Snij de zalmmoot in blokjes zoals voor varkenssaté. Snijd de gerookte zalm op even brede strookjes. Snijd enkele schijfjes citroen af en snijd deze in 4 partjes. Maak de saté's, afwisselend de 2 soorten zalm en de citroen gebruiken. Maak een marinade met het limoensap, de olijfolie, dille en verse peper. Bestrijk hiermee de saté's. Eventueel na het bakken nog eens insmeren.
Meng alle ingrediënten tot een geheel. Wrijf een groot bord in met olie. Vorm cannelles van het gemengde geheel met 2 soeplepels en leg deze op het bord. Steek een plat satéstokje per cannelle of 2 gewone satéstokjes. Gril de lolly's direct boven het vuur. Leg wel een laagje aluminiumfolie onder de kant van de stokjes om verbranden te vermijden.
Serveer met Vietnamese pindasaus: zie sauzen Bron: rookzondervuur.be rookzondervuur.be/wp-content/uploads/2013/06/P1270910c.jpg
Hol de groenten uit Snij spek zeer fijn en bak dit aan in olijfolie met de knoflook en de ui Blus met rode wijn en kruid het geheel. Laat even inkoken. Meng er het gehakt, ei en de kruiden bij. Vul de groenten met deze massa. Gril op indirect vuur gedurende ongeveer 30 minuten. Paddestoelen zullen sneller klaar zijn dan courgette en paprika.
- Een camenbert kaas in een houten verpakking - Stokbrood
Bereiding
Verwijder alle papier en verpakking van de camenbert. Week het houten doosje gedurende 5 minuten in water. Schud het overtollige water af en plaats de kaas er terug in. Zet het doosje op een bbq waar de grootste hitte uit is en laat hem 15 minuten staan. Draai 1 maal om en nogmaals 15 minuten laten staan. Haal het deksel er af (kaas in doosje laten voor de stevigheid) Snij de korst aan de bovenkant open en doppen maar!
Kuis de mosselen en leg ze in een aluminium schaaltje. Kruid met mosselkruiden en voeg er de verse tuinkruiden aan toe. Voeg de lookboter en een scheut witte wijn toe. Maak met het bakje en wat zilverpapier een papillot.
Plaats bij een middelmatig voor dicht tegen het vuur aan. Na ongeveer 20 minuten zijn de mosselen open.
Meng alle ingrediënten. Gebruik deze mengeling om je vis te marineren op voorhand , maar ook om je vis af en toe te bestrijken tijdens het
bakken/grillen.
- Verhit een wok en doe er de olie in. - Bak de pinda's 5 minuten tot ze goudbruin kleuren. - Schep de pinda's uit de olie en laat uitlekken en afkoelen - Mix de pinda's vervolgens fijn in blender of vijzel - Pasta: Stamp het citroenblad fijn in de vijzel en voeg er gehakte ajuin en de sambal aan toe. - Meng alles tot een gladde pasta - Verwarm wat boter in een pan en bak hier de knoflook in aan. - Doe het pastamengsel er bij en roer door. - Voeg een glas water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. - Tot slot zout, suiker, azijn en ketjap toevoegen. Proeven en en eventueel afwerken met suiker of zout.