Keukengeheim

Welkom op keukengeheim



Mijn favorieten
  • Culinair advies
  • Wijnadvies
  • Asian Food
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • Signeersessie op de Boekenbeurs
  • Morgen signeren op de boekenbeurs
  • Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
  • Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!
  • Culinaire Ambiance op Keukengeheim

    Archief per maand
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 09-2005


    Zoeken met Google



    Gratis Online Kookadvies op www.keukengeheim.com
    Koken moet Leuk zijn!
    28-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire Ambiance op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    DE NIEUWE CULINAIRE AMBIANCE
    De nieuwe Culinaire Ambiance is meer dan ooit het blad voor lekkerbekken en foodies boordevol culinaire inspiratie met aandacht voor de beste ingrediënten, alert voor de nieuwste trends maar ook met oog voor traditioneel vakmanschap.

    De nieuwste Culinaire Ambiance neemt u elke maand mee naar de beste wijndomeinen ter wereld. Van de Franse klassiekers, over Spaanse en Italiaanse toppers, tot Nieuwe Wereldwijnen. De wijnredactie van Culinaire Ambiance selecteert de grote namen, maar besteedt met evenveel liefde en vakmanschap aandacht aan kleinere maar verrrassend fijne wijnen.

    De nieuwe Culinaire Ambiance neemt u mee naar de leukste culinaire bestemmingen en de lekkerste eetadresjes. Op truffeljacht in de Périgord, op zoek naar de beste tapas in Barcelona, à la carte tafelen in New York ... Toerisme op maat van echte gastronomen en foodies.
    RECEPT VOOR SUPER-CHOCOLADETAART:

    600 gram donkere chocolade,500 gram boter,100 gram suiker,180 gram zelfrijzende bloem,10 eieren


    Snij de boter in kleine stukjes en laat die op een laag vuur smelten,doe er de chocolade bij en laat zachtjes smelten.
    Splits ondertussen de eieren.

    Meng de dooiers met de suiker en klop ze bijna wit,dat kan met de kloppers van de mixer.Het is belangrijk om dit goed op
    op te kloppen,zo wordt de taart luchtiger.
    Klop het eiwit stevig

    Giet het boter-chocolade mengsel bij de dooiers en meng goed met een klopper.
    Zeef de bloem en meng die onder de chocolade.
    Meng het eiwit nu voorzichtig met de rest

    Je kan een ronde taartvorm gebruiken of een gewone vierkante of rechthoekige ovenschaal,dat maakt niet uit.Beboter en
    bebloem de taartvorm of schaal en giet er het mengsel in.Ik gebruik altijd bakpapier ipv te beboteren.

    Zet in een voorververwarmde oven van 130°C gedurende 75 minuten.Als je de temperatuur wat hoger zet wordt je taart een
    beetje steviger,als je de taart minder lang bakt is de kern nog lopend.

    Surf even naar www.keukengeheim.com als je meer info wil over recpten.


    28-09-2008, 15:01 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Bretoense Appeltaart op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo mensen,
    Het is geleden dat ik nog iets heb geshreven.De laatse 2 maanden zijn ontzettend druk geweest.20 uur per dag bezig zijn was eerder regel dan uitzondering.
    Maar genoeg geklaagt.
    Hier het recept voor een makkelijke en lekkere appeltaart.

    Ingrediënten

    - 1 rol bladerdeeg(diepvries)
    - 4  appelen
    - 1 zakje vanilesuiker
    - 100 g boter
    - 175 g suiker
    - 35 g maizena of gewone bloem
    - 3 eieren

    Voorbereiding

    Appels schillen en in blokjes snijden. Boter een taartvorm en bestuif heel lichtjes met bloem. Smelt de rest van de boter. Meng de gesmolten boter, de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de maizena tot een homogene massa met de garde of de mixer op lage snelheid. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

    Bereiding

    Breng de bladerdeeg in de beboterde en bestoven taartvorm en vergeet niet het deeg te prikken met een vork.

    Doe er dan de appelblokjes in. Giet het botermengsel over de appelblokjes

    Bakken gedurende 45 min.

    Lauw opdienen, eventueel met een bolletje ijs.

    Smakelijk

    Sam

    www.keukengeheim.com




    13-09-2008, 15:07 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Sam Khaldi
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
    Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 66 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
    Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • keukengeheim
  • kurkdroog
  • wok&tandoor
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance


  • Zoeken in blog



    View Sam Khaldi's profile on LinkedIn


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs