Zoeken in blog

Categorieën
  • 0 > Hapjes (2)
  • 1 > Vlees (1)
  • 2 > Vis (1)
  • 3 > Groenten (4)
  • 4 > Dessert (1)
  • 5 > Marinades (1)
  • 6 > Rubs (3)
  • 7 > Sauzen (5)
  • 8 > Varia (1)
  • Archief
  • Paneermeel maken
  • Pulled Pork
  • Basic BBQ Rub
  • Saté van zalm
  • Garnalenlolly
  • Vietnamese pindasaus
  • Aardappelgratin
  • BBQ saus
  • Gevulde minigroenten
  • Kaasfondue op de Q
  • Groententrio
  • Gegrilde tomaten
  • Mosselen met lookboter
  • Kruidenolie voor vis
  • Kip of Kalkoen (dry rub)
  • Satésaus
  • Carolina (dry rub)
  • Kansas city (dry rub)
  • Laksaus
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Passie voor BBQ
    Taking the Q to the next level
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin

    Aardappelgratin

    Ingrediënten 3 personen

    1/2 kg aardappelen
    geraspte kaas
    250 ml melk
    peper
    250 ml room
    nootmuskaat            
    1 teentje knoflook
     

    Bereiding

    Breng de melk en de room samen aan de kook en kruid deze met peper en nootmuskaat.

    Voeg de gesneden look erbij en laat mee koken.

    Schil en was de aardappelen. Snijd in schijven en leg deze in een beboterd aluminium bakje. Kruiden met peper per laag.

    Giet het room/melk mengsel er over. Bewaar in frigo als je hem op voorhand maakt.

    Voor direct gebruik de laas er over strooien.

    Laat 1 uur op de BBQ aan 160°C. Controleer of de aardappelen gaar zijn.


    24-07-2013 om 01:33 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:3 > Groenten
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde minigroenten

    Gevulde minigroenten

    Ingrediënten: 2 personen

    6 Mini groenten: paprika, courgette, aubergine
     100 gr gehakt
    2 grote paddestoelen
    1 ei
    1 ui 1 TL marjolein
    15 gr spek
    1 TL rozemarijn            
    Olijfolie 10 cl rode wijn
    Cayennepeper 1 teen knoflook

    Bereiding

    Hol de groenten uit
    Snij spek zeer fijn en bak dit aan in olijfolie met de knoflook en de ui
    Blus met rode wijn en kruid het geheel. Laat even inkoken.
    Meng er het gehakt, ei en de kruiden bij.
    Vul de groenten met deze massa.
    Gril op indirect vuur gedurende ongeveer 30 minuten. Paddestoelen zullen sneller klaar zijn dan courgette en paprika.

    22-07-2013 om 01:22 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:3 > Groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententrio

    Groenten-trio

    Ingrediënten

    1 rode paprika, in repen
    2 takjes verse tijm
    1 courgette, in plakjes
    2 teentjes look, geperst
    1/2 aubergine, in plakjes
    peper en zout
    2 EL olijfolie
     

    Bereiding

    Mix in een grote kom de olie, look en tijm en kruid dit met peper en wat zout.

    Gooi de groenten er bij en meng grondig.

    Leg de groenten in 1 laag op de hete bbq en grill 2 minuten per kant

    Eventueel een dressing toevoegen (3 EL olijfolie + 2 EL citroensap +1 EL chilisaus en wat peper) als de groentjes lauw-warm zijn.


    22-07-2013 om 01:05 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:3 > Groenten
    Tags:Groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde tomaten

    Gegrilde tomaat

    Ingrediënten

    3 Vleestomaten
    1/2 EL Basilicum gedroogd
    2 EL Olijfolie
    1/2 EL Oregano gedroogd
    2 tenen look, geperst
    Zwarte peper

    Bereiding

    Meng de alle aromaten en kruiden met de olie

    Snij de tomaten door, bestrijk ze met de olie en laat 1 uur marineren.

    Grill ze zacht op de velkant tot de pulp richting vloeibaar gaat.


    22-07-2013 om 00:59 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:3 > Groenten


    Opmerkingen, vragen, leuke receptjes?

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs