E-mail ons

Druk oponderstaande knop om ons te e-mailen. U kunt zo ook anoniem reageren op artikels en eigen meningen door ons laten publiceren.

Gastenboek
 • leuke site
 • Doorgaan met bloggen!
 • geluk gewenst
 • Wat geluk brengen
 • Interessante site - Veel succes gewenst!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Archief per week
 • 31/10-06/11 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 17/05-23/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  cat4u
  www.bloggen.be/cat4u
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  melkproducten
  www.bloggen.be/melkpro
  Wij doen het !!
  samen staan we sterk
  Een REALISTISCHE kijk op onze hedendaagse maatschappij.
  19-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe slecht is Geert Wilders?

  Omdat journalisten gemakzuchtige papegaaien zijn, zeggen ze allemaal hetzelfde over Geert Wilders, de interessantste nog levende politicus van Nederland.

  Om dat laatste te beweren, hoef je het niet met Wilders eens te zijn. Maar je moet wel beseffen dat hij geen Pim Fortuyn redivivus is. Fortuyn was een irritante relnicht zonder duidelijke visie. Wilders is een ervaren parlementslid, dat erin slaagt iedereen over hem te laten debatteren zonder dat hij daar zelf bij aanwezig hoeft te zijn. Op die manier zet hij de televisie voor schut. Een bijzondere prestatie.

  In De Standaard van 5 maart jongstleden analyseerde Geert van Istendael het gele gevaar onder de titel Onze rechtse noorderbuur. Ik citeer drie cruciale passages uit zijn betoog, allereerst deze:

  ‘Hij betaalt zijn ongezouten meningen wel peperduur. Hij is zowat de zwaarst bewaakte politicus van de Europese Unie.’

  Mein Kampf

  Dat is een feit waar zelfs de grootste vijand van Wilders hooguit over kan beweren dat hij het aan zichzelf te danken heeft, ook al bewijst die bescherming nu juist dat minstens een deel van zijn ongezouten meningen gewoon waar is.

  ‘Wilders laat zich niet betrappen op racisme, wat zijn politieke tegenstanders ook mogen beweren. Wel oefent hij vehement kritiek uit op de islam, maar dat heet, dacht ik, ideologiekritiek,’ schrijft Van Istendael vervolgens.

  Dat is zeer juist en onafhankelijk gedacht. Het is bovendien bewijsbaar, aangezien de islam geen ras vertegenwoordigt. Het proces tegen Wilders is dan ook bespottelijk. Hij zou ‘aanzetten tot haat tegen een bevolkingsgroep’ omdat hij de Koran met Mein Kampf vergelijkt. W.F. Hermans moest zich al in de jaren vijftig tegen een soortgelijke belachelijke aantijging verdedigen (toen ging het over katholieken). Omdat Wilders een boek met een ander boek vergelijkt, hitst hij dus de bevolking op, en dat terwijl er best iets voor zijn vergelijking valt te zeggen. Winston Churchill noemde Mein Kampf al in de jaren dertig ‘een nieuwe Koran’. Ook dat lijkt me een verdedigbare perifrase. Raar genoeg wordt de geest van Churchill niet gedagvaard in Amsterdam.

  Populistisch

  Ten slotte zegt Van Istendael dit: ‘…dat Wilders rechts is, zal niemand ontkennen, hijzelf in de eerste plaats niet. (…) Zijn sociaal-economische voorstellen zou ik in het beste geval libertair noemen of, als je het gemener wilt, platvloers populistisch.’

  Die laatste opmerking vraagt om enige kanttekeningen.

  Wilders is in zoverre inderdaad rechts, dat hij zich niet opwerpt als de architect van een maakbare samenleving, dat luchtkasteel van links. Of hij libertair is, durf ik niet te zeggen. Libertair betekent anarchistisch en dat is niet een adjectief dat ik persoonlijk met Wilders associeer. Populistisch is hij dan weer wel. Hij zegt dingen die veel ‘gewone mensen’ ook vinden. En platvloers populistisch is hij soms ook wel. Dure subsidies aan allerlei kunstinstellingen vindt hij onzin, want daar vraagt het volk niet om.

  Een ander volk

  Nu vind ik populisme op zichzelf niet perse verwerpelijk. De grote Engelse schrijver en apologeet van het katholicisme G.K. Chesterton noemde zichzelf een populist, omdat hij zich wenste te onderscheiden van de arrogante elite waarmee we ook vandaag nog zitten opgescheept: de erfgenamen van Marx en Nietzsche.

  Populisme was in Chestertons opvatting een vorm van bescheidenheid, een uiting van het besef dat je deel uitmaakte van een groter geheel, een volk bijvoorbeeld. Tegenwoordig representeert de elite in het parlement geen enkel gewoon mens meer, zoals David van Reybrouck al eens heeft opgemerkt.

  Op televisie verklaart de elite dat het volk zich vergist door op Wilders te stemmen. Wanneer je de democratie als stelsel omhelst, moet je ook aanvaarden dat het volk soms iets anders vindt dan jij. Demos betekent namelijk volk. Maar ik ontmoet zelden een lid van de elite, dat werkelijk democratisch is. Meestal willen ze een ander volk.

  Het skelet van de politieke correctheid dondert in elkaar

  En toch onttrekt Wilders zich ook weer aan dit convenabele schema. Hij wil bijvoorbeeld de pensioenleeftijd ten koste van alles op 65 jaar houden. Dat is een uitgesproken links standpunt; zelfs de sociaal-democraten zijn op dat punt rechtser dan hij. Of het ook een goed standpunt is, kan ik niet beoordelen; maar mijn politieke kijk is hier verder niet in het geding.

  Links verwijt Wilders dat hij een bevolkingsgroep stigmatiseert en zijn aanhangers tegen die groep opzet. Maar in geen enkele ideologie bestaat een ergere vorm van haatprediking en uitsluiting dan uitgerekend in de islam – dus als links dergelijke zaken wil veroordelen, zal het om te beginnen de islam moeten veroordelen. En wat te denken van links zelf? Grappig genoeg doen de socialisten al sinds de negentiende eeuw niets anders dan het volk ophitsen tegen een bevolkingsgroep, de kapitalisten namelijk.

  Het kapitalisme bestrijden heet dialectiek, de islam bestrijden heet populisme.
  Wonderlijke boel.
  Wat zegt de Socialistische Partij daar?
  Kapitalisten hebben macht en moslims niet?
  Hebben imams en moskeeën en schotelzenders dan soms geen macht?
  Is straatterreur soms geen machtsuitoefening?
  Ondertussen is het feit dat Wilders nog leeft niet aan de zelfbeheersing van de islam te danken; en ook niet aan links.

  Als je links tegenwoordig over de islam hoort praten, de geheel uit minachtende kuchjes bestaande Maarten van Rossem bijvoorbeeld, lijken de woorden van George Orwell in vervulling te zijn gegaan: ‘War is peace, freedom is slavery, ignorance is strength.’ Ja, na het gemiddelde gesprek met linkse mensen over de islam zou je snikkend het eerste het beste kruisbeeld omhelzen.

  Alhoewel ik Wilders niet per definitie het retorische niveau van Chesterton vind halen, drukt hij zich tenminste nooit in Nieuwspraak uit. Dat is in deze tijd een reusachtige verdienste. Hij ergert me soms, maar zodra hij zijn mond opendoet, dondert het semantische skelet van de politieke correctheid in elkaar. Dat alleen al vervult mij met een innige tevredenheid.

  Benno Barnard schrijft al ruim een kwart eeuw in België.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Le mal belge” in drie punten
  Hierbij in drie punten hoe lamentabel België er voor staat. Neem de officiële bijbel van de “Vergrijzingscommissie” en confronteer die met de realiteit.

  Punt één: we rekenen op jarenlange discipline om de overheidsschuld fors terug te dringen, tot 60% van de nationale welvaart in 2014. In plaats daarvan stijgt de schuld tot boven de 100%, zijnde een verschil van zowat 125 miljard euro. Zelfs het spook van de rentesneeuwbal – een automatische toename van het tekort door loutere rentelasten – waart weer door onze gewesten. De regering plant geen positieve begroting meer tot 2015.

  Minopbrengsten in plaats van meerinkomsten
  Punt twee: we rekenen op meerinkomsten door 2% groei per jaar en door een toename van de werkgelegenheid. Daarbij zou het Generatiepact een sterke stroomstoot geven aan activiteit bij de 55-plussers. In plaats daarvan kregen we de crisis, een economie die maar zeer traag herstelt en massawerkloosheid. Alleen al in 2009 verdwenen bijna 25.000 jobs. Het Generatiepact bereikt maar een fractie van zijn doelgroep en kost meer dan dat het oplevert. De kloof tussen de verhoopte groei en de nu verwachte groei dreigt op te lopen tot ongeveer 120 miljard euro minopbrengsten. Tegelijkertijd kost de vergrijzing nu al 2 miljard euro extra per jaar, nog daargelaten de extra kosten van de nieuwe massawerkloosheid.

  Hogere pensioenen en duurdere zorg
  Punt drie: we mogen de pensioenuitgaven maar minimaal laten groeien en de expansie van de gezondheidszorg moet beperkt blijven tot een kleine 3% per jaar, bovenop de inflatie. In plaats daarvan begint elke regering met een verhoging van de pensioenen, een ijzeren logica als we weten hoe laag sommige wettelijke pensioenen zijn. In de gezondheidszorg is de groeinorm van 4,5% een fetisj, die daarenboven soms als minimum in plaats van als maximum fungeert. In het annus horibilis 2009 kromp de economie met 3% maar steeg het budget van de gezondheidszorg met 7%. Een verbijsterende toename van 10% in vergelijking met het economisch draagvlak, ook al gaat een stukje daarvan naar een toekomstfonds. De gezondheidszorg leeft continu boven onze stand en ontspoort grofweg a rato van 300 miljoen euro per jaar, in vergelijking met voorgeschreven traject.

  Bittere optelsom, onvermijdelijke conclusie

  Aan u om de bittere optelsom te doen, maar de conclusie is onvermijdelijk. Elke regering – van welke politieke constellatie ook – zal de volgende jaren drie onontkoombare prioriteiten hebben: budgettair herstel door een combinatie van besparen en belasten, economisch herstel met meer groei en meer jobs, en een fundamentele hervorming van de sociale zekerheid, zowel in organisatie als in financiering. Ziedaar in een notendop alles waarover het dit decennium inhoudelijk in België zal gaan. Ik bespaar hierbij even op details en op het eeuwige communautaire gehannes.

  Er is nog marge

  Economische groei is de allerbelangrijkste prioriteit. Als die beter kan worden dan wat we nu verwachten of vrezen, dan kleurt heel het plaatje op en kunnen de andere prioriteiten deels weg groeien. Het kleinste kind weet intussen dat België achterop hinkt op het vlak van ondernemerschap, competitiviteit, innovatie en activiteit. Er is dus marge om beter te doen en precies dat mag ons positief stemmen.

   

  Maar dan moeten we wel wakker worden en beseffen waar het allemaal vandaan komt. Nog vorige week beschreef de SERV hoe Vlaanderen klantonvriendelijk omgaat met grote investeringsdossiers. Denk ook eens aan de lijdensweg voor nieuwe voetbalstadions: Club Brugge ziet een kant-en-klaar project politiek gekelderd, de droom van een nieuwe tempel voor Anderlecht verzinkt in het Brusselse politieke moeras en ook Standard heeft zijn plannen opgeborgen omdat de vergunningsweg eindeloos lang is.

   

  Drie grote economische projecten verdampen omdat de overheid het omgekeerde doet van wat in dergelijke dossiers zou mogen verwacht worden. En dan maar zwaaien met subsidies, BTW-verlagingen of andere notionele investeringsaftrekken. Duurzame groei komt er niet door cadeaupolitiek maar door competitiviteitsherstel, inclusief cultuuromslag bij politici en administraties.

   

  Marc De Vos

  Hoofddocent UGent en directeur van het Itinera Institute, onafhankelijke denktank voor duurzame economische groei en sociale bescherming


  18-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je moet maar durven en wij maar buigen
  Advocaat Belliraj eist schadeloosstelling van Belgische staat

  De Belgische advocaat van Abdelkader Belliraj, de Belgisch-Marokkaanse spilfiguur van een vermoedelijk terroristisch netwerk, zegt dat hij een schadeloosstelling zal eisen van de Belgische staat.


  Schuldig verzuim
  "De Belgische staat is nalatig om garanties te eisen op mensenrechten", zei de advocaat, Abderrahim Lahlali.
  De advocaat spreekt in dat licht van "schuldig verzuim". Lahlali zal de bewuste procedure pas inleiden na 1 april, de dag dat de kortgedingprocedure die hij eerder had aangespannen, wordt behandeld. Hij hoopt intussentijd nog een aantal documenten in handen te kunnen krijgen. Zowel voor Belliraj, als voor zijn echtgenote en drie kinderen, zal Lahlali een schadevergoeding vragen.
   
  In het Marokkaanse Salé loopt momenteel het proces in beroep tegen 29 beklaagden die in eerste aanleg werden veroordeeld in de zaak-Belliraj. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch liet zich in het verleden in een rapport al kritisch uit over de zaak-Belliraj

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder dan 1 op 5 Belgen heeft goed oog in zijn politici

  Het vertrouwen van de Belg in zijn politici is naar ongekende diepten gezakt. In Vlaanderen heeft nog minder dan één op vijf kiezers vertrouwen in de politiek, in Wallonië is dat zelfs nog amper één op tien.

  Sinds 2004 peilt onderzoeksbureau GfK naar het vertrouwen van de Belgen in hun volksvertegenwoordiging. Voor het eerst zakt dat onder de drempel van 20 procent. Voor België komt de enquête uit op 17,2 procent van de ondervraagden die nog vertrouwen behouden in de politiek. In Vlaanderen is dat nog 19,5 procent, maar in de Waalse cijfers gelooft amper 9,9 procent in de politiek.

  Het politieke vertrouwen blijft in Vlaanderen het grootst bij kiezers van vooral Groen! en ook sp.a, het minst bij kiezers van N-VA en Vlaams Belang.

  Afschaffing stemplicht
  Met een politiek vertrouwen van minder dan twintig procent zakt België stilaan naar de kelder van Europa. Directeur Mark Hofmans van GfK, die het onderzoek leidde, legt een verband met de gespannen politieke context van dit moment.

  Nog uit de GfK-peiling, telefonisch afgenomen bij een representatief staal van 1000 Belgen, blijkt dat een derde van onze landgenoten zou thuisblijven, mocht de stemplicht afgeschaft worden. Vooral vrouwen zouden sneller afhaken. Bij vervanging van stemplicht door stemrecht zou in Vlaanderen het Vlaams Belang bijna de helft (42 procent) van zijn electoraat verliezen, in Wallonië zou de PS de grootste klap krijgen en 36 procent van zijn kiezers zien wegvloeien. Daarentegen zou slechts 10 procent van van de Vlaamse groene kiezers afhaken. (Bart Eeckhout)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als marktkramer werd ik geboren
  Gezien de huidige toestand op de arbeidsmarkt waar dagelijks banen verloren gaan en bedrijven sluiten of verhuizen naar beterkope landen, dacht ik bij mezelf : je bent nu 50, je kunt achter naar je pensioen fluiten en dus moet je maar een inkomen zien te versieren tegen die tijd.
  Een eigen zaak kon ik mij niet permiteren omdat de lasten zo hoog oplopen. Een lokaal huren, inrichten en dan nog volstoppen met handelswaar.
  Geen bank die eraan denkt u een krediet te verlenen op deze leeftijd en met de zogenaamde crisis.
  Ik dacht bij  mezelf : waarom niet op de markt gaan staan.
  Het eerste wat ik te horen kreeg was dat je bedrijfsbeheer moet hebben om een leurkaart te bekomen.
  Dus terug naar school.
  Afgestudeerd na een jaar kon ik mij inschrijven bij een sociaal bureau en kreeg ik een BTW-nr. Daarna materiaal kopen en een stand.
  Gelukkig hadden we een beetje spaarcentjes en moest ik geen lening aangaan maar ik zat toch al snel aan de 5000€.
  Toen kwam nog het plezantste. Men schrijft de gemeenten aan om een plaats en men krijgt te horen dat men met dat of dat artikel niet mag komen omdat dit al bestaat. Wat moeten we nu nog doen? Banken overvallen, ilegaal worden of wat?
  Men ontlast de staat door zelf iets te doen en nog gaat men al het mogelijke doen om u tegen te werken zelfs de gemeenten wringen u tegen.
  De donkere mannen hebben wel allemaal een plaatsje. En meestal ook nog het beste.
  Ik heb meer als 10 jaar in Spanje geleefd en heb nooit zoiets meegemaakt. Men stalde de goederen uit en betaalde de meters die men bezette.
  Iedereen kreeg de kans om zijn boterham te verdienen.
  Hoe beter uw handelswaar hoe meer men verdiende maar de kleintjes konden ook iets verdienen want mensen onderschat de stiel van marktkramer niet. Het is hard en zij moeten geweldig veel betalen aan de staat.
  Het is heerlijk om Belg te zijn.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot de dood ons scheidt
  CD&V wil dat pensioenleeftijd verdwijnt

  Dat hebben voorzitster Marianne Thyssen en Sonja Beck woensdag gezegd. De christendemocraten willen het principe van de pensioenloopbaan introduceren, waarbij alle personen die in totaal 45 jaar gewerkt hebben, recht hebben op een volledig pensioen.

  Volgens Thyssen heeft het geen zin om nog langer te debatteren over het verlagen van de pensioenen en het verhogen van de lasten. De vrouw meent, net als partijgenoot Sonja Beck, dat de oplossing zit in het opkrikken van de werkzaamheidsgraad. Daar is wel een mentaliteitswijziging voor nodig, geven ze toe.

  Probeer maar eens werk te vinden vanaf uw 50ste.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hirsi Ali, Wilders en de islam
   Ayaan Hirsi Ali is terug van weggeweest. De bekende Nederlands-Somalische politica en islamcritica heeft een nieuw boek geschreven. In ‘Nomade’ beschrijft ze hoe de islam in Amerika en Europa steeds meer voet aan de grond krijgt en hoe die ideologie botst met westerse waarden en vrijheden.

  Hirsi Ali, die vandaag werkt voor een Amerikaanse denktank en in de VS volle zalen trekt met lezingen, roept christenen, humanisten en feministen op om het lot van moslimvrouwen te verbeteren en de radicalisering onder moslimjongeren een halt toe te roepen. Volgens Hirsi Ali hebben tribale moslimgebruiken zoals uithuwelijking, vrouwenbesnijdenis en eerwraak intussen ook hun intrede gedaan in Amerika. In de VS wonen inmiddels twee tot acht miljoen moslims. De helft van hen voelt zich, zo blijkt uit peilingen, in de eerste plaats moslim en dan pas Amerikaan. Zelfmoordaanslagen om de islam te verdedigen worden door een kwart van de jonge moslims gerechtvaardigd en goedgekeurd. Intussen duiken ook de eerste Amerikaanse moslims op in trainingskampen voor jihadstrijders.

  Over naar Europa. Hirsi Ali schrijft dat “Europa slaapwandelt, de ondergang tegemoet”, cultureel, ideologisch en politiek. Ze roept de – verlichte - katholieke kerk, die zich uit het publieke leven heeft teruggetrokken en een vacuüm achterliet dat door de islam dankbaar werd opgevuld, op om de strijd met de islam aan te gaan. “Saoedi-Arabië investeert miljoenen in koranscholen en religieuze propaganda. Waarom zou de katholieke kerk met al haar financiële mogelijkheden en miljoenen trouwe volgelingen niet hetzelfde doen? Westerlingen hebben te lang achterovergeleund en toegekeken terwijl moslimgeestelijken zieltjes wonnen.” Het is een uitdagende stelling, maar volgens Hirsi Ali kan en moét de kerk helpen om moslims te assimileren.

  Hirsi Ali wijst het politieke establishment ook aan als de grote schuldige voor het electorale succes van Geert Wilders. “De gevestigde orde wil maar niet inzien dat de islam als waardestelsel haaks staat op de Nederlandse waarden”, aldus Hirsi Ali. “Alle kwade Nederlanders, die vinden dat de islam en de migratieproblemen verkeerd aangepakt worden, kunnen hun woede straks kanaliseren bij de leider van de Partij Voor de Vrijheid (PVV).” Geert Wilders kan de traditionele partijen, die na de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh weer in slaap zijn gedommeld, wakker schudden. En dat is een goede zaak.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse criminaliteit blijft probleem
  Terwijl politiek Nederland nog moet bekomen van de schok van de gemeenteraadsverkiezingen, raken nu schokkende cijfers bekend over de criminaliteit van Marokkaanse onderdanen. De cijfers komen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en zijn gebaseerd op een telling van het Korps Landelijke Politiediensten. In Nederland bestaat er wat dat betreft dus geen politiekcorrect registratieverbod of zwijgplicht meer. Zet u schrap voor wat onthutsende cijfers…

  Het zwaarst geteisterd door Marokkaanse straatcriminelen is het Zuid-Hollandse Gouda. Marokkanen maken er ‘slechts’ 9 procent uit van de bevolking, maar één op drie criminelen is van Marokkaanse afkomst. In de regio Utrecht schommelt dat van 20 tot 25 procent.

  In absolute cijfers wordt Amsterdam – jaja, het Amsterdam waar Cohen ‘de boel samenhoudt’ – het meest onveilig gemaakt door Marokkaanse gangsters en boefjes. In Amsterdam lopen er maar liefst 2.500 rond. Rotterdam telt 1.800 hardnekkige Marokkaanse relschoppers, gevolgd door Den Haag (1.271) en Utrecht (1.165). Als Job Cohen straks premier zou worden, kan hij zijn allochtone thee-dieet best stopzetten en overschakelen op spek, heel veel spek…

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat er een belletje rinkelen?
   Bij de eerste ronde van de regionale verkiezingen die het voorbije weekend in Frankrijk plaatsvonden, kwam de regerende UMP van president Nicolas Sarkozy als verliezer uit de bus. De onbetwiste winnaar was zonder twijfel het Front National (FN). Met een score van bijna 12 procent meldt de partij zich opnieuw op de politieke scène, nadat ze bij de verkiezingen van 2007 en 2009 bijna werd weggevaagd.

  Sarkozy is er afgelopen zondag duidelijk niet in geslaagd om de stemmen die hij eerder met een rechts en nationaal discours bij het FN had weggekaapt, te behouden. Echt verbazend is dat niet. Eens aan de macht, bleek immers al snel dat de stoere taal die Sarkozy eerder had uitgekraamd, te herleiden was tot holle verkiezingsretoriek en dat heel wat verkiezingsbeloftes sneller waren vergeten dan ze werden uitgesproken. Denken we bijvoorbeeld maar aan zijn verzet tegen de toetreding van Turkije tot de EU, dat hij reeds enkele maanden na zijn aantreden als president de facto opgaf.

  Door kort voor de regionale verkiezingen een ‘groot debat’ op te starten over de plaats van de islam in Frankrijk en de Franse identiteit, deed Sarkozy nog een ultieme poging om andermaal de rechtse kiezer achter zich te scharen. Deze poging om voor een tweede keer met eenzelfde discours de kiezer te verleiden, miste echter geloofwaardigheid. Dat ook de Franse kiezer er zo over dacht, is zondag gebleken.

  Dit is hetzelfde scenario als hier met de NVA.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve ons land
  Zoals u wellicht al gelezen heeft, is een van de twee allochtone criminelen die vorige week een moeder van drie kinderen in Ukkel doodschoten, veiligheidsagent bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

  In de krant La Capitale (08.03.10) verklaart een vakbondsman van de MIVB dat het er “ooit eens van moest komen”. Het aanwervingsbeleid van de MIVB zou de jongste jaren namelijk bewust gericht zijn op criminele jongeren “in het kader van sociale integratie”, aldus vakbondsman Marc Vrebos. Zoals het drama in Ukkel heeft aangetoond, onderhouden veel van deze nieuwbakken veiligheidsagenten nog goede contacten met hun criminele vrienden.


  Over ons


  Hallo

  wij zijn geen rascisten, communisten of fascisten.

  Wij zijn gewone werkende burgers die mee moeten helpen de staatsschuld af te lossen door te gaan werken. Wij geven zoals velen bijna de helft van ons loon af zodat anderen van de dop kunnen leven en zich verschuilen achter het woord racisme.

  We willen hier iets aan doen want we zijn realisten.

  wijdoenhet.org


  Over dit blog

  Dit blog wordt hopelijk een uitlaatklep voor al degene die iets op zijn maag heeft liggen en dit al lang denkt maar zoals de meeste Belgen niet durft zeggen.

  We worden overrompeld door alle mogelijke nationaliteiten. Wij Belgen worden in ons eigen landje behandeld zoals een buitenlander terwijl de buitenlanders behandelt worden zoals koningen. Hier willen wij iets aan doen en wij doen het mits uw hulp.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  hooikoortsinfo
  www.bloggen.be/hooikoo
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  eric_claudia
  www.bloggen.be/eric_cl
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  denisedesign
  www.bloggen.be/denised

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!