Snij de zalmmoot in blokjes zoals voor varkenssaté. Snijd de gerookte zalm op even brede strookjes. Snijd enkele schijfjes citroen af en snijd deze in 4 partjes. Maak de saté's, afwisselend de 2 soorten zalm en de citroen gebruiken. Maak een marinade met het limoensap, de olijfolie, dille en verse peper. Bestrijk hiermee de saté's. Eventueel na het bakken nog eens insmeren.
Meng alle ingrediënten tot een geheel. Wrijf een groot bord in met olie. Vorm cannelles van het gemengde geheel met 2 soeplepels en leg deze op het bord. Steek een plat satéstokje per cannelle of 2 gewone satéstokjes. Gril de lolly's direct boven het vuur. Leg wel een laagje aluminiumfolie onder de kant van de stokjes om verbranden te vermijden.
Serveer met Vietnamese pindasaus: zie sauzen Bron: rookzondervuur.be rookzondervuur.be/wp-content/uploads/2013/06/P1270910c.jpg