Zoeken in blog

Categorieën
  • 0 > Hapjes (2)
  • 1 > Vlees (1)
  • 2 > Vis (1)
  • 3 > Groenten (4)
  • 4 > Dessert (1)
  • 5 > Marinades (1)
  • 6 > Rubs (3)
  • 7 > Sauzen (5)
  • 8 > Varia (1)
  • Archief
  • Paneermeel maken
  • Pulled Pork
  • Basic BBQ Rub
  • Saté van zalm
  • Garnalenlolly
  • Vietnamese pindasaus
  • Aardappelgratin
  • BBQ saus
  • Gevulde minigroenten
  • Kaasfondue op de Q
  • Groententrio
  • Gegrilde tomaten
  • Mosselen met lookboter
  • Kruidenolie voor vis
  • Kip of Kalkoen (dry rub)
  • Satésaus
  • Carolina (dry rub)
  • Kansas city (dry rub)
  • Laksaus
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Passie voor BBQ
    Taking the Q to the next level
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saté van zalm

    Saté van gerookte en verse zalm

    Ingrediënten

    Gerookte zalm
    1 EL limoensap
    moot verse zalm
    1 EL olijfolie
    1 citroen
     peper
    takje dille
     

    Bereiding

    Snij de zalmmoot in blokjes zoals voor varkenssaté. Snijd de gerookte zalm op even brede strookjes.
    Snijd enkele schijfjes citroen af en snijd deze in 4 partjes.
    Maak de saté's, afwisselend de 2 soorten zalm en de citroen gebruiken.
    Maak een marinade met het limoensap, de olijfolie, dille en verse peper. 
    Bestrijk hiermee de saté's. Eventueel na het bakken nog eens insmeren.

    24-07-2013 om 01:47 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:0 > Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalenlolly
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vietnamese garnalenlolly

    Ingrediënten 4 personen

    700 gr gepelde garnalen
    3 EL verse basilicum        
    500 gr gehakt
    1 EL sojasaus
    2 tenen look, gepeld
    1/2 KL zwarte peper
    4 EL  Panko of paneermeel
     

     Bereiding

    Meng alle ingrediënten tot een geheel.
    Wrijf een groot bord in met olie.
    Vorm cannelles van het gemengde geheel met 2 soeplepels en leg deze op het bord.
    Steek een plat satéstokje per cannelle of 2 gewone satéstokjes.
    Gril de lolly's direct boven het vuur. Leg wel een laagje aluminiumfolie onder de kant van de stokjes om verbranden te vermijden.

    Serveer met Vietnamese pindasaus: zie sauzen
    Bron: rookzondervuur.be
    rookzondervuur.be/wp-content/uploads/2013/06/P1270910c.jpg

     



    24-07-2013 om 01:42 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:0 > Hapjes
    Tags:vietnamese pindasaus


    Opmerkingen, vragen, leuke receptjes?

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs