Wat staat er nu op onze blokkenmat zag je mijn kapoentjes, deze morgen, zich afvragen? Juf Carla gaat zo dadelijk Tik Tak spelen maar eerst moeten we nog onze kalenders in orde brengen. Gespannen zitten ze te kijken tot het spektakel begint... tik-tak-tik-tak-tik-tak
De wijzer gaat heen en weer totdat er 2 deurtjes opengaan.
Tik Tak is een bekend Belgisch kinderprogramma dat opgenomen werd van 1981 tot 1991 door de toenmalige BRT nu VRT. Het programma werd uitgedacht door Mil Lenssens, die op het idee kwam toen hij enkele kinderen geboeid zag kijken naar een lotto-trekking. De voorspelbare, repetitieve-mix van kleuren, beweging en muzikale thema's verwerkte hij samen in een kinderprogramma. Deze keer in het thema : De hoekjes van mijn klas. De schaartjesdans, een dansende schaar knipt een peer ( Wij zitten in de perenklas )
Een toren bouwen (blokkenmat)
De popjes eten en drinken geven en dan slapen leggen. (zo spelen we in de poppenhoek)
Ik gebruik het ook om nieuwe technieken uit te beelden. Wat kan ik met plasticine doen? Kneden, worstje rollen, balletje rollen,...
Hoe maak ik een puzzel?
Opruimen : de blokken in de juiste doos gooien (volgens kleur)
Tot slot komt Jules nog even kiekeboe spelen
Zoals jullie kunnen zien is het een soort tafelpoppenkast gebaseerd op het toenmalige programma. Met op de achtergrond echte Tik Tak muziek komen knuffels en andere materialen tot leven. Het is een aaneenschakeling van verrassingen en special-effects waarbij het visuele telt en niet het verhaal. Tijdens de voorstelling was het muisstil, af en toe hoorde ik iemand zeggen :" Nog eens!"
Daarna spel in de hoekjes : Zoals jullie kunnen zien was het zeer druk aan de plasticinetafel. Dankzij Tik Tak!
Met een beetje hulp van juf Davina boetseerden wij lieve muisjes.
Maar we deden nog meer creatieve dingen : Nena mocht nog vingerverven en wie wilde mocht ook de kniptechniek oefenen.
Geen tijd voor prietpraatjes vandaag want zo dadelijk is meester Koen er al om ons mee te nemen naar de sportzaal. Vandaag weer heel wat nieuwe uitdagingen, maar we voerden ze uit met de glimlach.
Na de speeltijd gingen we samen met de juf naar de klas.
"ZOVEEL ROMMEL": riep de juf! "Wie heeft dat gedaan?" Niemand wist er iets van tot we een heel klein stemmetje hoorden. Het was kleine Jules. Hij zat met verf en penseel op de blokkenmat. Mag Jules schilderen op de mat? NEE roepen mijn pagadders in koor.
Oh, en hij heeft ook met zand gespeeld op de spelletjestafel. Dat mag ook niet. En kijk eens er zit een pop in de zandtafel en de plasticine ligt in onze zetel. Foei, foei, kleine Jules.
Gelukkig weten mijn kapoentjes wel waar we mogen puzzelen en bouwen en schilderen en zij zetten alles op de juiste plaats. Op deze manier leren we de hoekjes kennen en hun functie.
Zeg Jules jij hebt wel een mooi schilderwerk gemaakt. Hoe heb je dat gedaan. Jules legt uit : " Eerst verf uitrollen dan met je vinger tekenen en tot slot een blad er over leggen wrijven en weer eraf halen."
Ik ook, ik ook, riepen mijn kapoentjes in koor. Dus gingen we aan de slag.
Spelen in de hoekjes :
Namiddag moest de juf naar een navorming in Hasselt over de nieuwe leerplannen van nederlands daarom kwam juf Davina ( de gok-juf ) bij ons in het perenklasje spelen.
Voor het naar huisgaan samen dansen en "Tot morgen" zingen en onze foto's omdraaien
en morgen... dan is de juf er weer met Tik Tak. Joepie!
Amai, zoveel te vertellen vandaag! Maar het is dan ook weekend geweest. Iemand was in Center Parcs gaan zwemmen, andere kapoentjes hebben zich geamuseerd, op de kermis, in de achtbaan. Lune fier met haar perenbloes en juf Carla superblij
Na onze praatronde hebben we onze jas opnieuw aangetrokken om op verkenning te gaan doorheen onze school. We wilden wel eens weten in welke klasjes onze broertjes en zusjes zitten en ook naar twee mama's zijn we op zoek gegaan. We hadden er bijna eentje vergeten
Eerst de trap naar boven al een hele belevenis maar mijn pagadders zijn al goed geoefend dus dit ging zonder problemen.
Meike en broer Luuk Lukas en broer Maxim
Saartje en broer Jasper Saartje en mama (juf) Ingrid
Even op het bord van juf Ingrid schrijven...
Daan en zusjes Cato en Sara Juul en zus Bjoke
Nena en broer Casper, broer Helder was helaas zwemmen op dat moment.
Lune en zus Sterre Lune en mama (juf) Ine
Met de trap weer naar beneden met de hulp van onze lieve Els, die onze elke maandag en vrijdag vrijwillig komt helpen.
Op bezoek bij mijnheer de directeur (eventjes helpen )
We zijn ook eventjes gaan spelen op de grote speelplaats.
Kijk eens hoe flink we wachten tot de juf zegt dat we verder mogen gaan.
Na de speelplaats trokken we met juf Carla naar de sportzaal om er samen te bewegen met pittenzakjes. We starten met ons sportlied Hup Jules.
Dan mogen we om beurt een pittenzakje kiezen en verwoorden welke kleur we gekozen hebben.
Dan volgen de opdrachten : Zet de pittenzak op je knieën, op je hoofd, op je buik, op je voeten, op je schouder, ...
Wie kan er stappen met de pittenzak op je hoofd? Wie kan er hoog gooien? Wie kan er ver gooien? Wie kan zijn pittenzak terug in het kistje gooien van achter de streep?
Dan even rusten en wachten op het kriebelend muisje, hihi!
Namiddag spelen we in de hoekjes terwijl Meike haar schilderwerkje maakt want zij was er vorige vrijdag niet.
Tot slot nog even in de zaal vrij spel
Wat was het leuk vandaag, hopelijk morgen opnieuw! Gaap, gaap, slaap, slaap, tot morgen!
Wat hadden mijn kapoentjes vandaag veel te vertellen! De juf kreeg er geen speld tussen
Na onze praatronde en het in orde brengen van onze kalenders, bleef er geen tijd meer over voor een activiteitje. We aten ons fruit en yoghurt op en dan gingen we, samen met meester Koen, richting sportzaal. Er stonden verschillende uitdagingen, met een bal, voor ons klaar. Bal rollen naar een doel, bal gooien naar een doel met punten, op een gekleurde stip gaan staan en de bal gooien naar een doel maar ook de bal gooien in de gele ringen.
Tot slot even relaxeren en napraten met meester Koen over wat we goed gedaan hebben en wat volgende keer beter kan.
In de klas heeft de juf alles klaargezet om te schilderen.
Terwijl 2 kleuters schilderen gaan de andere vriendjes op ontdekking in de speelhoekjes :
Namiddag werken we verder tot iedereen aan de beurt geweest is.
Voor we naar huis gaan zingen we samen enkele liedjes zoals : 2 handjes op de tafel, klap eens in je handjes en deze vuist op deze vuist.
Deze morgen kwamen al meteen enkele misnoegde kleuters met dezelfde klacht. Wat bleek nu? De mama's en papa's hebben hun smiley, die mijn lieverdjes gisteren eerlijk verdiend hadden, afgewassen! Foei, foei, foei toch!
Na hun gerustgesteld te hebben dat ze vandaag een nieuwe smiley kunnen verdienen keerde de rust terug.
Vandaag oefende we enkele begrippen zoals; op, onder, naast, enz... De juf gaf de opdracht en mijn kapoentjes voerden ze uit. Zet Jules op de boekentas.
Leg Jules onder de boekentas.
Zet Jules naast de boekentas.
Zet de boekentas voor de voeten van Jules.
Wat ging dat goed! In de hoekjes kleurden we een figuurtje in met verfsponsjes. De jongens kregen een jongetje en de meisjes een meisje.
Na de speeltijd leerden we een speelliedje nl. Zoveel vriendjes bij elkaar. Dit is voor kleutertjes van deze leeftijd niet zo makkelijk, want zij moeten een kring vormen en dan alle bewegingen correct nadoen. Maar door het dikwijls te herhalen lukt het wel. Het liedje gaat als volgt : "Zoveel vriendjes bij elkaar" (met je vinger de vriendjes aanwijzen) "Klap in je handen en draai nu maar" (handen klappen en ronddraaien) "Jij bent mijn vriend, ik stuur je een zoen" (één vriendje aanwijzen handkusje gooien) Laat ons samen een dansje doen, tra lalala lala liere ( samen in de kring ronddraaien)
Namiddag waren mijn kapoentjes wat uitgespeeld daarom bedacht de juf een nieuwe uitdaging : "Wie wil er knippen?" "IK" klonk het van overal. De juf knipte kleurige repen en haar peutertjes knipten, zeer geconcentreerd, er kleine stukjes van. Goed gedaan!
Nadat we samen ons klasje opgeruimd hadden kregen mijn ijverige helpertjes een nieuwe smiley. Nu nog even naar een Plop-verhaaltje kijken terwijl de juf de boekentassen klaarmaakt en dan kunnen we naar huis.
Vandaag zijn we gestart met een verhaal van Jules. Jules maakt kennis met de juf. De juf stelt zich voor en vraagt aan de kleuters hun naam. Ook Jules wil van alles weten over de juf zoals of haar mama haar komt afhalen of zij ook een boekentas heeft met een knuffel, waarom ze niet huilt als ze voor de eerste keer naar school komt.
Daarna spelen we in de hoekjes :
Na de speeltijd gaan we samen, op muziek, bewegen in de zaal : Alle vriendjes van de klas kregen een Julesmatje. We namen het mee naar de zaal om de bewegingsactiviteit te starten. Vanaf nu krijgen de kleuters dit matje telkens we gaan bewegen in de zaal. Zo weten ze een beetje wat hun te wachten staat en het geeft hun een gevoel van veiligheid. Als ze allemaal klaarstaan met de voetjes op hun matje dan start de juf het bewegingslied van Jules nl. " Hup en hup en 1 en 2, hup en hup en Jules doet mee..." Op deze manier begint de activiteit.
Dan mogen alle kleutertjes hun boekentas halen en stappen we op de muziek naar school.
Als de muziek stopt gaan we snel zitten.
Alle opdrachten worden een paar keer gegeven en de juf moedigt aan om mee te doen en prijst de kleuters die het goed doen.
Andere opdrachten waren : Zet je boekentas op je knieën
Zet je boekentas op je hoofd
Verstop je boekentas achter je rug
We fietsen naar school (met de benen in de lucht)
Alle activiteiten duren slechts +/- 20 minuutjes dit is lang genoeg voor deze leeftijd. Tot slot is er een relaxatie om de kleuters na de opwinding weer tot rust te brengen. De juf vraagt om te gaan liggen maar in het begin willen niet alle kleuters dit omdat zij denken te moeten slapen. Zij blijven dan gewoon zitten of zelfs staan en na enkele lesjes snappen ze de bedoeling wel en doen ze automatisch mee.
Nog even in de hoekjes spelen en dan samen opruimen.
Omdat het niet echt vlot ging zei de juf : "Wie de juf flink helpt met opruimen krijgt een ." En toen hielp iedereen mee ...oef!
Deze morgen kwam juf Davina binnen met een nieuw vriendje. Zijn naam is Jules. Jules had wel wat verdriet maar mijn kapoentjes hebben kleine Jules meteen getroost.
Kleine Jules kreeg ook een kenteken namelijk de peer. Om de beurt mogen de kindjes van onze klas voor Jules zorgen. Vanaf deze week zijn we ook stilletjes aan, onze weekkalender in orde aan het brengen. We bespreken welke dag het is, welke activiteiten we zullen doen die dag en dit alles doormiddel van foto's.
Na ons fruitmoment was het tijd om te sporten met meester Koen. Vandaag had de meester een omloop klaargezet. Eerst even samenkomen op de bank en goed luisteren naar de opdracht. En dan beginnen we eraan. Dolle pret!
Na de speeltijd tijd voor hoekenwerk. We leren kleine stukjes te plakken op een groot blad. We hebben lijm, een doekje en stukjes gekleurd papier nodig. IJverig gingen we aan de slag. Sommige kapoentjes hielden van het kliederen met lijm anderen vonden het toch maar een beetje vies.
Ook in de andere hoekjes was er beweging :
Namiddag speelden we samen een spel. We bouwden samen een toren voor Jules. Eerst draaien aan het kleurenwiel en dan een blokje zoeken met dezelfde kleur. Juf Carla was aangenaam verrast want dit ging zeer goed. De kleur benoemen was soms nog moeilijk maar dat komt nog wel.
Voor we naar huis gaan draaien we onze foto om en zingen we : " Tot morgen "
En straks komen er mama's en papa's naar de klas...spannend! Tot morgen kapoentjes.
Het weekend is voorbij en meestal is het dan voor sommige peutertjes weer even moeilijk. Maar mijn kapoentjes hadden blijkbaar geen last van de "Weekend-blues" en kwamen goedgemutst het perenklasje binnen. Het omdraaien van de kentekens gaat zeer vlot dan kunnen we het uitbreiden met het tellen van de vriendjes. Eén kindje telt de vriendjes van één bankje en weer iemand anders telt de vriendjes van het tweede bankje enz...
juf Carla bracht vandaag een grote prent mee. Eerst moesten we aandachtig kijken zonder iets te vertellen en na een tijdje mochten we dan om beurt vertellen wat we op de prent zagen. Niet zo makkelijk hoor om de juiste woordjes te vinden maar samen is het ons goed gelukt, oef!
Samen gezellig aan tafel ons fruit eten, hmm zo lekker!
Nu hebben we genoeg vitamientjes om samen te gaan sporten in de grote sportzaal. " Komt meester Koen?" wilde mijn kapoentjes weten. Nee hoor, maar op maandag voormiddag is de zaal vrij en daar wil de juf regelmatig gebruik van maken. We gaan bewegen op muziek met onze eigen boekentas. We beginnen met een bewegingslied van Jules om in de "mood" te geraken. "Hup en hup en 1 en 2. Hup en hup en Jules gaat mee. Hup en hup en 1 en 2. Hup en hup doe jij ook mee?"
We stappen tussen de boekentassen op muziek en als de muziek stopt gaan we snel naast onze boekentas zitten. Als de muziek stopt zoeken we onze eigen boekentas tussen die van vriendjes. Zo volgen er nog verschillende opdrachtjes.
Tot slot gaan we naast onze boekentas liggen terwijl de juf een relaxatie-liedje opzet en dan komt ze ons kriebelen, hihi!
Na de speeltijd spelen we in de hoekjes :
Namiddag starten we met een spelletje. "Wat is er weg?" Eerst alle voorwerpen bespreken, daarna wegstoppen onder een doek...
Alle oogjes dicht, niet piepen hoor!
en dan raden wat er weg is... ja, bravo!!!!!
Daarna spel in de hoekjes:
Voor het naar huis gaan nog even in de zaal met auto's, brommers, schommelpaard en fietsjes, want juf Carla moest nog enkele slaapkopjes wakker maken en vieze broekjes wassen...
Deze morgen hadden alle kentekentjes ook een foto. Bij het omdraaien van hun kenteken zagen mijn kapoentjes hun foto en meteen verscheen er een glimlach...
Na onze kalenders was het verhaaltjestijd. Karel voor het eerst naar school. Kleine Karel gaat gaat voor het eerst naar school. Hij maakt er kennis met zijn juf, zijn klas en wil eigenlijk toch liever mee naar huis terug. Dat gaat niet, dus blijft hij in een klas met heel veel lawaai, huilend, zonder mama. Naast hem zit een zwart jongetje dat net als hij huilt. Na een poppenkastverhaal, en het maken van een hoedje van papier, het drinken van melk met een rietje, klaart de wereld zowel voor Karel als voor zijn buurjongetje Ali al heel wat op. Bij het afscheid nemen zwaait hij iedereen enthousiast uit en ziet hij de nieuwe schooldag blij tegemoet.
Toen ik vroeg wie er ook een hoedje wilde maken klonk het eensgezind : "IK!" Dan maar papier bovenhalen maar welk papier hebben we nodig? Een klein blaadje of een groot schilderblad? Wie wil het hoedje passen? Neen dit hoedje is te klein, want het valt af.
Nog een hoedje passen. Ja! Het past.
Maar een wit hoedje is maar saai we gaan ons blad eerst een kleurtje geven.
Na de speeltijd zingen we samen van : " Hansje en Grietje"
Verder werken aan ons hoedje van papier :
Namiddag was het zeer warm in ons klasje dan maar de deur openzetten en in de zaal spelen met auto's, brommers, fietsjes en poppenwagentjes.
Hoera! Iedereen was deze morgen goedgezind. Dan maar meteen aan de slag. Ons kentekentje zoeken en in de boom hangen.
Amai, zoveel mooie boekentassen. Wie heeft welke boekentas dat willen wij wel graag weten. We herkennen een aapje, een lieveheersbeestje, een Plopboekentas, een uiltje, een Piet Piraat-boekentas, enz.
Wie weet wat er in onze boekentas zit? Zullen we even piepen? We vinden een H&W-boekje, reservebroekjes, een flesje water, knuffeltjes, tutjes maar ook ons fruit. Dat stoppen we meteen in ons knabbelzakje want juf Carla was het gisteren vergeten weer in de tas te stoppen.
Als onze tasjes weer op hun plaats staan gaan we aan het werk. De vriendjes die gisteren een dutje deden mogen eerst nog schilderen. De andere kapoentjes spelen in de hoekjes.
Na de speeltijd stempelen we om beurt een boekentas met dotters.
Eigenlijk wilde juf nog een verhaaltje vertellen voor we naar huisgingen maar helaas te weinig tijd dus dat is voor morgen. Geniet nog van het zonnetje en tot morgen!
Deze morgen hadden enkele vriendjes helemaal geen zin in naar schoolgaan en anderen weer wel. Maar eenmaal in de klas keerde de rust weer en kwamen al mijn kapoentjes gezellig bij de juf in de vertelkring zitten om samen "Goedemorgen te zingen". We hebben het enkele keren gezongen om het goed in te oefenen.
Even testen of we ons kenteken nog kennen. En ja hoor! Het lukte heel goed.
Na ons fruitmoment was meester Koen er reeds om ons mee te nemen naar de grote sportzaal. Eerst ons flink warmlopen daarna spel met de bal.
Als afsluiting gingen we even vroeger naar de speelplaats om te fietsen zonder de andere kleuters.
Terwijl wij heerlijk buiten speelden had juf Carla alles klaargelegd om te schilderen.
Oei, van schilderen worden onze handen vies. Dan wassen we ze natuurlijk.
Na de middagpauze leerden we een liedje van Hansje en Grietje. "Hansje en Grietje die gingen naar de school. Het was er zo fijn en het was er zo mooi."
Dan nog even in de hoekjes spelen :
Aan het einde van de schooldag kijken we even naar Bumba terwijl de juf alle boekentasjes klaarmaakt. (sorry juf is de fruitzakjes vergeten in de boekentas te stoppen )
Een eerste schooldag is steeds onwennig voor de peuters, voor de juf maar ook voor de mama's en papa's. Toch is de juf heel tevreden over deze eerste schooldag want er waren wel wat traantjes maar eens alle mama's en papa's naar huis waren, waren de traantjes ook snel opgedroogd. De meeste kapoentjes gingen meteen aan het spelen in de verschillende hoekjes. Juf Carla speelde mee om op deze manier kennis te maken met haar nieuwe kleutertjes.
Kijk eens onze muren zijn al niet meer kaal.
Na de speeltijd zijn we samen in de kring gaan zitten. Juf Carla zong het "Goedemorgenliedje" Nog een keertje zingen vroeg er iemand. Oef! Dacht juf Carla, het zingen lukt nog na twee maanden vakantie.
Na het zingen volgde er een verhaaltje van Milan die voor het eerst naar school mocht. Het was muisstil...
Dan was het tijd om boterhammetjes te eten. Wat hadden mijn kapoentjes honger. Op één twee drie waren alle boterhammetjes op.
Na de middagpauze trakteerde het oudercomité ons op een lekker ijsje. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen en we trokken samen op pad naar de ...ijsjeswinkel.
We konden kiezen tussen vanille-ijs of chocolade-ijs en mochten het zelf bestellen. Wat waren we eensgezind, iedereen koos voor een vanille-ijsje.
Van ijs eten krijgen we dorst.
Nadat onze mondjes, handjes en knietjes weer proper waren zijn we weer naar het perenklasje gegaan om nog even in de hoekjes te spelen.
Op één twee drie was onze eerste schooldag voorbij. Hopelijk hebben jullie er morgen weer zin in. Juf Carla in ieder geval wel. Slaaplekker!
Deze morgen mocht Lirana vertellen en een leuke foto tonen van haar samenzijn met Jules.
Joepie! Er is er één jarig en vandaag is het feest voor Ella. Eigenlijk is Ella pas de allerlaatste dag van de grote vakantie jarig maar zolang kunnen wij niet wachten dus vieren we het vandaag. Deze morgen kon je duidelijk aan haar merken dat het een speciale dag was want haar oogjes fonkelden van trots. Klas versieren, alles uitpakken en klaarzetten en dan kon het feesten beginnen. Eerst mocht Ella zichzelf bewonderen in de spiegel met haar verjaardagkroon. Aan haar snoetje te zien is het wel ok!
Daarna mocht Ella op de verjaardagstoel plaatsnemen en piepten we in de grote tas waar alles in zat om een supertof feestje te bouwen. Ella bracht ijsjes voor ons mee maar daar kan de juf geen kaarsjes op zetten want dan smelten ze als sneeuw voor de zon! Dus halen we onze neptaart boven. Hoeveel kaarsjes moeten erop komen Ella?
Dat wist ze goed, drie vingers dus drie kaarsjes. Alle vriendjes telden in koor 1 2 3 en Ella mocht de kaarsjes uitblazen.
Daarna het leukste aan jarig zijn ... pakjes opendoen. Alle ogen keken gespannen naar Ella die geen moeite had met uitpakken. OH! boekjes van onze vriend Jules, twee nog wel! Welk zal de juf eerst vertellen
Nadat de juf het verhaal verteld had mocht onze jarige de boekjes een plaatsje geven in de klasbibliotheek. Dankjewel Ella voor de leuke boekjes.
Nu was het tijd om te zingen en te dansen voor ons fuifnummer. " Lang zal ze leven, lang zal ze leven,... "
Ei, ei, ei, wij zijn zo blij, dat er iemand jarig is en dat ben jij..... Kriebel, kriebel, kriebel, gelukkige verjaardag en nog een dikke zoen.
Ella mag natuurlijk ook nog een cadeautje kiezen uit de doos van de juf. Zij kiest een boekje van Sesamstraat, veel leesplezier, Ella!
Nu was het tijd om ijs te eten, hmm lekker! Oeps! Geen foto's?! Was juf Anneleen druk bezig met uitdelen of... misschien met ijs eten?
We hebben ook een mooie tekening voor het album van Ella gemaakt zo kan zij nog dikwijls terugdenken aan de vriendjes van de perenklas. Voor we naar huis gingen mocht Elena het album geven samen met een zoen.
En dan het moment waarop elke jarige wacht het meekrijgen van Jules voor een geweldige logeerpartij. Veel plezier, wij hopen morgen alles van jullie avonturen te horen.
Tot morgen! Zorg dat jullie goed uitgeslapen zijn want wij gaan op schoolreis! Joepie!
Oeps, waar is onze jarige? Zoals al het belangrijk volk laat ook Lirana een beetje op haar wachten. Maar Deany kon de aandacht even afleiden door te vertellen over haar avonturen met Jules.
Mijn kapoentjes waren in spanning zou Lirana wel komen? Natuurlijk wel want vandaag vieren we samen haar de verjaardag. Zij is nu drie jaar en daarom werd ze vandaag in het zonnetje gezet. Nadat ze haar kroontje gepast had mocht Lirana 1-2-3 kaarsjes uitblazen. Hoera! dat verdient een applausje van al je vriendjes.
Uit onze cadeautjesdoos koos Lirana een trekpopje, veel plezier ermee!
Dan was het tijd voor een dansje voor Lirana. We zongen uit volle borst : " Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria. Hiep, hiep, HOERA!"
Ei, ei, ei, wij zijn zo blij dat er iemand jarig is en dat ben jij!
Kriebel, kriebel en een dikke kus voor ons fuifnummer.
Nu nog een mooie tekening als leuke herinnering voor later.
En dan konden wij smullen van al het lekkers dat Lirana voor ons meebracht. Hmm!
Lirana kreeg haar album van Ella met een dikke kus in naam van ons allemaal.
Fier met Jules op de buik is Lirana klaar om te genieten van een fijne logeerpartij met Jules.