Inhoud blog
 • Buenas!!
 • 3 nieuwe berichten
 • More Machu Picchu + Cusco + Sacred Valley pictures
 • Trekking Salkantay + Machu Picchu
 • Copa --> Puno (Peru) --> Cusco
  Zoeken in blog

  South america trip
  Don't dream your life, live your dream !
  From the 21 of january I am backpacking through South America for half a year. I'll try to update this blog several times and I hope U enjoy reading it. Grtz Don Zozé
  17-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Pedro --> Salta --> Iguazu Falls

  Aloha señores, senoras, señoritas, en alle ander gespuis

  Vanuit regenachtig en bewolkt Brazilie volgt een update van de blog. Vorige week vertrokken uit San Pedro (Chile) richting Salta (Arg) om van daaruit door te trekken richting Iguazu watervallen! Efkes onderweg geweest, maar ja, geen nieuws is goed nieuws zeker?! Nu moej nie denken omdat er nieuws is dat het slecht nieuws is he, natuurlijk niet, nonkel Jos amuseert hem nog altijd te pletter!  

  Vertrokken uit San Pedro dachten we weer te liften, maar na 1,5 dag hadden we door dat het nie zo simpel ging zijn (wat nonkel Jos even niet leuk vond)! Dan maar nen deal gesloten met de buschauffeur die ons voor een prijsje wel mee wou nemen tot in Salta (Arg) (wat ik dan wel weer zeer leuk vond)!
  Aangekomen in ´Salta de schone´ krijg je de indruk in een Spaanse stad aangekomen te zijn die ingenomen is door Boliviers. De Spaanse bouwstijl is hier nog nadrukkelijk aanwezig, en de nabijheid van Bolivie zorgt voor het Boliviaans tintje in de straten. Dit is best een aangename stad om even in rond te hangen. Het centraal plein is omringt met enkele 18 - 19de eeuwse neoklassistische gebouwen waaronder de kathedraal en het gemeentehuis (dat nu een historisch museum is)

  Enkele straten verder zie je deze San Francisco kerk opduiken en eerlijk gezegd je kan er niet naast kijken. Dit is er echt over!
  Image:Salta - Convento de San Francisco - Nocturno.jpg  Wat in Salta opvalt zijn de immens vele godsdienst-geinspireerde winkelkes die je tegen komt. Je kan hier dus Buddha´s, Jezekes, Maria´s, Shiva´s,... kopen dat het een lieve lust is. Voor elk wat wils dus!  
   
  De Chakra´s (effe kort: de centrale plaatsen van de levensenergie en vormen als zodanig grotere en kleinere knooppunten, waarin de energiekanalen, of nadi's, samenkomen. De grootste chakra's worden gezegd verantwoordelijk te zijn voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen, spreken, uitscheiden, lopen etc., zowel als voor de diverse vormen van perceptie via de zintuigen)


  On the road from Salta to Iguazu, je ziet hier al de overgang naar iets tropischer klimaat.  


  Jipjip, dit zijn ze dus...


  Het Spaanse woord Iguazú (Portugees: Iguaçu) komen uit de Indiaanse Guaraní taal waarin het "groot water" betekent. Volgens de indianen zijn de watervallen van Iguaçu gemaakt door een boze en jaloerse god die de watervallen schiep om te voorkomen dat een rivaal het mooie inheemse meisje Naipú in zijn kano zou meenemen. De rivaal werd herschapen in een boom die bovenaan de watervallen (Garganta del Diablo: Duivelskeel)staat terwijl het meisje werd veranderd in een rots onderaan de watervallen zodanig dat de 2 elkaar nog zagen, maar niet meer in contact konden komen met elkaar.
  In 1541 was de Spaanse ontdekkingsreiziger Álvar Núñez Cabeza de Vaca (int Nederlands -->Alvar Nunez Koeiekop ?!?!) de eerste Europeaan die de schoonheid van de watervallen van Iguaçu aanschouwde. 
  Om de watervallen goed te kunnen zien, zijn minimaal 2 dagen nodig: één voor de Braziliaanse kant (die we morgen gaan bezoeken en je een overzicht geven op de watervallen) en één voor de Argentijnse kant (die je dichter bij de watervalllen brengt).

  Ja, ik was hier dus echt!


  Een katje om niet zonder handschoenen aan te pakken!


  Een Coatis even op wandel!  Hmmm, bonen...


  In de rijkste kleuren zie je ze hier rondvliegen...


  Salamander en route!


  Deze lag rustig te slapen aan de watervallen...


  ...maar keek toch even op om de situatie in te schatten.


  Een colibri.


  Bij onze terugkomst van het nat. park worden we geconfronteerd met een straatblokkade. Argentijnse ouders en jongeren protesteren tegen de onhoudbare situatie in de scholen (geen toiletten, nt genoeg banken en stoelen in de klassen, ongetrainde leerkrachten, 50 studenten per klas, alleen goeie scholing voor rijke mensen,...)!! De ganse weg is afgesloten, niemand mag passeren, een achterlijke Amerikaanse student probeert door de linies te breken (en krijgt daarbij wat lappen van de 50 Argentijnen die hem bespringen en terug naar af sturen --> respect tonen voor de situatie begreep hij blijkbaar niet) en zelfs de politie wordt heel even geviseerd. Al bij al bleef het toch rustig, we werden op de hoogte gehouden van de veranderingen en 2 uur later krijgen we toelating om verder te wandelen) 
    


  Jipse, zelfs het leger was aanwezig.  


  Art (steenhouwwerk) in Puerto Iguazu (Arg) als aandenken aan de overledenen.


  In de omgeving van de watervallen bevinden zich 3 steden: het Braziliaanse Foz do Iguaçu, het Argentijnse Puerto Iguazú en het Paraguayaanse Ciudad del Este. Je kan dan in iedere stad tot aan het drielandenpunt wandelen, wat wij in Argentinie gedaan hebben. Rechtsboven zie je Brazilie lopen (gescheiden met Arg. door de Iguazu-rivier) en links zie je Paraguay (gescheiden met Arg. & Bra. door de Parana-rivier) Dit is tevens het punt waar de Parana- & Iguazu-rivier 1 rivier vormen die enkele km´s verder de Iguazu watervallen vorm geven.    Op de camping...

  17-04-2008 om 19:48 geschreven door Joost  


  14-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viva Fortis ! (een uitzonderlijk nostalgisch moment in zuid amerika)
  Jipjupjop,

  Efkes een berichtje dat niks te maken heeft met de reis, maar dat me even deed terugdenken aan ons Belgenland en aan de zaterdagnamiddagen toen ik (de ene keer fitter dan de andere keer) stond te sjotten. Gisteren de laatste match vant seizoen en jaja, als resultaat een schitterende tweede plaats voor ons ploegske en provinciale 'Champions League' er bovenop. Allrighdie!! 
  Niemand die dit had kunnen denken, maar t was een oververdiende apotheose van een schitterend seizoen waarbij een halve nieuwe ploeg toonde dat met de juiste instelling en karakter (de ene al meer dan de andere) je ver kan geraken. 't Is een schitterende bende en zoals gezegd in de kleedkamer: er zit muziek in deze ploeg!  (http://users.skynet.be/vkfortiszw/)

  Tja, tot hier dan een klein nostalgisch moment da'k toch even kwijt wilde aan mijn liefste lezertjes. Voor de rest hier alles ok, we zitten hier in een half tropische storm al 2 dagen lang, maar we leven nog! Ik zal proberen de blog een dezer dagen nog up te daten met de verhalen en foto's van Iguazu-falls (die nie normaal, geschift, de max, prachtig, oorverdovend, een must see, en nog andere superlatieven zijn), maar t kan misschien toch nog enkele dagen duren.

  Greetz 


  14-04-2008 om 00:58 geschreven door Joost    Archief per week
 • 21/09-27/09 2009
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!