14-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons kookboek? Nooit gedacht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het kookboek der kookboeken in Vlaanderen is Ons Kookboek. Als kind heb ik het altijd gekend, het enige kookboek dat mijn moeder ooit had aangeschaft en waarin je alles kon terugvinden. Het was vooral heel vuil op de bladzijden met recepten voor wafels, pannenkoeken en cake. Voor de rest werd er zelden iets anders dan de gewone kost bereid. Toch had het boek wel een zekere aantrekkingskracht want ik kocht het mij toen ik apart ging wonen ook zelf aan. Inmiddels is er reeds jaren een nieuwe, uitgebreidere en modernere versie verschenen van deze kookbijbel. Maar ondertussen had ik een verzameling van misschien wel 500 kookboeken en keek ik met enig misprijzen op dergelijke basisliteratuur neer. Tot vorige week. Toen Dirk op de rommelmarkt in Ledeberg het nieuwe ONS KOOKBOEK vond voor slechts 1 euro. Waarom niet? Misschien voor de kinderen?  Inmiddels heb ik al verschillende dingen uitgeprobeerd. Echt waar als je het ook eens ziet liggen op een rommelmarkt, moet je het zeker meebrengen.

14-09-2009 om 10:43 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
Tags:KVLV, AVEVE,
09-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het vevolg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja onze Sushi heeft smaak, ze prefereert de muis van mac.

09-09-2009 om 20:00 geschreven door ida philips  


Categorie:Het is het moment
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat en muis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Oeij, zo een lieve poes en nu?

Wordt vervolgd.

09-09-2009 om 19:58 geschreven door ida philips  


Categorie:Het is het moment
08-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomers restje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een interessante toepassing voor een restje kipfilet.
Als je klaargemaakte kipfilet van de vorige dag hebt, dan kan je onmiddellijk beginnen. Indien niet moet je eerst de kipfilet grillen of bakken en laten afkoelen.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een doos perziken op siroop (kan waarschijnlijk ook met ananas maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd).  Roer gied door elkaar en voeg nog wat extra zout en peper toe indien gewenst. Doe er vervolgens een flinke portie gedroogde walnoten bij die je eerst hebt grof gehakt. Nog eens mengen. Alles in de glaasjes doen. Om wat meer kleur en diepte te krijgen in elk glaasje vlak voor het opdienen, nog wat versgehakte peterselie strooien, dat geeft een schitterend effect. Een mooi voorgerechtje.

08-09-2009 om 10:29 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon heeft ze zelf gemaakt
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een ouderwetse bloem die je nog in weinig tuinen ziet, want de tuinarchitecten houden niet van boerenbloemen, is deze zonnebloem. Elk jaar begin september versieren ze de tuin met een gigantisch spectakel aan kleur en kracht. Ze zijn schitterend in een vaas en bovendien houden ze ook nog lang.

08-09-2009 om 10:19 geschreven door ida philips  


Categorie:Het is het moment
07-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder woorden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is Irene.

07-09-2009 om 11:45 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cibie in Indische stemming
Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze hond Cibie is een echte Corgie in hart en nieren. Als hij enigszins kan neemt hij ook plaats aan tafel. Grappig als we naar foto's kijken van ons gezin, zit hij bijna op elke foto gewoon bij de rest aan tafel. Misschien is dat omdat hij korte pootjes heeft en hij toch wil op niveau van de rest kunnne meepraten.
Op deze foto is hij in Indische stemming: de vaandel hangt aan ons tentje, we hebben er twee gekocht van een meisje dat naar India was geweest. Zoals dat vaak gebeurt, koop je in het buitenland een souvenir waar je dan eenmaal thuisgekomen geen plaats voor hebt.  

07-09-2009 om 00:00 geschreven door ida philips  


Categorie:schone rommel
Tags:corgi, welsh corgi
04-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles heerlijk in één pot
Ook verrast door de plotse inval van de herfst? Laat het niet aan je hart komen, het is weer tijd voor heerlijke ovenschotels.
Gisteren maakte ik: kip met prei en aardappelen in de oven.
Dat gaat zo:
Neem een normale hoeveelheid prei en snijd het wit in stukjes. Doe wat olijfolie in je ovenschotel terwijl de oven op 200 graden voorverwarmt, en leg hierin de prei in één lag. Voeg knoflook toe naar smaak. Laat de prei half gaar worden en leg daar dan de in stukken gesneden kip op (kipfilet of restjes van de dag ervoor, maar wel alles zonder been). Maak vervolgens de saus: verse kaas (mascarpone, mozarella, zachte geitenkaas, ...) wat je maar graag lust of een combinatie. Doe de kaas in een blender of pot voor te mixen. Voeg ruim kruiden toe: kervel, peterselie, bieslook,... Voeg witte wijn toe en evt. wat kippenboullon, zout en peper. Als het goed is  krijg je na het mixen een dikke half vloeibare massa die heerlijk ruikt. Giet deze massa over de kip. Nu komt de kroon op het werk. Schil een voldoende portie aardappelen en snijd vervolgens de aardappelen in dunne schijfjes (zoals je pommes dauphin zou maken). Leg deze aardappelen bovenop de rest. Nog eens met de peper- en zoutmolen overgaan... en nu geduld hebben. Zoals met alle ovenschotels heeft dit gerecht zijn tijd nodig. De smaken mengen zich dan heerlijk en de textuur wordt onvergelijkbaar. Dit duurt dus wel zeker een uurtje of zo. Je mag intussen beginnen aperitieven want je hoeft niets meer te doen, alles zit in één schaal. Je kan natuurlijk wel jezelf overtreffen en er een frisse sla bij serveren, maar daar zar waarschijnlijk niet veel van gegeten worden.

04-09-2009 om 17:58 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
03-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten zonder einde
Klik op de afbeelding om de link te volgen In deze periode zijn de tomaten het lekkerst en ook het goedkoopst. Ik maak er gebruik van om een wintervoorraadje tomatenpuree aan te leggen. Een heel gedoe? Eigenlijk valt het nog best mee. Neem minstens 5 kg tomaten (mogen verschillende varieteiten door elkaar zijn) en doe ze in een grote kookketel. Laat flink aan de kook komen om de tomaten zacht te maken. Dan draai je ze door een zeef. Ik heb zo een echte Italiaanse tomatenzeef op de kop kunnen tikken, waarmee (in mijn fanatasie althans) dames met een zwarte schort tientallen liters tomatensap fabriceren.
Het gaat supersnel en je hebt enkel nog de droge velletjes en pitjes over.
Intussen laat ik fijngesneden courgette en ajuin smoren in olijfolie. Als ze glazig worden het sap van de tomaten erbij gieten en nog een halfuur met open deksel laten inkoken. Daardoor wordt de brij nog wat dikker. Vervolgens alles in schone bokalen doen en onmiddellijk hermetisch afsluiten. De bokalen steriliseren gedurende meer dan een uur (als je geen wektoestel hebt kan dit ook in de oven).

Uit de tuin:
- ajuin
- courgette
- tomaten

Van de rommelmarkt:
- een prachtige rode "passapomedori"

03-09-2009 om 10:28 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
02-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer tomaten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit jaar had ik zelf tomatenplantjes gezaaid. Ik verwachtte daar veel van omdat ik verschillende soorten had uitgeprobeerd. Het resultaat was teleurstellend: de grote tomaten (coeur de boeuf, marmandes enz) bleven ondermaats en de kleintjes (zo groot als een kers) overwoekerden de volledige tuin. Kleine tomaten zijn vaak wel lekker van smaak, maar wat doe je daar dan mee?
Je kan ze heel goed drogen.
Dit gaat zo: snijd elk tomaatje overlangs in twee. Leg ze naast elkaar op een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 70 graden. Strooi wat grof zout over de tomaten en wat oregano (mag vers zijn, die droogt mee samen met de tomaten). Zet de schaal gedurende minstens 14 uur in de oven, mag ook langer. Afhankelijk van het type oven zullen ze op een andere manier gaan drogen. Het resultaat mag dan wel gezien worden, dus het geduld wordt weer eens beloond.
Dan kan je de gedroogde tomaten in een bokaal doen. Als je ze vervolgens overgiet met goede kwaliteit olijfolie, hoef je nooit meer te piekeren wat je als aperitiefhapjes zult geven. Deze tomaten zijn heerlijk op ciabatta, of met gezouten vlees, of wat je hartje maar belieft.

02-09-2009 om 13:12 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ice chandelier
Klik op de afbeelding om de link te volgen Helemaal niet fout. Gekocht op de rommelmarkt, een vorm om een ijs-lichtje te maken. Je doet er water in en zet het in de vriezer. De volgende dag laat je het langzaam opwarmen, na twintig minuten kan je het uit de vorm doen. Je hebt er uren plezier van. Het licht wordt mooi gefilterd door het ijs. De dag erna hebben we gratis, op de rommelmarkt aan het miljoenenkwartier, een nog grotere vorm gekregen. We kunnen nu een kleine productie beginnen van ijslichtjes.

02-09-2009 om 00:00 geschreven door ida philips  


Categorie:de foute kaars
01-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heerlijk recept van Karen: bosbessenkwarktaart
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als we onze vrienden Karen en Philippe uitnodigen, dan is het inmiddels een traditie geworden dat Karen een zelfgebakken taart meebrengt. Hieronder het recept voor haar overheerlijke bosbessenkwarktaart. Deze taart kan natuurlijk ook met ander fruit worden gemaakt.

Ingrediënten:

 

Voor het koekjesdeeg:

100 gr. volkorenkoekjes

100 gr. havervlokken + 2 eetl rietsuiker

100 gr. boter

(je kan ook 200 gr. koekjes nemen + boter maar het eerste vind ik het lekkerste)

 

Voor de vulling:

10 gelatine blaadjes (kan vervangen worden door agar agar voor de vegetariërs onder ons)

een beetje warm water voldoende om de gelatine blaadjes volledig op te lossen

250/300 gr bosbessen 

500 gr kwark 

sap van een citroen

100 gr witte suiker

2 dl half stijfgeklopte slagroom

 

Voor de topping: 

100 gr bosbessen

bessengelei en 1 eetl armagnac of iets dergelijks dat goed samengaat met bessen

 

Bereiding:

 

Kruimelkorst maken door in een pannetje de boter te smelten en de verkruimelde koekjes, suiker en havervlokken goed door elkaar te mengen.

In een springvorm (ong. 22cm diameter) eerst op de bodem ingevet bakpapier leggen en zijkanten ook een beetje invetten en daarop de helft van het koekjesdeeg verdelen, goed aandrukken.

De andere helft tegen de wand.

20 min laten opstijven in de koelkast

ONDERTUSSEN

de vulling maken:

gelatineblaadjes weken in koud water, nadien uitknijpen en in een kommetje met net genoeg warm water oplossen

2dl slagroom half opkloppen  (moet nog wat vloeibaar zijn)

250 gr bosbessen pureren met de mixer

De kwark, suiker en het sap van de citroen goed door elkaar mengen

3 eetl van het kwarkmengsel voegen bij de gepureerde bosbessen + de helft van de opgeloste gelatineblaadjes

slagroom bij het resterende kwarkmengsel voegen + de andere helft van de gelatine bijvoegen.

 

AFWERKING:

Eerst een witte laag op het koekjesdeeg uitstrijken daarna het bosbessenmengsel en eindigen met de witte laag.

Bovenkant versieren met de overgebleven bosbessen en eventueel ,is niet echt noodzakelijk, een topping maken door de bessengelei te smelten in een pannetje met de likeur. Eventjes laten doorkoken en wat afkoelen en daarmee de bosbessen en de bovenlaag van de taart bestrijken.
Enkele uren laten opstijven in de koelkast of een hele nacht.
Smakelijk!

  

01-09-2009 om 00:00 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
23-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zijn er
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk zijn ze er. De eendenkuikens, we hebben er twaalf, en ze rennen over het gras alsof hun leven er vanaf hangt. Mooi. Waarom kunnen ze niet gewoon babies blijven?

23-08-2009 om 00:00 geschreven door ida philips  


Categorie:Het is het moment
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAA romantiek
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag nog een wassen bizarrerie gevonden: een fles rode wijn en twee glaasjes, allemaal kaarsen. Een kaars past wel bij een goed glas rode wijn, maar hier is de rode wijn de kaars. Misschien iets voor iemand die niet mag drinken van de dokter, maar toch de gezelligheid wil proeven. Of voor iemand die extreem klein is behuisd. 

23-08-2009 om 00:00 geschreven door ida philips  


Categorie:de foute kaars
Tags:rode wijn
22-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossels met citroengras
Klik op de afbeelding om de link te volgen Er gaat niets boven traditioneel klaargemaakte mossels: zo vers mogelijk en rijkelijk klaargemaakt met heel veel ajuin, wortels, prei, selder en wat mij betreft ook fijngesneden courgette. Dit gaat dan in een leuke kom (liefst knaloranje) op het vuur. Ik vind het jammer dat mossels zo vaak in een zwarte pot worden gepresenteerd, daarin komt hun schoonheid toch niet tot zijn recht?
Alle exotische bereidingen van mossels zijn wel eens verrassend, maar toch gaan ze snel vervelen en heb je het gevoel dat die mossels zelf niet helemaal tot hun recht komen. Het enige wat ik wel af en toe als variant aandurf is een tikkeltje fijngesneden citroengras bij de mossels mengen, niet te veel want de smaak is nogal krachtig. Het resultaat is dan een heel frisse mosselbereiding met een kleine Oosterse toets.

22-08-2009 om 12:26 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
20-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met die rotvliegen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Buiten leven met dit weer is elke dag vakantie beleven. Alleen komen die rotvliegen (en ook de wespen) maar al te vaak de pret verstoren. Zeker wanneer je mossels eet (zie vorig berichtje) komen ze massaal aangevlogen. We hebben in de bomen aan het terras (6 notenbomen voor de schaduw) van die glazen potten gehangen om vliegen mee te vangen. Deze werken wonderbaarlijk goed. We gieten er altijd slechte wijn (ja dat gebeurt) of restjes bier in en de vliegen komen er gretig op af. Je moet wel die smurrie vaak verversen, het stinkt dan ongelooflijk als het vol zit met verdronken vliegen. Eigenlijk vind ik die potjes aan de bomen ook nog wel mooi om te zien. In onze ervaring werken ze echt alleen als je ze ook effectief ophangt. Als je ze op de tafel zet dan zijn de vliegen veel minder geneigd om erin te kruipen.
Gezien we deze potjes nu al jaren gebruiken, zien ze er echter wel al wat vies en versleten uit. Ik heb al gezien dat je die nieuw kan kopen. Ik heb dat nog niet gedaan omdat het altijd om  gekleurde potjes gaat (blauw, geel, rood) en ik een gevoel heb dat dit minder goed zal werken. Weet iemand waar je nog die oude vliegenpotjes kan kopen (eigenlijk gewoon een flesje met een dikke opstaande bodem met in het midden een gat).

20-08-2009 om 12:44 geschreven door ida philips  


Categorie:Het is het moment
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag lijkt het me een dag om cheesecake te maken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Cheesecake heeft zijn naam niet mee, maar wel zijn smaak en textuur. Deze is heel eenvoudig te maken: neem een bodem (liefst kruimeldeeg). Meng 500gr roomkaas  (liefst met hoog vetgehalte) samen met een tweetal eitjes en 200gr. suiker goed door elkaar. Stort deze mengeling op de taartbodem en laat bakken bij 200 graden tot de cheese stevig is.
Een frisse zoetzure smaak is de beloning voor deze (toch wel kleine) inspanning.

20-08-2009 om 12:43 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
19-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vergiftigd geschenk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze vakantie wandelden we langs de Loire in Frankrijk (aan het kasteel van Chaumont) en natuurlijk was er ook een rommelmarkt: heel gezellig met de zon, de prachtige rivier en goedgezinde mensen.
Daar kochten we dit exemplaar van een kaars, van een koppeltje dat nog niet zo lang geleden getrouwd was. Ze kregen deze kaars cadeau. Ze waren helemaal verwonderd toen we er belangstelling voor toonden. De man riep zijn vrouw: "he er zijn mensen die naar deze kaars vragen". Ze vonden het heel grappig, het was bovendien het eerste stuk dat ze verkochten. Duidelijk waren ze niet zo blij geweest met hun cadeau. Wie haalt het ook in zijn hoofd om zo een gedrocht te produceren? Wie haalt het in zijn hoofd om zoiets als huwelijkscadeau te geven? En wie haalt het in zijn hoofd om dat dan nog te kopen bij?

19-08-2009 om 10:13 geschreven door ida philips  


Categorie:de foute kaars
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reukerwtjes, niet eetbaar maar schitterend op tafel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn familie heeft een speciale band met reukerwtjes, want een van mijn nonkels is een professionele kweker. Reukerwtjes imponeren niet alleen door hun stralende snoepjeskleuren maar natuurlijk ook door hun geur. Toen mijn moeder in het rusthuis verbleef en ziek en heel triestig was, bracht mijn tante altijd reukerwtjes mee. Deze bloemen toverden altijd een glimlach op haar gezicht en op dat van iedereen die haar kamer binnenkwam. Al het personeel van het rusthuis bezweek voor de charmes van de reukerwtjes.
Ik ben geen professionele kweker, maar ik heb toch ook een zwak voor deze oude boerenbloemetjes en...je kan ze zo gemakkelijk zelf kweken, dat het verwonderlijk is dat zo weinig mensen het doen. Nu is het moment om zaden te nemen. De zaden komen aan de plant zoals bij echte erwtjes en verdrogen. De bolletjes die erin  zitten springen er letterlijk uit, maar je kan ze ook heel gemakkelijk in een potje doen en bewaren voor de volgende lente. Duizenden komen er zo aan één plant. Ik heb ze gisterenavond verzameld en klaargezet voor volgend jaar. Ze kunnen best groeien tegen een stukje draad of een omheining, maar toch liefst een nogal zonnige plaats. In het voorjaar neem je gewoon je zaden, maakt de ondergrond proper, zaden erin en binnen de kortste keren zie je de plantjes groeien en bloeien, een hele zomer lang.
Officiële naam: larhyrus. Er is trouwens een leuke site waar heel veel oude plantensoorten beschreven staan: www.plantaardigheden.nl.

Op de rommelmarkt vind je trouwens mooie oude vaasjes, die er perfect voor zijn, meestal zijn de stelen niet zo lang, dus je bent bes met een niet te hoog bol vaasje.

19-08-2009 om 09:54 geschreven door ida philips  


Categorie:Het is het moment
18-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte mayonaise
Op de www.bloggen.be/levensgenieters las ik heel wat leuke barbecuetips. eén van de ingedrienten bij een barbecue die maken of het  lekker is of saai, zijn de sausjes. Bij ons komen er nooit DevosLemmens of andere commerciële sausjes aan tafel (sorry Devos en sorry Lemmens) jullie zijn best wel sympathiek op de radio, maar jullie sausjes zitten vol vieze brol;
Als je vertrekt van een zelfgemaakte mayonaise dan heb je niet alleen een goede basis om naar alle fantasie zelf andere sausjes te maken (tartaar, cocktail, mosterdsaus etc), maar het kost je ook maar een fractie van de rest en bovendien blijf je niet zitten met al die half opgegeten bokalen die je uiteindelijk dan toch maar weggooit wegens plaatsgebrek in de frigo.

Mijn man en ik hebben natuurlijk een andere manier van mayonaise maken. Ik doe het zoals ik het thuis geleerd heb, en het mislukt bijna nooit (bij hem trouwens ook niet).
Neem een bokaal die je kan afsluiten (steriliseerbokaal is perfect). doe er een volledig ei in, een grote schep mosterd, peper en zout, en citroen of azijn. Mix dit met de staafmixer door elkaar en druppel er voorzichtig wat olie onder. In het begin is het belangrijk dat je heel traag olie toevoegt, eenmaal de mayonaise begint te 'pakken' dan mag je flink doorgieten. Je mayonaise is echt op 1 minuut klaar en overheerlijk. Als basis voor andere sausjes of zo voor bij frietjes met sla.

Tip: als je mayonaise toch mislukt, gewoon opnieuw beginnen en eenmaal het begint te pakken het mislukte goedje er langzaam bijgieten. Je hoeft het zeker niet weggooien.

Grappig: in Frankrijk kijken ze neer op ons omdat wij mayonaise eten. maar als de pot op tafel staat, verdwijnt de inhoud razendsnel op hun bord.

18-08-2009 om 08:53 geschreven door ida philips  


Categorie:recepten
Tags:mayonaise, mislukt, citroen, mixer, devoslemmens


Foto


Blog als favoriet !

Inhoud blog
  • paaskaars
  • Eind november
  • het kersje op de tonijn
  • komkommer op de chinese wijze
  • Op dieet en alle dagen pannenkoeken
  • Racisme in de keuken
  • Franse of Amerikaanse?
  • Misbruik van de Aga
  • Op de kop getikt!
  • Thaise basilicum
  • ribbetjes van Hanse en Grietje op de i-pad
  • Snel klaar om hongerigen te spijzen
  • Klaar voor de pesto
  • Besjes smullen uit een glas
  • gezonde opkikker
  • nu al heimwee naar de zomer
  • lekker en fris
  • Decoratief en geurend
  • Courgettebloemen in tempura
  • Geen aanrader!
  • Sla in volle grond
  • gevonden in onze eigen tuin
  • iemand zin?
  • De trouw van Vanessa
  • De moestuin is opgestart
  • Nog geen bloemen
  • bij de eerste keer buiten eten horen vast en zeker asperges
  • Gepickelde groentenmix
  • Om weer op krachten te komen
  • pikante feta

    Categorieën
  • de foute kaars (10)
  • Het is het moment (22)
  • Hoe rommel vinden? (3)
  • keukenvernuft (7)
  • recepten (100)
  • schone rommel (11)

  • Interessante links.
  • Welke rommelmarkten zijn er?
  • Wat is er te doen?
  • bbc food


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs