Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde eitjes - Diverse variaties!
    Op de lijst van mijn favoriete hapjes staan gevulde eitjes heel hoog. Je kunt ze op allerlei manieren variëren en daarom zijn ze geschikt voor veel soorten mensen. Deze recepten zijn voor 12 eitjes

    Augurk:  Paprika: 
    6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt) 
    1 theel. mosterd (dijon) 1 theel. mosterd (dijon) 
    mayonaise (naar smaak) mayonaise (naar smaak) 
    1/2 ui (zeer fijn gesnipperd) 1/2 ui (zeer fijn gesnipperd)
    2 á 3 augurken (zeer fijn gesnipperd) 1/2 paprika (zeer fijn gesnipperd) 
    peper en zout  peper en zout 
    paprikapoeder en peterselie/bieslook als garnering.  paprikapoeder en peterselie/bieslook als garnering. 

    Citroen:  Augurk (2): 
    6 eieren (hardgekookt)  6 eieren (hardgekookt)
    mayonaise (naar smaak)  mayonaise (naar smaak) 
    2 theel. citroensap  2 theel. dijon mosterd 
    1/2 theel. currypoeder dragon (1/2 theel.)
    1/2 theel. mosterd (dijon) peper en zout 
    zout en peper  3 augurken (zeer fijn gesnipperd)

    Pittig:  Zongedroogde tomaat: 
    6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt)
    mayonaise (naar smaak)  mayonaise (naar smaak)
    1/2 theel. mosterd (dijon)  1/2 theel. mosterd (dijon)
    1 eetl. augurk (fijn gesnipperd) 2-3 zongedroogde tomaten (gesnipperd) 
    twee druppels tabasco (of meer naar smaak)  1/4 ui (gesnipperd) 
    zout en peper  Zout en peper 
    paprikapoeder  peterselieblaadjes. 

    Bij al deze receptjes moeten de eieren hardgekookt zijn. Halveer de eieren en haal de dooier er voorzichtig uit met een theelepel en doe in een bakje. Voeg de andere recepten toe en meng door elkaar tot een glad mengsel. Doe terug in het eiwit met een lepel of met een spuitzak (voor een mooier effect). garneer met paprikapoeder (heeft weinig smaak maar ziet er leuk uit. Voor een gele kleur kan kurkumapoeder gebruikt worden. Verse kruiden als bieslook en peterselie kunnen ook lekker en mooi als garnering zijn. Je kunt ook garneren met vlees/vis (een beetje gerookte zalm, rauwe ham of gebakken bacon)



    Categorie:Hapjes
    Tags:Hapjes, gevulde eieren, eieren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept voor diverse soepen
    Ik houd van soep. Het eten (en maken) van soep geeft mij een moment van ontspanning. Heerlijk om bij op te warmen, maar ook heel geschikt als maaltijd. Vanuit één basisrecept kun je heel veel verschillende smaken creëren! 

    Nodig voor 1.5 L soep: 
    1 L kippen- of groentebouillon 
    2 eetl. room 
    klont boter 
    1 sjalot of 1/2 ui
    1 teen knoflook 
    Gepureerde groenten of soepgroenten 

    Bereiden: 
    1. Snijd de uien knoflook fijn 
    2. Smelt de boter in een soeppan en fruit de knoflook en ui erin. 
    3. Voeg 1 L water en de bouillonblokjes toe. 
    4. Voeg de gepureerde groenten toe (voor groentesoep: voeg soepgroenten toe) 
    5. Voeg de room toe (meer of minder, afhankelijk van groentesoort en eigen smaak, bij groentesoep geen room toevoegen!) 
    6. Voeg de gewenste kruiden toe. Geen zout, dit zit al in de bouillon! 
    7. Bij te dikke soep: nogmaals pureren of meer water toevoegen. 
    Nodig voor diverse variaties
    Groentesoep: ongeveer 200-300 gr. soepgroenten en vermicelli toevoegen. 
    Broccolisoep: 1 stuk broccoli (gepureerd), 2 theel. basilicum en evt. een snufje peper toevoegen 
    Wortelsoep: 1 bospeen (geraspt en na het koken gepureerd), 2 theel. basilicum en 1 theel. tijm toevoegen. 
    Bloemkoolsoep: 1 bloemkool (gepureerd), 2 theel. basilicum en 1 theel. currykruiden toevoegen 
    Kippensoep: per 2 L kippensoep 1 grote kippenpoot ong. 45 minuten in de bouillon laten koken. Daarna van het bot afhalen. Daarna pas groenten en vermicelli toevoegen. 
    Tomatensoep: 500 mL passata, (1 eetl. suiker, 1 eetl. citroensap), 2 theel. basilicum, 1 theel. italiaanse kruiden toevoegen 
    Champignonnensoep: 250-300 gr. champignons (gepureerd: fruit eerst de look, ui en champignons, neem dit mengsel uit de pan en doe het in de staafmixer. maak dan de bouillon en voeg het gepureerde mengsel toe)
    Chinese tomatensoep: 500-1000 mL passata, 1 theel. gember, 1 theel. citroengras, 1 theel. sambal, 6 eetl. suiker, 5 eetl. ketjap (sojasaus), 2 eetl. azijn, 2 eetl. maizena en een hand mihoen (als vermicelli) toevoegen. Geen room toevoegen! 
    Pompoensoep: ong. 500 gr. pompoen (geschild en gepureerd), 2 theel. Basilicum, 1 theel. tijm toevoegen. 

    Heel veel kook- en eetplezier! 

    Categorie:Soepen
    Tags:Soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met boerenkoolstoemp
    Het is vandaag regenachtig en voor mij is dat een reden om een heerlijk herfstrecept te maken. Vandaag maken ik dan ook stoofvlees met boerenkoolstoemp. 

    Bereidingstijd
    2 uur en 15 min. (waarvan je ongeveer 15 minuten effectief in de keuken staat). 

    Nodig voor 2 personen : 
    500 gr. rundvlees, 
    2 grote uien, 
    1 flesje bruin bier (bijv. Leffe Bruin), 
    2 eetl. appel- of perenstroop (kan vervangen worden door een schepje suiker en verse appel)
    1 theel. verse tijm (gedroogd gaat ook) 
    1 kruidnagel 
    2 blaadjes laurier 
    1 stevige bruine snee brood
    2 eetl. scherpe mosterd (bijv. Dijon)
    roomboter 
    peper en zout (naar smaak)

    Boerenkool (ong. 500 gr.)
    Aardappelen (ong. 1.5 kg geschild)
    Bouillonblokje (kip of groente)
    Scheut melk

    Bereiden: 
    1. Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes 
    2. Verhit een ruime stoofpot en smelt hierin een klontje boter. Stoof daarin de uien op een matig vuur. Laat de uien niet bruin bakken! 
    3. Verhit ondertussen een braadpan en smelter een klontje boter in. Schroei de stukken vlees in de braadpan tot ze goudbruin zijn. Kruid het vlees tijdens het bakken met peper en zout naar smaak (het heeft niet erg veel nodig, vanwege de andere smaken die toegevoegd worden). Tip: Als je veel vlees hebt, kun je het best in meerdere porties dichtschroeien. 
    4. Doe de stukjes vlees in de stoofpot met uien. 
    5. Houd de braadpan met aanbaksels bij en schenk daarin het bier. Roer de aanbaksels in het bier los en breng het bier aan de kook. 
    6. Als het bier kookt, giet het dan in de stoofpot. 
    7. Doe de laurier, tijm, kruidnagel en appel-/perenstroop in de stoofpot. 
    8. Besmeer het brood royaal met mosterd. Leg het brood, met de besmeerde zijde onder, in de stoofpot. 
    9. Laat het vlees 1.5 á 2 uur stoven en roer af en toe. 
    10. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
    11. Als het geheel klaar is, kun je de saus eventueel zeven om een lekkere saus te krijgen voor over de boerenkoolstoemp. 
    Maak ondertussen de boerenkoolstoemp: 
    1. Doe de geschilde aardappelen en boerenkool in een grote pan met water(bijv. een soeppan). 
    2. Voeg een bouillonblokje toe en laat de aardappelen gaar worden. 
    3. Giet de pan af en stamp alles door elkaar tot er een gladde massa ontstaat. Tip: als het moeilijk glad wordt, voeg dan een klontje boter, wat melk of een beetje jus toe. 
    4. Voeg zout toe naar smaak
    Eet smakelijk! 




    Categorie:Vlaamse keuken
    Tags:stoofvlees, boerenkoolstoemp, Vlaams
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs