Speltincx Genealogie
Beste Speltincx Genealoog en anderen,
Welkom op de Blog van en voor de deelnemers aan de maandelijkse sessies Genealogie in het Lokaal Dienstencentrum Speltincx onder de leiding van de bevlogen ervaringsdeskundige Etienne Huyghe.
31-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recherche Héritiers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Des génealogistes enquêtent pour régler des affaires de succession
FR3
Uitzending van 16-08-2020:

31-08-2020, 23:16 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

29-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Register van overleden Fransen vanaf 1970

Register van overleden Fransen

Het Franse Nationaal Instituut voor Statistiek en Economische Studies (INSEE) verzamelt, produceert, analyseert en verspreidt informatie over de Franse economie en samenleving.

Zij stellen de gegevens beschikbaar overledenen sinds 1970. De gegevens omvatten naam, geboortedatum en -plaats en overlijdensdatum en -plaats en nummer van het overlijdensakte.

Deze collectie bevat bijna 26 miljoen historische persoonsvermeldingen!


Doorzoek de index op
het register van Franse overledenen

29-08-2020, 11:05 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MISSCHIEN INTERESSANT KAN NIET ALTYIJD OVER STAMBOOMKUNDE GAAN……..

Mvg

Etienne

Nu uitgelicht

 

Leven met kanker

Komende week is KWF-collecteweek. Kanker draait om veel meer dan een tumor. Dat is de kern van ons nieuwe thema waarin we onderzoeken waar kankerpatiënten en hun naasten mee te maken krijgen.

Artikelen

 

Migraine is niet alleen hoofdpijn

Migraine is nog steeds een onbegrepen ziekte: niet vast te stellen met hersenscans en ook over de oorzaken bestaan veel misverstanden. Eén ding is duidelijk: migraine is meer dan alleen een beetje hoofdpijn.

 

'Ik weet zeker dat het sneller kan'

De snelheid waarmee enzymen reacties uitvoeren is jaloersmakend. Gerard Roelfes probeert dat te evenaren door compleet nieuwe enzymen te ontwerpen met bouwstenen die in de natuur niet voorkomen.

Opnieuw actueel

 

Hoelang blijf je immuun tegen corona?

Slechts een klein deel van de bevolking heeft het coronavirus inmiddels gehad. Onderzoekers weten nog niet hoeveel bescherming de antistoffen zullen bieden.

 

'Erkenning van onze taal betekent voor ons volledig burgerschap'

Het wetsvoorstel voor erkenning van de Nederlandse Gebarentaal komt dinsdag aan bod in de Tweede Kamer. Waarom heeft dit zo lang geduurd?

Het DNA-festival

 

DNA-festival: interview met Susana Chuva de Sousa Lopes

13 september vindt het DNA-festival plaats in NEMO. Een van de sprekers is stamcelbioloog Susana Chuva de Sousa Lopes.

DNA-festival

Pas jij later de kleur ogen aan van je kind? Voorkom je dat je een genetische ziekte doorgeeft aan je nageslacht? Of moet je niets hebben van het ingrijpen in de mens? Onderzoek zondag 13 september tijdens het DNA-festival hoe jij denkt over het aanpassen van het DNA van embryo’s. Verleg je grenzen met cabaretier Lieven Scheire, leg je oor te luisteren bij een van de wetenschappers en deel je mening tijdens de DNA-dialoog. Het DNA-festival kun je fysiek bijwonen (beperkt aantal plekken) óf online.

Meer info over het DNA-festival

NEMO Kennislink: nieuws uit de wetenschap; de wetenschap achter het nieuws.

Home

Over NEMO Kennislink

Alle artikelen

Bedankt voor je aandacht!

Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven bent op de NEMO Kennislink nieuwsbrief.
Ontvang je liever geen nieuwsbrieven meer van NEMO Kennislink? Afmelden.

© 2002–2020 NEMO Kennislink / Oosterdok 2 / 1011 VX Amsterdam / info@nemokennislink.nl

29-08-2020, 10:55 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

11-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenvatting DC Speltincx Genealogie 06 – 08 -2020

Verontschuldigd : Alain Van Cauwenberghe – Bart Scheirsen – Erwin Ceriez – Geert Verpoest – Laurette Mesure – Rosette Heynderickx

Aanwezig:Edith Braekman - Marc Carchon - Jo Goddemaer -Jacqueline Hebbrecht -Andre Lauwaert - Marc Ternest –Veerle Van den Hende –Karla Vanhulle

De terugkeer van Marc Carchon mocht niet onopgemerkt voorbijgaan en de noodzakelijke verduidelijking ivm de uitnodigingen evenmin. Zolang deze “ongezonde” toestand duurt zend ik jullie een uitnodiging. Onvoorziene omstandigheden kunnen we niet uitsluiten ; Zo zal ik telkens tot de voorafgaande Dinsdag wachten om in actie te treden. Ik hoop dat dit  iedereen voldoening zal schenken (contentement is ook een goed woord)

De Mormonen, je kan er niet omheen. Zoeken via Collection List . Mits een beetje geluk zie je een pak gegevens verschijnen,  aktes incluus. Dit was onze bliksemstart onmiddellijk gevolgd door de noodzakelijke toelichting ivm het gebruik van de Speciale Lijst van Jan Van Crombrugge. Ik meende aan enkele reacties te merken dat “noodzaak” niet uit de lucht gegrepen was. Jan heeft, gelukkig voor ons, tijdig bemerkt dat een oplossing zoeken voor een vriendelijker gebruik van deze lijst de moeite loonde. Niet alle deelnemers hebben er baat bij  maar intussen heb ik er, met veel voldoening,  gebruik van gemaakt!

Het aanbod op internet mbt dagbladen neemt zienderogen toe : British Newspapers (Find my past) van 1700 tot 2020, asjeblieft. We bleven nog eventjes talmen bij Find my Past  met verwijzingen naar American History en – Parish Records .Aansluitend  was er US  Immigration records research Guide (FS)

Endogamie is het kenmerk waarbij huwelijkskandidaten binnen een kleine kring gezocht worden – vb de Ashkenazi Joden in Europa (My Heritage).

Flemish Roots is vooral interessant voor wie in de regio Meetjesland moet zoeken (Jacqueline)

Les Communes de France via FranceGenWeb een nuttig instrument (naast Wikipedia)  . Collonges-la-Rouge  als vb :19057 Corrèze met 4 keuzemogelijkheden waarvan de laatsgenoemde : Généalogistes avec Cgw  misschien wel de nuttigste zou kunnen zijn.

Hoe zit het met de bloedlijnen van je voorouders en jij ? – een vraag van Yolanda Lippens in haar uitbundige rubriek(en) van Stamboomforum . Het is niet de eerste keer dat ik jullie aandacht vraag voor de talloze onderwerpen – het onderwerp ter zake vindt je onder DNA . Deze site is mijn uitverkozen toevluchtsoord als ik moe ben van het zoeken naar aktes. Dan wordt mijn, bijna slapende interesse , wakker geschud.

60.531ste familienaam in de wereld dit kwam tevoorschijn na het intikken van Search for Meanings & Distrib ution of 27 Million Surnames.+ een pak interessante gegevens de moeite waard om nader te bekijken – toch eventjes  ! proberen

Zoektocht naar een NN moeder, het kind moet een naam hebben. De oplossing kwam er via overeenkomsten (Geneanet) – de tafels en tenslotte de akte   Mijn uitleg is beduidend korter dan de zoektocht !

2 zussen getrouwd op dezelfde dag, zelfde plaats, zelfde man : ik kan niets gekker bedenken. Ik heb het onderwerp geklasseerd onder onverwachte ontmoetingen. . Het onderzoek liep langs vele wegen en leidde tenslotte naar de Bewerkingen van Gilbert  de Lille. We zitten terug in het Meetjesland tussen gelukkige mensen die op hun wenken bediend worden. Uiteindelijk kregen we “zekerheid” via, wat dacht u, de desbetreffende akten na een lange zoektocht de moeite waard.

De toepasselijke protocollen in acht nemen, niet te gek doen, gediciplineerd blijven . Regels zijn er om te volgen. Verschillen met vroeger zijn er ongetwijfeld. De sfeer bijvoorbeeld. Het blijft moeIlijk om te doen alsof.  Bovenaan staat ontegensprekelijk : dank voor jullie medewerking !

 

Bijlagen:
62PPP06082020.pdf (3.3 MB)   

11-08-2020, 11:27 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

08-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw vanaf 1 september
Relatief goed nieuws vanaf 1 september, uit het Staatsblad van 7 augustus:
Art. 29. In afdeling 6 van de wet van 18 juni 2018 houdende diverse bepalingen inzake burgerlijk recht en bepalingen met het oog op de bevordering van alternatieve vormen van geschillenoplossing, ingevoegd bij artikel 28, wordt een artikel 116/2 ingevoegd, luidende : “Art. 116/2. Tot op de datum van inwerkingtreding van het koninklijk besluit voorzien in artikel 79 van het Burgerlijk Wetboek kan de ambtenaar van de burgerlijke stand afschriften van akten van de burgerlijke stand afleveren voor genealogische, historische of andere wetenschappelijke doeleinden, op voorwaarde dat de verzoeker beschikt over de schriftelijke toestemming van alle personen waarop de akte betrekking heeft, voor zover deze nog in leven zijn. In geval deze personen overleden zijn, volstaat de toestemming van één van de nabestaanden.
De ambtenaar van de burgerlijke stand levert de afschriften af door middel van een kopie uit de papieren registers van de burgerlijke stand, en vermeldt hierop: “afgeleverd voor genealogische, historische of andere wetenschappelijke doeleinden”.”.
Inwerkingtreding 1 september 2020
Geplukt van FB Familiekunde Vlaanderen
Jacqueline

08-08-2020, 20:53 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor collegae die zoeken in Italië
http://www.antenati.san.beniculturali.it/?lang=en

08-08-2020, 20:46 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

06-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accès gratuit Embarquements, passeports et passagers
Les Collections de Filae.com
Accès gratuit
Embarquements, passeports et passagers
Accès gratuit
Du 6 au 9 août
Retrouvez la trace d'un ancêtre en explorant gratuitement les collections Embarquements et passeports pour l’étranger !
Je profite de mon
accès gratuit
Accès gratuit
Découvrez les collections originales
et exclusives en accès gratuit
Passeports au départ de Bordeaux (1793-1858)
Passagers au départ de Bordeaux (1671-1756)
Embarquements au départ de Bordeaux (1713-1787)
Français et francophones débarqués au Canada
Français et francophones débarqués aux Etats-Unis
Français et francophones débarqués à New-York
Explorez gratuitement toutes ces informations
Lancer une recherche

06-08-2020, 11:28 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

02-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sessie augustus
Ik heb geen uitnodiging ontvangen.
Erwin C.

ik ook  niet...
Geert

-----Oorspronkelijk bericht-----

Van: 

Verzonden: maandag 27 juli 2020 8:09

Aan: Peter.Meuleman@stad.gent

CC: etienne.huyghe@skynet.be

Onderwerp: Genealogie 6 augustus

 Beste Peter,


Er is een bijeenkomst voorzien op 6 augustus. Daarvoor heb ik geen uitnodiging gekregen en ik wil graag aanwezig zijn.

Onafhankelijk van wat er in de aanloop van 6 augustus beslist wordt aan maatregelen inzake Covid 19, vraag ik u of het mogelijk is mij in te schrijven.

 Met vriendelijke groet,

 Verstuurd vanaf mijn iPad

02-08-2020, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (1)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen of je bijdrage door te sturen


kalender

komende sessies in DC Speltincx

Augustus 2021

5 augustus - Sessie augustus
Opstart vergadering nieuw seizoen
(Meer informatie)

19 augustus - Sessie 2 augustus
basis sessie


Dropbox

Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


Archief per maand
 • 06-2021
 • 05-2021
 • 04-2021
 • 03-2021
 • 02-2021
 • 01-2021
 • 12-2020
 • 11-2020
 • 10-2020
 • 09-2020
 • 08-2020
 • 07-2020
 • 06-2020
 • 05-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018

  Nuttige Links
 • Familiekunde Vlaanderen
 • Speltincx Gentbrugge
 • Erfgoed Melle
 • Rijksarchief België
 • Familie Haeghens
 • Prosapia
 • Gentools
 • FamilySearch
 • Begraafplaatsen België
 • Inhoud Blog

  Inhoud blog
 • Jean Bte Lanciet
 • Voor wie zoekt in Luxembourg
 • for whom it may concern
 • Project 'Dwaallichten' over Belgische landlopers
 • Familiegeschiedenis, vandaag & morgen

  Blog als favoriet !

  Gastenboek
 • link blogsite
 • Goedemiddag blogvrienden u bent van harte welkom
 • PERPLEX

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Zoeken in blog
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!