Inhoud blog
 • Buenas!!
 • 3 nieuwe berichten
 • More Machu Picchu + Cusco + Sacred Valley pictures
 • Trekking Salkantay + Machu Picchu
 • Copa --> Puno (Peru) --> Cusco
  Zoeken in blog

  South america trip
  Don't dream your life, live your dream !
  From the 21 of january I am backpacking through South America for half a year. I'll try to update this blog several times and I hope U enjoy reading it. Grtz Don Zozé
  24-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Being robbed...
  Aloha

  Que tal? Hier alles ok (buiten het feit da'k eergisteren nacht bestolen geweest ben toen ik 's avonds op stap geweest ben). Ik had het 'lumineuze' idee gehad om Bs As by night te bezoeken om wa fotoots te trekken. Nu, 'k was op wandel in 1 van de meer toeristische cotes van de stad, wa fotootses aant trekken, klapke doen met wa andere backpackers daj tegenkomt (later meer daarover), pilsje nuttigen en dergelijke toestanden. Na het grootste deel daarvan gezien te hebben besloot ik nog naar Avenida 9 de julio te gaan (avenue van 140m breed) waar ook de Obelisco staat, een van de belangrijkste monumenten die Bs As kent. Ik dus ne keer checken op mijn kaartje wat de kortste weg naar de Obelisco was. 'k Zie (op da kaartje) da'k via een zijstraatje een groot stuk kan van de route kan inkorten, dus dacht ik die route maar te nemen. Tot zo ver het lumineuze van mijn idee, want toen ik efkes aant wandelen ben in da straatje (waar da'k om een of andere reden de enige wandelaar was??) wordt ik vanuit het niets omsingeld door 5 lowlifes die rond mij komen staan en mijn geld eisen. Tja, wat is de beste oplossing dan?? Kloppen tot je er bij neervalt en je alles kwijt bent met de kans daje in't ziekenhuis beland of even worse? Nee dus, het leek me beter om die gasten mijn geld te geven da'k op da moment zitten had (+-150 us dollars, I know veel te veel maar moest hostel dezelfde avond betalen). Daarbij moet het natuurlijk lukken dat ik toen nog mijn portefeuille in mijn achterzak had (aangezien da'k 5 minuten eerder betaald had in da cafeetje en uit gewoonte mijn portefeuille in achterzak gedeponeerd had). Mal chance (gewoon dom zelfs) , dus dan heb ik maar een deel van mijn geld afgegeven. 'k Zweer het u, razend kwaad zijn (deels op mezelf door zo stom te zijn om daar rond te gaan lopen) en toch proberen om  helder na te denken en rationeel te handelen, 't is nie gemakkelijk als je door 5 man geimponeerd wordt. Nu ja, heel de situatie heeft nie langer dan 5 minuten geduurd en 't kon een stukske erger aflopen, maar ben er zonder kleerscheuren vanaf gekomen mede door't feit da'k wa Spaans spreek wat hier toch op iets van respect kan rekenen, zelfs bij de lowlifes (anders was ik mijne rugzak ook en camera ook kwijt). Na heel die situatie was de avond wel naar de kl*ten, dus ben ik maar, al vloekend en Bs As verwensend, teruggekeerd naar de hostel waar da'k wa andere backpackers erop gewezen heb daar nie te gaan rondstruinen. Ook Sara (1 van de Belgische expats hier van 't hostel) op de hoogte gebracht van de situatie die me zei dat het normaal gezien geen gevaarlijke cote is om rond te lopen, maar ja, zeg nooit nooit.
  Anyway, ik ben ok, en da's het belangrijkste. 
  Ondertussen ook met backpackers hier afgesproken om toch zoveel mogelijk uitstappen te doen met 2 of meer personen wat n stuk safer is natuurlijk. Zo zijn we (David, ook nen Belg en ik) gisteren naar La Boca en door San Telmo (waar ons hostel is) gewandeld. Deze wijken maken deel uit van het zuidelijk district van Buenos Aires.
  La Boca ligt aan de oude haven en is vooral gekend om de kleurrijke, van hout en golfplaat gemaakte huizen. Dit is de traditionele woonplaats van de arbeiders, de vissers,... Een niet altijd even veilig buurtje eigenlijk. Enkele straten zijn echter toeristisch (plaats Caminito) maar je wijkt best niet af van de toeristische route. Dit is ook de plek waar de mensen van Bs As elkaar ontmoeten om te dineren en te dansen. La Boca is eveneens thuishaven van de wereldberoemde voetbalclub Boca Juniors. Het stadion, La Bombonera (wat chocoladedoos betekent vanwege de vorm van 't stadion) staat middenin deze volkswijk. 
  Dan is er ook San Telmo met schitterende koloniale architectuur (die jammergenoeg eerder in slechte dan in goede staat is), en is de wijk van de antiquiteitenhandelaren en kunstenaars. In de jaren zestig leefden hier talloze kunstenaars en intellectuelen die het gebied weer lieten opleven. Naast de ateliers en antiekwinkels lokt de barrio veel toeristen en ook Porteños, met zijn uitstekende en redelijk goedkoop geprijsde restaurants. Op zondag is er vlooienmarkt op de Plaza Dorrego die blijkbaar zeer de moeite waard blijkt te zijn, dus allen daarheen zondag. De stadswijk beschikt ook over de oudste en bekendste tangokroegen.

  Nu, 'k ga't stoppen want er zijn hier nog mensen die hunne blog willen updaten, dus dames und herren, hasta la proxima.     

  24-01-2008 om 16:51 geschreven door Joost  


  22-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangekomen in Bs As
  Dag lieve lezertjes

  Alles goe in ´t Belgenland? Hier in Bs As alleszins wel, een goeie 30 graden dus mij ga je nie horen klagen. Alleen gisteren wat t'enn (= beetje kwaad door een te lange dag in een vlieger met te weinig beenruimte) gekomen toen ik in Washington aankwam om 14h. Ik had normaal van daaruit een verbinding naar Bs As om 21h ´s avonds (7H wachten) maar door overtollige sneeuwval zijn we pas om 01h30 vertrokken. Achteraf gezien geen probleem, want onze piloot heeft er voor gezorgd dat we toch op 't zelfde moment aankwamen als normaal voorzien. 
  In Bs As geen enkel probleem gehad bij douane, enkel 't feit dat sommige denken da'k ne Porteño ben (= inwoner van Bs As) en er mij op wezen da'k stond aan te schuiven in de rij voor de buitenlandse douane en niet bij de rij van de Argentijnse staatsburgers. Ikke ne keer van 'huh??' gedaan en dan in mijn beste Spaans geexpliqueerd da'k nen Belg was en da'k dus in de juiste rij stond. Vergeet da dus maar (dacht die douanier) want ik moest dus in de rij van de Argentijnse staatsburgers gaan staan wat da'k helemaal nie erg vond, want daardoor ging alles veel veel vlugger, werd ik nie gecontroleerd en kon ik gewoon 't land binnenhuppelen terwijl dat mij buurman vanop het vliegtuig (die er helemaal niks van begreep, want had hem verteld da'k Belg was) zwaar gecontroleerd werd. (heb wel gecheckt of da'k de juiste stempels gekregen heb, en ja alles was in orde).

  Ondertussen ben'k aangekomen in mijn jeugdhotel (Viavia hostel, da wordt uitgebaat door 'n Belgische en link heeft met reismaatschappij Joker uit België). Heb vanuit luchthaven transfer moeten zoeken naar 't stad en mijnen Bijbel (Lonely Planet) adviseerde Tienda Leon maatschappij, dus ikke daar naar op zoek. Da bestaat dus wel (dank u Lonely Planet), maar de richtgeving van de prijzen die Lonely planet meegeeft moeje dus wel met een korrel (ne grote korrel) zout nemen (waarvoor minder dank aan Lonely Planet uitgave van eind 2007). Soit, 'k zal der nie om treuren, want het blijft goedkoop.

  Wel, lieve lezertjes, ik ga er mee stoppen voor vandaag want ik ben nie naar hier gekomen om te zitten typen (wat nog nie zo simpel is met qwerty-bord), maar wel om 't stad te zien. Houd julder ollemaole ant ges he.

  Hasta luego.

  Joost 

  22-01-2008 om 22:12 geschreven door Joost  


  17-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 4 dagen te gaan !
  Jipse

  Alles is eindelijk in kannen en kruiken. Nu nog alles in mijne rugzak krijgen en 't is helemaal in orde. De voorbije weken nog naar her en der moeten crossen omdat alles weer op zijn 'Joosts' moest gebeuren, dwz waarom alles een tijd op voorhand regelen als het op de laatste knip ook nog kan?! 'k Weet het, niet altijd ideaal, maar 't is toch gelukt om alles in orde te krijgen. Dit met dank aan:
  1) Gemeente Zwevegem voor mijn internationaal rijbewijs (da lukt dus in enkele dagen tijd).
  2) Dexia voor mijn kredietkaart (da lukt dus ook in enkele dagen, mits een geblokkeerde spaarrekening waar ik ze nie zo dankbaar voor ben).
  3) www.vliegwinkel.nl voor goedkopere vlucht dan eerst gepland.  
  4) and last but not least mijn ouders voor hun stressbestendigheid en hulp.

  Soit, alles is dus in orde. Ook alle nodige vaccinaties gekregen, want voor een trip als deze heb je een aantal inentingen nodig. Zo'n 6 maanden in een gebied waar de hygiëne op een minder hoog (zoniet laag) niveau staat als bij ons en waar ziektes voorkomen die wij in West Europa niet (meer) kennen. Ten eerste is vaccinatie tegen Hepatitis A & B (een ernstigere versie van A) verplicht, 3 spuiten over een periode van 6 maand zorgen dat je 25 jaar beschermd bent, als je de gecombineerde vaccinatie neemt (Twinrix) dan ben je zelfs levenslang beschermd. Ten tweede is er het vaccin tegen DTP (DifterieTetanusPolio) waardoor je de komende 10 jaar goed zit (voor Polio levenslang).  Ten derde is er vaccin tegen buiktyfus, die wel maar drie jaar geldig is. Ten vierde en tevens ook de laatste vaccinatie is tegen gele koorts. Gele koorts is een zeldzame maar ernstige tropische ziekte en wordt veroorzaakt door besmetting met (hoe kan het ook anders) het gele koorts virus dat met name door muggen kan worden overgedragen. Gele koorts kan dodelijk zijn. Een aantal Zuid Amerikaanse landen zoals Peru en Equador vereisen dat je een gele koorts vaccinatie hebt voor je het land binnenkomt. Hiermee ben ik voorlopig wel weer even beschermd. Een andere mogelijke vaccinatie is hondsdolheid, maar hiervan is het risico dermate klein dat het niet geadviseerd wordt. Trouwens, over advies gesproken: Gebruik je gezond verstand als het gaat over vaccinaties en (ondanks de redelijk hoge prijzen) neem je ze beter allemaal tenzij je voor de rest van je leven wil sukkelen. Het is een kleine financiele inspanning die echter een wereld van verschil kan maken. (en nee, 't is niet van Vermaelens Projects)
  Naast al deze inentingen heb ik ook nog een voorraadje Malariatabletten (Malarone) mee en nog ne hele boel andere apothekerstuff, want bij navraag blijkt nie iedereen even goed bestand tegen de Zuid Amerikaanse keuken. 
  Voor de rest ook nog wat financiele inspanningen gedaan om toch een (heel klein) beetje comfortabel te kunnen reizen, zoals aankoop van nieuwe bergschoenen, muskietennet, rugzak,... Dat zijn zo van die dingen die niet echt extra comfort bieden, maar die hoogstnoodzakelijk zijn om een tocht van 15000 à 20000 km tot een goed einde te brengen.

  En nu, na enkele maanden van voorbereidingen (veel), wijzigingen (veel te veel) en niet gebudgetteerde uitgaven (ça va nog) is het dus zover. Nog 4 dagen in ons Belgenland en dan hup, het vliegtuig op richting Zuid Amerika. Dit wordt zonder twijfel het grootste avontuur waar ik ooit aan begonnen ben. Ik weet niet wat me allemaal te wachten staat, maar ik kijk er naar uit om op 22 jan. om 11h25 (plaatselijke tijd) uit het vliegtuig te stappen en het avontuur tegemoet te gaan. 

  Maar niet zonder nog een afscheidsdrink(je), maar 't relaas daarvan volgt nog wel. 

  Luego.       

  17-01-2008 om 22:59 geschreven door Joost  


  16-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplande reisweg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16-01-2008 om 00:00 geschreven door Joost    Archief per week
 • 21/09-27/09 2009
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!