Starten met lopen - Koens verhaal
Hoe ik op een dag besliste terug wat aan sport te gaan doen...
Ik heb besloten van mijn lui gat op te heffen, loopschoenen aan mijn voeten te steken en terug te beginnen met sporten. Wat is nu een sport die je overal en altijd kan doen, m.a.w. een sport waarvoor je geen excuus kan bedenken om er niet aan te doen: lopen! Eén probleem: ik heb nooit graag gelopen en lig nu al een jaar of vier stil met aktieve sport... Langs de andere kant is het wel een uitdaging...

koenricour.be
    in ontwikkeling

Foto
Foto
Inhoud blog
 • I'm back!
 • Tussentijds...
 • We zijn weer opgestart
 • 2007 is gestart?
 • Lang geleden
  Zoeken in blog

  Op deze manier vehoogt u sterk het aantal bezoekers naar uw Site - schitterend en gratis
  22-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussentijds...
  Het gaat niet zo goed op loopvlak, het ijzertekort speelt me zwaar parten. Als ik al een trap omhoog moet, loop ik al te puffen...
  Lopen wil dus echt niet lukken ofwel aan zo'n slakkentempo dat ik het echt niet meer lopen kan noemen. We zien wel.

  Zeker te bekijken, misschien is lopen voor deze 'sport' geen ideale voorbereiding?
  http://www.dumpert.nl/mediabase/9132/5efe8e5a/index.html  10-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn weer opgestart
  Eindelijk! Gelukt! De spits is afgebeten maandag. De eerste kilometertjes zitten weer in de benen. Hoewel het niet zo vlot wou lopen. Van de minste inspanning mijn hartslag naar boven, maar toch een rustigere training kunnen afwerken. 2,5 km opwarming, daarna de 10 maal 200 versnellen (niet te hevig wel te verstaan)  met telkens 200m recup ertussen. Daarna nog 1,8 km uitlopen en we zitten toch weer aan een goeie 8km. Vandaag, woensdag, de tweede trainig en de hartslag weer van hetzelfde laken een broek, maar dat had de dokter me voorspeld met die hele ijzer- en andere historie. Toch 33' aan een normaal tempo kunnen lopen (een 5,5 à 6km). Nog één trainingske deze week op vrijdag en dan wat rust in het weekend (op loopgebied toch).


  08-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2007 is gestart?
  Het loopjaar 2007 kan pas starten na de eerste training en op mijn kalender staat die dus vanavond gepland. Tijdens de voorbije verlofweek had ik noch de tijd, noch de fut om te lopen. Bovendien ben ik eens bij de dokter langsgelopen en na een bloedcontrole bleek ik te weinig ijzer in het bloed te hebben en was de reservevoorraad ook al helemaal uitgeput. Met als gevolg een laag aantal rode bloedlichaampjes en een lage hematokrietwaarde... Vandaar dus het geen-fut en altijd moe zijn met een dosis hoofdpijn... Ondertussen dus ijzer aan het pakken en nog een of ander tonicum. Langzaamaan zou het dus in orde moeten komen. Hoe dan ook: lopen is de boodschap! Vanavond x-ste poging.


  04-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang geleden
  De feestperiode is weer gepasseerd. De extra kilootjes hangen er weer aan. Tijd dus om die goeie voornemens in daden om te zetten. Het lopen is nu alweer even geleden. In verlof zijn en dan nog geen tijd of fut hebben om te gaan lopen... Ik moet dringend mijn prioriteiten eens herzien: ipv 's avonds om 9 uur in de zetel te ploffen, zou ik beter weer eens op zoek gaan naar mijn loopsloffen. Iedere dag opnieuw maak ik terug het goeie voornemen om 's avonds te gaan lopen en telkenmale komt er iets tussen... Vanavond mag dat niet het geval zijn. Een frisse start voor een hopelijk warm jaar! Voor ik het vergeet: mijn beste wensen aan jullie allemaal!


  19-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn wekelijks loopje

  Gisteren heb ik mijn wekelijks loopje kunnen volbrengen.  Ik had geen hoge en verre doelen gesteld: gewoon rustig een half uurtje lopen met wat versnellinkskes tussendoor en zo liep het lopen ook. De keuze voor het halfuurtje werd mede gesteund door de klok die me pas om 21u30 toeliet de benen te nemen. Door de sterke mist dan maar niet gekozen voor straten tussen de velden en zo ging ie dus tussen de huizenrijen door, kijkend naar al die lichtpraal die Kerst met zich meebrengt. Bedankt aan eenieder die zijn buiten zo mooi versierd om die late lopers ook iets te gunnen, of zou dat niet de reden zijn? Al die Gigawatts de lucht in voor wat Kerstsfeer. Hopelijk morgen terug de schoenen vinden als de tijd me ze weer niet verstopt!
  18-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steenkerque
  Een prachtig weekendje met twee bevriende gezinnen achter de rug in een gite in Steenkerque. De bougondische en ontspanningsgehaltes lagen hoog. Zalig nietsdoen, eten, drinken en plezier maken kunnen inderdaad goed doen en dit temidden van velden in een grote herenboerderij die zonder GPS moeilijk te vinden is. De rust droop ervanaf. De kinderen hebben volop genoten. Zaterdagnamiddag gaan zwemmen in het provinciaal domein de Gavers in Geraardsbergen: een prachtig nagelnieuw zwembad. Zondagochtend vroegen ze al om er opnieuw naartoe te gaan, maar toen hebben we een wandeling door de velden gepland die kon tellen als training: twee buggy's slepen door de modder en smalle paadjes, maar niettemin plezant! De batterijen zijn weer opgeladen om er terug volop in het lopen te vliegen en te spurten naar de feestdagen.


  15-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En het houdt maar niet op
  Iets of iemand wil me van het lopen afbrengen! Van gisterenochtend 7u tot gisterenavond 23u constant zitten figuurlijk rennen van het ene naar het andere, maw een dagje zonder ontspanning en alweer zonder lopen! De Sabbat dient echt op te houden... Ik pleit voor de invoering van een 25ste uur in de dag!


  14-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandagloopje
  Maandagavond heb ik mijn vorige sabbatweek (slechts eenmaal gelopen) beëindigd. Er stond de 15 maal 200m op het programma aan een langzamer tempo dan anders (58''). Wat moeite gehad om dit tempo te vinden, dan weer te traag, dan weer te snel. In totaal een tiental km gelopen. Het deed goed om nog eens een loopinspanning geleverd te hebben. Gisterenavond was het veel te druk en waren mijn schoonouders op bezoek, het lopen zal dus voor vanavond zijn.


  10-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hout - vervolg
  Image Hosting by PictureTrail.com
  Vrijdagavond is het trainen door te treinen in het water gevallen. Een brand ergens tussen Brussel en Gent heeft het treinverkeer een dik anderhalf uur vertraging doen oplopen en dat was nu net de tijd die ik die avond vrij had om te kunnen gaan lopen...Weer niets...
  Sinds gisteren is de parkeerplaats van de overburen volledig vrij van mijn hout. Het heeft nog een tijdje geduurd om ze helemaal proper te krijgen van alle afval- en resthout, maar dat deel is nu toch af. Hiernaast een fotootje van de initiële berg.
  Koppel dat allemaal aan een druk gevuld weekend en van lopen was dus weer eens geen sprake. Laten we deze week een sabbatweek noemen en vanaf morgen terug een frisse start en terug op schema zonder excuus.


  08-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motivatieprobleem of tijdsprobleem?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de zware training van maandag ben ik niet meer gaan lopen. Ik heb sinds deze week de moto (hiernaast in gekuiste versie zoals ie maar een keer te zien was: vlak na het afhalen, ik kan daar echt geen tijd insteken) op stal gezet en neem nu tijdens de wintermaanden terug de trein naar Brussel, met als gevolg langere reistijden... Later thuis en vroeger vertrekken dus...
  Daardoor doe ik eigenlijk dagelijks wel een paar km'tjes aan fietssport naar het station. De regen motiveert me wel om sneller te fietsen.
  Het zijn ook drukke avonden geweest en voor lopen was dus niet veel tijd, ook al kan je altijd wel tijd maken. Misschien was ik niet genoeg gemotiveerd? Ook is die lichte druk in mijn onderrug er weer: worden de schokken niet genoeg gedempt of zit ik met een licht beenlengteverschil (volgens de man van de 'running'-winkel wel, na mijn loopanalyse in september) of is mijn matras en lattenbodem aan vervanging toe?
  Misschien toch maar eens alles correct laten opmeten en desnoods een correctiesteunzooltje?
  Vanavond toch nog eens proberen mijn loopsloffen aan te trekken voor een oudoorloopdouche.


  05-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware training
  Gisterenavond een zware training 'ondergaan'. Na de opwarming, gingen we met de 5 aanwezige clubleden een wisselduurloopje uitvoeren: 6 minuten lopen aan een normaal tempo en dan 1 minuut versnellen en dit gedurende een uurtje. Dit alles volgens het principe 'follow the leader', die iedereen een keertje mocht spelen. Het tempo werd aangepast zodat eenieder (lees: vooral ik) zou kunnen volgen, behalve die minuut die iedereen individueel moest lopen. Ik heb echter op de tanden moeten bijten vanaf de eerste minuut. Het hout van dit weekend was blijkbaar in mijn benen gekropen, want ze wilden niet echt vooruit. Voeg bij die wisselduurloop nog heel wat heuvelwerk en het plaatje is compleet op de hevige wind en regen na die met bakken uit de hemel viel. De herfst in volle glorie (we hebben er lang op moeten wachten)! De vermoeidheid zit stevig in de benen vandaag.


  04-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles doet zeer

  De laatste dagen heb ik echt geen tijd gehad om wat te bloggen.
  Donderdag kreeg ik immers een telefoontje waarin een goeie vriend me zei dat ik vooral niet moest verschieten als ik thuis zou komen. Hij had een tijdje geleden beloofd eens wat hout te brengen voor de kachel. Ze zijn immers bezig met de renovatie van een oud gebouw en daar valt heel wat hout te rapen. De eiken vloeren moesten eruit, de trappen en zelfs alle steunblaken. Hij zou wel eens een remorqueske afsmijten...
  Alles moest echter rap gaan en zijn werkmannen hadden zich blijkbaar vergist. Het remorqueske was een grote vrachtwagen geworden en het resultaat was dat er op twee parkeerplaatsen het hout tot bijna 2 meter hoog uitgestort lag bij de overburen (wegens duidelijk plaatsgebrek voor mijn eigen deur, dank aan de overburen voor het mogen gebruiken van hun parking). Wijselijk beslist van vrijdag een dagske verlof te nemen om de stapel te verplaatsen naar mijn terras... Zo gezegd, zo gedaan, met als resultaat: vrijdagavond deed elk spiertje in mijn lijf zeer en was er 2/3de van de berg verdwenen en gestapeld op mijn terras, van lopen kwam er dus niets van in huis, ik had genoeg training gehad die dag.
  De volgende morgen toch nog de moed gehad mijn zere lijf naar Herman toe te slepen waar ons clubje samenkwam om te vertrekken naar de aflossingsmarathon in Terneuzen. Bleek dat we met twee te veel waren: de aflossing kan maximaal met 8 gelopen worden en we waren met zijn tienen, waardoor ik - met tegenzin weliswaar - besliste dat het beter was thuis te blijven en mijn gevecht met de berg verder aan te gaan. Nog wat verder versleept en gestapeld om daarna naar het Sinterklaasfeestje bij mijn schoonouders te gaan. Zondag heb ik dan voor de afwisseling nog wat verder gewerkt aan de laatste stapel en nu is ie bijna weg. Ik heb nog een stapeltje laten liggen voor vrienden en dan moet natuurlijk de opkuis van de parkings nog gebeuren van al het kleine resthout. Daarna komt nog het echte werk: een een 15- à 20-tal gestapelde kubieke meter hout verzagen en terug stapelen... Ik weet wat ik de komende weekends te doen heb...
  Voor vanavond valt het nog te bezien of alles al wat minder pijn doet om de loopsloffen te kunnen aantrekken (als ik mijn nestels toekrijg, want zelfs de spiertjes in mijn handen doen zeer).
  30-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesten!
  Gisteravond nog eens kunnen gaan lopen bij de club. Ik was een kwartiertje te laat en daardoor heb ik de opwarming op mijn eentje gelopen. De training bestond uit de 15 keer 200m met 200m recuperatie. Door mijn laattijdigheid heb ik er maar 13 kunnen lopen. Dan een snelle streching en na een korte uitloop een receptie! Inderdaad, we hebben een Clublokaal! En dat moest natuurlijk gevierd worden!


  28-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog gelopen
  Gisteren heb ik op het laatste moment moeten afzeggen voor de clubtraining omdat ik er niet op tijd kon geraken wegens werkomstandigheden. 's Avonds laat heb ik echter nog de loopschoenen kunnen aantrekken. Het ging echter niet goed, de benen wilden niet echt mee en daarom heb ik er maar een rustig loopje van gemaakt aan een hartslag onder de 150 een 8-tal km in drie kwartier, met enkele versnellingen. Volgens mijn hartslagmeter liep ik in het begin aan 223 slagen/minuut; krijgt dat ding nu ook al kuren? Zouden de batterijen van de borstband plat zijn? (Van mijn horloge zijn ze immers net vervangen.)
  Mijn dochtertje die de laatste tijd gespaard bleef van ziekte, lijkt nu ook minder gezond te zijn: een zware verkoudheid en pijn aan haar oortjes. Ik hoop dat ze er snel weer doorkomt.
  Wat de fietskar betreft, heb ik een mooie okkazie op het net op de kop kunnen tikken in het verre Limburg aan een eerlijke prijs. We kunnen immers moeilijk zonder... Als alles goed gaat, kan mijn vader ze vandaag nog gaan halen. Leuk detail: het is knal dezelfde (ook de kleuren) als diegene die ons gestolen werd...


  27-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week geleden
  Door omstandigheden en twee dagen met een zere keel gezeten en weinig tijd (eigenlijk is dat geen excuus) heb in nu een week niet gelopen. Het is dus al van vorige maandag geleden en daar voel ik me een beetje schuldig om. Hopelijk is er niet te veel van dat beetje conditie weggevlogen. Vanavond moet het absoluut lukken. Zaterdag is er immers de aflossingsmarathon in Terneuzen waar we met velen van ons kleine clubje ingeschreven zijn.
  Over de fietskar: Aangezien we er niet echt zonder kunnen, ben ik opnieuw een zoektocht gestart op de tweedehandssites. De prijzen die ze echter vaak nog durven vragen... Wordt vervolgd...


  23-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diefstal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen in de garage gekomen en moeten vasstellen dat onze fietskar gestolen is. De poort werd geforceerd. Gisterenavond stond ie er nog.
  Buiten de fietskar is er op het eerste zicht niets weg. Ik moet nog aangifte gaan doen. Nergens waren er sporen te ontdekken.
  Wie doet zoiets: een okkazie fietskar pikken (die wij voornamleijk gebruikten als regenbuggy met twee zitplaatsen om de kindjes volledig uit de regen naar school te brengen)? Overigens stonden er andere zaken in de garage die meer waard zijn.
  Ik voeg hiernaast een fotootje mocht iemand ze ergens zien (a shot in the dark).
  Van lopen is gisterenavond niets van in huis gekomen daar mijn ega vergadering had tot  22u30 en ik dus op de kindjes gepast heb.


  20-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheepsrecht

  Nog een keertje zeuren over het weer, driemaal is scheepsrecht. Na de koude, de regen, nu de wind. Vanmorgen waren ze alledrie aanwezig. Ik zal stillekesaan moeten aanvaarden dat de winter toch zijn intrede aan het voorbereiden is. Dit jaar gaat de moto vroeger op stal. Vorig jaar heb ik immers stukken gehad aan de achterroulementen door zoutindringing. Tja, ik wou dan ook persé doorrijden tot 4 januari. Begin december is nu mijn streefdatum.

  Vanavond lopen we eens niet rond het Citadelpark, maar aan de Watersportbaan. Naar jaarlijkse gewoonte is het kuipke vol met fietsplezier en wordt het park langs alle kanten belaagd door correcte en foutparkeerders en zijn er teveel obstakels. Uitwijken dus... Verandering van decor.
  Net terug. Watersportbaan is minder leuk... één toertje (5km) en de 15 keer 200m.
  18-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al beter

  Er waait een gezonde wind terug door het huis. Iedereen wordt beter. Mijn vrouwke is al heel wat beter. Michiel is nagenoeg in orde. Aron is langzamerhand op de beterhand en Anouk bleek de beste weerstand te hebben en is niet ziek geworden. Ikzelf voel me sinds gisteren terug ok en ben dus kunnen gaan trainen.Wat inlopen en de 15 keer 200m aan 48'' met 200m staprecuperatie ertussen. Daarna nog de 3 maal de 100m. In totaal met in- en uitlopen net geen 7km. Een rustige herstart dus.
  15-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte ten huize Ricour

  Een tweede golf van ziekte raast door ons huis. Michiel en Aron zijn allebei niet in orde, wat voor moeizame nachten zorgt (vannacht meer op hun kamers gestaan dan in mijn bedje gelegen) en mijn vrouwke is sinds gisterenavond volledig van de kaart. Ikzelf voel me ook niet 100%, dus voorlopig is het enkel Anouk die hier stand houdt (en laten we hopen dat dat zo blijft).
  Omdat ik vandaag een vrije dag had, was er besloten dat ikzelf en de 3 kindjes naar Opa en Moeke in Limburg zouden gaan; zodat Lieve kon voorbereiden voor school (waar niet veel van terecht gekomen is door haar ziekzijn). Ook al was Michiel ziek, niets kon hem ervanaf brengen naar zijn Opa te gaan (lees: zijne God). Laat genoeg vertrokken in de voormiddag (files vermijden) om uiteindelijk 2u en een kwart later ginds toe te komen, iets wat normaal gezien een uur minder lang duurt... (Setting: terecht zeurende zieke kindjes in de auto.) Leuk toch die onverwachte files en wegenwerken in België...
  Ginds hebben ze zich geamuseerd, dus dat was snel vergeten. Gelukkig zijn we vanavond filevrij kunnen terugkeren, naar een mama die zich toch al een klein beetje beter voelde.
  Van lopen was dus vandaag geen sprake. Mocht ik de tijd gehad hebben, zou mijn belabberde lijf me dit toch niet hebben toegelaten. Ik hoop op snelle beterschap voor mijn gezinnetje, misschien vrijdagavond al terug in de loopschoenen?
  14-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht
  Kent er iemand toevallig (of niet toevallig) de titel en performer van het Afrikaanse wereldmuzieknummer tijdens de opening van canvas/marathon op de brug?  Te bezoeken!
 • Herman
 • Citadelparklopers
 • Dirk jogt
 • Ruthje loopt
 • Marathon Geert
 • Julie
 • Ton
 • Koen Vansteenkiste
 • Phillippe en zijn 42,195
 • Byrntie
  En nog links... of rechts... ;)
 • Homer

 • E-mail contact

  Persoonlijke records:
  5 km (1 wedstrijd):
  24'32''

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Archief per week
 • 16/04-22/04 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
  Nieuws VRT NWS
 • Noord-Korea: "Klaar voor zowel dialoog als confrontatie met de Verenigde Staten"
 • Afvalophaler waarschuwt: "Bescherm je vuilniszak tegen hongerige vossen en katten"
 • 5G in België weer een stap dichterbij: Kamer keurt wetsontwerp over veiling 5G-rechten goed
 • Vlamingen steeds meer bereid om insecten te eten, "maar ze willen niet herkennen wat er op hun bord ligt"
 • Bomen ontworteld en tenten verwoest op Desselse camping na storm: "Ik heb er nog de bibber van"
 • Baby achtergelaten in vondelingenschuif in Antwerpen: "Mijn dochters noemden hem baby Finn"
 • Hasselt gelooft in een veilig Pukkelpop: " We zoeken een manier om waterdichte controles uit te voeren"
 • Stad Hasselt doet oproep: "Hang je AED toestel buiten"
 • Ex-intendant: "Chemiebedrijf 3M zal honderden miljoenen moeten betalen voor PFOS-vervuiling"
 • Onweer zorgt voor zware wateroverlast in Merchtem: "Al mijn kippen zijn vannacht verdronken"

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!