Inhoud blog
 • Buenas!!
 • 3 nieuwe berichten
 • More Machu Picchu + Cusco + Sacred Valley pictures
 • Trekking Salkantay + Machu Picchu
 • Copa --> Puno (Peru) --> Cusco
  Zoeken in blog

  South america trip
  Don't dream your life, live your dream !
  From the 21 of january I am backpacking through South America for half a year. I'll try to update this blog several times and I hope U enjoy reading it. Grtz Don Zozé
  29-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Paz --> Copacabana (upgedated)
  jup jup jup

  Alles goed met jullie? Hier alles okidoki, heb wat in te lopen qua verhalen die ik hier beleef, maar dit continent blijft zo verbazen dat er nauwelijks tijd is om een internetje te doen. Anyway, int kort de rest vant verhaal van La Paz & Copacabana.
  La Paz was dik in orde, zoals eerder al gezegd een festival meegemaakt en een kleine spirituele ervaring opgedaan. Enkele dagen later besloot ik naar Copacabana te gaan om Isla del Sol te bezoeken. Zo gezegd zo gedaan en eens aangekomen in Copa een hostalleke gezocht (voor de geweldige prijs van 1.5 €, mooi mooi) en uitgezocht wat er allemaal te beleven viel. Na deze intensieve (?!) dag, die bestond uit Champions League finale bekijken, taxi nemen en bus nemen richting Copa, den dons opgezocht en (met dank aan het Boliviaanse koppel in de kamer boven mij) weinig tot niet geslapen. k Ga er geen tekening bij maken, jullie weten wel wat ik bedoel. 
  Edoch mijn lieverds, de Jos vroeg uit de veren en richting de Moorse kerk (die pas na 200 jaar afgewerkt was) die hier wat pronkerig staat te wezen in dit overigens klein dorp. Een 7-koppige stoet deed haar ding (in navolging van La Paz) en zorgde voor een leuke intro van deze (wel) intensieve dag. Even erna op het plaatselijk centrale plein getuige geweest van een typisch Boliviaans bijgeloof. Op het plein stonden zowat 15 auto met de capeau (niet west vlamingen --> lees motorkap) open, huh?? Nu, even later komt de plaatselijke priester eraan met een wijwatervat en begint zowaar de auto te dopen! Kwestie dat de wagens een mooie toekomst hebben, hmmmm?! Helemaal onder de indruk van dit fenomeen vroeg ik aan een omstaander of het 'welzijn' van de wagen niet afhangt van de rijstijl van de chauffeur. Maar nee meneer, da's bijzaak.. Tjaa!! 
  Na deze weeral schitterende oneliner van deze persoon besloot ik dan maar de goden te aanroepen en de plaatselijke pelgrimsberg te beklimmen. Deze tocht (intensief!! beetje toch!!) bestaat eruit om een berg te beklimmen waar onderweg een stuk of  7 kruisen staan. De bedoeling is om bij elk kruis een steen te leggen en een vergiffenis te vragen voor een zonde. Eens aangekomen op de top, staan er kraampjes die vanalles en nog wa verkopen. Bedoeling is dat je hier de dingen koopt (meestal in miniatuur) die je in de nabije toekomst graag zou willen. Bijgeloof, nee meneer, dit werkt. Tja, even proberen dan maar. Ik kocht een kleine cola (met het gedacht da'k bij het avondeten ne groten ging krijgen) en zowaar, het heeft gewerkt. Echt waar!!!!
  De volgende dag ben ik naar Isla del Sol (3950m) getrokken met een groep Fransen. Een tergend trage boottocht bracht ons naar het heilige Inca-eiland waar volgens de Incageschiedenis de zon en de Incagod Viracocha geboren zijn. Na deze ruines bezocht te hebben besloten enkelen onder ons om te voet naar de andere kant van het eiland te wandelen waarbij we 'weeral' geconfronteerd werden met een staaltje Boliviaanse afzetterij. Het is wat overdreven, maar toch.. je koopt een ticket voor je bezoek aan Isla del Sol en er zullen geen extra kosten zijn wordt je verzekerd door je boekingskantoor. Euhm, waarom komt er na 10 minuten wandelen in het noordelijk deel van het (10km lange) eiland dan iemand naar ons om 10 Bolivianos (+-1 €) te vragen? Nie veel andere opties dan betalen, dus hupse weer op weg. 3 km verder weer van t zelfde.. U bent in het midden van het eiland en bijgevolg moet u dus 10 Bol. betalen. Mais ce n'est pas vrai klonk het in (een Frans) koor want ondertussen hadden de meeste van ons geen kleingeld meer. De man kon niks wisselen, dus deze keer mochten we gewoon verder gaan met et bevel bij de volgende post het dubbele te betalen. Huh, wat, volgende post?? Natuurlijk meneer, u komt straks in het zuidelijk deel van het eiland! Tja, daar aangekomen wij dus van niks gebaren over de vorige post en enkel deze post betalen (hier hadden ze jammer genoeg wel wisselgeld). Al bij al toch een leuke wandeling over dit zon(neslag)eiland gemaakt en terug op de nog tergend tragere boot richting Copa. Gezwind van de boot gehuppeld en besloten dat het tijd was om Peru op te zoeken. Maar dat is een ander verhaal. Dus nu, mijn liefste kijkbuiskinderen, oogjes dicht en snaveltjes toe ( KLEINE NOOT: DIT IS NIET VAN TOEPASSING OP MENSEN DIE DIT LEZEN TIJDENS HUN WERKUREN). Daaaaaaaagggg!!
  Gran Poder in Boliviaanse kleuren


  Miauwkes...  San Pedro verhaal


  Inkopen gaan doen op de Witchesmarket om de goden gunstig te stemmen. Op die markt vind je ook de lamafoetussen die geluk en voorspoed brengen bij het bouwen van een nieuw huis. Bedoeling is om foetus te begraven onder de funderingen.


  Schijven San Pedrocactus die liggen te drogen om er poeder van te maken.


  Zelfde San pedro (iets dichter)


  Dit is het offer aan de goden. Coca-bladen, snoepjes, geurhout,... Iedereen legt enkele dingen en offert het aan een kennis of dergelijks. Alles wordt daarna in een groot papier gewikkeld en verbrand. (zie volgende foto) 


  Onze 'sjamaan' met het vuur ter ere van Pachamama (Moeder aarde)


  Op onze terugtocht richting La Paz (jammer, maar je krijgt het nooit zo op de foto zoals je het in het echt ziet, njee?)


  Copacabana
  Stad aan het Titicacameer en tegen de Peruviaanse grens. Veel mensen bezoeken van hieruit Isla del Sol, het eiland waar volgens de Inca- geschiedenis de oorsprong van de zon, man en sterren ligt.


  de paster van dienst


  geluk afdwingen in de Moorse kerk


  de Moorse kerk


  Miniparade in Copacabana


  idem


  Sjamaan die je (en Pacchamama --> moeder aarde) zegent aan het begin van de pelgrimstocht


  kruisweg... (pelgrimtocht)


  Boliviaanse weergave van de 7 hoofdzonden


  Isla del Sol


  Isla del Sol


  Isla del Sol  Isla del Sol


  De incatrappen op Isla del Sol


  De incatrappen op Isla del Sol


  2 veelvoorkomende vormen van transport op Isla del Sol. Vrouw met doek op rug (waarmee ze zelf kasten versjouwen) en lama die lastdier is.


  Isla del Sol op kaart

  29-05-2008 om 00:00 geschreven door Joost  


  28-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boliviaanse en Peruaanse gezichten (foto's)

  Hare crème da ze aant eten was smaakte precies nie echt!!


  Verkoopster(tje) op Isla del Sol.


  Wil je gene foto trekken van ons??


  Peruaanse Napoleon (die wel nog zijn portefeuille had).


  Kleurrijk persoon(tje)


  Even de lama uitlaten!


  Wuk è da dhier??


  Efkes chillleeuuuhhhh..


  Poster op festival (El Gran Poder) in La Paz


  Typische klederdracht van Peruaanse vrouwen tussen de steden Puno en Cusco.
  .

  Idem..


  Huh, wuk gaje doen?


  Baila, baila!! Andalay..


  Feest (El Gran Poder) in La Paz.


  Idem..


  Moeje geen hoedje hebben??


  Alo, this is your captain speaking..


  Isla del Sol..


  Feest in La Paz..


  Isla del Sol..


  Oallemoale toape ip de foto. (onderweg van Puno naar Cuzco)


  Lap, vadere kwam pas later toe, dus dan maar close-up..


  Hupse, were ip de foto voor nen tourist..


  El Gran Poder in La Paz...


  en dit ook...


  en dit ook...


  en dit ook...


  en dit ook...


  Zo'n yoghurtje gaat er altijd in, niewaar?

  28-05-2008 om 01:11 geschreven door Joost    Archief per week
 • 21/09-27/09 2009
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!