E-mail ons

Druk oponderstaande knop om ons te e-mailen. U kunt zo ook anoniem reageren op artikels en eigen meningen door ons laten publiceren.

Gastenboek
  • leuke site
  • Doorgaan met bloggen!
  • geluk gewenst
  • Wat geluk brengen
  • Interessante site - Veel succes gewenst!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Archief per week
  • 31/10-06/11 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 17/05-23/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    marianne_posman_in_maldegem
    www.bloggen.be/mariann
    Wij doen het !!
    samen staan we sterk
    Een REALISTISCHE kijk op onze hedendaagse maatschappij.
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland over Belgische politieke crisis
    Niet enkel de Belgische media berichten over onze politieke crisis. Het onderwerp leeft ook in het buitenland. Een greep uit het aanbod.

    Nederland

    De website van het Nederlandse NRC Handelsblad opent met het artikel ‘Vlaamse liberalen stappen uit Belgische regering’. Daarin geeft de krant een algemeen beeld van de situatie. Ze zeggen dat de val van Leterme II nu onvermijdelijk is. De redacteuren melden bovendien dat de crisis wederom rond Brussel-Halle-Vilvoorde draait. Opmerkelijk: NRC Handelsblad publiceert een ludiek woordenboek Wetstratees, wat Belgische politieke termen toelicht.

    ‘Kabinet België op springen’, kopt de webstek van de Nederlandse Telegraaf. De site haalt eveneens de aanleiding aan en meldt dat Open VLD ‘lang genoeg geduld heeft gehad’.

    ‘Belgisch kabinet gevallen’, opent de site van het Nederlands dagblad De Pers. Zij komen met hetzelfde stuk als De Telegraaf. De Pers komt echter met extra informatie, zoals gekoppelde stukken en een eenkolommer rond de taalgrens en het conflict.

    Het Nederlands Dagblad pakt minder groot uit met de Belgische politieke crisis. Het bericht staat op de voorpagina, maar de redacteurs openen er niet mee, zoals dat op de meeste andere Nederlandse nieuwssites wel het geval is. Het dagblad publiceert eveneens het persbericht dat De Telegraaf en De Pers gebruiken.

    Bij het Nederlandse Parool staat het bericht eveneens op de voorpagina, maar is niettemin diep weggemoffeld onderaan de pagina, onder het kopje ‘Buitenland’. Bovendien wijdt deze site slechts twee zinnen aan het onderwerp.

    Frankrijk

    In Frankrijk schrijft de webstek van Le Monde over onze politieke crisis onder de kop ‘En Belgique, le gouvernement d'Yves Leterme présente sa démission.’ Het gaat om een van de voornaamste artikels op de voorpagina.

    In Libération speelt de crisis een minder grote rol. Het nieuws schopt het bericht het niet eens tot voorpaginanieuws, maar de krant heeft wel aandacht voor de patstelling tussen Vlamingen en Walen. 'La crise entre Flamands et francophones fait tomber le gouvernement belge’, koppen ze.

    Op Le Figaro klinkt dat als 'Le gouvernement belge dirigé par Yves Leterme a décidé de présenter sa démission à la suite d'un conflit linguistique entre francophones et Flamands'. Zij brengen eveneens slechts een kort stukje.

    Spanje

    Het Spaanse El Mundo heeft aandacht voor onze politieke problemen en wijst naar de Vlaamse liberalen die 'een nieuwe crisis uitlokten door uit de regering te stappen.' Dat melden ze in een van de eerste artikels op de voorpagina.

    Volgens de Spaanse krantenwebstek El País stevent de Belgische regering al maandenlang af op een politieke crisis. Dat staat bovenaan de Europapagina.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkelinx vreest regimecrisis
    Vicepremier Laurette Onkelinx (PS) heeft de Vlaamse liberalen van Open Vld vanochtend opgeroepen om "politieke moed" te tonen en de onderhandelingen over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde voort te zetten.
     
    Politieke moed
    Onkelinx waarschuwde op de radiozender La Première van RTBF dat het ultimatum van Open Vld voor "een ernstige, diepe crisis" kan zorgen, "misschien zelfs een regimecrisis". Ze roept voorzitter Alexander De Croo op "voor politieke moed te kiezen".
     
    "Ik lanceer een oproep voor verantwoordelijkheid, want we kunnen ons in deze ernstige economische crisis geen crisis permitteren", voegde Onkelinx eraan toe.
     
    Discreet en constructief
    Volgens de vicepremier van de Franstalige socialisten stellen alle onderhandelaars zich momenteel discreet en constructief op. "Men verlaat het schip niet wanneer het op het punt staat de haven binnen te varen. Dat zou totaal belachelijk zijn", verklaarde ze.
     
    Een eventuele meerderheid zonder Open Vld acht Onkelinx, gezien de zwakke vertegenwoordiging van de Vlamingen in de federale regering, niet houdbaar.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het communautaire brokkenparcours van Yves Leterme
    BRUSSEL - Als Open VLD het meent, mag Leterme voor de derde keer het ontslag van zijn regering aanbieden.

    Van onze redacteur

    De échte Vlaming is un vrai belge geworden. Sinds Yves Leterme enkele maanden geleden zijn pleidooi voor een samenwerkingsfederalisme hield, slaagde de premier erin om geen enkele onvertogen uitspraak meer te doen over BHV en een eventuele staatshervorming.

    Leterme kon zich al die tijd verschuilen achter Jean-Luc Dehaene die als koninklijk opdrachthouder een voorstel voor splitsing moest uitwerken en daarvoor in alle rust moest kunnen werken. Maar nu die zijn opdracht heeft neergelegd, zijn alle spotlights weer op de man van 800.000 stemmen gericht.

    De voorbije maanden werd Leterme achter de schermen uitgebreid bij het werk van Dehaene betrokken. Terwijl technici van de partij wetsvoorstellen uitschreven, toetste de loodgieter uit Vilvoorde elk voorstel in De Zestien af en lichtte hij Leterme in over zijn vooruitgang.

    Tot dinsdag geloofde Dehaene dat hij kon landen. 'Hij zou een cadeau aan Leterme geven, die er alleen nog een strikje hoefde rond te doen', zegt een bron bij CD&V. Maar vandaag lijken de onderhandelingen aan diggelen te liggen.

    Als Open VLD vanmiddag voet bij stuk houdt en de onderhandelingen opblaast, dan mag Leterme naar de koning om zijn ontslag in te dienen. Het zou al de vijfde keer zijn, twee keer als formateur en de derde keer als premier.

    In 2007 diende Leterme twee keer in minder dan een half jaar tijd zijn ontslag als formateur in, nadat de standpunten tussen Vlaamse en Franstalige partijen onverzoenbaar bleken. In juli 2008 deed hij hetzelfde als premier. Eind dat jaar moest hij ontslag nemen door de Fortis-affaire.

    Na drie jaar oogt het communautaire parcours van Leterme rampzalig. De man die in 2004 nog zei dat er 'vijf minuten politieke moed' nodig waren om BHV te splitsen en die in 2007 van BHV en een staatshervorming dé inzet van de verkiezingen had gemaakt, liep tegen een muur.

    Zijn straffe uitspraken en het kartel met de N-VA hadden de Franstalige partijen wantrouwig gemaakt. Niemand gunde de man een akkoord. Het enige concrete resultaat van de voorbije jaren, het eerste pakket staatshervorming of de 'borrelnootjes', kwam er bovendien niet onder het premierschap van Leterme, maar onder de interimregering van Verhofstadt III.

    De aanpak van de financiële en economische crisis moest zijn communautaire brokkenparcours verschonen. Leterme concentreerde zich op het sociaal-economische beleid. Het EU-voorzitterschap vanaf 1 juli zou zijn moment de gloire worden.

    Dat bleek eergisteren nog, toen hij met Kim Clijsters en Justine Henin op de foto mocht om hun exhibitiewedstrijd voor de start van het EU-voorzitterschap te promoten. 'Ik ben hier niet om een akkoord over BHV voor te stellen', zei hij toen. 'Maar ik hoop dat over enkele dagen wel te kunnen doen.'


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET IS WEER FEEST IN BELGIË

    B-H-V: Chronologie van een bewogen dag

    b h v chronologie van een bewogen dag 

    12:40 Het uitblijven van een onderhandelde oplossing voor de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde is dan toch fataal geworden voor de regering-Leterme II. Open Vld heeft er zoals verwacht de stekker uitgetrokken. Een chronologie van de feiten.

    Middernacht: De laatste onderhandelingspoging is op een sisser afgelopen. Er werd geen akkoord bereikt voor de afgesproken deadline. Wel raakten de partijen, op Open Vld na, het eens over een verklaring die in de namiddag in de kamer zou voorgelezen worden.

    6u: De sp.a maakt duidelijk dat het de regering niet zal depanneren als de liberalen opstappen.

    8u: Vicepremier Laurette Onkelinx (PS) roept de Open Vld op om de belofte om uit de regering te stappen bij het uitblijven van een akkoord niet na te komen en politieke moed te tonen.

    9u30: De top van Open Vld komt samen om te beraden over wat er moet gebeuren. Vicepremier Guy Vanhengel zegt dat het geduld op is en eist dat er in de komende zeven dagen over de splitsing wordt gestemd in de Kamer.

    11u: Senator Pol Van Den Driessche (CD&V) vraagt om nog "een kleine poging" te wagen met de onderhandelingen op basis van het pakket van koninklijk bemiddelaar Jean-Luc Dehaene.

    11u40: Minister van Economie Vincent Van Quickenborne laat via Twitter weten dat de 'teerling geworpen is'. De partij zegt het vertrouwen in Leterme II op en stapt uit de federale regering.

    12u15: Er wordt bericht dat premier Yves Leterme naar de koning is om het ontslag van zijn regering aan te bieden, maar VRT ontkent dat.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse politie rolt illegale goktent op
    De Brusselse lokale politie heeft gisteravond op de Zuidlaan een illegale goktent opgerold. Zes personen zaten er voor geld te kaarten. Het ingezette geld, 3.000 euro, en de kaartspelen werden in beslag genomen. Dat meldde het Brusselse parket.
     
    De inval in de bar op de Zuidlaan kwam er nadat de Kansspelcommissie een tip had gekregen dat er daar illegale gokspelen werden gehouden. Toen de politie er binnenviel, trof ze er inderdaad zes mannen aan die voor grof geld aan het kaarten waren. De zes werden onmiddellijk meegenomen voor verhoor en 3.000 euro werd in beslag genomen.
     
    Eén van de kaartspelers bleek bovendien gewapend met een verboden wapen, een werknemer van de bar bleek in het zwart te werken. Niet minder dan zes aanwezigen hadden geen geldige verblijfsdocumenten.

    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen jongeren vallen agenten aan in metrostation

    BRUSSEL - In het Brusselse metrostation Rogier viel een grote groep jongeren maandagavond twee agenten van de federale politie aan. CD&V-senator Dirk Claes meldde het incident en de woordvoerder van de federale politie bevestigt het. Meer details werden niet gegeven.
    Volgens Claes werd een aantal agenten van de spoorwegpolitie maandag door een bende in de val gelokt en in elkaar geslagen. Een aantal jongeren simuleerden een gevecht buiten het zicht van de bewakingscamera's. Toen de agenten wilden tussenkomen, werden ze plots belaagd door 30 tot 40 man, aldus Claes
    De federale politie weigerde maandagavond meer informatie te geven. De woordvoerster bevestigde wel dat er een incident was in het metrostation en dat daarbij 'een vijftigtal' jongeren betrokken waren.
    Claes eist dat de spoorwegpolitie in de hoofdstad versterkt wordt. De christelijke vakbond bij de Brusselse spoorwegpolitie legt woensdag het werk neer.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoeker moet nu op medisch onderzoek
    We gaan erop vooruit.

    Fedasil past zijn instructies voor de opvang van asielzoekers aan. Wie als uitgeprocedeerde zijn verblijf op medische gronden wil verlengen, mag rekenen op een medisch onderzoek. Dat staat te lezen in de Coreliokranten.

    Het wordt voor uitgeprocedeerde asielzoekers moeilijker om op basis van ziekte hun verblijf toch nog te verlengen. Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, wil voorkomen dat asielzoekers het als een automatisme beschouwen dat ze een beroep doen op het artikel 9ter, dat de opvang om medische gronden regelt. Voortaan zal de aanvraag niet meer automatisch volstaan om in de centra te mogen blijven. Er zal ook een medisch attest van Fedasil nodig zijn. Daarvoor moet de asielzoeker langsgaan bij een arts.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cartoons - echt gebeurd
    gewoon op de link klikken

    Bijlagen:
    cartoons.pps (1.2 MB)   


    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse burgemeester vergelijkt illegale immigranten met sperma
    Sue Mills (50), de burgemeester van Torrington in het Engelse Devon, heeft voor heel wat ophef gezorgd. Ze had op het internet een mopje gepost over illegale immigranten, waarin ze hen vergeleek met sperma. Haar mop ging als volgt: 'Illegale immigranten zijn zoals sperma, miljoenen van hen dringen binnen, maar slechts één werkt.'

    Facebook-pagina
    Mills had deze beledigende mop geplaatst op haar Facebook-pagina, waar het opgemerkt werd door honderden mensen. Ze kreeg verschillende klachten aan haar adres en besloot om haar excuses aan te bieden. "Het was nooit mijn intentie om voor zoveel heisa te zorgen. Het was eerder bedoeld voor de fun en niet om iemand van streek te maken. Daarom verontschuldig ik mij publiekelijk voor deze grote fout. Ik betreur alle heisa die ik heb veroorzaakt", zegt ze in Daily Mail.

    14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'Gevangenen met zakgeld naar hun thuisland terugsturen'
    Senator en ondervoorzitter van CD&V Wouter Beke stelt voor om buitenlandse gevangenen en hun thuisland financiële compensaties te geven wanneer ze hun straf daar gaan uitzitten. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen dinsdag. Het voorstel moet de overbevolking in de Belgische gevangenissen tegengaan en is kostenbesparend. Maar volgens Lijst Dedecker zal dat buitenlanders net overhalen om in België misdaden te komen plegen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estse criminelen specialisten in 'hit and run'

    Criminelen uit Estland zijn specialisten van de 'hit and run'-tactiek, schrijft de krant Le Soir vandaag. Ze verplaatsen zich naar het buitenland om een overval te plegen en keren meteen daarna naar hun land terug om er de buit te verbergen en daarna te verkopen.

    "Vaak hebben de opdrachtgevers in België geleefd. Of ze hebben hier relaties. Het komt ook voor dat ze helers zijn", legt Eddy De Raedt uit, de directeur van de afdeling van de federale politie die zich met criminaliteit tegen goederen bezighoudt. "De slag die ze willen slaan, wordt haastig voorbereid. Er gaat geen verkenningswerk aan vooraf. Ze gaan zo slordig tewerk dat ze al bij een bakker beland zijn in plaats van bij de naburige juwelier. Ze nemen risico's die niet in verhouding staan tot de buit, die over het algemeen beperkt is. Het probleem is dat meer en meer wapens gebruikt worden. En dat, dat verontrust ons."
     
    Moeilijk om spoor te volgen
    De overvallers "passeren alleen maar" over het Belgische grondgebied. Het is dus moeilijk om hun spoor te volgen tot bij hun opdrachtgever. "Europol heeft een project gelanceerd om 'hit and run' tegen te gaan", zegt De Raedt. Maar het is moeilijk om inlichtingen te krijgen over deze mensen aangezien ze niet in België leven. "Soms signaleren onze Estse collega's of Europol ons het vertrek van verdachten uit Estland. Van zodra ze op de luchthaven aankomen, kunnen we ze schaduwen en oppakken. Maar meestal is het met de auto dat ze komen en gaan."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig politie: proces rond mensensmokkel uitgesteld
    Voor de Brusselse correctionele rechtbank moest deze namiddag een proces beginnen tegen een twintigtal Indiërs. Die hebben een 150-tal mensen naar Groot-Brittannië gesmokkeld. Na twee uur wachten zag de rechtbank zich echter gedwongen de zaak uit te stellen naar aanstaande maandag. Reden voor het uitstel: de zeven verdachten die nog in de cel zitten, konden niet tot in de zittingszaal gebracht worden omdat er te weinig politie was. Het parket slaagde er ook niet in bijkomende politiemensen te vorderen.
     
    De 22 verdachten vormden een organisatie die gedurende ongeveer één jaar een 150-tal jonge Indiase mannen naar West-Europa en Groot-Brittannië smokkelde. Voor de overtocht naar Groot-Brittannië moesten de slachtoffers tussen de 1.500 en 3.000 euro betalen, afhankelijk van het transportmiddel.
     
    De organisatie werd op 18 oktober 2008 opgerold en deze namiddag had, na een eerste inleidende zitting op 2 maart, het proces moeten beginnen, en dat om 14.00 uur. Om 15.00 uur kwam het bericht dat het veiligheidskorps die namiddag te weinig mensen had om de zeven aangehouden verdachten naar de zaal te brengen. Substituut Tim De Wolf probeerde nog extra politiemensen te vorderen maar slaagde daar niet in.
     
    "Ik kan zelfs de bevoegde commissaris van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene die in het gebouw zou moeten zijn, niet bereiken", zei de procureur. "Men zegt mij dat hij druk bezig is. Zelfs als ik extra mensen zou willen opvorderen, kan ik dat niet." (belga/sps

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Nultolerantie in Sint-Gillis nog niet aan de orde"

    "Nultolerantie in Sint-Gillis nog niet aan de orde"

    De lokale politie van de zone Zuid (Anderlecht, Vorst, Sint-Gillis) zegt dat er voorlopig nog niet is gesproken over nultolerantie in Sint-Gillis. De woordvoerster van de minister van Binnenlandse Zaken zei gisteren dat nultolerantie mogelijk is na de rellen van maandag, als de lokale autoriteiten erom vragen.
     
    "Het is momenteel niet aan de orde", zegt Fanny Wellens, woordvoerster van de zone Zuid. "Er is nog niet over gesproken." Wellens wijst erop dat de problematiek anders is dan die in sommige wijken van Anderlecht, waar begin februari nultolerantie werd ingevoerd. "Daar was het al langer bezig, er was meer criminaliteit. In Sint-Gillis is het een eenmalig iets."
     
    Martine Wille (PS), dienstdoend burgemeester van Sint-Gillis, wou zelf geen uitspraken doen over het al dan niet vragen om nultolerantie. Zij verwees naar de lokale politie. (belga/sps)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstichtingen in Sint-Gillis, Anderlecht en Molenbeek
    BRUSSEL - In de nacht van dinsdag op woensdag hebben er zich in de Brusselse gemeenten Sint-Gillis, Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek drie brandstichtingen voorgedaan. Daarbij werden twee wagens en de toegangsdeur van een synagoge in brand gestoken. Buurtbewoners konden het brandje aan de synagoge blussen, maar de twee wagens brandden uit. Dat meldt het Brusselse parket.
    Het eerste incident deed zich voor in de Fontainasstraat in Sint-Gillis. Daar werd rond 21.30 uur een wagen in brand gestoken met een molotovcocktail. Getuigen spraken over een groepje jongeren dat voor de brandstichting verantwoordelijk zou zijn, maar die konden niet meer teruggevonden worden.

    Een kwartier later, rond 21.45 uur, werd er dan brand gesticht aan de deur van een synagoge in de Kliniekstraat in Anderlecht. Ook daar gebeurde dat met een molotovcocktail. Buurtbewoners konden het brandje blussen zodat de schade beperkt bleef. Volgens diezelfde buurtbewoners was opnieuw een groepje jongeren verantwoordelijk. Die hadden al een hele tijd heisa gemaakt in de straat en enkele vuilnisbakken in brand gestoken, zonder dat iemand het nodig vond de politie te verwittigen.

    Het laatste incident vond rond 0.25 uur plaats, in de Liverpoolstraat in Anderlecht. Daar werd een auto in brand gestoken met brandversnellers. Van de daders is geen spoor.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lautette
    Het is een beetje grwaagd om dit op deze blog te publiceren maar het circuleert op internet dus waarom niet??

    Bijlagen:
    Liefste Laurette6.pps (1.5 MB)   


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oorspong van de hoofddoek - de openbaring van het jaar !

    Volgens Muazzez Ilmiye Cig ligt de oorsprong van de islamitische hoofddoek bij Soemerische prostituees.

     

    De Turkse archeologe stoelt haar bewering op historisch onderzoek. Daaruit zou blijken dat het dragen van de hoofddoek uit de cultuur van de Soemeriлrs stamt.
    Zo’n 5000 jaar geleden droegen prostituees daar in tempels een hoofddoek.

    Je kunt wel raden dat de uitlatingen van de 92-jarige vrouw in Turkije als de spreekwoordelijke rode lap op de stier werden onthaald.
    Een advocaat uit Izmir legde prompt een klacht neer, maar de rechter sprak deze week de vrouw vrij. Er valt soms ook goed nieuws te rapen in Turkije.
    De kranige oude tante moest naar eigen zeggen ontzettend lachen toen ze ontdekte waar het gebruik van de hoofddoek vandaan kwam. “Je moet dat aan de mensen vertellen in Nederland”, zegt ze in NRC-Handelsblad. “Het symbool van islamitische eerbaarheid komt uit de wereld van de prostitutie”. “Je zou je schamen je hoofd te bedekken als je eens wist waar dat gebruik vandaan kwam”, schrijft ze in een boek en zegt ze tegen jonge moslimvrouwen en -meisjes.
    In de ogen van Cig werd de hoofddoek dus niet gebruikt om “de eer van de vrouw te beschermen” maar als een herkenningsmiddel voor prostituees.
    De archeologe maakte de Turkse revolutie van Atatьrk nog mee. Het Arabische schrift werd afgeschaft en Atatьrk maakte komaf met de strenge kledingsvoorschriften van de islam. Jongens en meisjes gingen samen naar school en op klasfoto’s uit die tijd is geen hoofddoek of niqaab te bekennen.
    “Het zijn mannen die vrouwen vandaag dwingen om een hoofddoek te dragen”.Muazzez Cig maakt zich dan ook zorgen over de dreigende islamisering van Turkije. Premier Erdogan heeft een voorgeschiedenis als fundamentalistische hardliner en zijn regering heeft zich naar eigen zeggen tot doel gesteld “de godsdienst te redden”.
    Cig schreef een brief aan de vrouw van de premier. “Ik droomde dat ik van de trappen afliep van het mausoleum van Atatьrk in Ankara. Ik zag de premier met zijn echtgenote omhoog lopen. De echtgenote was modern, zonder hoofddoek. Zou het niet fantastisch zijn, als U die echtgenote was?” Cig wacht nog altijd op een antwoord. Volgens de oppositie zit de hoofddoek op het hoofd van mevrouw Erdogan gelijmd.

    En dаt Turkije willen men dan kost wat kost Europa binnenloodsen?


    02-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever wil interpelleren over politie-optreden bij lezing Barnard
    de wever wil interpelleren over politie optreden bij lezing barnard

    N-VA-voorzitter Bart De Wever wil in de gemeenteraad een interpellatie houden over de manier waarop de Antwerpse politie de actievoerders van Sharia4Belgium toeliet om een lezing van Benno Barnard aan de Universiteit van Antwerpen te verhinderen. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in het VRT-programma 'Phara'.

    “Als er tegenbetogingen of tegenacties zijn, dan moet de politie ervoor zorgen dat de manifestatie waartegen betoogd wordt kan doorgaan. Wij hebben dit als Vlaams-nationalisten al dikwijls meegemaakt. Maar in dit geval gaf de Antwerpse politie gewoon toe aan die enkele manifestanten. Dat kan niet. Ik zal hierover in de gemeenteraad interpelleren”.

    Benno Barnard zelf prees de moed van één Marokkaanse politieman, maar had toch ook kritische bedenkingen op het optreden van de Antwerpse politie: “Ik moest zelf voor bodyguards zorgen.” Hij viel ook scherp uit tegen de rector van de Universiteit Antwerpen, die hij “laksheid” verweet.

    “Hij kwam pas een half uur na het incident toe en vond dan dat ik toch ook een zekere verantwoordelijkheid droeg. De Gentse Universiteit heeft mij nu voorgesteld om mijn lezing daar te houden onder politiebegeleiding en met metaaldetectoren. Ik ga dit zeker doen, maar het is ver gekomen als we om de democratie te verdedigen tegen extremisten al tot dit soort maatregelen moeten overgaan”.

    Barnard ontkende dat hij en professor Etienne Vermeersch “extremisten” zijn, zoals een vertegenwoordigster van BOEH (Baas op Eigen Hoofd, een organisatie die pleit voor de hoofddoek), hen had genoemd. “Wij verdedigen nu net de democratie tegen het extremisme”, luidde het.

    Barnard en De Wever waren bovendien erg verontwaardigd omdat BOEH, de Moslimexecutieve en de andere moslimorganisaties wel protesteren tegen het boerkaverbod, maar niet tegen de incidenten bij de lezing van Benno Barnard.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aartsbisschop Léonard beroofd aan Zuidstation

    Aartsbisschop André-Jozef Léonard is vorige week beroofd aan het Zuidstation in Anderlecht. Dat meldt de nieuwsdienst van de VRT.

    Weg kwijt
    De aartsbisschop werd aan het Zuidstation afgehaald door een medewerker. Toen hij zijn koffer met slaapspullen in de koffer van de wagen zette, werd hij aangesproken door een man. Die vroeg de weg aan Léonard. Nadat de 'verdwaalde reiziger' was verdwenen, bleek ook het koffertje van de aatsbisschop weg. Vermoed wordt dat de man die om inlichtingen vroeg het meenam.

    Het is voor Léonard een vervelende kennismaking met Anderlecht. In de nabije toekomst zal hij er enkele dagen per week verblijven. Niet dat de dief meteen de roof van de eeuw pleegde. In Léonards koffertje bevonden zich onder meer slaapspullen, scheergerief en een leesbril.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek veroordeelt verstoring lezing Benno Barnard
    Iedereen vindt het gebeurde onaanvaardbaar.
    MAAR WIE DOET ER WAT AAN ???

    STEUN ONS EN WIJ DOEN HET !!!

    Email ons

    "Ontoelaatbaar in een democratische samenleving." Dat is de algemene teneur bij de Vlaamse politieke partijen na de verstoring van de lezing van Benno Barnard door een aantal extremistische moslimjongeren. "De vrije meningsuiting en opendebatcultuur zijn fundamentele rechten die we niet mogen laten verstoren door een minderheid van extremisten", zegt Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA).
     
    Bourgeois wijst erop dat de "gematigde mensen" nog steeds de meerderheid uitmaken binnen de moslimgemeenschap. Hij roept hun allemaal op "hun stem te laten horen en zich te distantiëren van de kleine groep extremisten. Een minderheid mag het imago en de reputatie van een hele gemeenschap niet verder gijzelen en bezoedelen." De minister vraagt de Vlamingen om de moslimgemeenschap niet te veroordelen maar open te staan voor iedereen die zich in Vlaanderen wil integreren.
     
    Wij-zijverhaal
    Initiatieven zoals in Nederland, waar organisaties van nieuwe Nederlanders hun achterban oproepen om excessen van een minderheid te veroordelen, bestaan in Vlaanderen nog te weinig, vindt Bourgeois. "Tot nu toe wordt het integratiedebat te veel gedomineerd door het wij-zij, het zwart-witverhaal. Ik vraag aan de moslimgemeenschap om zelf het debat open te trekken."
     
    De verantwoordelijkheid van de overheid terzake neemt hijzelf op. "Ik wil het wij-zijverhaal zoveel mogelijk doorbreken, maar ik kan dat niet alleen."
     
    Essentie
    Ook Open Vld vindt het incident "onaanvaardbaar". "Meningen moeten met elkaar kunnen botsen", zegt voorzitter Alexander De Croo. "Dat is de essentie van onze democratie. Maar we mogen niet in een situatie terechtkomen waar intolerantie ons model van tolerantie onderuit haalt."

    De Croo noemt vrijheid van vergadering en vrijheid van meningsuiting "fundamentele grondwaarden" in onze rechtstaat. "Het is dan ook onaanvaardbaar dat deze grondwaarden worden ondergraven door extremisme van welke aard ook", aldus De Croo.
     
    Sluipende dreiging
    "Dat de politie en het stadsbestuur van Antwerpen niet optreden tegen de mensen die de lezing van Benno Barnard onmogelijk hebben gemaakt, spreekt boekdelen over de angst en de onmondigheid van onze overheid tegenover de dreiging van moslimradicalisering", vindt Lijst Dedecker (LDD) dan weer. De partij vraagt drastische maatregelen om de "sluipende dreiging van vrijheidsbeperking" tegen te gaan.

    Het gaat LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker zijn petje te boven dat er na de incidenten, waartoe aangezet was door de extremistische website sharia4belgium, niemand gearresteerd werd. "Deze religieuze fanaten hebben feitelijk hun doel bereikt, de lezing werd afgeblazen, en zullen nu triomferen bij hun achterban. Deze flagrante schending van de vrije meningsuiting wordt dus ongestraft gelaten."

    Monddood
    De grenzen van de tolerantie zijn bereikt, en dit is er het zoveelste bewijs van, aldus Dedecker. "Vandaag kunnen extremistische moslims zich in België vrij organiseren, op het internet oproepen tot het invoeren van de sharia en intellectuele debatten in onze universiteiten in monddood maken."

    Volgens de partij moet de overheid incidenten als deze aangrijpen om "een duidelijk voorbeeld te stellen". Concreet moet de sharia4belgium worden opgedoekt en moeten de verantwoordelijken opgepakt worden voor het aanzetten tot haat en discriminatie, en voor het verstoren van de openbare orde.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet langer tolerant voor de intoleranten

    Dirk Verhofstadt is kernlid van de onafhankelijke denktank Liberales.

     Het is dringend tijd dat we de nefaste impact van de radicale moslimwereld onder ogen zien  
    Woensdagavond is gebeurd wat ik al lang vreesde. Radicale moslims van de groepen "Sharia4Belgium" en "Jongeren voor Islam" hebben toen een lezing van de Nederlandse schrijver en islamcriticus Benno Barnard voor de vrijzinnige dienst van de Universiteit van Antwerpen geboycot. Nog voor de schrijver kon beginnen met zijn toespraak onder de titel "Leve God, weg met Allah", begonnen ze luidkeels "Allah akhbar" (Allah is groot) te roepen en hebben ze op die manier verhinderd dat de schrijver zijn toespraak kon houden. Enkel de aanwezigheid van politie en lijfwachten kon fysiek geweld voorkomen.

    Deze praktijk is onaanvaardbaar. De vrijheid van meningsuiting is een van de grondwaarden van een rechtsstaat. Daar mag op geen enkele wijze aan getornd worden. Het feit dat de radicale moslims al voor er één woord werd uitgesproken met hun boycot begonnen, toont aan dat ze geen enkel begrip hebben voor de vrije meningsuiting, voor argumenten en kritiek.

    Ondergetekende heeft voor diezelfde vrijzinnige dienst aan diezelfde Universiteit van Antwerpen enkele weken voordien wél vrijelijk een kritische lezing kunnen geven over "Pius XII en de vernietiging van de Joden". Na mijn lezing volgde een vragenronde en een debat met de aanwezigen. Soms op het scherp van de snede, maar steeds met respect voor elkaars argumenten, hoffelijk en respectvol. Zo moet het in de toekomst verder kunnen gaan. Woord en wederwoord, kritiek en zelfkritiek zijn essentieel voor een open samenleving.

    De dag dat we toelaten dat schrijvers en andere personen het recht wordt ontzegd om zich nog langer vrij te kunnen uitspreken, zeker aan een universiteit waar het vrije denken een cruciaal element is, betekent het einde van de rechtsstaat.

    Het wordt dringend tijd dat de moslimwereld zelf, maar ook zogenaamd "progressieve" kringen in ons land en de rest van Europa die nog steeds het cultuurrelativisme omarmen, hun mond opendoen en duidelijk maken dat we dergelijke inbreuken op de vrijheid van meningsuiting niet langer kunnen aanvaarden. Er zijn immers limieten aan de verdraagzaamheid. In zijn De open samenleving en haar vijanden schreef de filosoof Karl Popper: "Indien we onbeperkte verdraagzaamheid zelfs uitstrekken tot dezulken die onverdraagzaam zijn, als we niet bereid zijn een verdraagzame samenleving te verdedigen tegen de woedende aanvallen der onverdraagzamen, dan zullen de verdraagzamen vernietigd worden, en verdraagzaamheid met hen."

    Dit is de harde les die we uit de geschiedenis geleerd hebben en de cruciale reden waarom we met alle kracht moeten optreden tegen diegenen die het vrije woord willen smoren.

    Het wordt dringend tijd dat we de nefaste impact van de radicale moslimwereld onder ogen zien en ons verzetten tegen praktijken die we zelf niet langer aanvaarden. Zo moet er dringend een groot maatschappelijk verzet komen tegen praktijken die de groep "Sharia4Belgium", hierin gesteund door nuttige idioten zoals de zelfverklaarde "progressieve" feministen, in naam van culturele en religieuze redenen, blijft verdedigen. Onaanvaardbare praktijken zoals de onderdrukking van vrouwen, verplichte klederdracht, gedwongen huwelijken, genitale verminkingen, verstotingen en eremoorden, kunnen in een liberale rechtsstaat absoluut niet. We moeten ons verzetten tegen de barbaren die de sharia, de islamitische wetgeving, ook bij ons willen opleggen. (Op de website van de betrokken radicale moslims staat zelfs letterlijk: "Wij zijn een groep jongeren uit het Antwerpse, die geloven dat de sharia is gemaakt voor alle tijden en alle plaatsen en dus moet worden toegepast op heel de wereld".)

    We moeten ons verzetten tegen de profeten van de gesloten samenleving die langzaam maar zeker de rechten en vrijheden waarvoor onze voorouders gevochten hebben, teniet willen doen.
    Ons land kent een lange traditie van verdraagzaamheid en respect voor het vrije woord. Dat moet zo blijven. Eén week geleden was Ayaan Hirsi Ali voor Liberales te gast in Brussel.

    De veiligheidsmaatregelen om haar vrij te kunnen laten spreken waren draconisch. En nu wordt Benno Barnard verhinderd om vrij het woord te voeren. Laat ons in verzet komen voor het te laat is. We mogen niet langer tolerant zijn voor de intoleranten






    Over ons


    Hallo

    wij zijn geen rascisten, communisten of fascisten.

    Wij zijn gewone werkende burgers die mee moeten helpen de staatsschuld af te lossen door te gaan werken. Wij geven zoals velen bijna de helft van ons loon af zodat anderen van de dop kunnen leven en zich verschuilen achter het woord racisme.

    We willen hier iets aan doen want we zijn realisten.

    wijdoenhet.org


    Over dit blog

    Dit blog wordt hopelijk een uitlaatklep voor al degene die iets op zijn maag heeft liggen en dit al lang denkt maar zoals de meeste Belgen niet durft zeggen.

    We worden overrompeld door alle mogelijke nationaliteiten. Wij Belgen worden in ons eigen landje behandeld zoals een buitenlander terwijl de buitenlanders behandelt worden zoals koningen. Hier willen wij iets aan doen en wij doen het mits uw hulp.


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    celebritynews
    www.bloggen.be/celebri
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kerken
    www.bloggen.be/kerken
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kris
    www.bloggen.be/kris

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs