Zoeken in blog

Categorieën
  • 0 > Hapjes (2)
  • 1 > Vlees (1)
  • 2 > Vis (1)
  • 3 > Groenten (4)
  • 4 > Dessert (1)
  • 5 > Marinades (1)
  • 6 > Rubs (3)
  • 7 > Sauzen (5)
  • 8 > Varia (1)
  • Archief
  • Paneermeel maken
  • Pulled Pork
  • Basic BBQ Rub
  • Saté van zalm
  • Garnalenlolly
  • Vietnamese pindasaus
  • Aardappelgratin
  • BBQ saus
  • Gevulde minigroenten
  • Kaasfondue op de Q
  • Groententrio
  • Gegrilde tomaten
  • Mosselen met lookboter
  • Kruidenolie voor vis
  • Kip of Kalkoen (dry rub)
  • Satésaus
  • Carolina (dry rub)
  • Kansas city (dry rub)
  • Laksaus
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Passie voor BBQ
    Taking the Q to the next level
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vietnamese pindasaus

    Vietnamese pindasaus

    Ingrediënten 4 personen

    250 ml kokosmelk
    1 EL Bruine suiker
    5 EL pindakaas
    1 KL chilisaus
    3 EL limoensap
    1 KL limoenzeste
    1 EL sojasaus
    1/2 KL gember

    Bereiding

    Meng alle ingrediënten in een pot en verhit op een matig vuur.
    Klop de saus enkele minuten op tot ze is ingedikt. Ze mag niet inkoken.


    24-07-2013 om 01:40 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:7 > Sauzen
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ saus

    BBQ saus

    Kan onder andere als glace worden gebruikt

    Ingrediënten

    250 ml ketchup
    1 EL Mosterd        
    15 ml honing
    1/2 TL Pili pili
    15 ml Ahornsiroop
    1/2 TL gemalen look
    15 ml Worchestersaus
    3 EL bruine suiker
    15 ml Whiskey
     1 kruidnagel
    25 ml Ciderazijn
     Zwarte peper

    Bereiding

    Meng alle ingrediënten en laat op een zacht vuurtje inkoken tot gewenste dikte.

    Bewaar de saus in een goed afgesloten pot.

    22-07-2013 om 01:43 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:7 > Sauzen
    Tags:Moink balls, glace, BBQ saus
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip of Kalkoen (dry rub)

    Dry rub voor kip of kalkoen

    Ingrediënten

     2 EL bruine suiker
    3 TL mosterdpoeder
     2 EL chilipoeder
     2 TL zout
     2 EL paprikapoeder
     2 TL zwarte peper
     1 EL gemalen komijn
     1/2 TL cayennepeper
     1 EL knoflookpoeder
     

    Bereiding

    Wrijf het vlees grondig in met de kruiden. 

    Laat afgedekt in koeling staan gedurende 12 tot 24u alvorens te bereiden.


    21-07-2013 om 04:57 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:7 > Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Satésaus

    Satésaus (Pindasaus)

    Ingrediënten

     400 ml olijfolie
    3 teentjes knoflook
     200 gr rauwe pinda's
     1 TL zout
     5 citroenblaadjes
     5 EL suiker
     3 EL gedroogde uitjes
     1 EL azijn
     3 EL Sambal oelek, minder mag
     2 EL Ketjap Manis  

    Bereiding

    - Verhit een wok en doe er de olie in.
    - Bak de pinda's 5 minuten tot ze goudbruin kleuren.
    - Schep de pinda's uit de olie en laat uitlekken en afkoelen
    - Mix de pinda's vervolgens fijn in blender of vijzel
    - Pasta: Stamp het citroenblad fijn in de vijzel en voeg er gehakte ajuin en de sambal aan toe.
    - Meng alles tot een gladde pasta
    - Verwarm wat boter in een pan en bak hier de knoflook in aan.
    - Doe het pastamengsel er bij en roer door.
    - Voeg een glas water toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
    - Tot slot zout, suiker, azijn en ketjap toevoegen.
       Proeven en en eventueel afwerken met suiker of zout.

    21-07-2013 om 04:57 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:7 > Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laksaus

    Laksaus (voor ribbetjes, Moinks,...)

    Ingrediënten

     600 ml kalfsfond
    1 KL currypoeder
     1 EL Luikse siroop
     50 ml soyasaus
     3 EL honing
     1 teentje look, geperst
     1 KL paprikapoeder
     1 TL citroenzeste

    Bereiding

    Meng alle ingrediënten en kook in tot stroopdikte. Laat afkoelen.

    Indien toepassing bij ribbetjes:

    Kruid het vlees met zwarte peper; wrijf ze vervolgens in met deze laksaus.

    Laat 2 uur marineren op kamertemperatuur alvorens te grillen


    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:7 > Sauzen


    Opmerkingen, vragen, leuke receptjes?

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs