Vandaag
een receptje dat weinig tijd kost om te bereiden..Voor vegetariers
kan het als volwaardige maaaltijd dienen en voor de anderen als
bijgerecht bij een stukje gebakken vis of vlees.
Het recept:
12 grote champignons,er zijn
grote champignons in de supermarkt die dienen om te vullen, wat
citroensap, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 200 g magere verse
kaas(kwark of platte kaas, 2 eetlepels fijngehakte peterselie,20 gram
parmezaan 1 eetlepel paneermeel, 1 takje tijm, peper en zout.
Borstel de champignons schoon en
snijd het steeltje uit de hoedjes. Besprenkel de hoedjes met
citroensap tegen het verkleuren.
Snipper de steeltjes en de
sjalotjes heel fijn en meng ze met de verse kaas.
Voeg het geperste knoflook, de
peterselie, het paneermeel,de parmezaan de blaadjes van de tijm,
peper en zout toe en roer tot een glad mengsel.
Vul de champignons met het mengsel
en schik ze in ovenschalen.
Laat 20 tot 25 minuten bakken in
een voorverwarmde oven van 200°C.
Hallo mensen, Tijdens het weekeinde geef ik altijd een meer bewerkelijk recept.Er van uitgaande dat jullie dan meer tijd hebben om wat langer in de keuken te staan. Mischien is het wat romantisch maar ik vind het zelf leuk om zondag's wat uitgebreider te koken terwijl de rest van mijn familie geniet van hun zondag(het leven van een kok,nietwaar). Deze advocaattaart maak ik enkele keren per jaar.Mijn dochters zijn nu onderhand groot genoeg om de kleine hoeveelheid alcohol die in deze taart zit te mogen consumeren.Het verwarmen van de advocaat zorgt er trouwens voor dat de meeste alcohol verdampt is.Dit is uiteraard geen pleidooi om kinderen alcohol te geven natuurlijk:o) Het recept:
- Meng de boter samen met de helft van de suiker, de
4 eierdooiers en de advocaat
- Week de gelatineblaadjes in koud water
- Warm het eimengsel al roerend lichtjes op tot het
lauw is
- Let op dat het niet te warm wordt, want dan schiften
de eieren
- Als het mengsel lichaamstemperatuur heeft, voeg je
de geweekte gelatineblaadjes al roerend toe
- Klop eerst de room kort op en klop het eiwit op
samen met de andere helft van de suiker
- Voel of de eimassa de lichaamstemperatuur heeft en
roer dan het opgeklopte eiwit eronder
- De room voeg je helemaal op het laatste toe en roer
zachtjes eronder
- Snij de koekjes schuin af en zet ze rechtop tegen de
rand van de springvorm
- Leg een aantal koekjes op de bodem van de vorm
- Giet het ei- en advocaatmengsel in de vorm
- Laat gedurende 4 uur opstijven in de koelkast
Belangrijk:
. Warm het beslag lichtjes op
Gebruik gelatineblaadjes
Eiwit opkloppen met suiker
Eerst het eiwit mengen en pas daarna de room erbij
Als je vragen hebt over dit of een ander recept surf dan even naar www.keukengeheim.com en stel daar je vraag,ik help je binnen de 3 uur verder.Gratis wel te verstaan.
Hallo mensen, Op deze gure dag is een lekkere soep altijd welkom. Vandaar het recept voor de goede oude tomatensoep met balletjes. Jullie vinden nog veel soeprecepten op mijn website www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie culinaire vragen beantwoord.
olijfolie
5 tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 ui
1 teentje look
1 stengel selder
1 wortel
peper en zout
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
1l water of kippenbouillon
250 g gemengd gehakt(kalfs-varkens)
1 eetlepel paneermeel(chapelure)
1 ei
peper en zout
Stoof in olijfolie de uien en look aan.
Snij wortel en selder fijn en stoof mee aan.
Snij de tomaat in stukken en voeg ze toe, laat sudderen op een zacht vuurtje.
Voeg tijm en laurier toe. Laat alles zachtjes stoven.
Voeg de tomatenpuree toe. Bevochtig de soep met water of kippenbouillon.
Laat de soep nu 20 minuten op een zacht vuur trekken. Haal het laurierblad eruit.
Mix de soep en kruid hem met peper en zout.
Meng voor de balletjes het gehakt met het paneermeel en het ei.
Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en laat ze garen in de soep.
Tip: je kunt ook nog altijd verse kruiden zoals peterselie, basilicum
of oregano toevoegen aan je gehakt om er een zuiderse smaak aan te
geven. Je kunt er ook geraspte parmezaan of pecorino bij ondermengen.
Vandaag
nog een receptje uit de Wok&Tandoor-keuken.Ik ben hier echt
verzot op.Hoe je een klassieker toch met een paar ingredienten anders
en toch bekend kan doen smaken.Ik vind het altijd prettig om te
ervaren.
Een
fantastisch recept voor creme brulée van WOK&TANDOOR
Kaffir
creme brulée
De
lepel door het harde suikerlaagje breken om dan in de smeuige creme
te
duiken.
Het blijft iets feestelijks hebben en met deze extra frisse versie
kom
je swingend uit de hoek.
Ingredienten:
2
kaffirlimoenen of 3 gewone limoenen
3
kaffirbladeren of de zeste van 1 limoen
250
ml dikke slagroom
50
g suiker
5
eigelen
bruine
suiker
Werkwijze:
Voor
de beste smaak maak je de basis van deze creme brulée een dag
op voorhand. Pers de limoenen uit. Vijzel de kaffirbladeren om hun
aroma vrij
te
maken. Als je geen kaffribladeren gebruikt, rasp dan de schil van 1
van
de
limoenen. Meng alle ingredienten met uitzondering van de bruine
suiker en
zet
een nachtje afgedekt in de koelkast.
Doe
het mengsel in kleine potjes en zet ze in een vuurvaste schotel. Giet
water
in de schotel tot net onder de rand van de potjes en zet een uur in
een
oven op 120°C. Laat de creme vervolgens afkoelen tot
kamertemperatuur en
zet
dan in de koelkast om goed door te koelen.
Bestrooi
net voor het opdienen met een laagje bruine suiker en zet de
schaaltjes
onder de grill om te laten karameliseren. Wie extra show wil
verkopen,
haalt hiervoor de gasbrander boven.
Hot
tip:
In
deze bereiding komt het explosieve citruskarakter van de kaffirlimoen
extra
uit de verf. Je vindt hem in de oosterse supermarkt. Doen gewoon, het
is
zeker de moeite waard. Het één en ander wordt nog
lekkerder als je een
uitgeschraapt
vanillestokje aan de roombasis toevoegt.
Hallo mensen, Vandaag een fantastisch recept voor een Maleisische Salade.Dit is ontworpen door een goede Nederlandse vriend van mij die verschillende Asian fastfoodrestaurants in Belgie heeft.Hij is trouwens de eerste die in Belgie het wokrestaurant-concept heeft geintroduceerd zoals Wok&Tandoor en WokAway. Ik word hier niet voor betaald maar als mensen met goede ideeen het verschil proberen te maken om goede kwaliteit te koppelen aan aangename prijzen verdienen ze mijn volledige steun. Zoals steeds kunnen juliie alle dagen terecht op mijn website(www.keukengeheim.com) voor alle culinaire vragen.
Het recept: Een recept van de WOK & TANDOOR in Antwerpen
Maleisische salade met verse ananas en gegrilde kipfilet
hoofdgerecht
Een
top maaltijdsalade waarbij alles in functie staat van de juiste
smaakbalans. Zoetzuur op zijn best gewoon. Het mild pikante doet het
zowel op zwoele zomerdagen als ijzige winteravonden uitstekend.
Ingredienten voor 2 personen
40 g geraspte wortel
40 g geraspte witte kool
40 g rode ui in ringen
20 g rucola
40 g sojascheuten
20 g ui in kleine stukjes
20 g rode en groene paprika in blokjes
8 plakjes verse ananas van een halve cm dik
200 g kipfilet
peper en zout
enkele takjes koriander
voor de dressing:
1 theelepel gesnipperde chilipeper
2 el suiker
� theelepel zout
8 el alcoholazijn
2 el water
3 fijngesneden kaffirblaadjes of de geraspte schil van 1 limoen besprenkeld met het sap van een halve limoen
Werkwijze:
Mix
de ingredienten voor de dressing goed en zet even weg in de koelkast om
smaak te nemen. Na een nachtje rusten is de smaak gewoon optimaal.
Kruid
de kipfilet met peper en zout en gril gaar, maar toch nog wat sappig.
Uitgedroogde kip is nooit lekker. Op de barbecue scoor je uiteraard nog
beter. Snijd het vlees schuin in plakjes.
Meng
alle groenten tot een salade en meng er een paar lepels dressing door.
Schik de salade op de borden en leg er de plakjes ananas en de kipfilet
op. Nappeer nog eens met de dressing en versier met verse koriander.
Het boek "Modern koken met de wok en Aziatische tapa's" is te verkrijgen in Wok A Way Antwerpen of Gent.
Zo mensen,dit was het voor vandaag. Veel kookplezier en tot morgen! Sam www.keukengeheim.com
Mijn Website www.keukengeheim.com vernieuwt binnenkort. Ik ben al 2 weken van 4 uur 's morgens bezig met het manueel invoeren van recepten in de nieuwe database.Maar ik troost me met de gedachte dat het resultaat er echt goed gaat uitzien. Vandaag een makkelijk en snel receptje dat ik dikwijls maak als ik weinig tijd heb Witloof met Gandaham
750 gr witloof
100 gr Gandaham,je kan natuurlijk een andere gerookte ham gebruiken
klontje boter
sap van een halve citroen naar smaak
1 dl room
Was het witloof en verwijder de vuile stukken.
Neem een vuurvaste schotel of een koperen pan met een zware bodem, waarin al het witloof mooi naast elkaar kan liggen.
Laat de boter smelten in de pan.
Haal de pan van het vuur en leg de struikjes witloof in hun geheel erin.
Snijd de sneden Gandaham in fijne snippers en verdeel ze over het witloof.
Bestrooi met een beetje peper en zout (niet te veel want in de ham zit al veel zout).
Verdeel nog wat klontjes boter over het witloof.
Zet de pan weer op het vuur, zet het deksel erop en laat op een laag vuur een dik half uur stoven.
Neem het deksel er weer af, voeg het citroensap toe en giet de room over het gerecht.
Draai de pan wat in alle richtingen in het rond zodat al het witloof door de room gewenteld wordt.
Laat nog even verder sudderen en dien op.
Serveer her gerecht in combinatie met aardappelpuree.
Vandaag
nog wat tips voor de keuken,aan de reacties van de bezoekers heb ik
kunnen merken dat er wel behoefte aan is.
In
tegenstelling tot veel Chef-Koks probeer ik niet krampachtig de
keukengeheimen voor mezelf te houden.
Hoe
meer mensen met plezier en zelfvertrouwen in de keuken staan,hoe
liever dat ik het heb!
Voor
alle culinaire problemen kunnen jullie terecht op mijn websitewww.keukengeheim.comwaar ik de hele dag online ben om jullie vragen te beantwoorden.
Keukengeheim
wordt trouwens compleet vernieuwd,we zijn heel hard aan 't werken
aan de database.Je kan je inschrijven op de nieuwsbrief!
Wist je
dat?
Als je groene kruiden zoals
basilicum, peterselie, dragon enz laat meekoken ze hun smaak
verliezen, altijd op het laatst bijdoen
Dat spinazie de enige groene
groente is die zijn kleur behoudt als je het kookt met een deksel op,
alle ander groene groenten zonder deksel koken
Als je groenten een paar min laat
koken in gezouten water, en ze daarna in een kom met water en
ijsblokjes legt om af te koelen ze een mooie kleur hebben zoals op
restaurant, wel eerst het water laten koken en dan de groenten erin
doen
Als je mayonaise maakt alle
ingredienten op kamertemperatuur moeten zijn
Als je rijst 30min in koud water
weekt hij daarna vlugger klaar is
Als je koekjes hebt gemaakt je ze
in een plastiek bakje kan bewaren met een laagje keukenpapier op de
bodem en een deksel op, het papier slorpt het vocht dat in de lucht
hangt op
Dat eieren ook ademen ze nemen
zuurstof op en geven koolzuur af, vandaar dat eieren de smaak van
ingredienten in je koelkast kunnen overnemen
Je eieren moet koken met veel
azijn en zout dan barsten ze minder snel
Vandaag
een variant op Stamppot,Stoemp zoals ze in Vlaanderen zeggen.Stoemp
is een gezelliger woord voor slag of stamp.
Veel
mensen blijven steken bij de klassieke stamppotten zoals boerenkool
en wortel met worst,lekker hoor daar niet van.Je kan echter eindeloos varieren met
groenten,kruiden,vis en vlees.
Vandaar
het recept voor preistoemp met kalkoen.Dat leek me een goede starter
om de werkweek mee te beginnen.
Als
jullie nog vragen hebben surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar
los ik de hele dag online culinaire problemen op.
Het
recept:1 kg ; geschilde aardappelen - 1 grote stoofprei ( gewassen en
fijn gesneden - 250 gr .) -halfvolle melk - 50 gr ; boter -
peper & zout - nootmuskaat - 250 gr ; kalkoenlapjes dun gesneden
- honing
Zet de aardappelen op het vuur en
kook ze .
Neem een pan met een hoge boord en
doe er een klontje boter in , zet op het vuur ( gasstand 4 ) en laat
de boter zachtjes smelten , doe er de fijn gesneden prei in en
roer even om .
Zet een deksel op de pan en laat
10 min ; stoven , roer af en toe om .
Neem een andere pan en doe er wat
boter in , zet op het vuur ( gasstand 5 ) en laat de boter smelten ;
Leg de kalkoenlapjes in de pan ,
laat 4 minuten bakken en draai dan de lapjes om .
Giet 1 theelepel honing over de
lapjes en kruid ze met peper & zout .
Doe 3 soeplepels water in de pan
en laat nog 4 min ; pruttelen ;
Je aardappelen zouden nu gaar
moeten zijn , giet ze in een zift , doe ze terug in de pot een zet ze
nog even op het vuur ( 1 min . - gasstand 2 ) .
Plet de aardappelen met een
aardappelstamper en doe er nu de gaargestoofde prei bij .
Meng goed met een houten lepel ,
doe er nu de melk bij -als je heel gladde puree wil doe er dan meer
melk bij .
Kruid met nootmuskaat , peper &
zout , doe er nu de boter bij en meng goed op het vuur ( gasstand 2 )
Je kalkoenlapjes zijn nu ook klaar
.
Tips : Wat goede mosterd is hier
fantastisch bij .
Je kan in plaats van water ook
bier gebruiken voor de saus .
Gebruik nooit een mixer voor het
pletten van aardappelen,je bekomt een taaie en kleverige substantie
door de te hoge snelheid van de mixer!
Ook
vandaag geen recept maar nog wat technische tips voor de keuken,ik
ben in een technische bui dit weekeinde :o).
Mischien
hebben jullie het al gemerkt,mijn stokpaardje is koken makkelijker en
begrijpelijk te maken voor iedereen.
Vandaar
deze tips:
Wist je dat?
Als je geschilde uien 10 minuten
in de diepvries legt en je ze daarna snijd je bijna nooit moet
huilen.
Je pasta altijd in veel water
moet koken anders kleeft het zetmeel aan elkaar.
Als je zout in het water voor de
pasta doet het langer duurt vooraleer het water kookt, pas zout in
het water doen als het kookt als je gehaast bent.
Je peulvruchten zoals bonen en
erwten niet in zout water mag koken want dat ze dan taai worden,
altijd op het einde zout toevoegen
Als je eiwit wil opkloppen altijd
eerst de kom moet ontvetten met azijn of citroensap,wel goed
afdrogen!
Je eiwit moet opkloppen met een
snuifje zout
Jouw eiwit steviger wordt als je
halverwege een koffielepel bloemsuiker(poedersuiker) toevoegt.
Als je eieren hardkookt je ze net
onder het kookpunt moet laten borrelen anders krijgen ze een zwarte
rand.
Als je bouillon maakt en je wil
dat die een donkere kleur heeft je dan een ongepelde ui moet laten
meekoken.
Als je soep wat te zout is je een
geschilde aardappel met de soep moet laten pruttelen gedurende 15 min
en dan de aardappel eruit halen, die heeft dan veel zout opgeslorpt.
Als je chocoladesaus maakt, je op
het einde een klontje boter bij de gesmolten chocolade kan doen zodat
je saus mooi glanst.
Zo mensen,dat was het voor
vandaag.Zoals steeds kunnen jullie voor gratis culinair advies
terecht op www.keukengeheim.com
waar ik de hele dag paraat ben.
Vandaag
eens geen recept maar wat info over het invriezen en het verkleuren
van groenten.
Ik
krijg regelmatig op mijn websitewww.keukengeheim.com
vragen over de kleur van groenten.
De
meest voorkomende vraag is:hoe komt het dat in restaurants de
groenten zo'n mooie kleur hebben?
Wel dat
is eenvoudig,de groenten worden eerst geblancheerd!
Dat wil
niets anders zeggen dan dat ze eerst enkele minuten in kokend
gezouten water zijn gelegd en daarna vlug worden afgekoeld in een bad
met ijsblokjes om ze te doen schrikken.Het blancheren zorgt er voor
dat de kleur als het ware gefixeerd wordt.
Daarna
kan je ze gewoon verder klaarmaken,bv boontjes kan je dan aanstoven
met wat ui,de kleur blijft mooi groen.Zo simpel is het!
Ook bij
het invriezen van groenten moet je hetzelfde procedé volgen.
Hoe
ga je werk bij bloemkool bv.(dat telt voor de meeste groenten)
Alle
roosjes in dezelfde maat
Blancheren
in voldoende water zodat de groenten zwemmen
4a5
min. Koken tot ze halfgaar zijn
giet ze
af en spoel onder de koude kraan,leg ze daarna in een bad met
ijsblokjes en water
zorg er
voor dat de groenten binnenin ook koud zijn
Leg de
groenten met voldoende ruimte ertussen in zakjes en vries ze in
Leg ze
niet op elkaar in het vriesvak
Als ze
bevroren zijn mag je ze wel op elkaar stapelen
Bij het
bereiden moet je de groenten niet eerst ontdooien!
Zo kan
je de groenten 1 jaar bewaren in het vriesvak.
Zo
beste mensen,af en toe wat technische informatie kan geen kwaad.
Als
jullie nog vragen hebben over culinaire zaken kan je de hele dag
terecht op www.keukengeheim.com
Het
weekeinde komt er weer aan,daarom dacht ik:laat ik nog maar eens een
kinderreceptje plaatsen.
Deze
cakes met M&M zijn makkelijk te maken en zien er fantastisch uit
aan de binnenkant.Als je ze openbreekt zie je smeuige M&M,kinderen
vinden dat fantastisch!
Als je
deze cakes maakt staan je kinderen gegarandeert in de keuken om te
helpen en dat is mooi.Ik vind het fantastisch om mijn dochters
spelenderwijs wat basisdingen te leren.
Ik ben
zoals steeds de hele dag paraat op www.keukengeheim.comom jullie culinaire vragen te beantwoorden.
Het
recept:
4
eieren
200
gram boter op kamertemperatuur
200
gram suiker
200
gram cakemeel
1 zakje
vanillesuiker
zout
bloem
M&M
cakevormpjes,je
kan de wegwerp kopen in de supermarkt
Verwarm
de oven voor op 200 graden
Klop
met de mixer de boter,vanillesuiker en de gewone suiker tot eeen
gladde massa
Klop de
eieren er één voor één goed door en blijf
daarna nog even doorkloppen.
Voeg
het cakemeel toe en meng alles goed en snel doorheen
Doe er
nu de M&M bij
Verdeel
dit in de vormpjes rn zet ze op een bakplaat.
Ik
gebruik in mijn gerechten dikwijls aromatische olieen zoals
rozemarijn,chiliolie en kreeftenolie.
Ik ga
dikwijls bij mensen thuis of voor bedrijven koken en dan neem ik
altijd wat flesjes zelfgemaakte olie mee.
Een
stukje gestoomde kabeljauw besprenkel ik met wat druppels
zelfgemaakte kreeftenolie.Het maakt echt een wereld van verschil!
Je kan
natuurlijk dat soort olie kant en klaar kopen maar als je eens zelf
zo'n olie hebt gemaakt ga je het verschil proeven.
Een
extra argument is natuurlijk dat het eigenlijk heel makkelijk te
maken is.
Als je
nog vragen hebt over dit en/of een ander recept kan je even naarwww.keukengeheim.comsurfen waar ik de hele dag jullie culinaire problemen oplos,en dat
helemaal GRATIS nog wel,is dat niet mooi :o)
Doe een
scheutje olie in een pan met hoge boord, stoof het sjalotje een paar
min., hak de kreeft in stukken, doe in de pan en zet het vuur hoog,
laat een paar min. goed bakken, doe er de tomatenpuree bij, goed
roeren, nu mag je de olie er bij doen en de kruiden, laat 4 min
pruttelen, zet het vuur laag en laat 10 min zachtjes trekken, zet het
vuur af, laat afkoelen en zeef de olie.
TIPS:
Je kan dit ook met scampi's of krab doen.
Eigenlijk
is het principe voor alle gearomatiseerde olie's hetzelfde, je moet
eerst alles verwarmen voordat de smaak in de olie trekt, alleen is
het voor verse kruiden , look, sjalot enz. zo dat je niet boven de 60
graden mag komen anders verbrand alles.
Vandaag
het recept voor de enige echte Panna Cotta,dat is Italiaans voor
gekookte room
Panna
Cotta is samen met Tiramisu het meest bekende nagerecht maar ik merk
toch aan de vragen op mijn website(www.keukengeheim.com)
dat er nog veel mensen zijn die denken dat de bereiding van Panna
Cotta een moeilijke zaak is.Niets is minder waar,ik denk dat het
zowat het makkelijkste nagerecht moet zijn.
Volg
gewoon het recept en er kan niets mislopen. Het recept:
5dl
room met minimum 40% vetgehalte Marsala voor de smaak(mag ook iets
anders zijn) 45gr kristalsuiker of rietsuiker 1 vanillestok 1
koffielepel vanille-extract 3 blaadjes gelatine van 3gr
Bereiding:
- Week de blaadjes gelatine in water - Neem Ondertussen de
room en breng deze samen met de suiker, de vanillestok en het
vanille-extract aan de kook - De suiker moet goed gesmolten zijn -
Zet het vuur af en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe - Goed
roeren tot al de gelatine gesmolten is
- Haal
de vanillestok eruit - Smeer de potjes in met een beetje smaakloze
olie (bv arachideolie) en giet de vloeistof in de potjes - Laat
minimum 3 uur in de koelkast opstijven
- Zet het potje 10
seconden in warm water - Ga met het mes rond de panna cotta en
ontvorm - Besprenkel met wat marsala of Amaretto en serveer
Tips -
Geen koffieroom maar echte room van minimum 40% vet gebruiken -
Meer gelatine gebruiken: 3 gelatineblaadjes op een halve liter
vloeistof - De alcohol ofwel meekoken of anders op het laatste
over de opgesteven room gieten
Vandaag
het recept voor een Italiaans vleessaus(Ragu) die je met pasta kan
eten maar ook met een stukje gegrild of gebakken vlees.Het mooie van
deze saus is dat je ze kan invriezen in handige bakjes en je zo
altijd een lekkere saus in huis hebt.Je kookt dan gewoon wat pasta en
je hebt een super- maaltijd.
Deze
saus moet wel lang op het vuur staan maar daar heb je weinig werk
aan,af en toe roeren volstaat.
Als
jullie nog vragen hebben ben ik de hele dag paraat op
www.keukengeheim.com
om (gratis) culinaire problemen te verhelpen.
Hak de
rozemarijnaalden fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan. Pel de
knoflook en pers ze uit boven de olie.
Voeg de
rozemarijn toe en fruit het geheel circa 3 minuten op een laag vuur.
Snijhet rundsstoofvlees in dobbelsteentjes en bestrooi ze met zout en
peper. Bak het vlees in de knoflookolie in circa 5 minuten bruin.
Voeg de wijn toe en breng het aan de kook en laat de wijn circa 3
minuten iets inkoken Roer de tomatenblokjes door het vleesmengsel en
breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat het
vleesmengsel afgedekt circa 2 uur sudderen.
Kook
de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.Voeg vlak voor
het serveren de in vieren gesneden artisjokharten toe aan het
vlees. Serveer het vleesmengsel met de tagliatelle en bestrooi het
met de parmezaan.
Ik hoop dat jullie een goed weekeinde achter de rug hebben en fris en monter aan de nieuwe week beginnen:o) Vandaag plaats ik het recept voor de klassieke frangipanetaart.Eigenlijk is dat een makkelijke taart om te maken zeker als je een vel kant en klare bladerdeeg gebruikt.Voor een Italiaanse toets kan je het water van de glazuur vervangen door bv.Amaretto.Het geeft de taart net dat beetje extra. Als jullie nog vragen hebben ben ik de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om alle culinaire problemen te verhelpen. Voor een taartvorm met diameter 26 à 28 cm:
150 g boter
150 g griessuiker
150 g amandelpoeder
3 eieren
3 eetlepels zelfrijzende bloem
amandelaroma (facultatief)
rond vel bladerdeeg
poedersuiker
abrikozenconfituur (naar eigen smaak)
Klop de boter zacht.
Voeg achtereenvolgens de suiker, eieren, bloem en amandelpoeder toe
(eventueel ook de aroma). Blijf steeds goed roeren (eventueel mixer
gebruiken).
Vet de bakvorm in en leg er de bladerdeeg in. Druk goed aan in de vorm en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (bodem).
Smeer een laag confituur op de bodem.
Giet daarover het amandelmengsel.
Bak in een voorverwarmde oven van 180°C à 200°C gedurende 30 à 40 minuten.
Meng 2 eetlepels met een heel klein beetje water tot glazuur en smeer over de taart naar eigen wens.
Zo mensen,dat was het,ik hoop dat jullie een prettige maandag hebben. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Vandaag eens geen recept maar een oproep om jullie "Culinaire Zonde" naar mij te sturen.Op mijn website www.keukengeheim.com heb ik een rubriek die de Culinaire Zonde heet en waar de een beetje "rare "combinaties van de bezoekers komen. Jullie kennen dat wel denk ik,er zijn zo van die combinaties waar mensen van gruwelen maar die jij heel lekker vind. Als je er zo één hebt en dat met de anderen wil delen stuur het dan via deze blog of via www.keukengeheim.com en hij word binnenkort op de helemaal vernieuwde site geplaatst. Hieronder vinden jullie eerder geplaatste "zonden" Een prettige zondag en tot morgen! Sam
Een fantastische van ANNELIES:
mijn
culinaire zonde: boterham (liefst levende vers brood, 10-granen of iets
dergelijks, iets met 'beet in' in ieder geval) belegd met mayonaise,
jonge kaas (dikke schel, verse kaas), en daarop Salade Andalouse uit
een glazen potje (zo worteltjes, witte kool en nog van die brol in't
zuur), afgedekt met nog een boterham. (Extra) mayonaise toevoegen naar
smaak.
Het lekt geweldig, en is meestal niet te doen qua dikte en dergelijke, maar lekker!!!
Een niet alledaagse zonde van PETRA
Sam, mijn culinaire zonde is ' roquefortkaas met nutella' - lekkeeerr!
groetjes !
Petra
MARTINE heeft ook een goede
Stokbrood met gebakken spek,perenconfituur,hardgekookt ei,mayonaise en ketchup.Ik weet dat het griezelig klinkt maar ik vind dit zo LEKKER!Als ik een slechte dag heb maak ik deze sandwich,daarna kan ik er weer tegen
Deze is van HARRY
Een witte boterham met boter,choco,banaan en pindakaas,goed aandrukken en even onder de gril.mmmmm!
Bak een omelet,snij een croissant doormidden,bestrijk een kant
met aardbeienconfituur,bestrijk de andere kant met pindakaas leg er de
omelet op en doe er nog een beetje ketchup op,goed aandrukken.Alleen
maar voor de diehards!!!
Als je nog een culinaire zonde wil weten: Ik leerde dit recept van
mijn vriendin Maaike en het is echt een topper!!! Besmeer een boterham
met een ferme laag pindakaas. Leg daar plakjes komkommer op en dan een
laag ketchup. Nog een boterham er op en je hebt een HELE LEKKERE
combinatie!
Vandaag het recept voor een soort Italiaanse omelet. Ik maak dat regelmatig thuis,bv op een zondagavond.Het mooie er van is dat je zowat alle ingredienten kan gebruiken die je nog in de koelkast hebt staan,het moet wel smakelijk blijven natuurlijk :o).Dit is een versie met garnalen maar je kan ook scampi gebruiken.Ook met Parmaham en zongedroogde tomaat is dit heel lekker.
10 eieren 1 dl slagroom of melk 150 gr pecorino of parmezaan (geraspt) 3 lente-uitjes, in ringetjes of een rode ui 150 gr garnalen grof zeezout versgemalen peper 2 trosjes kerstomaatjes 75 g rucola
Bereiding:
Verwarm
de oven voor op 225 gr. Klop in een kom de eieren los met de slagroom
en roer de pecorino, lente-ui en garnalen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vet een lage ovenschaal van +/- 20 x 30 cm royaal in en schenk het eimengsel erin. Leg
de trosjes tomaat erin. Schuif de schaal in een richel onder het midden
van de oven en laat het ei in +/- 20 min. stollen. Neem uit de oven en
strooi de rucola over de omelet.
Zo mensen dat was het voor vandaag Veel kookplezier en tot morgen! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag het recept voor rijsttaart zonder deegbodem.Ik heb al gemerkt dat veel mensen de deeg zelf maken er net iets teveel aan vinden. Dit is een eenvoudiger recept,er is nog wel een beetje werk aan natuurlijk maar veel minder plus dat deze taart bijna niet kan mislukken als je het recept volgt.Eigenlijk is het een soort flan.
Eerst en vooral 2 tips tegen het aanbakken van de rijstpap :wrijf de bodem van de pot waar je de rijst inkookt in met wat olie of boter en doe de suiker er pas bij als de rijst gaar is ,dus niet van in het begin!
Surf even naar www.keukengeheim.com als je nog vragen hebt,ik ben daar de hele dag online om culinaire problemen op te lossen
Het recept:
3/4 liter volle melk 150 gram rijst 1 pakje vanillesuiker 200 gram kristalsuiker 2 à 3 eieren (naar keuze) 40 gram bloem 75 gram gesmolten boter Kook de melk, de rijst en de vanillesuiker (alsof je rijstpap maakt :
de rijst moet gaar zijn voor je er de suiker bijdoet). Laat daarna
afkoelen
Klop de eierdooiers en de suiker op en voeg er de lauwe gesmolten boter bij
Meng de bloem eronder
Meng het geheel onder het ondertussen afgekoelde rijstmengsel
Klop de eierdooiers stijf en voeg die ook voorzichtig bij het mengsel
Giet het geheel in een beboterde taartvorm en laat 30 min in de oven bakken op 180 °C
Vandaag het recept voor een eenvoudige versie van de befaamde Cassoulet. Normaal doen we er worsten bij(saucison de lyon),spek en eend maar deze versie is meer iets voor een weekavond als je minder tijd hebt. Je kan deze Cassoulet een dag op voorhand maken en 's anderdaags in de oven als je thuis komt van je werk. Om het helemaal feestelijk te maken geef je er een smeuige aardappelpuree bij en je hebt een perfekte maaltijd voor een gure winteravond. Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept ga dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie culinaire vragen beantwoord.
Snijd de lapjes in blokjes en bestrooi
met peper en zout. Pel de ui en snipper fijn. Pel het teentje knoflook.
Laat de witte bonen uitlekken.
Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin het uitgeperste
knoflookteentje en de ui. Voeg het vlees toe en bak gedurende 5min.
rondom bruin. Schenk de witte wijn erbij samen met het laurierblad, de
kruidnagels en de tomatenpuree. Zet een deksel op de pan en laat
gedurende 1 uur stoven.
Verwijder het laurierblad en de kruidnagels en voeg de witte bonen en de kidneybeans toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het bonen-vleesmengsel in een ovenvaste schotel en bestrooi met paneermeel. Laat een bruin korstje vormen onder de grill.
Vandaag het recept voor een ietwat miskende klassieker,de appelstrudel. Het mooie is dat je met dit eenvoudig recept alle kanten opkan.Je kan de appels vervangen door kersen(mijn favoriet) of door peren en ook door rood fruit in het seizoen. Je moet wel altijd zorgen dat het fruit goed is uitgelekt wil je een knapperige deeg bekomen. Wil je wat meer info over dit en/of een ander recept surf dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie culinaire vragen beantwoord.
Het recept:
4 appels
bladerdeeg(kant en klaar)
4 soeplepels rozijnen
Een mespunt kaneel
2 soeplepels suiker
Een beetje vetstof
Eigeel
Bereiding:
- Snij de appels (met schil!!) in blokjes en bak in de gesmolten vetstof
- Laat 4 minuten goed aanbakken -laat goed uitlekken in een zift
- Verwarm de oven op 200gr
- Strooi er de rozijnen over en doe er de suiker bij
- Voeg op het einde de kaneel toe
- Leg het deeg open en leg een dubbele laag in het midden
- Doe er het appelmengsel op en vouw goed dicht
- Kleef het geheel dicht met eigeel
- Bak gedurende 8 minuten op 200gr
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek