E-mail ons

Druk oponderstaande knop om ons te e-mailen. U kunt zo ook anoniem reageren op artikels en eigen meningen door ons laten publiceren.

Gastenboek
 • leuke site
 • Doorgaan met bloggen!
 • geluk gewenst
 • Wat geluk brengen
 • Interessante site - Veel succes gewenst!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Archief per week
 • 31/10-06/11 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 17/05-23/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  akkina
  www.bloggen.be/akkina
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  nieuwsmedia
  www.bloggen.be/nieuwsm
  Wij doen het !!
  samen staan we sterk
  Een REALISTISCHE kijk op onze hedendaagse maatschappij.
  27-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige kranten. 'De meest fragiele staat van Noord-Europa'
  Het ontslag van Leterme II domineert ook de voorpagina's van de Franstalige kranten. Verscheidene kranten wijzen op de verantwoordelijkheid van de Vlamingen, maar ook van de Franstaligen. De commentaren beklemtonen de kwetsbaarheid van België, zowel politiek als financieel.

  Volgens hoofdredactrice Béatrice Delvaux van Le Soir is ‘de lijst van onverantwoordelijkheden even verdeeld als de lijst van redenen waarom men niet op dezelfde lijn geraakt'. Ze verwijst naar Open VLD, 'dat zich in een dodelijke agenda heeft gestort', maar ook naar MR en FDF, die volgens haar het probleem hebben laten voortwoekeren.

  In de kranten van de groep Sud Presse denkt ook journalist Demetrio Scagliola dat de Franstalige partijen zich niet als 'geschrokken maagden' moeten presenteren. 'Temidden een institutioneel psychodrama schoven sommigen nog nieuwe eisen voor de Brusselse rand naar voren', betreurde hij. Volgens Scagliola betaalt België de prijs van Vlaamse en Franstalige fouten.

  In La Libre Belgique constateert Francis Van de Woestyne 'dat door een pervers mechanisme het steeds de extremisten of meest uitgesproken mensen zijn die de wet dicteren aan de gematigden'. 'En de radicale verklaringen van sommige Franstaligen maskeren de inspanningen van anderen om een oplossing te vinden', voegt hij eraan toe.

  Christian Hubert van La Dernière Heure toont zich strenger voor de politici uit Vlaanderen, die van BHV hun 'fond de commerce' hebben gemaakt. 'Was deze egokwestie een houding waard die het land gaat ruïneren en nog meer belachelijk gaat maken aan de vooravond van het voorzitterschap van de Europese Unie', vraagt hij zich af.

  L'Echo vreest ook de financiële gevolgen van de crisis. 'België is nu de meest fragiele staat van Noord-Europa. Dat is politiek evident, maar ook op financieel vlak', stelt hoofdredactrice Martine Maelschalck. Ze herinnert eraan dat de Belgische banken bijzonder kwetsbaar bleken in de financiële crisis. 'Wanneer de banken falen, zijn er nog staten. Maar na de staten is er niets meer'.

  Ook in Le Soir wordt erop gewezen dat de Europese markten de sterkte van de staten aan het testen zijn. 'Het ontslag van de regering zou België in een risicovolle financiële situatie kunnen brengen waar de markten geen medelijden mee hebben'.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kranten. 'Korte pijn van verkiezingen'
  De val van regering Leterme II haalt uiteraard alle voorpagina's van de Vlaamse kranten. In de krantencommentaren is iedereen het eens: waarschijnlijk komen er nieuwe verkiezingen.
  Alle regeringspartijen hebben volgens Liesbeth Van Impe in Het Nieuwsblad schuld aan het falen van de BHV-onderhandelingen. ‘CD&V heeft lang geleden al beslist dat ze in geen geval verkiezingen wil en stuurde naar de Franstaligen onophoudelijk het signaal dat het ook zonder splitsing wel zou lukken.’

  Open VLD had volgens Van Impe een nieuwe voorzitter nodig om te beseffen dat ze zich lieten doodknijpen en die jonge voorzitter besloot dan maar de forcing te voeren. ‘Didier Reynders liet nooit meer dan een paar millimeter manoeuvreerruimte tussen zijn MR en het onhandelbare FDF. En PS en CDH gingen als puntje bij paaltje kwam toch altijd weer achter de MR en dus het FDF staan.’

  Volgens Paul Geudens in Gazet van Antwerpen is er is maar één schuldige: Olivier Maingain, voorzitter van het FDF en ondervoorzitter van de MR. ‘Hij wil geen akkoord over BHV. Het voorbereidend werk van Jean-Luc Dehaene veegt hij van tafel. Maingain heeft zijn eigen onderhandelingskader. Een timing wil hij evenmin. Hoe meer en hoe langer ruzie wordt gemaakt over dit dossier, hoe beter het hem uitkomt’, aldus Geudens. Volgens hem is dit niet enkel een politieke crisis, maar ook een crisis van België.

  Een noodregering zou weinig te betekenen hebben gehad, stelt De Tijd vast. ‘De ministers hadden in the picture kunnen lopen tijdens het Belgische EU-voorzitterschap. Nadien zou die regering dan weer geconfronteerd worden met BHV, waarover ze dan alsnog zou vallen, met de verkiezingen in zicht’, schrijft Wim Van De Velden.

  Om het immobilisme te doorbreken, hebben we volgens De Tijd geen nood aan noodoplossingen, maar aan een nieuw begin. ‘Daarom is de korte pijn van verkiezingen te verkiezen boven kunstmatige constructies die ons nog meer tijd doen verliezen’, aldus Van De Velden.

  Het Belang van Limburg meent dat men er gif op kan nemen dat een aantal Vlaamse oppositiepartijen donderdag de agendering van de Vlaamse BHV-voorstellen zullen vragen. En dan moet CD&V kleur bekennen, stelt Eric Donckier. ‘Tegen de agendering stemmen komt neer op verraad aan de eigen eisen en de verkiezingsbelofte om de kieskring te splitsen. Mee met de Vlaamse partijen stemmen, komt neer op een stemming van Vlamingen tegen Franstaligen en de definitieve vertrouwensbreuk’, besluit Donckier.

  Wie vandaag verantwoordelijk is voor deze crisis, en wie de zwartepiet toegespeeld krijgt, is volgens Yves Desmet in De Morgen een oefening voor de galerij. ‘Deze regering is nooit een regering geweest, heeft nooit een eenheid of een project gevonden, is permanent gegijzeld door het interne wantrouwen dat alleen maar gegroeid en gegroeid is, met uitzondering van het intermezzo van Herman Van Rompuy, toen het land al blij was dat er niets gebeurde, omdat zelfs dat beter was dan wat de regering-Leterme ervan bakte.’

  Volgens Luc Van der Kelen in Het Laatste Nieuws is het vanaf nu duidelijk: in de komende uren hebben de staatslui van dit land, gedekt door de koning, de keuze tussen pest (een mirakeloplossing zoeken) en cholera (illegale verkiezingen). ‘Staatszin dwingt ons alles op alles zetten om de cholera te vermijden. Vooral in de woelige Europese tijden waarin we ons bevinden. Want sommigen lijken uit het oog te verliezen dat ons land geen eiland is, los van de wereld. De financiële markten testen de ene Europese lidstaat na de andere. Het ontslag van de regering maakt ons daarvoor kwetsbaar. Dan zal het te laat zijn om huilend naar de koning te trekken.’

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme voelt zich niet schuldig
  BRUSSEL - ‘Mij treft absoluut geen schuld aan wat de voorbije dagen en weken is gebeurd’. Zo heeft ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) dinsdag in de krant De Morgen gereageerd op de val van zijn regering. Leterme ziet zichzelf nog altijd een hoofdrol spelen in de nationale politiek.

  ‘Ik weet dat men in het verleden heeft gezegd dat ik te vaak de schuld op anderen afwentel, en misschien was dat zo, maar in dit verhaal heb ik alles gedaan om te slagen. Ik kan alleen betreuren dat anderen, met name Open VLD, niet dezelfde ingesteldheid hadden als ik’, aldus Leterme.

  Ondanks de val van zijn tweede regering ziet de ontslagnemende premier nog steeds een rol voor zichzelf weggelegd in de nationale politiek. ‘Zeker en vast. Ik ben meer dan ooit gemotiveerd’, zo luidt het.

  Welke idioot gelooft nog in die vent ????


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België op weg naar verkiezingsavontuur
  BRUSSEL - De koning heeft het ontslag van de regering-Leterme II aanvaard. Aangezien de SP.A niet wil bijspringen, lijken nieuwe federale verkiezingen onvermijdelijk. De Franstalige partijen zien dat niet zitten. De bal ligt nu in het kamp van de koning.

  Koning Albert aanvaardde gisteravond het ontslag van de regering-Leterme II. BHV-bemiddelaar Didier Reynders (MR) had 's ochtends nog onomwonden verklaard dat hij 'alle elementen had verzameld om de communautaire onderhandelingen opnieuw op te starten'. Maar niet iedereen bleek die mening te delen.

  Na de middag was er nog een ultieme poging om Open VLD rond de onderhandelingstafel te krijgen. Op die vergadering probeerden CD&V-voorzitster Marianne Thyssen, premier Yves Leterme en Reynders de liberale voorzitter Alexander De Croo ervan te overtuigen af te stappen van zijn deadline om uiterlijk tegen donderdag een oplossing voor BHV te hebben. Maar De Croo weigerde.

  Daarop ontstond een rondje zwartepieten tussen Reynders en Leterme. De CD&V'er paste ervoor om de onderhandelingen onder die omstandigheden op te starten. En MR-vicepremier Reynders kon zijn handen niet snel genoeg van het dossier aftrekken. Hij vroeg de koning om hem van zijn taak te ontheffen, wat ook gebeurde.

  Nieuwe verkiezingen

  Open VLD, dat de voorbije weken de forcing voerde, drong meteen aan op nieuwe verkiezingen. Voor de meeste andere partijen uit de ontslagnemende regering was dat een horrorscenario. CD&V-voorzitster Marianne Thyssen benadrukte gisteren het ongrondwettelijke karakter van verkiezingen zonder oplossing voor BHV en wees Open VLD met de vinger. Ontslagnemend premier Leterme benadrukte dat zijn regering belangrijk werk heeft geleverd, vooral op sociaal-economisch vlak. 'Dit werk moet voortgezet kunnen worden', luidde het in een mededeling.

  De christendemocraten vonden meteen steun aan de overkant van de taalgrens. PS-voorzitter Elio Di Rupo verklaarde geen voorstander te zijn van vervroegde verkiezingen. 'Dat zal de extremisten alleen maar sterker maken en tot een juridische chaos leiden', klonk het. Zowat de volledige Franstalige politieke klasse nam Open VLD op de korrel als schuldige voor de regeringscrisis en toonde zich afkerig van een nieuwe stembusslag. 'Als men vervroegde verkiezingen uitschrijft, zou dat een opportuniteit zijn. 

  FDF-voorzitter Olivier Maingain verheugde zich zelfs over het feit dat de Franstaligen tijdens de crisis van de voorbije dagen een 'nooit geziene solidariteit' aan de dag hadden gelegd.

  SP.A wil niet bijspringen

  CD&V en de PS zouden de voorkeur geven aan een noodregering zonder liberalen, maar met de Vlaamse socialisten erbij. Een noodregering of coalitiewissel ligt niet voor de hand. Open VLD zou ingeruild kunnen worden voor de SP.A. Maar de Vlaamse socialisten zien het niet zitten om Leterme II te steunen. 'De logische consequentie van de val van de regering is nieuwe verkiezingen', benadrukte voorzitster Caroline Gennez. 'Wij vinden al lang dat de regering perte totale is. En een auto die perte totale is, kun je niet depanneren.' Volgens fractieleider Bruno Tobback heeft het geen zin om een aantal maanden een vinger in de dijk te steken. Ook Wouter Van Besien (Groen!) wil geen noodregering. 

  De bal ligt nu in het kamp van de koning. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er nog een andere oplossing mogelijk is dan nieuwe verkiezingen. Voorlopig is 6 juni de meest geciteerde datum. Probleem is dat verkiezingen zonder oplossing voor BHV volgens het Grondwettelijk Hof ongrondwettelijk zijn. Een voordeel van nieuwe verkiezingen is alvast dat de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in 2014 samen kunnen vallen.

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) heeft zijn vertrek naar de Verenigde Staten dan toch afgezegd. Het is een tweede belangrijke internationale afspraak die hij moet afzeggen. Hij zou in Washington zijn Amerikaanse collega Hillary Clinton ontmoeten.  Over ons


  Hallo

  wij zijn geen rascisten, communisten of fascisten.

  Wij zijn gewone werkende burgers die mee moeten helpen de staatsschuld af te lossen door te gaan werken. Wij geven zoals velen bijna de helft van ons loon af zodat anderen van de dop kunnen leven en zich verschuilen achter het woord racisme.

  We willen hier iets aan doen want we zijn realisten.

  wijdoenhet.org


  Over dit blog

  Dit blog wordt hopelijk een uitlaatklep voor al degene die iets op zijn maag heeft liggen en dit al lang denkt maar zoals de meeste Belgen niet durft zeggen.

  We worden overrompeld door alle mogelijke nationaliteiten. Wij Belgen worden in ons eigen landje behandeld zoals een buitenlander terwijl de buitenlanders behandelt worden zoals koningen. Hier willen wij iets aan doen en wij doen het mits uw hulp.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  altijdeenmening
  www.bloggen.be/altijde
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  georgesds
  www.bloggen.be/georges
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  buffalooooo
  www.bloggen.be/buffalo

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!