09-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang leve Brabantia
Klik op de afbeelding om de link te volgen Momenteel ben ik in periode dat ik alle dingen die in de moderne keuken van de jaren 60 niet mochten ontbreken, ook fantastisch vind. Vroeger trok ik mijn neus op voor al die snufjes, maar nu vind ik dat ze wel iets hebben. Zeker als ze nog in de originele verpakking zitten, want meestal werden die dingen ook nooit gebruikt. Zo zijn er groentensnijders, eiersnijders, passevites, millecroquettes, raspen, frietensnijders, mayonaisemakers, ajuinenhakkers, ....
Brabantia is een van de merken die er toen al helemaal bijhoorde. Ik geef toe ze hebben wat opwaardering gedaan aangaande de "look", maar vaak zijn het wel heel degelijke en sterke dingen. Zo is deze frietensnijder van Brabantia een schitterende uitvoering, hij is oersterk, makkelijk af te wassen en eenvoudig op te bergen. Ik geef toe, ik kan het niet zo snel.

09-02-2010 om 09:21 geschreven door ida philips  


Categorie:keukenvernuft
25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het moet lukken dan mislukt het
In alle bescheidenheid durf ik nogal wat aan in de keuken en meestal lukt het wonderwel. De enige keren dat het niet lukt dat is wanneer ik onder tijdsdruk sta of wil scoren.
Dit gebeurde allemaal afgelopen weekend en ik het het toch overleefd:
- Een speciaal broodje met noten, honing en rozijnen wou ik op tafel zetten. Extra mijn best gedaan. Was schitterend gerezen, kon tegen 10 uur de oven in. Vier uur later dacht ik: shit dat broodje zit nog in de oven. Zwart dus.
- Een cakedeegje met kokos en appelen, scoort altijd en is niet moeilijk. Waarom zou ik geen dubbele portie maken? Iedereen zal er wel van smullen. Deeg ziet er fantastisch uit. mmmm! Misschien nog een snuifjes zout? Wat er precies gebeurde? Geen idee, maar de kom met het deeg viel keihard uit mijn handen, over het aanrecht, druipend in de keukenschuiven en op de vloer. Het was VEEL!
- Moedig doordoen jongens. Laat ons dan eens brownies maken. Jammer had iets te weinig chocolade, maar met wat aanpassingen hier en daar mag dat geen probleem zijn. Joepie. Brownies komen uit de oven en zien er niet al te slecht uit. Even proeven: schoenzolen! Recepten die je van internet plukt zijn niet altijd de meest formidabele.
- Laatste poging: pompoencakejes. Dat wou ik allang eens doen, ik ben verzot op pompoengerechteb en wou eens echte Amercan pumpkin pie maken. Al zeg ik het zelf: aardig gelukt. Alleen zijn de cakes zo kleverig (vermoedelijk door de grote hoeveelheid yoghurt in mijn recept) dat je ze niet kan eten zonder ze met papiertje en al naar binnen te spelen.
Toen ben ik ermee gestopt. 's avonds hebben we dan heel gewoon een klassieke maaltijd gegeten.

25-11-2009 om 09:46 geschreven door ida philips  


Categorie:keukenvernuft
28-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog zo lekker in een mooi teepotje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie teepotjes vind je niet zo vaak op de rommelmarkt, maar als je ze ziet moet je ze zeker komen. Het is fantastisch als je zo verschillende potjes hebt staan en dan kan kiezen naargelang je stemming welke kleur, materiaal, vorm, volume enz. je zal gebruiken.
Ik hou enorm van die gietijzeren dingen, ze zijn fantastisch om te gebruiken en vergen echt geen onderhoud.

28-09-2009 om 08:09 geschreven door ida philips  


Categorie:keukenvernuft
16-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De chipsmachine.
Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben een chipsmachine. Niet te geloven. Je schilt de aardappel en stopt het in de koker bovenaan. De machine maakt een mooi lawaai. Het snijdt enkele sneetjes, bakt ze en spuwt ze dan uit. Het gaat niet snel, maar het gaat gestaag. De chips die het produceert zijn overheerlijk. Ze zijn vers, ze komen niet uit een zak. 
We hebben het ook met pompoen geprobeerd en dat lukt ook. 
De verpakking was helemaal in het Spaans. In Spanje weten ze nog wat echte familiemomenten zijn. Ideal para barbacoas, fiestas y en todo momento. 
Voor 7 euro gekocht op 2de hands. Bedankt. 

16-09-2009 om 14:35 geschreven door ida philips  


Categorie:keukenvernuft
14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een van mijn favoriete websites
Een website waar ik al heel veel plezier aan heb gehad is deze van BBC: www.bbc.co.uk/food. De recepten zijn heel overzichtelijk opgebouwd, dus als je eens iets origineels wil maken kan je er altijd terecht. Ook kan je zoeken volgens de chef die je meest bekoort. Verder hebben ze ook zo van die schitterende rubrieken zoals: this week, get cooking, ....
Alleen zijn ze (BBC waardig) wel heel serieus en staat er bij hen nooit rommel op tafel!

14-08-2009 om 10:23 geschreven door ida philips  


Categorie:keukenvernuft
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets vergeten, met oude technologie.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een interactieve boodschappenlijst, van vroeger. Iedere keer dat je besefte dat je iets nodig hebt, kan je het schuifje met de desbetreffende categorie aanzetten: lekkernijen, naaigereedschap, suikergoed.... . Het ding heeft geen batterij, het maakt geen geluid maar werkt eigenlijk evengoed als de moderne iphone applicaties die je helpen bij het beheren  van je boodschappen.
Het ding is zo oud, dat er zelfs geen merk op staat. Het zou leuk zijn indien Colruyt dit opnieuw zou uitbrengen, in het  kader van de algemene onthaasting. Een offline aanvulling van hun Collect & Go. 
Gekocht op  de rommelmarkt van De Muide, in Gent, voor 10 cent. 

14-08-2009 om 10:21 geschreven door ida philips  


Categorie:keukenvernuft
Tags:boodschappen, supermarkt
01-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De donuts-machine
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit apparaat laat toe om automatisch donuts in de frituurolie te doen. Je doet het deeg erin en knijpt eenmaal. Er valt een portie deeg in het hete frietvet. Als de donut bijna klaar is, nogmaals en zo tot al het deeg opgebruikt is. simpel he? En er zit vanzelf een gat in, want dat is toch wat typisch is voor een donut? 

01-08-2009 om 19:03 geschreven door ida philips  


Categorie:keukenvernuft


Foto


Blog als favoriet !

Inhoud blog
  • paaskaars
  • Eind november
  • het kersje op de tonijn
  • komkommer op de chinese wijze
  • Op dieet en alle dagen pannenkoeken
  • Racisme in de keuken
  • Franse of Amerikaanse?
  • Misbruik van de Aga
  • Op de kop getikt!
  • Thaise basilicum
  • ribbetjes van Hanse en Grietje op de i-pad
  • Snel klaar om hongerigen te spijzen
  • Klaar voor de pesto
  • Besjes smullen uit een glas
  • gezonde opkikker
  • nu al heimwee naar de zomer
  • lekker en fris
  • Decoratief en geurend
  • Courgettebloemen in tempura
  • Geen aanrader!
  • Sla in volle grond
  • gevonden in onze eigen tuin
  • iemand zin?
  • De trouw van Vanessa
  • De moestuin is opgestart
  • Nog geen bloemen
  • bij de eerste keer buiten eten horen vast en zeker asperges
  • Gepickelde groentenmix
  • Om weer op krachten te komen
  • pikante feta

    Categorieën
  • de foute kaars (10)
  • Het is het moment (22)
  • Hoe rommel vinden? (3)
  • keukenvernuft (7)
  • recepten (100)
  • schone rommel (11)

  • Interessante links.
  • Welke rommelmarkten zijn er?
  • Wat is er te doen?
  • bbc food


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs