Meng de eierdooiers, de suiker, de vanillesuiker, de olie en de melk. Voeg daarna de gezeefde bloem toe. Eiwitten stijf kloppen en eronder mengen. Springvorm invetten, niet bloemen. Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze in de springvorm. Strooi er een beetje suiker over. Overgiet de rabarberstukjes met de eiermassa. Laat de taart 40 min. bakken op 180°. Laat een beetje afkoelen. Neem vervolgens de taart uit de springvorm en draai ze om, zodat de stukjes rabarber aan de bovenzijde liggen. Strooi er een beetje suiker over. Even onder de grill plaatsen om te carameliseren. !!!! opgepast voor aanbranden, blijf erbij!!!!!
Zoeken met Google
Zoeken in blog
POMPOENSOEP
2 kg pompoenbrokjes
2 uien
2 liter bouillon
Muskaatnoot
Broodkorstjes
Kristof De Bisschop
TOMATENSOEP
1 liter gepureerde verse tomaten
1 kleine selder
3 wortels
2 aardappelen
1 kleine courgette
2 uien
3 preien
40 gr vetstof
3 liter bouillon
peper - zout
vermicelle
Was, reinig, spoel de groenten en snijd ze in stukjes. Laat de groenten stoven in de vetstof. Voeg de bouillon, en de gepureerde tomaten + aardappelen toe. Laat alles gaarkoken gedurende een 1/2 uur tot 3/4 uur. Maak de soep fijn en kruid met peper en zout. Laat ze nog eens flink doorkoken en voeg er de vermicelle aan toe. Dien warm op.
alles goed mixen ik doe geen zout in de soep (ieder kiest zelf hoeveel zout men wil ) Katrien
Tomaten - groentensoep van mama Dee
Ui, prei, wortel, aardappel even aanstoven in wat boter. (verhoudingen volgens smaak !) Runderbouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg ook nog laurier, peper, groen van selder en gepelde tomaten toe.
Als de groenten gaar zijn, laurier uithalen en alles zeer goed mixen. Naar smaak nog wat peper en selderijzout toevoegen ...
Je hebt nodig: Schoon nieuw frituurvet (b.v. Euroshopper,De Boer- ongeveer 0.39 euro
per 500 gram) Vogelzaad, zonnebloempitten, maiskorrels, pinda's, nootjes, bessen van
struiken, stukjes appel en e.v. andere lekkernijen voor vogels Puddingvormpje, kopjes, kartonnen bekertjes of een kleine springvorm
voor een grote taart.
Werkwijze: 1. Frituurvet in een pannetje laten smelten maar niet warm laten worden.
Zodra het vet bijna gesmolten is, de pan van het vuur nemen. 2. Zaden door het vet roeren. Er mag geen vet meer boven op het zaad
drijven, anders nog wat zaden toevoegen. Reken voor 250 gram vet op ongeveer
500 gram zaden. Dit is voldoende voor 1 grote taart of 7 kleine taartjes. 3. Nu storten in vormpjes naar keuze of in een springvorm waarvan je de
bodem hebt bedekt met plastic, ring er om en plastic buitenom omhoog vouwen
(anders loopt het vet eruit!). 4. Laten stollen. Storten op een schoteltje. Dit gaat gemakkelijk door
even het vormpje te dompelen in heet water.
Voor leuke effecten: In puddingvorm, bekertje of kopje eerst wat rode bessen leggen en
hieroverheen wat vloeibaar vet gieten, daarna wat gele bessen of mais en weer wat
vloeibaar vet, daarna aanvullen met het vet-zaad mengsel. De springvorm, op de
bovenkant van het gestolde vet-zaadmensel, nu versieren met bessen, zaden,
halve appels, noten enz. Over het geheel nog wat vloeibaar vet gieten en ook
laten stollen. Voor het verwijderen van de ring: de zijkant en bodem van de
springvorm even onder een hete straal water houden. Plaats de taart op een oud
bord om buiten te zetten.
Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw actie 'Verbijsterende bijen': zaai bloemenzaad met gunstig bij-effect
De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw de actie 'Verbijsterende Bijen'. Oost-Vlamingen die bijen en nectarminnende insecten willen helpen om te overleven, kunnen ook dit jaar gratis zakjes bloemenzaad online of telefonisch reserveren.
Een website met meer dan duizend ideeën voor daguitstappen met de kids! Je vindt hier heel veel spel- en doe-activiteiten zoals binnenspeeltuinen, buitenspeeltuinen, bowlings, cinemas, karting, kermissen, paintball, poppentheaters, pretparken en recreatieparken, schaatsbanen, zwembaden, enz. Uitstapjes Met Kinderen heeft ook veel aandacht voor musea en historische gebouwen, en we vermelden ook educatieve trips met de kids zoals kijkboerderijen, plantentuinen en sterrenwachten. Weet je niet wat te doen dit weekend? Klik dan even in onze Evenementen Kalender: daar vind je een overzicht met activiteiten voor kinderen, gerangschikt volgens datum. Uitstapjes Met Kinderen is een nieuwe website en we moeten nog honderden links toevoegen. Alle vermeldingen op onze site zijn gratis, want enkel zo kunnen we een volledig overzicht aanbieden en de keuze aan jou laten. Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant? Ook die vind je op onze site!
- 0.5 liter
water - een handvol verse munt - rietsuiker naar believen
Bereidingswijze
Doe de muntblaadjes en rietsuiker in een theepot.
Giet er vanaf een hoogte het (net geen) kokendheet water over. Breng een
deksel op de pot en laat het geheel ca 5 minuten intrekken. Schenk de thee
in glaasjes en zet in elk glas een takje verse munt.
Smakelijk!
Weetje
Munt verfrist je adem en vergemakkelijkt de spijsvertering. In de keuken
wordt meestal kruismunt gebruikt. Wil je munt om zijn gezonde eigenschappen?
Gebruik dan pepermunt. Muntthee helpt bij maagpijn en
keelontstekingen.
Bewaring Let erop dat de verse
munt mooi groene en stevige blaadjes heeft. Je bewaart het verse kruid het
best in wat koud water in de koelkast. Dan blijven de blaadjes mooi stevig.
Helpende handen van de (natuur)ouders zorgden
vandaag voor groene hapjes & drankjes: een gezond warm toverdrankje
(verse muntthee), een koud toverdrankje (munt ICE-TEA), een coole groene
cocktail (alcoholvrije pisang), grasgroene frietkomkommertjes, gezonde kiwi's en
een uniek erwtenpureedipsausje met toast.
1 kg rabarber 6 blaadjes gelatine van 3g 2 eieren 1/4 l room 3 dl water 150g suiker
Spoel de rabarberstelen en snijd ze in stukken. Kook de rabarber, samen met het water, gedurende 15 minuten. Giet vervolgens door een zift en laat uitlekken. Houd het kookvocht apart. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng het kookvocht van de rabarber aan de kook. Roer in een kookpot de eierdooiers en de suiker. Voeg het kokende sap toe en laat even doorkoken. Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine onder. Laat afkoelen. Klop de eiwitten en de room afzonderlijk stijf. Spatel ze voorzichtig onder de bavarois. Doe het mengsel in een kom of in individuele schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
SMAKELIJK
Week van het bos: 11/10/2008: 5de en 6de leerjaar van Mater naar het bos 15/10/2008: kleuters van Mater op zoetiefroetie fruitpad jummie