Starten met lopen - Koens verhaal
Hoe ik op een dag besliste terug wat aan sport te gaan doen...
Ik heb besloten van mijn lui gat op te heffen, loopschoenen aan mijn voeten te steken en terug te beginnen met sporten. Wat is nu een sport die je overal en altijd kan doen, m.a.w. een sport waarvoor je geen excuus kan bedenken om er niet aan te doen: lopen! Eén probleem: ik heb nooit graag gelopen en lig nu al een jaar of vier stil met aktieve sport... Langs de andere kant is het wel een uitdaging...

koenricour.be
    in ontwikkeling

Foto
Foto
Inhoud blog
 • I'm back!
 • Tussentijds...
 • We zijn weer opgestart
 • 2007 is gestart?
 • Lang geleden
  Zoeken in blog

  Op deze manier vehoogt u sterk het aantal bezoekers naar uw Site - schitterend en gratis
  21-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Anouk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren is mijn dochtertje, Anouk, drie jaar geworden. Al een grote meid, ttz dat ze soms zelf zegt dat ze een jongen is en inderdaad de wildheid van een jongen heeft ze wel. Poppen e.d. gaan haar volledig voorbij, als het maar ruwe spellekes zijn. Morgen is het haar groot feest met de hele familie. Vandaag komen nog, als verrassing, twee nichtjes en en neefje spelen en blijven ze ook ineens tot morgen tot het grote feest. Het keukentjevan enkele blogs geleden, ga ik vanavond na bedtijd opstellen en wegsteken achter een grote doek. Vandaag nog samen met hen een grote taart maken (en de twee andere brengt schoonmoederke morgen mee). Gisterenavond was ze zo moe van de schoolweek dat ze zelf om half zes vroeg om te mogen gaan slapen. Mama had haar nochtans gezegd dat ze een cadeautje ging krijgen als ik zou thuiskomen, maar de slaap heeft het van haar gewonnen. Ervoor moest ze naar de dokter (net op haar verjaardag dan nog wel) om een aantal wratjes te laten weglepelen.
  Vanmorgen heeft ze zelfs nog niet naar haar cadeautje gevraagd, dat geduld heeft ze zeker niet van haar mama. 
  Het lopen gisterenavond ging goed, maar was wel zwaar. We waren ook maar met twee (trainer en ik) en dan nog volgend schema: opwarming 2 km, daarna de 8 maal 400m met 400m rustig telkens ertussen. De 400's gelopen tussen 1'45'' en 1'50'', eigenlijk wat te snel, maar nu toch twee dagen rust. Daarna nog 2 km uitlopen en wat streching. In totaal dus een 10-tal km. Vanmorgen voel ik wel dat ik gelopen heb, een soort moeheid, maar toch niet stijf.
  Hierboven nog een fotootje van mijn dochter van verleden week. Zondag zal ik wat 'feestjesfotootjes' posten.


  18-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk cadeautje van mijn vrouwke
  Vanavond onverwacht toch naar de club kunnen gaan, terwijl ik dacht dat ik helemaal in mijn eentje in de regen ging moeten gaan lopen.
  Thuisgekomen zei mijn vrouwke dat ze pas om twintig voor acht weg moest voor haar vergadering en ik gerust mocht gaan lopen en zij wel voor de kindjes zou zorgen. Snel gerekend... ja dat moet net lukken als ik de training niet helemaal uitloop.
  Er was best wel veel volk en op het programma: opwarming en daarna de 12 * 200m met 200m langzaam ertussen, een herhaling van maandag dus. Het ging best goed en raar maar waar, maar elke keer tikte ik mooi op 47sec af als ik me aan een soepele snelle loop hield. De twaalfde keer heb ik echter moeten vervangen door een snelle streching en dan vliegensvlug naar huis (zwetend als een rund in de wagen zonder cooling down), nog snel mekaar de auto overgedragen en ik kon beginnen aan mijn 'afterstreching', kindjes in bed leggen, huishoudelijke taken... en dan nu net even dit berichtje maken alvorens ik in de douche spring. Mijn benen voelen nu wel wat zwaarder aan, zou dat komen omdat ik niet heb kunnen uitlopen?
  Kortom een toffe meevaller-cadeautje na een duffe dag op het werk.


  16-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marathon op Canvas
  Heeft er iemand gisterenavond naar Canvas gekeken? Prachtig gewoon! Zes onsportievelingen die men uitkoos en door een topteam volledig zal begeleiden naar... de marathon in één jaar tijd (New York dan nog wel). Dit alles wordt uitgezonden in zes afleveringen. Een voorsmaakje:

  "Toch staan 6 gewone mensen klaar om het te proberen. 6 heel gewone mensen. Ze zijn totaal niet-sportief, ze doen niet aan sport, ze houden zelfs niet van sport. En dat willen ze nu veranderen. Ze willen gezonder leven. Ze willen iets aan hun lichaam doen. Ze willen iets bewijzen."

  Als je dit leest, klinkt het me bekend in de oren... Ik zat alleszins gekluisterd aan het scherm.
  Klik hier voor de link.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.running on clouds
  Vanavond ging ie echt zalig. 12 * 200m versnellingen met 200m telkens traag ertussen en natuurlijk eerst wat in- en daarna wat uitlopen, in totaal een km of 8.
  De 200'tjes heel soepel aan 47 à 48 sec. Het was overigens net goed van temperatuur bij de overgang van licht naar donker.
  We waren maar met 4 van ons clubke, gisteren hebben er immers 3 de 20 km van Parijs gelopen, met als topprestatie onze trainer die in zijn categorie (masters 50+) de derde tijd liep. Het schijnt dat de eerste lopers er minder dan één uur voor nodig hadden (> 20km/u!).
  Ooit wil ik er ook lopen in een verre toekomst. Nu mijn bedje met dat gelukzalige na-training-gevoel, wetende dat het goed ging...


  13-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de 13de - bijgeloof?
  Ik denk dat ik gisterenavond een klein voorproefje van vrijdag de 13de heb meegemaakt.
  Via e-bay een leuk keukentje opde kop kunnen tikken voor de derde verjaardag van mijn dochtertje volgende week en via mail afgesproken dat ik het tussen 8 en 9 's avonds zou gaan halen.
  Thuis aangekomen snel iets gegegeten, wat met de kinderen gespeeld en vertrokken, het zou immers een drie kwartiertjes rijden tot ginds zijn.
  Mooi voorbereid: startenplanneke en alles erop en eraan. De straat zowaar gevonden, maar dan nog het huis... bijna nergens huisnummers... (hoe doet die postbode dat hier dan?) ...en waar wel huisnummers aangegeven: heel wat a, b, c's...
  Na heel wat tel- en inschattingswerk nummer 12 gevonden. Tiens, een poort, volledige omheining, maar geen bel, ik zie nochtans licht binnen branden. Ik klop op de poort (lang) en hoor en hond reageren: oef, ze zullen hun hond wel gehoord hebben zeker? Njet, nog wat kloppen, wachten, nog wat kloppen. Naar mijn vrouwke thuis gebeld om een telefoonnummer op te zoeken, geen telefoonnummer te vinden.
  Ik besluit mijn geluk te proberen bij de buren. Niemand wil echter opendoen. Of neen, toch eentje, die geen telefoonnummer heeft van de buren en me verzekerde dat er hier verleden week nog een bel hing...
  Weer kloppen, weer hond, weer hoop... niks echter. Inval! Terug naar huis gebeld en mijn vrouwke een mail naar hen laten sturen, de laatste strohalm... die sterk genoeg bleek te zijn. Om een lang verhaal korter te maken: verkoper zat toevallig achter zijn PC, zag de mail, kwam gelopen naar de poort... Nu ben ik een mooi keukentje rijker, zal mijn dochtertje hopelijk volgende week in de wolken zijn en neem ik die file op de terugweg er graag bij. Twee en een half uur weggeweest, maar het was de moeite waard... (en die bel? inderdaad: poort geschilderd en nog niet teruggezet)
  Ach ja het lopen van vanavond:
  Het ging goed! Na de opwarming een nieuw trainingssysteem bij de citadelparklopers: 'soepel lopen' of iets dergelijke, het komt er in het kort op neer veel intervallen te doen, haast elke training (korte intervallen 15*200m sneller met ertussen 200m zeer traag) om alzo de juiste looptechniek en -afwikkeling aan je lichaam voortdurend op te leggen als ik het goed begrepen heb. Er zouden al heel wat atleten enorme sprongen voorwaarts hebben gemaakt via deze techniek. Ben wel benieuwd naar de benen morgen...


  12-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back in business
  Na drie dagjes uitgeziekt te hebben, voel in me terug 99%. Ik heb besloten het lot echter niet te tarten en vandaag nog niet terug mijn sportsloffen aan te schieten. Morgenavond zal dan mijn eerste training terug zijn en ik hoop dat deze keer het lijstje niet zal onderbroken worden door kwetsuren, ziektes of andere roet-in-het-eten-strooiers. Ik vraag me trouwens af of het lopen van vrijdag in de regen me niet wat heeft aangezet naar het ziek zijn? Een goeie conditie zou je weerbaarder moeten maken tegen de winterkwalen, dus maar rap weer aan die goeie conditie gaan werken. Heb er zin in.


  09-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In bed...

  Gisterennamiddag om vier uur in mijn bed gekropen met precies het gevoel van een zware kater en dat terwijl ik niets gedronken had!
  Inderdaad: ziek... Vannacht eerst koud, dan warm en daarna koud zweet, terwijl ik mijn hart onophoudelijk zwaar hoorde kloppen in mijn pijnlijke hoofd. Vanmorgen naar de dokter geweest en diagnose van beginnende hoofdgriep gekregen. Het zou dus nog erger kunen worden. Daarom drie daagjes rust gekregen... enne dus weer niet kunnen gaan lopen vanavond... Ik hoop dat het vlug uitgeziekt is om de trainingen terug fantsoenlijk te kunnen starten. Salut, mijn bedje roept, ik krijg alleen maar meer koppijn van mijn scherm.
  06-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zeggen de beentjes?
  Wat een hondenweer! :8) When the going gets tough, the tough get going. Je moet al echt goed gemotiveerd zijn om bij dit weer te gaan lopen. Langs de andere kant geldt dat als we nu al niet gaan lopen, we dat in de winter zeker niet gaan doen, dus aantrekken die schoenen en trek erop uit! Ik heb trouwens het gevoel dat wanneer het regent er meer zuurstof in de lucht zit?
  Overigens is het terug mijn eerste training. Heeft de kuit het uitgehouden?
  Inderdaad! Geen pijn gehad! :D Wel een beetje stijfheid erin tijdens het lopen, maar voor de rest: zalig gewoon...
  Een km of 7 aan een hartslaggemiddelde van 136, rustig dus.
  Voor de rest: regen en nog meer regen, op een bepaald moment was de hemel op ons neer aan het komen en werd er besloten een tijdje onder het viaduct van Gentbrugge te gaan lopen.
  Ah ja, om nog even terug te komen op de kuit: Yves heeft toch ook moeten toegeven dat onze snelheid op de intervaltraing van verleden week maandag (die nu in mijn geheugen gegrift staat als kuitenbrekeroorzaak) veel te hoog lag, misschien de mannelijke prestatie-testosteron-niet-voor-mekaar-willen-onderdoen-drang? Alleszins mijn lesje geleerd van niet te willen 'lopen' als we nog maar net kunnen 'stappen'.

  Als afsluiter nog een onprettig nieuwtje dat ons allen moet aanzetten tot wat voorzichtigheid:
  Lopen wordt altijd als een veilige en gezonde sport aangegeven, gisteren gebeurde er echter een tragisch ongeval:
  "In Halle is een jogger levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval met een marktkraam. Na afloop van de markt was een marktkramer per ongeluk met openstaande klep vertrokken.De jogger werd door de klep geraakt en moest in kritieke toestand naar het ziekenhuis worden overgebracht. Ondertussen is zijn toestand gestabiliseerd."
  Laten we hopen op snelle beterschap voor onze collega-loper.


  04-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virtueel lopen, kan dat?

  "De kracht van de geest is ongelofelijk".
  Als ik nu dat als uitgangsstelling neem en ik mezelf heel hard inbeeld dat ik zonet gelopen heb (mijn rechterkuit knaagt nog wat en ik mocht niet herbeginnen tot volledig in orde...), zou ik dan geen trainingseffect kunnen creëeren?
  Vanavond hebben de citadelparklopers hun eerste 'citadelparkloop' gehouden (ze lopen immers op variabele locaties en zijn pas opgericht, lees: afgesplitst). Eenieder die Gent een beetje kent weet dat dit park in het donker geen al te goede naam heeft en geldt als ontmoetingsplaats voor homo's. Des te beter voor de motivatie zou ik zo zeggen, leer je nog rapper te lopen! :D (for the record: ik heb niets tegen homo's) Zonder gekheid lijkt me dit wel een goeie locatie: heuvelwerk mogelijk en één rondje is iets meer dan een km wat ervoor zorgt dat eenieder zijn tempo kan lopen zonder 'de groep te verliezen' en een tegenrichtingloper de training in het oog kan houden.
  We zien wel, ik heb mijn hoop nog altijd op vrijdag gezet om terug te starten.
  03-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al wat beter
  Het gaat al wat beter.
  Het hele weekend rondgemankt als een halve kreupele, maar met toch één positieve noot op vrijdagavond.
  Ik heb namelijk terug onze jaarlijkse bowlingwedstrijd (dit jaar 14 deelnemers) gewonnen en mocht de beker dus terug opnieuw mee naar huis nemen voor het tweede jaar op rij nu. Het was spannend tot de laatste worp die me de overwinning bezorgde met slechts drie punten verschil over twee spelletjes.
  Vandaag is de eerste dag dat ik terug bijna normaal kan gaan.
  Zou ik vrijdag terug kunnen gaan trainen? Ik hoop er wel wat op!
  Ik zal het maar positief bekijken zeker en het weekje rust zal mijn lichaam vernieuwde energie geven om er terug tegen aan te gaan! :o


  29-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dom Dom Dom en nog eens Dom
  Ik zit een beetje in zak en as. :( Tegen beter weten in vanmiddag gaan lopen, want: gestart met een pijnlijke kuit... Woensdag ook gestart met een beetje zeer, waarschijnlijk wat verrokken na die zware training van maandag, maar het werd niet erger
  Vandaag echter tijdens het lopen deed ie meer en meer zeer en toch kon en wou ik niet stoppen: domdomdom.
  Ondertussen kan ik niet meer gewoon gaan zonder pijnlijke scheuten. Al tweemaal flexium gel gesmeerd en ik vrees dat ik dat zal moeten blijven doen...
  Ik hoop dat het snel weer beter is, please in maximum een week, want ik wil zo min mogelijk trainingen missen.
  Het zet ineens ook een serieuze domper op het eet- en bowlingavondje van straks, heb immers geen zin om al mankend en pijnhebbend een balletje te rollen.
  Ondertussen na mijn thuiskomst mijn troost gezocht in koekjes, chocolade en chips... maar dat helpt niet echt.
  Down


  28-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een hetze
  Gisteren zou het een leuke teambuildingdag op het werk moeten geweest zijn, maar het liep anders...
  Zoals elke dag met de moto naar het werk van Gent naar Brussel, maar eens in de Leopold II-tunnel... electrische panne... niets meer... nog kunnen uitbollen tot een vluchthaven in de tunnel zelf.
  Eerst zelf wat zitten zoeken en dan tot de conclusie gekomen dat de hoofdzekering gesprongen was. De reservezekering erin gestoken en, contact omgedraaid enne... pats!... tweede zekering sprong ook... een echt probleem dus... Sta je daar in een tunnel.
  Vluchtdeur genomen, wirwar van trappen tot aan een stalen hek, ik draai het open en boven me zoemt een groot luik automatisch open. Blauwe lucht! Midden in Brussel kom ik uit de grond gekropen. Wacht even, dit gaat nu wel open, dus ik kan eruit, maar zal dit niet dichtklappen zodat ik niet meer terug bij mijn moto kan? Vijf minuten gewacht, het lijkt open te blijven.
  Ach ja, bovenop dit alles mijn GSM plat. Oef, een Midas in de buurt. De vriendelijke garagist laat me zijn telefoon gebruiken en ik bel naar mijn Assistance: "Sorry meneer, uw contract is vervallen, u kan een nieuw contract nemen, maar dient wel deze takeling zelf te betalen aan de mooie prijs van..." Veel te duur! Ze wilden me wel nog een telefoon geven van een takelaar uit de buurt. Ook mooi geprijsd. Dan toch maar even naar mijn dealer in Gent gebeld en hij biedt me aan de moto te komen halen voor een mooiere prijs, toegezegd en zo staat ie ook ineens waar hij moet staan.
  Terug ondergronds (de valdeur stond gelukkig nog open) en daar zitten wachten tot meer dan een uur later mijn garagist er stond, de moto opgeladen was, hij me buiten de tunnels afzette, me scheidde van mijn anders-zo-trouwe stalen ros en ik de Metro indook.
  Om elf uur op mijn werk. De voormiddag van de teambuilding kon ik wel vergeten (sport, maar douche was voorzien om 11u15...). 's Middags gingen we naar een bowlingcenter 'Crosly' in het hartje van Brussel. We gingen er eerst een spaghetti eten... Gewacht van 13u tot 14u15 toen het eerste van de 25 borden op tafel gezet werd. We maakten ervoor nog een grap over het feit dat ze allemaal kleine bakjes aan het microgolven waren, dat dit onze maaltijden zouden zijn...
  Het bleek echter geen grap, twee per twee kwamen de borden (ze hadden 2 microgolfovens) en de eerste had al lang gedaan toen de laatste zijn bord kreeg. Op dat punt zeker een afrader.
  De bowling achteraf met de collega's was zeker leuk. Echter wat vroeger doorgegaan na een telefoontje met de garage dat de moto gerepareerd was. Na een treinreis naar Gent te voet naar mijn dealer. Na betaling van een hoge rekening met de moto naar huis, snel wat spullen afgesmeten, naar de Aldi gereden om het laatste loopvest- en -broek in mijn maat mee te nemen (oef dat is toch geslaagd), vliegensvlug terug naar huis, snel wat boterhammekes met konfituur (om niet te zwaar op de maag te liggen), loopkledij aan, even met de kinderen gespeeld, in de auto gesprongen naar de club voor hopelijk een ontspannen loopke.
  In de club aangekomen het volgende: onze trainer heeft zijn ontslag gegeven na een lange onenigheid met het bestuur...en wil zijn eigen loopgroep starten (bij World Runners Belgium). Wat nu te doen? Na wat uitleg, ben ik dan maar met zijn afgespliste groep gaan meelopen en nu moet ik dus de komende dagen beslissen waar ik me aansluit (lidgeld in de club net betaald...). Hoe langer hoe meer denk ik dat ik me bij de twee aansluit... ik zal wel zien...
  Genoeg tegenslag en stress gehad vandaag. Ach ja, het lopen op zich ging zalig, een rustige recuperatieloop van 45 min na de zware training van maandag. I needed it!


  26-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interval
  Gisterenavond was het een zware training. Na een opwarming van 2 km en enkele versnellingen begon het: 300m snel en dan 400m traag en dit 10 maal. Daarna nog wat uitlopen en een korte streching binnen (oef, net mijn reeksen afgewerkt toen het even begon te gieten). De snelle misschien wat te snel gelopen, mijn rechterkuit spartelt wat tegen vandaag.
  De herfst begint zijn intrede: de motorritten naar het werk zijn een stuk minder aangenaam in de regen, maar het is nu eenmaal heel wat sneller dan het openbaar vervoer dat ik enkel gebruik in de winterperiode als mijn stalen ros op stal staat...
  Woensdag en vrijdag zal ik niet naar de club kunnen gaan op de voorziene uren, dat worden dus voor-ontbijt- of laatavondloopjes...


  25-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een koopje
  Beste lopers aller lande,

  Zonet gehoord dat in de Aldi vanaf woensdag de loopkledij bij de aanbidingen zit: een loopvestje en een loopbroek aan geen geld...
  Heeft hier iemand ervaring mee?
  Vanavond terug pistewerk, heb er zin in...

  Koen


  23-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ging goed
  Gisterenavond ging het nu eens echt goed, een kleine opwarming en daarna werd de groep opgesplitst: een groep die wat sneller en verder wou en één die wat trager en korter ging. Ik ben met de snellere meegegaan en het liep (letterlijk en figuurlijk) goed. In totaal (opwarming inbegrepen) iets meer dan 10 km gelopen met hier en daar een mooie lange versnelling. Over de ganse training een gemiddelde hartslag van 146 met een minuut of vijf boven de 170. Het weer was prachtig en het parcours ook: zo dicht bij de stad (Gent) en toch zoveel groen gezien. Vanmorgen voel ik me toch lichtjes stijf, maar dat voelt zalig wetende dat het gisteren zo vlot liep. Ik kijk nu al uit naar maandagavond voor de volgende training: maandag is pistedag en wordt er gewerkt aan intervallen en wat snelheid. Ik had nooit gedacht de piste zo leuk te vinden, maar er is dan ook veel te zien: voetbal en de andere vormen van atletiek, van heel jong tot een mooie leeftijd. Bovendien vind ik het motiverend de snelle lopers ook eens in actie te zien, doet je dromen dat je ook ooit zo ver zou willen komen. Stop! Beide voeten op de grond: eerst en fantsoenlijke 10 km lopen binnen een dagje of vijftig... Het leuke bij-effect is dat ik sinds vier september al een tweetal kilootjes kwijt ben! Voor mijn 1m82 op mijn 31 was 86 kg toch wel wat veel, eerste streefdoel op kortere termijn is terug te gaan naar 82 en op lange termijn misschien wel eens terug onder die grens van 80? We zien wel... Het belangrijkste: mijn kindjes...


  22-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele uurtjes

  Joepie! Nog enkele uurtjes en ik mag weer gaan lopen!
  Ik hoop dat we vandaag wat verder gaan en dat er veel opkomst is in de club (Racing Club Gent - Joggers), gezien het altijd leuker is met een hele bende te lopen.
  De eerste maal terug mijn hartslagmeter gebruiken, ben eens benieuwd wat mijn gemiddelde zal zijn op de (voorlopig nog?) eerder rustige loopjes.
  Ben ook benieuwd hoe het met de benen zal zijn... drie nachten minder goed geslapen met mijn zwaar hoestend jongste zoontje...
  Verslag volgt nog!
  21-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al wat verder

  Ondertussen acht trainingen achterde rug en ik moet zeggen dat de goesting naar het lopen groter wordt met de dag.
  Tot mijn spijt kan ik enkel maandag en vrijdag naar de club gaan en woensdag loop ik in mijn eentje ofwel laat op de avond of voor het ontbijt.
  Ik moet mezelf echt inhouden van niet meer dan drie maal per week te gaan lopen of de afstand serieus te verhogen. Mijn gezond verstand vertelt me echter dat mijn lichaam zich terug moet aanpassen aan het sporten.
  Vooral mijn loopsnelheid zit me wat tegen, vanaf het moment dat ik het tempo een beetje opvoer, trap k nogal snel op mijn adem...
  Ondertussen op aanraden van clubleden nieuwe schoenen gaan kopen bij runners' lab, waar je via een hele loopanalyse je gegoten paar schoenen aangeschoven krijgt: voor mij waren dat saucony's... Die passokken zaten bovendien zo goed dat ik me er meteen een paar meegenomen heb (x-socks).

  Met de aankondiging van wat regen deze week ben ik me overigens in dezelfde winkel een ademend loopregenvestje gaan halen en een lange loopbroek. Woensdag uitgetest, nog voor het krieken van de dag en meteen goed bevonden!
  Een hele investering uiteindelijk, maar blijkbaar de moeite waard.
  Overigens zou ik ook graag een paar van de extra kilootjes kwijt willen spelen voor ze gebetonneerd zijn aan mijn lijf.
  Morgen terug naar de club, ik kijk ernaar uit.
  Vanavond mag ik trouwens mijn hartslagmeter gaan terughalen (nieuw batterijtje erin na vijf jaar niet gebruikt).
  20-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport, wat was dat ook al weer?

  Ik heb besloten van mijn lui gat op te heffen, loopschoenen aan mijn voeten te steken en terug te beginnen met sporten.
  Wat is nu een sport die je overal en altijd kan doen, m.a.w. een sport waarvoor je geen excuus kan bedenken om er niet aan te doen: lopen!
  Eén probleem: ik heb nooit graag gelopen en lig nu al een jaar of vier stil met aktieve sport...
  Langs de andere kant is het wel een uitdaging...
  Op maandag vier september 2006 dus mijn stoute schoenen aangetrokken, contact genomen met enkele sportclubs in het Gentse voor een start-to-run-programma, maar niets dat snel startte, tenzij: de gevorderde start-to-runners van KRCG die de stap waagden van de 5 naar de 10 km.
  Om 16u al een mail teruggekregen van de trainer waarin hij me zei van gerust af te komen, gelet ik in het verleden al heel wat sport had gedaan...

  Zo gezegd, zo gedaan: ik stond er 's avonds voor mijn eerste training.

  Wordt vervolgd...

  Te bezoeken!
 • Herman
 • Citadelparklopers
 • Dirk jogt
 • Ruthje loopt
 • Marathon Geert
 • Julie
 • Ton
 • Koen Vansteenkiste
 • Phillippe en zijn 42,195
 • Byrntie
  En nog links... of rechts... ;)
 • Homer

 • E-mail contact

  Persoonlijke records:
  5 km (1 wedstrijd):
  24'32''

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Archief per week
 • 16/04-22/04 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
  Nieuws VRT NWS
 • Bosbranden in Siberië lopen verder uit de hand, brandweer kan het vuur lang niet meer de baas
 • Mogelijk opzettelijk aangestoken bosbranden teisteren Turkije: al 4 doden, toeristen geëvacueerd
 • Electrabel eist herziening beslissing rond gascentrale Vilvoorde
 • Groot deel van Pepinster wordt afgebroken na zware overstromingen: burgemeester beveelt afbraak van 50-tal woningen
 • Tachtiger overleden na ongeval in kanaal in Geel
 • Gemeente Laakdal wil overlast door hondenpoep aanpakken en start proefproject: "Heel moeilijk om iemand te betrappen"
 • Schade aan kade van het veer van Meeswijk groot: nieuwe damwand nodig
 • "We moeten de vreselijke overstromingen aangrijpen om een grondige mentaliteitsverandering te veroorzaken"
 • Record aantal verkeersboetes voor chauffeurs: "Ook De Lijn moet zich aan de verkeersregels houden"
 • Annelies start met asiel voor planten: “Intussen zorg ik voor meer dan honderd planten”

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!