lopen in lo en zo
Inhoud blog
  • drongen - evergem
  • citerium vlaamse ardennen
  • uitreiking bondsonderscheiding kbvb
  • criterium vlaamse ardennen - uitslag en prijsuitreiking
  • cadzand-bad - mammoet midwinter halve marathon - 2 februari 2020
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • afstand overzicht (1)
  • mijmeringen (8)
  • runs (1270)
  • SKL-OH (33)
  • wedstrijdresultaten atletiek (49)
  • wedstrijdverslagen atletiek (55)
  • wedstrijdverslagen/uitslagen voetbal (387)
  • over running (inlopen, duurlopen, intervallopen, tempolopen, hardlopen, berglopen en... uitlopen) en andere sporten en nieuwtjes
    28-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Run 26 juni
    Gelopen
    12km300 (20FP); chrono 1:3:35; gestart om 19 u; warm, heet; 28°; rustig gestart, naar het einde toe iets opgedreven

    Gelezen
    de banaan
    mag gezien worden als een ideaal sportvoedingsmiddel; ze zijn (redelijk) goedkoop, smakelijk, de 'verpakking' is makkelijk te openen, en ze bevatten voor een loper ideale voedingsstoffen zoals koolhydraten, vitamine B en vitamine C
    bananen zijn heel geschikt om voor, tijdens en na het hardlopen te gebruiken; tijdens veel loopevenementen verstrekt men onderweg niet zomaar bananen; vanwege de samenstelling (koolhydraatrijk), de goede smaak, de prettige consistentie en de licht verteerbare eigenschappen, is het wat betreft samenstelling een sportvoedingsmiddel bij uitstek;
    bananen bezitten, afhankelijk van de rijpheid, een mengeling van verschillende koolhydraten; onrijpe bananen zijn zetmeelrijk en bevatten nog niet zo veel suiker, en in rijpe bananen is nagenoeg al het zetmeel omgezet in suiker; het voordeel van de aanwezigheid van meerdere soorten koolhydraten is dat de aanvoer van suiker vanuit de darmen naar het bloed langdurig en gelijkmatig is; als eerste wordt het snel vrijkomende glucose in het bloed opgenomen; daarna volgt beetje bij beetje de suiker die na vertering van het zetmeel uit de banaan vrijkomt; tot slot volgt de druivensuiker, die door een chemische omzetting in het lichaam uit fructose (vruchtensuiker) van de banaan afkomstig is; het resultaat is dat je meteen na consumptie op een gezonde manier een langdurig verhoogde bloedsuikerspiegel creëert, waarbij lang en intensief gepresteerd kan worden


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Archief per jaar
  • 2021
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs