voor en tovert een
liefdevol feestmaal voor je klaar. Af te halen en thuis te genieten.
VALENTIJN MENU
12
13 14 15 februari
Overheerlijk
voorspel met ongekende geneugten
St-Jacobsoester
langoustine Belgian cavia
Vurige
explosieve nacht
Tong
kreeft op matras van hopscheuten
Een
wilde date
Tarbot
groene asperges risotto met bospaddestoelen
Het
ultieme orgasme vol passie
Framboos
coconut yoghurt
120
euro voor 2 personen
Graag vooraf gestellen via tel. 058 51 18 55 of via info@dekelle.be
PS:
elk weekend is er steevast een uitgelezen Weekendmenu alle info: Facebook
BVBA
G. Casteleyn, nauwelijks twee jaar te vinden op de Ambachtelijke Zone in
Middelkerke na 100 jaar te zijn gevestigd in Leffinge maakte van de
corona-periode gebruik om de kantoren en tentoonstellingsruimten in een nieuw
kleedje te steken.
Zaakvoerder Geert Casteleyn:
Sinds november zit de Horeca op slot. Gevolg: veel kalmer in de zaak. Dan maar
gebruik gemaakt van wat kleine verbouwingen en opfriswerkjes, een laagje verf
en wat nieuwe kantoormeubeltjes. Wat bleek: niets daarvan. Eega Nancy zag het
ietsje anders. We vlogen er met de grote middels in: alles eruit. Nieuwe
ontvangstbalie, nieuwe ingang techniekers met vergaderruimte, vijf nieuwe
bureraus, nieuwe vergaderzaal met tv-conferenties buitenland, archiefruimte
enz. Voeg daarbij nieuwe vloeren en je weet meteen dat onze kantoorruimte er
straks totaal anders zal uitzien.
CASTELEYN HORECAMATERIAAL
En dit is lang nog niet
alles. In de hitte van de werkzaamheden haalt men per ongeluk een stuk van de
gevel naar beneden. Geert Casteleyn: Met het gevolg dat we meteen een complete
nieuwe lichtreclame nodig hadden. Nu Gianni (4de generatie
Casteleyn) sinds al ruim een jaar de zaak mee uittekent, lieten we G. Casteleyn
voor de geschiedenis en maakten we er Casteleyn Horecamateriaal van. We maken
ons sterk dat we klaar zijn met de werken wanneer de Horeca de deuren weer mag
openen, wellicht maart.
OPENING MET PROMOS
Het is duidelijk, Casteleyn
Horecamateriaal, gaat er straks in een nieuw kleedje hard tegen aan. Al meer
dan een eeuw staat deze firma ten dienste van de Horeca en zorgt voor
topservice. De verbouwingswerken zullen niet ongemerkt doorgaan. Geert
Casteleyn: We pakken niet alleen uit met een opening, maar steunen de Horeca
met allerhande zeer interessante promos en doen verder met liefde wat we graag
doen: klaar staan voor de Horeca !
Tijdens
de verbouwingen blijft de servicelijn 059 30 00 15 of 0472 93 40 07 ter
beschikking voor herstellingen en bestellingen. Na de werken is de winkel
toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 8.30 u. tot 16 uur.
Onder het
motto Geniet van onze Specialiteiten
pakken deze drie Nieuwpoortse topzaken uit met een gezamenlijke
TAKE AWAY FORMULE
Met het
oog op VALENTIJN pakt men uit met een uitgelezen formule waarbij niet alleen
een MENU, maar tegelijk alle ingrediënten afzonderlijk kunnen besteld worden.
Na de ondertekening van de
overeenkomst voor de uitbating van het nieuwe casino door het gemeentebestuur
Middelkerke en de NV Belcasinos, maakt burgemeester Jean-Marie Dedecker en zijn
bestuur hard werk de andere uitbatingen. Zo staan een hotel en restaurant hoog
op de agenda, terwijl de evenementen in eigen beheer worden ingevuld.
De
Middelkerkse burgervader is formeel: Nu
de speelzaaluitbating rond is maken we werk van het hotel en het restaurant.
Ook de uitbating van de evenementenzaal wordt ingevuld. We zetten een
prachtgebouw op een toplocatie neer. We hebben een sterke partner voor de
speelzaal. De andere faciliteiten moeten dus ook state of the art zijn. Ons gebouwconcept laat meerdere uitbatingen
onder één dak toe. Dus ik hoop dat we meerdere topspelers uit de horeca
aantrekken, zodat die volle bak op hun core
business kunnen inzetten. Ik ga er geen doekjes om winden: we gaan voor een
toprestaurant en een tophotel.
STERRENCOMBINATIE
In het voorjaar schrijven we twee
nieuwe concessieleidraden uit: één voor het restaurant en één voor het hotel.
We herhalen dus ons beproefde aanbestedingsrecept: na een selectieprocedure,
kiezen we waardevolle kandidaten die uiteindelijk aan de gunningprocedure
kunnen deelnemen. Burgemeester Jean-Marie Dedecker is ervan overtuigd dat
Middelkerke en het casinogebouw voldoende ingrediënten bieden voor een
sterrencombinatie: Ik ben er zeker van: het casinogebouw wordt het kloppend
hart van onze gemeente en daar horen topgastronomie en -hospality gewoon bij.
Kijk naar Vicky Geunes. Die behaalde vorige week een derde Michelinster voor
zijn restaurant Zilte in het MAS in Antwerpen. Een topchef op een toplocatie
met in hetzelfde gebouw een tophotel? Dat zou toch perfect in ons casinogebouw
kunnen?
ZELF EVENEMENTENZAAL
UITBATEN
In de
marge van de invulling van de twee toplocaties hotel en restaurant, hakt het
gemeentebestuur meteen de knoop door wat betreft de evenementenzaal in het casinogebouw.
Schepen voor Toerisme en Evenementen
Tom Dedecker wil lessen uit het verleden trekken: Middelkerke is een
evenementengemeente bij uitstek. Voor een stuk dankzij externe organisatoren,
maar ook dankzij onze eigen diensten. We zijn ervan overtuigd dat een eigen
beheer van de evenementenhal de beste optie is. Een scenario zoals bij het
vorige casino willen we absoluut vermijden. De Baccarazaal werd niet goed
onderhouden en dat voelde je in het ganse gebouw. Externe organisatoren zullen
van harte welkom zijn. Het casinogebouw moet evenementen met nationale
uitstraling kunnen verwelkomen, maar de evenementenhal zal ook een toplocatie
voor onze eigen evenementen worden. Denk maar aan het Champagneweekend: een
evenement met die traditie en uitstraling moet in ons nieuwe casinogebouw
doorgaan.
Fotos:
Bouwteam Nautilus, Luc Cassiman en Georges Keters
NIEUW CASINO MIDDELKERKE - NIEUWE PAREL AAN ZEE GROEIT
Nieuw
Casino Middelkerke krijgt vorm
NV BELCASINOS is uitbater van de speelzaal
De uitvoering van de bouw van het
nieuwe Casino in Middelkerke krijgt stilaan vorm. Zopas werd de langdurige
concessieovereenkomst ondertekend. Intussen wordt druk gewerkt aan de plannen voor de andere uitbatingen in het
nieuwe casino.
Vorige week sloten het
gemeentebestuur Middelkerke en Belcasinos NV de definitieve overeenkomst voor
de uitbating van de speelzaal af. De overeenkomst werd in november al
goedgekeurd, maar door een procedure bij de Raad van State bleef de
ondertekening op zich wachten. Er was inderdaad een andere mededinger die een
procedure uiterst dringende noodzakelijkheid voor de Raad van State opstartte.
Dat is een beroepsmogelijkheid bij zon aanbesteding. De Raad van State
verwierp trouwens dat verzoek en stelde dat de procedure correct verliep,
verklaart burgemeester Jean-Marie Dedecker.
Slagader voor gezonde financiering
Belcasinos krijgt het recht om de
toekomstige speelzaal voor 30 jaar uit te baten. Die lange looptijd biedt
Belcasinos een lang en stabiel uitbatingperspectief. Ze moeten dus niet bang
zijn om te investeren. Daarnaast kregen we ook de garantie dat het huidige
casinopersoneel in de nieuwe speelzaal kan blijven werken. Burgemeester Jean-Marie
Dedecker is resoluut: De deal met Belcasinos is de financiële slagader voor
het complete casinoproject. Dankzij de concessievergoeding van 2,5 miljoen euro
per jaar zijn de bouw- en onderhoudskosten voor het casinogebouw helemaal
gedekt.