Geen trek om de koken met Sint-Valentijn ? Geliefden
vinden hierbij zeker de weg naar Hotel St-Laureins met Guido Bogaert aan het
fornuis in restaurant BISTRO GUIDO. Het huis zorgt voor heerlijke
liefdesschotels waarbij de gerechten volgens afspraak aan huis kunnen
worden geleverd in alle deelgemeenten van Middelkerke en buur Nieuwpoort. Dat
alles op
12 13 en 14 februari 2021
SINT-LAUREINS VALENTINE
Salade
Folle ganzenlever graved lax avocado
Skrei
(LIEFDEVIS) zeekraal Noilly Prat
Valentijnsnoepje
Bladerdeeg frambozenmousse
45
euro per persoon
Graag
drie dagen vooraf bestellen.
OOOOOOOOOOOOOOOO
IEDERE DAG AFHAALGERECHTEN
En er is nog meer te genieten in Hotel St-Laureins en
restaurant Bistro GUIDO:
° Paling van de Chef tomaat dragon room
° Konijn met donker Kasteelbier
° Stoofpotje van varkenswangetjes
° Haantje in rode wijn
° Kreeft op diverse wijzen
° aan te vullen met wortelpuree aardappelgratin rijst
witlofsalade en nog veel meer.
Elke dag af te halen tussen 11 en 13 u en tussen 16.30 en
18 u.(niet op woensdag)
Zij die het begrepen hebben op al dat lekkers dat uit de
zee en de polders komt, kunnen hun hartje ophalen met wat Chef Bruno en
gastvrouw Martine op tafel zetten in de periode rond Sint-Valentijn.
Van vrijdag 5 tot en met zondag 28 februari is er de
keuze tussen twee succulente menus, telkens vanaf 2 personen.
VALENTIJNSMENU
Drie
hapjes met flesje Cava 25cl
-
Sint-Jacobsnootjes
met prei en witloof saus Nouilly Prat
of
Langoustinestaartjes
in de over met verse tuinkruiden
-
Bisque
van garnalen
-
Skrei
op bedje van spinazie, Nantaissaus, peterselieaardappeltjes
of
Mechelse
koekoek, groentenlasagne, stroaardappels
-
Citroentaartje
of Chocolademousse
60 euro per persoon
KREEFTMENU
Drie
hapjes met fles Cava 0,25 cl
Halve
kreeft op zijn mooist met sausjes
Bisque
van garnalen
Halve
kreeft met fijne kruiden in de oven
Citroentaartje
of Chocolademousse
65 euro per persoon
Telkens DAAGS vooraf te bestellen op 0475 64 17 28
Cupido maakt zich in de
gezellige BAR DU SOLEIL aan de Priorijlaan 34 in Westende-Bad klaar om de
geliefden culinair te verwennen. David & Annick pakken er immers uit met
een smaakvolle
VALENTIJNDSBOX
Assortiment hapjes warm en koud (5)
---
Paprikasoep
---
Varkenshaasje/risotto met champignons
of
Lamsragoût/gebakken -
krielaardappelen
of
Gebakken zalmfilet/risotto met
groentjes
---
Chocolademousse
Box voor 2 personen
70 euro(= 35 euro per persoon)
Graag bestellen vóór 10 februari op 059
30 09 54
Lekkerbekken
en geliefden weten het: Valentijn vier je niet alleen. Meer nog, Valentijn vier
je met je geliefde aan tafel. Nu het voorlopig nog niet kan in je vertrouwd
restaurant zet restaurant DE KELLE haar beste beentje voor en tovert een
liefdevol feestmaal voor je klaar. Af te halen en thuis te genieten.
VALENTIJN MENU
12
13 14 15 februari
Overheerlijk
voorspel met ongekende geneugten
St-Jacobsoester
langoustine Belgian cavia
Vurige
explosieve nacht
Tong
kreeft op matras van hopscheuten
Een
wilde date
Tarbot
groene asperges risotto met bospaddestoelen
Het
ultieme orgasme vol passie
Framboos
coconut yoghurt
120
euro voor 2 personen
Graag vooraf gestellen via tel. 058 51 18 55 of via info@dekelle.be
PS:
elk weekend is er steevast een uitgelezen Weekendmenu alle info: Facebook
BVBA
G. Casteleyn, nauwelijks twee jaar te vinden op de Ambachtelijke Zone in
Middelkerke na 100 jaar te zijn gevestigd in Leffinge maakte van de
corona-periode gebruik om de kantoren en tentoonstellingsruimten in een nieuw
kleedje te steken.
Zaakvoerder Geert Casteleyn:
Sinds november zit de Horeca op slot. Gevolg: veel kalmer in de zaak. Dan maar
gebruik gemaakt van wat kleine verbouwingen en opfriswerkjes, een laagje verf
en wat nieuwe kantoormeubeltjes. Wat bleek: niets daarvan. Eega Nancy zag het
ietsje anders. We vlogen er met de grote middels in: alles eruit. Nieuwe
ontvangstbalie, nieuwe ingang techniekers met vergaderruimte, vijf nieuwe
bureraus, nieuwe vergaderzaal met tv-conferenties buitenland, archiefruimte
enz. Voeg daarbij nieuwe vloeren en je weet meteen dat onze kantoorruimte er
straks totaal anders zal uitzien.
CASTELEYN HORECAMATERIAAL
En dit is lang nog niet
alles. In de hitte van de werkzaamheden haalt men per ongeluk een stuk van de
gevel naar beneden. Geert Casteleyn: Met het gevolg dat we meteen een complete
nieuwe lichtreclame nodig hadden. Nu Gianni (4de generatie
Casteleyn) sinds al ruim een jaar de zaak mee uittekent, lieten we G. Casteleyn
voor de geschiedenis en maakten we er Casteleyn Horecamateriaal van. We maken
ons sterk dat we klaar zijn met de werken wanneer de Horeca de deuren weer mag
openen, wellicht maart.
OPENING MET PROMOS
Het is duidelijk, Casteleyn
Horecamateriaal, gaat er straks in een nieuw kleedje hard tegen aan. Al meer
dan een eeuw staat deze firma ten dienste van de Horeca en zorgt voor
topservice. De verbouwingswerken zullen niet ongemerkt doorgaan. Geert
Casteleyn: We pakken niet alleen uit met een opening, maar steunen de Horeca
met allerhande zeer interessante promos en doen verder met liefde wat we graag
doen: klaar staan voor de Horeca !
Tijdens
de verbouwingen blijft de servicelijn 059 30 00 15 of 0472 93 40 07 ter
beschikking voor herstellingen en bestellingen. Na de werken is de winkel
toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 8.30 u. tot 16 uur.
Onder het
motto Geniet van onze Specialiteiten
pakken deze drie Nieuwpoortse topzaken uit met een gezamenlijke
TAKE AWAY FORMULE
Met het
oog op VALENTIJN pakt men uit met een uitgelezen formule waarbij niet alleen
een MENU, maar tegelijk alle ingrediënten afzonderlijk kunnen besteld worden.
Na de ondertekening van de
overeenkomst voor de uitbating van het nieuwe casino door het gemeentebestuur
Middelkerke en de NV Belcasinos, maakt burgemeester Jean-Marie Dedecker en zijn
bestuur hard werk de andere uitbatingen. Zo staan een hotel en restaurant hoog
op de agenda, terwijl de evenementen in eigen beheer worden ingevuld.
De
Middelkerkse burgervader is formeel: Nu
de speelzaaluitbating rond is maken we werk van het hotel en het restaurant.
Ook de uitbating van de evenementenzaal wordt ingevuld. We zetten een
prachtgebouw op een toplocatie neer. We hebben een sterke partner voor de
speelzaal. De andere faciliteiten moeten dus ook state of the art zijn. Ons gebouwconcept laat meerdere uitbatingen
onder één dak toe. Dus ik hoop dat we meerdere topspelers uit de horeca
aantrekken, zodat die volle bak op hun core
business kunnen inzetten. Ik ga er geen doekjes om winden: we gaan voor een
toprestaurant en een tophotel.
STERRENCOMBINATIE
In het voorjaar schrijven we twee
nieuwe concessieleidraden uit: één voor het restaurant en één voor het hotel.
We herhalen dus ons beproefde aanbestedingsrecept: na een selectieprocedure,
kiezen we waardevolle kandidaten die uiteindelijk aan de gunningprocedure
kunnen deelnemen. Burgemeester Jean-Marie Dedecker is ervan overtuigd dat
Middelkerke en het casinogebouw voldoende ingrediënten bieden voor een
sterrencombinatie: Ik ben er zeker van: het casinogebouw wordt het kloppend
hart van onze gemeente en daar horen topgastronomie en -hospality gewoon bij.
Kijk naar Vicky Geunes. Die behaalde vorige week een derde Michelinster voor
zijn restaurant Zilte in het MAS in Antwerpen. Een topchef op een toplocatie
met in hetzelfde gebouw een tophotel? Dat zou toch perfect in ons casinogebouw
kunnen?
ZELF EVENEMENTENZAAL
UITBATEN
In de
marge van de invulling van de twee toplocaties hotel en restaurant, hakt het
gemeentebestuur meteen de knoop door wat betreft de evenementenzaal in het casinogebouw.
Schepen voor Toerisme en Evenementen
Tom Dedecker wil lessen uit het verleden trekken: Middelkerke is een
evenementengemeente bij uitstek. Voor een stuk dankzij externe organisatoren,
maar ook dankzij onze eigen diensten. We zijn ervan overtuigd dat een eigen
beheer van de evenementenhal de beste optie is. Een scenario zoals bij het
vorige casino willen we absoluut vermijden. De Baccarazaal werd niet goed
onderhouden en dat voelde je in het ganse gebouw. Externe organisatoren zullen
van harte welkom zijn. Het casinogebouw moet evenementen met nationale
uitstraling kunnen verwelkomen, maar de evenementenhal zal ook een toplocatie
voor onze eigen evenementen worden. Denk maar aan het Champagneweekend: een
evenement met die traditie en uitstraling moet in ons nieuwe casinogebouw
doorgaan.
Fotos:
Bouwteam Nautilus, Luc Cassiman en Georges Keters
NIEUW CASINO MIDDELKERKE - NIEUWE PAREL AAN ZEE GROEIT
Nieuw
Casino Middelkerke krijgt vorm
NV BELCASINOS is uitbater van de speelzaal
De uitvoering van de bouw van het
nieuwe Casino in Middelkerke krijgt stilaan vorm. Zopas werd de langdurige
concessieovereenkomst ondertekend. Intussen wordt druk gewerkt aan de plannen voor de andere uitbatingen in het
nieuwe casino.
Vorige week sloten het
gemeentebestuur Middelkerke en Belcasinos NV de definitieve overeenkomst voor
de uitbating van de speelzaal af. De overeenkomst werd in november al
goedgekeurd, maar door een procedure bij de Raad van State bleef de
ondertekening op zich wachten. Er was inderdaad een andere mededinger die een
procedure uiterst dringende noodzakelijkheid voor de Raad van State opstartte.
Dat is een beroepsmogelijkheid bij zon aanbesteding. De Raad van State
verwierp trouwens dat verzoek en stelde dat de procedure correct verliep,
verklaart burgemeester Jean-Marie Dedecker.
Slagader voor gezonde financiering
Belcasinos krijgt het recht om de
toekomstige speelzaal voor 30 jaar uit te baten. Die lange looptijd biedt
Belcasinos een lang en stabiel uitbatingperspectief. Ze moeten dus niet bang
zijn om te investeren. Daarnaast kregen we ook de garantie dat het huidige
casinopersoneel in de nieuwe speelzaal kan blijven werken. Burgemeester Jean-Marie
Dedecker is resoluut: De deal met Belcasinos is de financiële slagader voor
het complete casinoproject. Dankzij de concessievergoeding van 2,5 miljoen euro
per jaar zijn de bouw- en onderhoudskosten voor het casinogebouw helemaal
gedekt.
#mkpromenade wordt de motor van de
renaissance van Westende-Bad.
Op
maandag 18 januari zijn de eerste werkzaamheden voor de realisatie van de
nieuwe zeedijk van Westende opgestart. De aanleg van de eerste grasdijkzone is
de eerste fase in dit sleutelproject van het Middelkerkse beleidsplan en het
Masterplan Kustverdediging van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en
Kust (MDK). Op 30 juni 2023 zal de volledige Westendse zeedijk getransformeerd
zijn in #mkpromenade: een beschermende, zonovergoten en groene promenade in een
toeristische topregio.
GRASDIJKZONE
De realisatie van #mkpromenade
verloopt in drie fasen. Tot 30 juni 2021 is de zone tussen de Oceaanlaan en de
Noordzeelaan aan de beurt. Daar komt de eerste grasdijkzone: het strand krijgt
een ander profiel en een helmgraszone. Daarnaast legt de aannemer nieuwe
wandelpaden op het strand aan en verdwijnt het sanitaire blok aan de
Flandrialaan. Tussen nu en begin maart vinden de werken vooral op het strand
plaats, zegt schepen voor openbare werken Dirk De Poortere. We verwachten
weinig impact. Begin maart start aannemer Stadsbader met de renovatie van de
eigenlijke zeedijk, zowel bovenbouw en riolering. Die werken zijn natuurlijk
iets ingrijpender, maar zoals altijd trachten we de impact tot een absoluut
minimum te beperken, zeker op de zeedijk. Voor het zomerverlof 2021 moet deze
fase klaar zijn.
AANTREKKELIJKE
PROMENADE
Het project moet van de zeedijk een
veilige, toegankelijke en aantrekkelijke promenade maken. Hoofdontwerper Philip
Moyersoen legt nog eens uit hoe dat gebeurt: De grasdijk moet storende
effecten van extreme weersomstandigheden beter beheersen. Het nieuwe
strandprofiel en de helmgraszones kunnen opwaaiend zand en een onstuimige zee
op natuurlijke wijze opvangen. Bijkomend pluspunt: de groene zone geeft het
strand een mooie natuurlijke uitstraling, zonder tekort te doen aan de strenge
eisen die MDK oplegt rond kustveiligheid. Die grasdijk wordt echter niet overal
aangelegd. Neen dat klopt, vervolgt Philip. In de toeristische centrumzone,
tussen de Noordzeelaan en het Rauschenbergplein bouwen we een golfdempende
uitbouw (GDU). Dat is een zeedijk in twee niveaus. De bestaande zeedijk krijgt
er naast een nieuwe bovenlaag een lagere verdieping bij die de kracht uit
eventuele zware golfslag weghaalt. Maar de GDU wordt ook een extra wandeldijk,
dicht op het strand en sneller in de zon. De derde projectzone wordt dan weer
een grasdijk, besluit Philip. Het ontwerp van de nieuwe zeedijk creëert
daarnaast meer vrije ruimte en meer zonuren. Ook voor de horecaterrassen.
Comfortabele, mooie dienstgebouwtjes en meer toegangspaden naar het strand
verhogen de belevingswaarde.
MASTERPLAN KUSTVEILIGHEID
Het plan voor #mkpromenade is niet
alleen ingegeven door de sterke innovatienood die in Westende heerst. Voor ons
agentschap is de bescherming van de kust en het hinterland tegen stormvloeden
prioritair, vertelt projectingenieur Niels Vanmassenhove (MDK). Net als op
andere plaatsen langs de kust werken we hier samen met de gemeente om er ook
een esthetisch mooi geheel van te maken. #mkpromenade zal Westende optimaal
beschermen tegen stormvloeden. Het innovatieve karakter zit in
de aanleg van de grasdijk volgens het duin-voor-dijk principe. Net zoals een
klassieke stormmuur die de kustzone beschermt tegen overstromingen, maar
dan met oog voor groen én met een recreatieve meerwaarde.
WESTENDE WEER PAREL VAN DE
KUST
Voor burgemeester Jean-Marie
Dedecker is #mkpromenade een absoluut sleutelproject in het Middelkerkse
beleidsplan. De nieuwe zeedijk moet Westende niet alleen beter beschermen bij
zwaar weer, het moet de gezellige badplaats een nieuwe toeristische en
economische impuls geven. Ik hoorde dat de economische activiteit in
Nederlandse badsteden met gelijkaardige projecten snel groeit. Ik hoop voor een
gelijkaardig scenario hier in Westende. Weet ook dat we hier al ferme
inspanningen doen om de kwaliteit van de woningen op te krikken, het
veiligheidsgevoel te verhogen en degelijke handelaars aan te trekken. De nieuwe
zeedijk moet al die processen helpen. Geloof me: Westende-Bad wordt weer een
stralende parel aan de kust.
FASERING VAN DE WERKEN
Iedere projectfase loopt tussen
september en juni van het daaropvolgende kalenderjaar. De tweede fase, tussen
de Noordzeelaan en het Rauschenbergplein, start in september 2021 en zal
waarschijnlijk nog een stukje tot in de derde fase doorlopen. De derde en
laatste fase duurt van september 2022 tot 30 juni 2023 en transformeert de
zeedijk tussen het Rauschenbergplein en het Grand Hotel Bellevue in de tweede
grasdijkzone.
In de zomermaanden wordt niet
gewerkt, stelt schepen De Poortere. Onze aannemers zullen de fases zo fijn
mogelijk afwerken zodat de normale, zomerse dijkactiviteiten niet in het
gedrang komen. Akkoord, in de komende drie lentes ga je nog veel werfactiviteit
zien, maar daar moeten we met zijn allen door. Geen lekkere omelet zonder het
ei te breken.
Het staat als een paal boven water
dat de werken het zomerverlof niet zullen hinderen: Samen met de aannemers beperken we impact van de werken op het
dagelijkse leven. In de zomermaanden liggen de werken stil, besluit
schepen voor Openbare Werken Dirk De Poortere.
GEMEENTE INVESTEERT 15
MILJOEN EURO
Is dat niet enorm duur zon zeedijk
renoveren? Stijn Gussé en Jurgen De Meyere volgen voor de gemeente Middelkerke
dit project dagelijks op en bewaken ook het projectbudget. Mocht je de zeedijk
op traditionele wijze renoveren zou je 70% meer budget nodig hebben dan nu.
Niet alleen de bouwaanpak is duurzaam, dat is het budget ook, zegt Stijn.
Uiteraard blijft het een aanzienlijke kost: de gemeente Middelkerke investeert
hier rond de 15 miljoen euro, maar we krijgen ook steun van het Interreg 2 seas
mers - zeeën SARCC project van de Europese Unie en het agentschap voor
Maritieme Dienstverlening en Kust dat instaat voor het aspect kustveiligheid,
vult Jurgen De Meyere.
VOLG DE WERKEN OP DE VOET
Burgemeester Jean-Marie Dedecker
besluit met een oproep: Onze projectcommunicatie is al voor een groot stuk
uitgestippeld. Geregistreerde inwoners, handelaars en geïnteresseerden krijgen
nu al up-to-date informatie via de speciale, digitale nieuwsbrief. Onze dienst
preventie zal hier de komende jaren heel wat bewonersbrieven ronddelen en
uiteraard treden we actief in contact met de inwoners, tweedeverblijvers en
handelaars. We weten dat de informatienood bij dergelijke projecten heel groot
is, daarom doe ik een warme oproep om ons meteen te contacteren bij opmerkingen
of vragen. Maar vooral: registreer je voor de digitale nieuwsbrief. Zo ben je
op de beste manier mee met dit prachtproject.
HOE REGISTREREN
De inschrijfmodule bevindt zich op
de website www.middelkerke.be/promenade. Daar lees je
ook alle informatie over het project, een overzicht van de bewonersbrieven en
een reeks veel gestelde vragen.
Gioele Pace uit Sicilië is
de nieuwe chef in ristorante Da Claudio in Nieuwpoort. Net voor de nieuwe
lockdown van de horeca wist de Siciliaan zich al goed in te burgeren in zijn
nieuwe stek. Hij roert intussen met klasse in de potten waar getrouwe Chef
Martino Palazzo de jongste jaren furore maakte met zijn uitgelezen Italiaanse
schotels. Chef Martino koos voor een eigen richting.
Intussen laat Chef Gioele zich aan zijn beste zijde zien.
Afkomstig uit Palermo wist hij op jonge leeftijd zich al vlug de knepen van het
vak toe te eigenen. Na zijn stages verzamelde hij ruime kennis in de beste
Italiaanse huizen. Zijn liefde voor deze tafels etaleert hij nu sinds kort in
restorante Da Claudio. Het is voor mij een plezier hier te kunnen tonen wat we
uit de oven kunnen toveren, stelt Chef Gioele Pace.
HET BESTE UIT ITALIE
Zaakvoerder-eigenaar en maître-sommelier Claudio Acquaro
is tevreden met de aanwinst: We kiezen alleen voor de beste verse producten en
zijn dagelijks op zoek naar toppers uit alle hoeken van culinair Italië. Van de
truffels van Alba uit het noorden en de Valle dAosta Lard dArnad (spek)
alover het rundsvlees van Fassona uit Piemonte en de pastas van Sardinië tot
de Cappocollo ham uit Martina Franca en onder andere de burrata uit Andri, dat
alles te vinden in de regio Puglia. Annex de beste flessen.
TAKE AWAY
Intussen moest Claudio Acquaro ook de deuren sluiten
omwille de Corona-maatregelen. Toch laten we klanten niet in de kou staan, we
pakken net als bij de eerste lockdown uit met een take-away.Raadpleeg alvast onze facebookpagina, stelt
Claudio Aquaro, geflankeerd door Chef
De voorstelling Naakt, een creatie van Isabelle Beernaert, gaat
zoals gepland in première op zaterdag 24 oktober 2020 in Kursaal Oostende. Weliswaar
mits naleving van de vele strikte maatregelen opgenomen in het Covid
Infrastructure Risk Model. Er zijn 886 plaatsen voorzien. De voorstelling begint om
20.30 uur en eindigt om 21.40 uur. Zo is er voldoende tijd om voor middernacht
thuis te geraken voor de mensen die met het openbaar vervoer komen.
VEILIG GENIETEN
Burgemeester
en voorzitter vzw Kursaal Bart Tommelein is formeel: Veiligheid blijft immers
primeren en blijft een topprioriteit van onze vzw. We gaan zelfs nog een stapje
verder dan wat wordt opgelegd omdat ze er van overtuigd zijn dat de toeschouwer
enkel kan genieten van een voorstelling als die zich ook veilig voelt. Het
zaalplan werd ingedeeld in aparte bubbels, zodat elk gezelschap afgescheiden
zit van elkaar. Dit zowel voor, achter als opzij. Iedereen zal nieuwe tickets
per mail ontvangen ter vervanging van de oude tickets. Het aanvangsuur van de
voorstelling werd een half uurtje verlaat naar 20.30 u. en de zaal werd
opgesplitst in zones. Elke zone zal op het ticket gelinkt zijn aan een bepaald
aankomstuur. Zo is er een mooi spreiding bij het binnenkomen van het publiek. Elke
ticket koper zal nieuwe tickets toegestuurd krijgen per mail met een
daarbij horende, duidelijke mail die alle informatie omvat met de te volgen
maatregelen gaande van de nieuwe zitplaatsen tot tips voor het verloop van het
parkeren in de stad.
TEAM KURSAAL PARAAT
Na een
oorverdovende stilte van liefst acht maanden opent het team van Kursaal opnieuw
de deuren, een uniek verjaardagsfeest voor Isabelle Beernaert, die hiermee de
première van Naakt kan voorstellen. Adjunct directeur vzw Kursaal Gwendoline
Nijs is tevreden: We zijn al een hele tijd voorbereid met de nodige
draaiboeken, aanpassingen in het gebouw, hygiënische maatregelen en op te
volgen protocollen om de deuren terug te openen. Heel blij dat we de ticket
kopers voor deze voorstelling niet moeten teleurstellen en we de productie de
gelegenheid kunnen geven om hun première te laten plaatsvinden. Al is het onder
andere omstandigheden met, terecht, hele strikte maatregelen, we zien er enorm
naar uit om terug publiek te verwelkomen. Ons team staat paraat om iedereen te
laten genieten van een ontspannende avond.
NAAKT
Isabelle
Beernaert presenteert Naakt, puur, eerlijk, transparant en rauw. Door mijn
persoonlijke naaktheid te delen kan ik waarlijk geven. Een verhaal dat de
grenzen doorbreekt van de door ons gemaakte realiteit, dat verder kijkt
dan slechts de vorm. Want de echte vorm is de uiterlijke uitdrukking van de
innerlijke inhoud. Naakt wordt een voorstelling op muziek met een mystieke
oerkracht, uit diverse etnische afkomsten, stelt Isabelle Beernaert.
PRAKTISCH
Zaterdag 24 oktober om 20.30 u. Tickets (31 euro,
36 euro, 42 euro, reservatiekosten inbegrepen) te koop in de Boxoffiece
Toerisme Oostende, Monacoplein 2 of via tel. 0900 40 850.