Speltincx Genealogie
Beste Speltincx Genealoog en anderen,
Welkom op de Blog van en voor de deelnemers aan de maandelijkse sessies Genealogie in het Lokaal Dienstencentrum Speltincx te Gentbrugge onder de leiding van de werkgroep met als coördinator Jo Goddemaer. De sessies gaan door op de 1ste en de 3de donderdag van de maand.
10-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruikers Geneanet
De gebruikers van Geneanet die hun GEDCOM wensen over te zetten naar een andere software en die de Franse datum aanduiding hebben ingegeven, zullen waarschijnlijk op het andere platform problemen hebben om de datum correct weer te geven!
Invalid content for DATE tag: '@#DFRENCH R@ 13 VEND 7' is not a valid <DATE_VALUE>
Invalid content for DATE tag: '@#DFRENCH R@ 11 FRIM 9' is not a valid <DATE_VALUE>
Invalid content for DATE tag: '@#DFRENCH R@ 28 FRIM 10' is not a valid <DATE_VALUE>
Invalid content for DATE tag: '@#DFRENCH R@ 09 FRUC 12' is not a valid <DATE_VALUE>

Je kan je GEDCOM controleren op: http://ged-inline.elasticbeanstalk.com/validate

Erwin

10-12-2019, 12:14 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

08-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG DC SPELTINCX 5 December 2019 – 55PPP05122019

1.       Uit de oude koektrommel, een oude bekende bron voor de zoekenden onder ons (wie is dit niet ?) van oorsprong Nederland maar genoeg voorhanden ivm België , bijgevolg een absolute aanrader vooral voor starters met o.a. een nota betreffende de wijziging van de openbaarheid der akten (ovl = 50 J. + huw = 75 J. (geb blijft 100 j.) Bovendien makkelijk bruikbaar met globaal  menu bovenaan!

2.       Zoeken in Gent en Gentbrugge : of hoe verschillende factoren een rol kunnen spelen – zoeken naar mijn voorouders startte met Harry Goegebeur;  via Luc Haeghens, Stamboomforum en Family Search geraakte ik (voorlopig ,nog niet 100% zeker) in de 16e eeuw (Dia’s  5/7).

3.       Volkstelling of census – de  voordracht van Veerle indachtig   en denkend aan mijn persoonlijke problemen , vond ik hulp bij o.a. Geneanet (Forum) , de databank van de West-Vlaamse vrijwilligers en FKV en ; aansluitend :bij Statbel vond ik toepasselijke lectuur, genoeg reden om dit te vermelden.(Dia’s 8/17

4.       Jacqueline verschafte mij de zekerheid dat ik er goed aan gedaan heb te verwijzen naar  FS (Belgium Wiki Topics) waarin aangeraden wordt desgevallend rechtstreeks  een brief te schrijven naar de priester van de betrokken parochie (Dia 18)

5.       Latijn in de akten ontcijferen “opline in Gallia” ditmaal via het speciaal Forum van Geneanet vernam ik dat “Houplines” in F59 de oplossing  was  (Dia’s 19/21)

6.       Zoeken naar Akten, een keuze uit pure verwondering,, wellicht wist de meerderheid van de aanwezigen dit wel : een verschillende browser geeft verschillende antwoorden(Dia’s 22/26)

7.       Familiekunde Vlaanderen , we bleven in dezelfde sfeer : zoeken naar akten  -met Aalter als voorbeeld . Mijn PC  toont mij foutloos en zonder moeite wat ik aantik (zie dia n°28) – zoals jullie hebben gezien liet mijn laptop het afweten (thuis idem) – als je het indexcijfer aantikt krijg je stante pede de akte te zien,  ! Moeten jullie eventjes nagaan – om van te dromen. Ik las onlangs dat dit systeem verschrikkelijk veel geld kost , ik snap niet hoe Aalter dit voor mekaar gekregen heeft.(Dia’s 27/29)

8.       Ik zocht naar kadaster  en kwam o.a. terecht   bij stamboomsurfpagina nl , onwaarschijnlijk wat je hier kan raadplegen. Via “kadaster kom je op Carthografie/Geografie/topografie en zo bij kadaster nl – Wijselijkshalve hou ik mij op de vlakte  d.w.z ik maak geen vergelijkingen. Maar goed, op de volgende dia (31) zitten we in België en kunnen we mits verschillende stappen een en ander opsporen. De mensen die willen zoeken zullen ongetwijfeld hun gading vinden; trouwens op RAB kan je ook  zoeken op Primitieve kadasterplannen en Processen-verbaal van afpaling, zoals Geert bewezen heeft. En;…..”bekijk ook ons “kadasterfilmpje”  En nog: op Digitale Bronbewerkingen Nederland en België kan je terecht via bvb Oost-Vlaanderen(tik internet) (Dia’s 30/36)

9.       2 vragen van Andre Lauwaert – de eerste betrof 2 Lauwaerts-van-adel uit de 13e eeuw – het antwoord kwam er via Geneanet Premium maar niet versagen het ene gegeven leidt naar het andere : stof genoeg om verder te zoeken Dit is zonder meer een typisch voorbeeld ivm de adelstand  (Dia’s 2/18)

10.   De tweede vraag betrof het echtpaar (voorouders) Van Uytfanck x Raemdonck en de behandeling gebeurde als het ware traditioneel(stap voor stap)  zoeken via Geneanet en de bevestiging  via FS en RAB (Dia’s 19/50

11.   We zijn er weer op Donderdag 16 Januari 2019 om 14 u 30’ – speciaal voor starters met o.m. “LEGACY”  door Geert Verpoest,  voor het overige deel van het programma: zie onze blog “Speltigen”. De eerste samenkomst in 2020 is op Donderdag 16 Januari !!!!!!

12.   Succes gewenst , bedankt voor de medewerking. Mvg Etienne

 

 

Bijlagen:
55PPP05122019.pdf (3 MB)   

08-12-2019, 21:29 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

06-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STUDIA HISTORICA GANDENSIA
Met informatie over de familie Lauwaert.

Bijlagen:
Studia historica Gandensia.pdf (6.8 MB)   

06-12-2019, 11:52 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bachte-Maria-Leerne?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Collegae,
Kan mij iemand de herkomst van de vader vertellen?
Ik dacht persoonlijk aan Bachte-Maria-Leerne.
Doopakte is van Brugge.
Erwin C

Geboorteplaats vader

Erwin,

de geboorteplaats van de vader is Brugge, meer bepaald de parochie Onze-Lieve-Vrouw: B(eata) Maria. Niet Bachte-Maria-Leerne dus.

Hij werd geboren op 24/11/1733 als zoon van Renerius Meseure en Maria Duri.

De tekst van de doopakte:

24 novembris baptisatus est Reinerus filius Reineri Meseure et Maria Duri coniugum. Suscep. Judocus Meseure et Maria Durij

(de naam van de tweede getuige en van de moeder zijn dezelfde, maar het zal waarschijnlijk de grootmoeder zijn die ook Maria heet?)

Ik verstuur de afbeelding van de akte naar jouw dropbox

vindplaats akte: parochie Onze-Lieve-Vrouw (Brugge, provincie West-Vlaanderen, België), 
Parochieregisters. Doopakten 30/07/1719 - 02/07/1737 / 
9000_001_00170_000_0_0001_r, "Doopakte Meseure Reinerius," scan 93; 
digital images. Vindplaats: Rijksarchief van België (digitaal), 
Catalogusnummer: 9000_001_00170_000_0_0001_r.

Groetjes,

Geert

Bijlagen:
bap 1762 Bachte Maria Leerne.jpg (80.5 KB)   

06-12-2019, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (2)

29-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Izegem: Stad investeert in digitalisering historisch archief

De stad Izegem gaat de komende jaren 64.000 euro investeren in het historisch archief. “We gaan de aktes van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters digitaliseren”, verduidelijkt archiefschepen Kurt Himpe (N-VA).

Het stadsarchief wordt steeds populairder. Het aantal aanvragen is in één jaar verdubbeld. Per week is er gemiddeld één aanvraag om het archief te raadplegen. “In de meeste gevallen gaat het om stamboomonderzoek”, zegt coördinator van de Intergemeentelijke Archiefdienst IGA Leen Breyne.

29-11-2019, 16:23 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

28-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penningkohieren 16de eeuw online
Dankzij een vrijwilligersproject van het stadsarchief Gent komen een hele reeks penningkohieren uit het 'kwartier van Gent' (16de eeuw) nu online. Ik heb de lijst van beschikbare parochies opgevraagd en zal ze later posten. Een interessante bron ivm de generatie(s) vóór de start van de parochieregisters met oa. eigenaars en pachters van gronden.
Mvg, Luc
Meer info op:https://stad.gent/nl/cultuur-sport-vrije-tijd/cultuur/archief-gent/activiteiten-en-projecten/vrijwilligersprojecten-archief-gent/penningkohieren
https://stad.gent/nl/cultuur-sport-vrije-tijd/cultuur/archief-gent/activiteiten-en-projecten/vrijwilligersprojecten-archief-gent/penningkohierenEen voorbeeld van Saaftinge (1577): https://beeldbank.stad.gent/index.php/search?sd=&ed=&view=grid&q%5B%5D=penningkohieren

Bericht Van Luc Haeghens

28-11-2019, 00:10 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

23-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elisa Pauline voor Laurette
De geboorteakte van Elisa Pauline Mesure zit bij het aanhangend register van 1885 en ook in Lille in 1881.

Bijlagen:
geb 1881 Mesure Elise Pauline.jpg (245.1 KB)   
geb 1881 Mesure Elise Pauline.pdf (1.7 MB)   

23-11-2019, 16:39 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag DC SPELTINCX Genealogie starters 21 November

Waren verontschuldigd : Edith Braeckman en Andre Lauwaert

Aanwezig :Marc Carchon - Erwin Ceriez – Andre De Maeyer –Eric Rapaille - - Veerle Van den Hende – en Geert Verpoest

 

Ik denk dat we van een vruchtbare namiddag voor starters kunnen gewagen. Zoeken is zonder twijfel HET onderwerp  blijft duidelijk aan de leiding en nam bijgevolg het grootste gedeelte van de namiddag in beslag. Dankzij medewerking van de collega’s kon stante pede antwoord gegeven worden aan de vraagstellers. Met  vijfwaren ze, enthousiast en leergierig : Arlette Boexkx, Filip Knockaert, Laurette Mesure,  Gilberta Van Bourgognie  en Karla Van Hulle. Hun vragen ivm De Korte ,Olen, zoeken in Noord-Frankrijk(Lille), Van Bourgognie, Turnhout, en een vastgelopen zoekplaatje op Geneanet bewezen het nut van hun komst en bevestigde de degelijkheid van onze doelstelling.

www.bloggen.be/speltigen/

http://www.bloggen.be/speltigen/ Om te raadplegen en vragen te stellen Een bezoek overwaard  - maak je keuze en zet bij je favorieten ! Webmaster = Erwin Ceriez

De genealogische pagina’s van Google , makkelijk om te raadplegen, een zoveelste hulp om te zoeken en de valkuilen van Family Search  in geval van meerdere gemeenten op één film: het blijft oppassen geblazen.

Aldfaer-Zoeken(personen) Met een SB op Aldfaer( gratis te downloaden) zochten wij op RAB(inloggen !) naar Meneve (welke gemeente ?)   mits volgende stappen in acht te nemen Thuispagina/enkel Meneve ingevuld = 598 resultaten (opvallend : veel Moerbeke-bij-Lokeren Bijgevolg  werd Moerbeke toegevoegd = 422 resultaten - + Periode 1800 – 1900 = 414 resultaten Als proef 1800 ingevuld = 6 resultaten en tenslotte 1852 aangetikt en zo kregen we de gegevens van de akte ( dia N° 9) en de akte via RAB. Verder heb ik meerdere Meneve’s gevonden uit dezelfde familie in dito gemeente

Dit is één manier om het doel te bereiken- er zijn er meerdere  oefening baart kunst. Een andere wijze van zoeken kan bvb via de Tafels en nog een andere via de volkstellingen. Geneanet is natuurlijk ook praktisch (gezien toch ?) En stambomen op internet of gewoon de naam invoeren kan ook natuurlijk . Er zijn dus verschillende manieren maar , voor éénmaal mag het wel,  de vermanende vinger van de onderwijzer : zo spoedig mogelijk de juistheid bewijzen via de akten !

Prosapia  een prachtige bron voor de mensen die familie zoeken in de Scheldevalei(Merelbeke/Gavere) met inclusief toegang tot de akten.

Familiekunde Vlaanderen regio Meetjesland als voorbeeld kan in veel gevallen een eenvoudige zoektocht worden met gunstige gevolgen en voor de West-Vlamingen is vrijwilligersrab  meestal de start van een  succesvolle zoektocht. (vergezeld met  bewijzen !

Bestaande stambomen (vb Luc Haeghens) zijn eveneens onmisbare pionnen die in veel gevallen soelaas bieden – In West-Vlaanderen heb je bvb Patteeuw-Deriemaecker en in ’t Meetjesland Robert De Baets.

Over Fora zullen we het in December hebben.

Lille zoeken met URL en Vb voor Tables décennales en akten maar je kan eventueel op recensements gezocht worden !

Melle betekent een speciale plaats in het stamboomlandschap – je kan via internet een en ander bekijken maar een bezoekje brengen is onvermijdbaar voor een amateurstamboomzoeker.

Kort nog : een toemaatje : http://users.telenet.be/johan.roelstraete/ een aanrader (soort bijbel van  onze hobby praktisch onmisbaar – ik heb het boek en zal het in December meebrengen

De parochieregisters hebben we,  via de pastoors,   te danken aan het Concilië van Trente  1545-1563   en de burgerlijke stand aan Napoleon (1796)      https://www.rd.nl/kerk-religie/negen-dingen-die-je-moet-weten-over-het-concilie-van-trente-1.356802      https://familiegeschiedenis.be/bronnen/geboorteakte-burgerlijke-stand

Republikeinse kalender : 22 September 1792  -- 1 Januari 1806

https://www.wikiwand.com/nl/Franse_republikeinse_kalender#/Wijzigingen

https://www.gentools.be/repkalender.htm

www.ravels-weelde-poppel.be/hulp/rep.pdf

Ziezo dit was het dan, misschien is alles was er gezegd en geschreven is niet van levensbelang , toch blijft kennis van zaken noodzakelijk. De tijd die jullie besteden is nooit een verloren tijd – later krijg je alles terugbetaald (in tijd).

Onze wens :  goed nieuws en succes meebrengen bij een hopelijk wederzien op Donderdag 5 en/of 19 December 2019 !        mvg Etienne 

Bijlagen:
STARTERS21112019 54PPPVERSLAG.pptx (1.6 MB)   

23-11-2019, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

22-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacobus Cloppers, bigamist of fout in doopakte?

Jacobus Cloppers * [Sint-Gorik] – Brussel 13-05-1750 (Film # 008457145 IMG 904) + Opwijk 28-12-1799 (7 nivôse VIII huwelijksakte zoon Egidius)

& Opwijk 07-09-1778 (Film # 008437754 IMG 649) met Maria Josina Goosens;

Kinderen uit dit huwelijk:

a)      Joanna Cloppers * Opwijk 10-10-1778 (Film # 008437754 IMG 566) + Opwijk 05-05-1790 (Film # 008437755 IMG 210)

b)      Egidius Cloppers * Opwijk 08-09-1780 (Film # 008437754 IMG 570) & Merchtem 12-12-1838 met Anna Maria Wauters (Film # 004343001 IMG 520)

c)       Teresia Cloppers * 05-10-1783 (Film # 008437755 IMG 44) + 24-06-1799 (Film # 008437755 IMG 178)

Uit het huwelijk met Anna Theresia De Ridder * Opwijk 06-04-1766 (Film # 008437754 IMG 533) + Opwijk 22-09-1808 (Film # 004212283 IMG 320) :

d)      Joanna Cloppers * Opwijk 03-08-1790 (Film # 008437755 IMG 199)

e)      Seraphina De Clopper * Opwijk 31-01-1792 (Film # 008437755 IMG 250) + Opwijk 10-02-1792 (Film # 008437755 IMG 297)

Uit het “huwelijk” met Anna Maria Theresia De Smet?

f)       Petrus Josephus Benedictus De Cloppers * Opwijk 01-02-1793 (Film # 008437755 IMG 262) + Zele 13-05-1844 (Film # 004202472 IMG 500)

& Zele 09-08-1827 met Seraphina D’hollander (Film # 004794041 IMG 417)

Uit het huwelijk met Anna Theresia De Ridder (vervolg):

g)      Joannes Baptista De Clopper * Opwijk 21-12-1794 (Film # 008437756 IMG 60) + Zele 04-09-1854 (Film # 004136449 IMG 265)

& Zele 11-07-1838 met Joanna Eugenia Bosman (Film # 004794041 IMG 864)

h)      Franciscus De Clopper * Opwijk 09-12-1798 (Film # 008437756 IMG 94)

& Zele 11-07-1838 met Maria Josepha Veldeman (Film # 004794041 IMG 863)

*= doop of geboorte; + = overlijden; & = huwelijk

VRAAG: Ik zoek naar een eventuele huwelijksakte van Jacobus (de) Clopper(s) met Anna Theresia De Ridder of/en Anna Maria Theresia De Smet of is de vermelding "Anna Maria Theresia De Smet" een fout op de akte

Erwin

Bijlagen:
bap 1793 DeClopper Petrus JB.jpg (184.1 KB)   

22-11-2019, 18:05 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

20-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Des centaines de milliers de documents sur des victimes du nazisme mis en ligne
https://www.parismatch.com/Actu/International/Des-centaines-de-milliers-de-documents-sur-des-victimes-du-nazisme-mis-en-ligne-1659862

20-11-2019, 16:40 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

16-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkstelling
Presentatie van Veerle op 7 november 2019

Bijlagen:
Volkstelling.pdf (1.7 MB)   

16-11-2019, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

15-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Analyse van oude foto's
Voor de geïnteresseerden: op de site van Peter Eyckerman staan bij PUBLICATIES alle links naar de nrs. van Vlaamse Stam met zijn artikels: https://spoorzoeker.petereyckerman.be/
Mvg
Luc

15-11-2019, 19:22 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

11-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 Commonly Used England Death Records
https://www.familysearch.org/blog/en/england-death-records/

11-11-2019, 12:01 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SP0ELTINCX GENEALOGIE 7 NOVEMBER 2019

Hallo beste vrienden,


Laurette Mesure en Geert Verpoest hadden zich verontschuldigd. Met 14 luisterden  en keken wij naar de eerste editie van het onderwerp bronnen per eeuw. Veerle stak meteen van wal met het onderwerp volkstellingen en bevolkingsregisters, een item waar Andre De Mayer ons al herhaalde malen had op gewezen (evenals op huwelijksbijlagen trouwens). Als je, slechthorende zijnde, thuiskomt en onmiddellijk begint met dingen te zoeken op internet, mag je gerust aannemen dat Veerle in haar opzet geslaagd is. We hebben allen behoefte om van tijd tot tijd wakker geschud te worden, of niet soms ? Veerle zal wel zorgen dat haar verslag in jullie handen komt.

Voor de mensen die er vroeger niet bij waren : Luc Haeghens www.bloggen.be/haeghens/archief.php?ID=1255782 (of op onze blog, onder "Nuttige Links" - Familie Haeghens)

( -moeten jullie eens grondig bekijken)  heeft een vrije namiddag besteed om van de partij te zijn –ik hoop dat hij tevreden huiswaarts is gekeerd – Luc had ons 2 onderwerpen gestuurd die jullie toch eens grondig moeten bekijken en ergens parkeren.

Emigratie, maakt ontegensprekelijk deel uit van onze hobby, kwam, dankzij Alain Van Cauwenberghe voor de eerste keer ter sprake. Ik denk dat een duik in zowel de censusdocumenten als de bevolkingsregisters hopelijk kan  leiden naar een aanvaardbare oplossing. We laten de zaak niet los, zoveel is zeker.

In Oktober hebben we o.a. een probleem van Eric besproken ivm het kadaster in Gavere. – Als je op RAB kijkt kan je Primitieve kadasterplannen en Processen van afpaling bekijken (ook in Gavere) +een kadasterfilmpje – ik had dit moeten behandelen maar helaas ! Zo nodig kan ik dit onderwerp aansnijden op 5 December.

Op Donderdag 21 November zijn we er weer  voor een namiddag gewijd aan “zoeken”, speciaal voor starters maar iedereen is natuurlijk welkom.

Veel succes + met vriendelijke groeten

Etienne

Bijlagen:
DC SPELTINCXNOVEMBERr.pdf (1.8 MB)   

11-11-2019, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

01-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt er eindelijk een Koninklijk Besluit?
Op de website van het Rijksarchief van België staat nu volgende tekst:

"Belangrijke informatie m.b.t. de openbaarheid van de registers van de burgerlijke stand

De wet van 21 december 2018 (gepubliceerd in het B.S. van 31 december 2018)  heeft de regels inzake de openbaarheid van de registers van de burgerlijke stand gewijzigd:

       -      Overlijdensakten worden na 50 jaar openbaar en huwelijksakten na 75 jaar.
       -      Voor geboorteakten blijft  100 jaar de regel.
       -      Voor alle duidelijkheid: ook de regeling voor bevolkingsregisters (120 jaar) blijft ongewijzigd.

Uiteraard is deze aanpassing een goede zaak voor het genealogisch en het sociaal-demografisch onderzoek. Het Rijksarchief zal alles in het werk stellen om een en ander zo efficiënt mogelijk te organiseren, maar kan slechts aanbieden wat de rechtbanken van eerste aanleg hebben overgedragen. De achterstand op dat vlak houdt onder meer verband met de schimmelproblematiek in een aantal justitiepaleizen.

Opdat deze nieuwe beschikkingen in voege zouden kunnen treden, moet er nog een Koninklijk Besluit worden gepubliceerd dat uitvoering geeft aan de bepalingen in verband met (1) afschriften en uittreksels van akten van de burgerlijke stand (art. 29) en  (2) de raadpleging voor genealogische, historische of wetenschappelijke doeleinden (art. 79). Er wordt momenteel een tekst in dit verband uitgewerkt maar voor het ogenblik kunnen we onmogelijk zeggen wanneer deze in voege zal treden."


Nog afwachten dus...

Geert

01-11-2019, 23:15 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

23-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie broers inventariseren kerkarchief van alle 427 parochies van het Bisdom Gent
Op AVS:

http://www.avs.be/avsnews/drie-broers-inventariseren-kerkarchief-van-alle-427-parochies-van-het-bisdom-gent?fbclid=IwAR1x1BVHG8aXUIyn4Ew8W9bcw0E5rQt3EYhTmnHxYHjUI8JLQvd3QkQe2ts

23-10-2019, 17:55 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heir Hunters

Series following the work of heir hunters, probate detectives looking for distant relatives of people who have died without making a wil


23-10-2019, 16:54 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

21-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de ban van de cholera: Brugge en Gent in 1866
Bericht:
                    Het mortaliteitsverschil tussen Brugge en Gent door de befaamde en levensverwoestende cholera-epidemie van 1866: lees eens de scriptie "In de ban van de cholera: Brugge en Gent in 1866" van Nele Verbaeys (Eindwerk voorgelegd voor het behalen van het diploma van Master in de Geschiedenis aan de RUG).

zie: https://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/001/315/154/RUG01-001315154_2010_0001_AC.pdf


Zeker eens het lezen waard...

Geert

21-10-2019, 15:03 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

18-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.How we're building the world's largest family tree | Yaniv Erlich
TED

18-10-2019, 18:08 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Starters Geneanet
PowerPoint van 17 oktober 2019 in bijlage
Indien interesse, nog te bespreken items in GENEANET die nog niet zijn behandeld door Etienne (Premium) of Erwin:
  • Meldingen aanmaken
  • Verwantschap berekenen
  • Afdrukken
  • Samenvoegen personen
  • Geschiedenis van de wijzigingen
out of scope: 
De link met site van Ronse is vanaf heden consulteerbaar via "Nuttige Links" - "Begraafplaatsen België"

Bijlagen:
Geneanet voor starters en niet-premium gebruikers.pptx (7.8 MB)   

18-10-2019, 16:46 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen of je bijdrage door te sturen


kalender

komende sessies in DC Speltincx

Mei 2024

2 mei - sessie Mei

16 mei - Begeleidend werken
(Meer informatie)

Juni 2024

6 juni - Sessie juni

20 juni - Begeleidend werken
(Meer informatie)

September 2024

5 september - Sessie September
doe mee week


Dropbox

Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015

    Nuttige Links
  • Familiekunde Vlaanderen
  • Speltincx Gentbrugge
  • Erfgoed Melle
  • Genealogische bronnen
  • Familie Haeghens
  • Prosapia
  • Gentools
  • FamilySearch
  • Inhoud Blog

    Inhoud blog
  • Stadsarchief De Zwarte Doos in Gent krijgt nieuwe scanners voor kwetsbare boeken
  • Genealogie weekend Lovendegem
  • 2e Gentse Dag voor Stamboomonderzoek en Familiegeschiedenis
  • Ontsluiting Antwerpse schepenregisters Ancien Regime
  • OPGELOST!

    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • link blogsite
  • Goedemiddag blogvrienden u bent van harte welkom
  • PERPLEX

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs