Inhoud blog
  • KURSAAL OOSTENDE
  • KURSAAL OOSTENDE
  • ERETEKENS IN MIDDELKERKE
  • Middelkerke op Radio Noordzee
  • Halooween in NIEUWPOORT
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Magazine DE BOAREBREKER - Gastronomie & Toerisme

    07-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY VALENTINE AAN ZEE


    Zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021

     

    VALENTIJN IN RESTAURANT

    MARQUIZE – WESTENDE

     

     

    Romantisch genieten op restaurant zit er dit jaar jammer genoeg niet is. Chef Patrick en gastvrouw Heidi willen u niettemin culinair verwennen.

    Op zaterdag 13 en zondag 14 februari is het genieten van een take away Valentijnmenu:  4 gangen en enkele aperitiefhapjes.

    Alles is volledig voorbereid zodat u met gemak de gerechten op tafel kunt toveren.

    Valentijnmenu

    3 hapjes (mousse van beenhesp / sushi met zalm / hummus met cracker )

    *****

    Sint jacobsnootjes – gewokte groenten – broccoli – sojasaus 

    *****

    Sautee van ossenstaart – knolselder – graanmosterd

    *****

    Zeetong – butternut – koolrabi – beukenzwammen 

    *****

    Chocoladebrownie – ananas – kokos

     

     65,00 euro per persoon

     

     

    Wijnsuggesties

    Champagne 'Etienne Lefèvre' € 40,00

    Château d'Antugnac 'Terres Amoureuses' (wit) € 28,00 

    Domaine Gassier, Syrah (Zuid – Frankrijk) (rood) € 27,00

    1. Bestelling

    Bestellen kan telefonisch op 059311111 of per mail naar info@marquize.be en dat vóór donderdag 9 februari om 16.00 uur.

    2. Betaling

    Uw bestelling is pas definitief na overschrijving van het totale bedrag op rekening
    Marquize BV - BE96 7380 1663 3805

    met vermelding van uw naam en datum van afhaling.

    3. Afhaling

    • zaterdag 13 februari tussen 10.00 en 12.00 uur
    • zondag 14 februari tussen 10.00 en 12.00 uur

    TIP

    breng een doos of box mee om uw bestelling in te steken.

     

    We wensen u EEN culinaire Valentijn!  

     

     

    Restaurant MARQUIZE

    Heidi & Patrick

    Henri Jasparlaan 175

    WESTENDE-Bad

    059 31 11 11

    www.marquize.be

    info@marquize.be

     

     

     





    07-02-2021 om 16:37 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZONDHEID IN HET GLAS

    GEZONDHEID IN HET GLAS

     

    ALCOHOLVRIJDE COCKTAILS

    IN DE VLASS IN MIDDELKERKE

     

     

    Onder het motto “We geven februari extra schwung!” inspireert sommelier Kenzo Lauwereins uit restaurant De VLASS, zich – na drie succesrijke jaren – ook dit jaar in alcoholvrije cocktails om de liefhebbers een energieke beleving te geven. Zijn enthousiasme gaf hem het idee om deze gezonde lijn door te trekken tijdens deze moeilijke en barre tijden.

    AMBACHTELIJK

    Kenzo legt uit: “Het zijn allemaal smaken die naar iets fris, puur en ambachtelijk kunnen leiden. Uiteraard zonder alcohol. De cocktails zijn ambachtelijk, vervaardigd naar eigen creatie, zonder extra toevoegingen van suiker. Er zijn twee verschillende smaakpatronen: bloedsinaas – wortel – karamel en of lychee – appel – basilicum. Steeds in flesjes van 259 ml aan de prijs van 6 euro per flesje.”

     

    Gezien momenteel de restaurants nog niet toegankelijk zijn, blijft Kenzo Lauwereins niet bij de pakken zitten. Hij levert deze in huis gemaakte alcoholvrije cocktail graag aan huis in Middelkerke en zijn deelgemeenten.

     

    Kenzo Lauwereins

    Sommelier restaurant Vlass

    Leopoldlaan  246

    8430 Middelkerke

    059 30 18 37

    Info@vlass.be

    0497 40 89 81

    www.vlass.be

    www.bloggen.be/sommelierkenzo

     

     

     





    04-02-2021 om 09:53 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY IN KOKSIJDE

    Take Away in KOKSIJDE

     

    Restaurant DE HUIFKAR

     

    Stel zelf je menu samen voor

    Valentijn

     

     

    Al decennia lang is restaurant DE HUIFKAR een rots in de branding in de Westhoek en een baken als het om betaalbare topgastronomie gaat.

    Met Sint-Valentijn pakt men niet direct uit met een specifiek menu, maar laat men de lekkerbek de kans om zijn Valentijnmenu zelf vast te stellen.

     

    Hierbij een ruime keus van smaakvolle gerechten vooraf te bestellen en afhalen.

     

     

    Hapjes

    Glaasje met gerookte paling en merikswortel – 2 euro

    Soesje  met mousse van foie gras  – 2,50 euro

    Oesters  – 2,50 euro per stuk

    Voorgerechten

    Tomatensoep met balletjes – 4,50 euro / liter

    Vissoep met rouille en korstjes – 9 euro

    Huisgemaakte Garnaalkroket – 4 euro per stuk

    2 gebakken garnaalkroketten met citroen en gefruite peterselie – 10 euro

    Gebakken schelpjes met zeevruchtenrizotto – 14 euro

    1/2 kreeft 'Belle Vue' – 20 euro

    1/2 kreeft gebakken met citroenboter – 20 euro

    6 gegratineerde oesters –  21 euro

    Hoofdgerechten

    Koninginnehapje met rijst  – 15 euro

    Gebakken kabeljauw met witloof en garnalen – 26 euro

    Gepocheerde tong met Parijse champignons en prei – 27 euro

    Bouillabaisse met rouille en korstjes – 27 euro

    Bouillabaiisse royal met 1/2 kreeft – 39 euro

    In bladerdeeg gebakken varkenshaasje met seizoensgroentjes voor 2 personen – 48 euro

    1/1 kreeft Belle Vue  - 40 euro

    1/1 kreeft in de oven gebakken met citroenboter – 40 euro

    Zeevruchtenschotel vanaf 2 personen – 47 euro per persoon

    Voor de kinderen

    Gehaktballetjes met tomatensaus en puree aardappelen – 13 euro

    Nagerechten

    Nougatijs met frambozencoulis    7 euro

    Tarte tatin met vanillesaus  7 euro

    Dranken

    Picon van het huis – 20 euro / liter

     

    BESTELLEN

     

    Bestellen kan via info@dehuifkar.be of 0475 34 20 97

    Alle gerechtjes worden koud meegegeven met duidelijke opwarminstructies.

    Afhaal op 12,13, 14  februari  van 11:30 tot 12:30 en van 18:00 tot 19:30 u.

     

    Restaurant DE HUIFKAR

    Koninklijke baan 142

    KOKSIJDE

    0475 34 20 97

     

     

     

     

     





    02-02-2021 om 16:19 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY & VALENTIJN AAN ZEE IN MIDDELKERKE


     

      MIDDELKERKE

     

                R A M B L A S

     

    Diner – Drinks - Tapas

     

     

    Valentijn menu :  55 euro

     

    *****************************************

    Vrijdag 12 febr . -   Zaterdag  13 febr.  -  Zondag 14 febr.

    Bestellen tot en met Donderdag 11 febr.

    *****************************************

    Zacht gemarineerde Zalm, Dille ,

    Roze Pepers , limoncello , Zure Room

     

     

     

    Grietfilet, Verse Spinazie , Tomaat , Witte wijnsaus

     

     

     

    Supreme van Parelhoen, Groene kool met spekreepjes,

    Gratin aardappelen , sausje van Dragon

     

     

     

    Valentijns hartje , Krokante Sablé,

    Frambozenmousse , Chocolade

     

     

     

    TAKE AWAY

     

    Vrijdag 12 febr. –  Zaterdag 13 febr. –  Zondag 14 febr.

    Vrijdag 19 febr. –  Zaterdag 20 febr. –  Zondag 21 febr.

     

    Bestellen 1 dag op Voorhand

     

    *****************************************************************

     

     

    Voorgerechten :

    ****************

     

    * Bouillabaisse                                                               12 euro

    * Gemarineerde Zalm, Dille, Roze Pepers,

            Limoncello en Zure Room                                     15 euro

    * Gerookte Paling met Ganzelever                                17 euro

    * ½ Kreeft Bellevue per 2 personen                p.p.         20 euro

     

     

    Hoofdgerechten :

    *****************

     

    * Ribbetjes , Sla, Aardappel in de schil , 2 sausjes       20 euro

    * Ragout van Hert , Krieltjes, Appel ,Witloof                  24 euro

    * Kreeft Bellevue ( 5oo gr )                                            38 euro

    * Op z’n Vel gebakken Zeebaars, Krieltjes en

            Ratatouille van Groentjes                                      24 euro               

    * Bouillabaisse                                                               22 euro

     

     

    Dessert :

    *********

    * Tiramisu met Speculoos                                              6 euro

     

     

     

     

    RAMBLAS

     

    Stefan Vander Espt & Katrien Vandemoortele

    Oostendelaan 24

    8430 Middelkerke

     

    059 30 42 94

    info@ramblasmiddelkerke.be

    www.ramblasmiddelkerke.be

     

     

     





    02-02-2021 om 09:22 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE - IN WESTENDE


    VALENTIJN IN WESTENDE-BAD

     

    Liefde is samen TAKE AWAYEN in

     

    HOTEL St-LAUREINS WESTENDE

    Restaurant BISTRO GUIDO

     

    Geen trek om de koken met Sint-Valentijn ? Geliefden vinden hierbij zeker de weg naar Hotel St-Laureins met Guido Bogaert aan het fornuis in restaurant BISTRO GUIDO. Het huis zorgt voor heerlijke liefdesschotels waarbij de gerechten – volgens afspraak – aan huis kunnen worden geleverd in alle deelgemeenten van Middelkerke en buur Nieuwpoort. Dat alles op

     

    12 – 13 en 14 februari 2021

     

    SINT-LAUREINS VALENTINE

     

    Salade Folle – ganzenlever – graved lax – avocado

    Skrei (LIEFDEVIS) – zeekraal – Noilly Prat

    Valentijnsnoepje – Bladerdeeg – frambozenmousse

    45 euro per persoon

    Graag drie dagen vooraf bestellen.

     

     

    OOOOOOOOOOOOOOOO

     

     

    IEDERE DAG AFHAALGERECHTEN

     

    En er is nog meer te genieten in Hotel St-Laureins en restaurant Bistro GUIDO:

    ° Paling van de Chef – tomaat – dragon – room

    ° Konijn met donker Kasteelbier

    ° Stoofpotje van varkenswangetjes

    ° Haantje in rode wijn

    ° Kreeft op diverse wijzen

    ° aan te vullen met wortelpuree – aardappelgratin – rijst – witlofsalade en nog veel meer.

    Elke dag af te halen tussen 11 en 13 u en tussen 16.30 en 18 u.  (niet op woensdag)

    Graag bestellen tot één dag vooraf: 0477 84 27 67

     

    Meer info:

    Hotel Sint Laureins

    Restaurant Bistro Guido

    Strandlaan 12

    8434  Westende-Bad

    Info@st-laureins.com

    www.st-laureins.com

    0477 84 27 67

     

     







    01-02-2021 om 15:03 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE IN MIDDELKERKE


    VLASS @ HOME

     

    Zaterdag  6 FEBRUARI

     

     

    4 gangendiner

     (incl foccaciabrood)

     

    Voorgerecht

    CARPACCIO VAN ZEEDUIVEL – RODE BIET – GEITENKAAS – APPEL

     

    Tussengerecht

    PALING – KNOLSELDER – STERANIJS – NOEDELS VAN ERYNGI

     

    Hoofdgerecht

    TARBOT – PREI – GAMASIO – BURGER VAN COUSCOUS

     

    Dessert

    YOGHURT – FRAMBOOS – RODE BIET

     

    Upgrade Vlassbox

     

    Belgian Caviar 25 euro pp

    ½ l huisgedraaide vanille 15 euro

    Fles champagne Grand Cru 45  euro

    Wijnbox geselecteerd door sommelier Kenzo : 80 euro (3 flessen)

    Out of the box : 65 euro ( 3 flessen)

     

     

    Prijs : 70 euro pp inclusief begeleidende handleiding

     

     

    Aftellen naar zaterdag !

    Het aantal menu’s is beperkt – dus bestel voor vrijdag 12 u.

    AFHALEN TUSSEN 15 U EN 17U30

    Via info@vlass.be of tel 059301837

    Bestel online:  https://www.tablefever.com/nl/catering-kiezen/vlass/9Zjv9

     

     

     

    EN BEKIJK ALVAST OOK ONS

    VALENTIJNMENU

    OP WWW.VLASS.BE

    ZIE OOK VERDER OP DEZE BLOGG

     

     

     

    Restaurant  V L A S S

    Puur Gastronomie

     

    Leopoldlaan 246

    8430 Middelkerke

    059 30 18 37

     





    01-02-2021 om 14:29 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY IN SINT-PIETERS-KAPELLE


    TAKE AWAY IN SINT-PIETERS-KAPELLE

     

    Uitgebreid TAPA’s MENU

    in

    Restaurant KAPELLE

     

    Restaurant KAPELLE pakt op 12 – 13 en 14 februari uit met een uitgelezen en uitgebreid TAPA’s MENU

     

    Bruschetta’s

    Huisgemaakte geitenkaas, tapenade, tomaat, koreander, gerookte zalm en zure room

    Aardappelflan – gepekelde wijting

    Takati van hert

    Langoustines – citroen – kruidentapenade

    Skrei – verse pasta – dragonsaus

    Pluma – schorseneren – rode paprika

    Javanais van framboos – amandelbiscuit

    Verrassing van het Huis

     

    60 euro per persoon

     

    Bestellen: ten laatste op maandag 8 februari 2021 via 0476 69 43 12 of restaurant.kapelle@gmail.com

    Afhalen tussen 11 en 13 u. of 17 en 19 u.

    Levering: tussen 16 en 19 u.

     

    Restaurant KAPELLE

    Evelyn Vandermeersch

    Diksmuidestraat 68

    8433 Sint-Pieters-Kapellz

    0476 69 43 12

     

     

    oooooooo





    01-02-2021 om 10:04 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/12-12/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 19/10-25/10 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs