Buongiorno, Er is onder espresso liefhebbers nogal wat verwarring over de juiste handelingen om een goede espresso te bekomen. Deze handleiding heb ik gekregen van Franco een bekende barrista uit Rome.Een barrista is eigenlijk een koffiezetter maar de naam is zo ontoereikend voor het vakmanschap van een echte barrista.Je moet weten dat koffie naast pasta en voetbal behoord tot het nationaal patrimonium en daar wordt niet mee gelachen!Vanzelfsprekend wordt een goede espresso gemaakt met een Italiaanse espressomachine;una machina a caffé. De temperatuur moet 90 graden zijn met een waterdruk van 9 bar.De ideale hoeveelheid koffie is 7 gram,de koffie moet zeer fijn gemalen worden en heel goed aangedrukt. De espresso moet vanaf dat de eerste druppels verschijnen 25 seconden lopen.Zo en niet anders moet het volgens Franco. Ciao a tutti Sam
Hallo, Net een gesprek gehad met een tv.producent over kookprogramma's.We hadden het over welke programma's we goed en minder goed vinden.We vinden allebei Masterchef heel goed en Kitchencriminals is ook leuk.Ik vind momenteel "thake on the thakeaway" op de BBC heel goed,zal wel zijn omdat ik als kok het een leuk thema vind,je zal maar de mist in gaan als chef.Goede manier om met je voeten op de grond te blijven staan.Het viel ons wel op terwijl we het aanbod overliepen dat er veel kookshows heel hard op elkaar gelijken.Meestal een keukenblok in een studio waar daar achter de chef zijn kunsten vertoont,dat kan best boeiend en nuttig zijn natuurlijk maar er zijn er wel heel veel van. Al pratende kwamen we tot de vaststelling dat we eigenlijk geen flauw idee hebben hoe vrouwen dat soort programma's ervaren.Hebben jullie er iets aan of vinden jullie dat toch te mannelijk?Zijn de getoonde gerechten meestal ok of vinden jullie dat er meer vrouwelijke gerechten moeten getoond worden.En ,bestaat er typische vrouwelijke gerechten? Ik ben hier heel serieus over,wil echt weten of er anders naar kookshows gekeken wordt door vrouwen en mannen.Daarom ga ik in mijn vriendenkring een mini-enquette houden;ben benieuwd.Jullie krijgen binnenkort mijn bevindingen hier of op www.keukengeheim.com te zien. Stuur me een mail als je hierover een mening hebt,ik zal je dankbaar zijn. Groetjes Sam
Hallo iedereen, Gisteren een interresant gesprek gehad met een collega-kok die er stellig van overtuigdt van was dat er grote verschillen zijn tussen hoe mannen en vrouwen tegen eten aankijken.Nu kan ik me daar wel iets bij voorstellen,bv.ik denk dat veel vrouwen veel meer op hun lijn letten dan mannen en daardoor wat gezonder eten,maar is dat algemeen? Ik ben al 32 jaar kok en heb in die tijd de gelegenheid gehad om het eetgedrag van mensen te bestuderen,een persoonlijke cursus antropologie als het ware. ik ben gefacineerd door de rol van de media in foodtrends,mijn ervaring is dat er eerst een beweging onstaat bij chefs en dat daarna een trend langzaam doorsijpelt naar het grote publiek via allerhande kanalen. Bv.10 jaar geleden had je mensen echt geen espumas moeten voorschotelen,de chef was waarschijnlijk met pek en veren de keuken uit gedragen terwijl er nu poeders te koop zijn van El Bulli die je met een vloeistof moet aanlengen en voila je hebt espuma.En de mensen vinden het fantastisch terwijl als ze weten dat er Knorr gebruikt wordt in de keuken de chef als een luie ellendeling bestempelt wordt.Wat is het verschil? De vraag van 1 miljoen voor vandaag is:eten mannen anders dan vrouwen? En zo ja,hoe komt dat? Let me know. Groeten Sam
Hallo iedereen, Dit is mijn tweede dag in de wondere wereld van het bloggen,het bevalt me wel. Ik wil nogeens terug komen op één van mijn stokpaardjes en dat is de vraag;waarom zijn alle groenten en fruit die op de markt en in de supermarkt te verkrijgen zijn zo smakeloos?
Ik heb in augustus een workshop gegeven in Bergerac in de Dordogne,wat me daar heel hard opviel was het feit dat alle produkten ( vis,vlees,groenten en fruit) daar veel smaak hebben dan in Belgie en Nederland.Niet alleen op de markten maar ook in de supermarkten,zelfs in de Lidl.
Heb daar met een wijnboer gesproken en die zei me dat de grote supermarkten nog altijd van locale boeren afnemen.Er was inderdaad geen verschil te proeven tussen plaatselijke markt en supermarkt.Waarom kan dat hier niet?
Ik heb daar aardbeien geproeft met de smaak uit mijn jeugd,vol,sappig en zoet en dat voor 2 eu per halve kilo,de courgettes smaken naar wat ze moeten smaken,de wortelen zijn zoet en toch hartig en dat allemaal aan normale prijzen. Mijn dochters hebben geen enkele keer om snoep gezeurd zo blij dat ze waren met de aardbeien,meloenen,perzikken en bosaardbeien.
Als de supermarkten daar zo'n goede en eerlijke produkten kunnen verkopen,waarom is dat dan hier niet het geval?
Hallo, Ik heb een website www.keukengeheim.com waar ik gratis online culinair advies geef.Ik zou deze blog willen gebruiken om dieper op sommige zaken in te gaan. Ben altijd benieuwd wat mensen bezig houd ivm met food,wat ze denken van bepaalde tendensen die verband houden met eten en drinken. Ik ben ook op zoek naar culinaire verhalen,vergeten recepten of feelgood recepten die ik zowel hier als op mijn website kan publiceren. Zou ook wel een discussie willen starten over trends in de keuken;bv waarom moet er in elk gerecht tegenwoordig suiker zitten,wat is er gebeurt met andere smaken zoals bitter en zuur? Is dat luiheid van veel koks of een gebrek aan stielkennis? Is dat echt wat de mensen willen zoals de supermarkten zeggen of eten de mensen dat omdat er niet veel anders te krijgen is? Wat denken jullie van espumas? Waarom hebben groenten en fruit geen smaak meer in Belgie en Nederland in tegenstelling tot Frankrijk,Italie en Spanje,ook in de supermarkten daar. Zo dit was het voor de eerste keer; Tot binnenkort Sam
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek