LEBBEKE LEEFT - VOETBAL Heizijde houdt geslaagd eetfestijn
Gisteravond organiseerde de voetbalploeg Heizijde een zeer geslaagd eetfestijn. DiMarco moest zelfs rond 20.00u nog een tweede keer leveren om alle hongeren te kunnen bedienen. Veel succes mannen ! En de DiMarco schorten staan jullie beeldig.
Alle aankopen van biologische wijnen - schuimwijnen en champagnes genieten tijdelijk een korting van 10% voor particuliere aankoop. - Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Chileens, Zuid-Afrikaans, Argentijns, Australisch,... Bel of mail nu voor meer info. Volgende wijnen raden wij u aan bij de feestgerechten:
- Mundo de Yuntero - roble rood - eik gerijpt - Mundo de Yuntero - wit - Bio Negra white - witte uitstekende Chileense wijn - Bio Negra red - rode uitstekende Chileense wijn - Tenute Loacker - Valdifalco - Morellino di Scansano - rode Italiaanse wijn van topkwaliteit - Tenute Loacker - Tasnim Sauvignon - witte Italiaanse superwijn van hetzelfde gekende wijnhuis - Yves Ruffin champagne - 0,75 cl of 0,375cl - ook in rosé verkrijgbaar - Serenel Bettili - Frizzante rossato of bianco - zeer lekkere en kwalitatieve schuimwijn (prachtige kleur en smaak)
DiMarco heeft een 250 verschillende wijnen die biologisch geproduceerd zijn en het ECOCERT label dragen. Info verkrijgbaar via veerle.lamberts@telenet.beof via 015/63.35.78
Volgend 't weekend organiseert FC Lebbeke een grote spaghettizwier. Allen daarheen zou ik zeggen. DiMarco artisanale spaghettisaus, voor elk evenement een voltreffer ! Weinig werk en hoge marge voor uw club of organisatie. Contacteer ons voor meer info:
- volleybal - voetbal - basket - wielerclubs - politieke verenigingen - turnclubs - zwemclubs en ga zo maar door ...
DiMarco Sports lanceert de superleuke en warme wintermuts
Vanaf heden kan u deze leuke wintermuts bestellen. Hopelijk komt de winterkoude één van volgende weken.
Deze trendy wintermutsen passen zeer goed rond de vorm van het hoofd en zijn ideaal voor fietsers, mountainbikers, wandelaars, personen die buiten werken (bouwvakkers), voetballers, enz...
Vanaf december zal DiMarco Sports een beperkt assortiment sportkleding aanbieden. We starten vanaf volgende week met onze wintermutsen die zowel voor sporters als voor iedereen die koude oren heeft, kan nuttig zijn. Deze speciale wintermutsen passen perfect rond het hoofd dankzij de speciale snit en stof. Door de polar rand hebben de oren het perfect warm. Vanaf volgende week bieden we deze aan en... budgetvriendelijk, rechtstreeks van de fabrikant (met logo DiMarco).
Nog eenballonnetje dat moet doorprikt worden.Deze wijn is, alle beweringen ten spijt, zeer goed houdbaar,dikwijls zelfs langer dan wijnen uit de gewone productie.
Nochtans worden in deze teelt geen schadelijke conserveringsmiddelen gebruikt. Wel wordt zwavel(alseeuwenoud onvervangbaar natuurlijkbewaar- en ontsmettingsmiddel) ook in de biologische teelt gebruikt, doch dan in veel mindere mate (1/2 à 1/3-de).
Dit is ook niet nodig !Gezien deze wijn een product is van de natuur, uit gezonde en sterke planten, vraagt deze niet omoverdreven bezwaveling, dit is alleen vereist bij gemanipuleerde wijnen, afkomstig van verzwakte planten, die geen natuurlijke weerstand meer in zich hebben.
Overigens spelen veelwijnboeren uit de niet biologische teelt op zeker en bezwavelen overvloedig om elk risico te vermijden. Immers, wijn uit zwakke planten, geteeld op chemisch doodgespoten grond en mechanisch geoogst, is uiterst gevoelig voorbesmetting, vandaar ...
(niet zo lang geleden werd vastgesteld dat een grote partij wijnen vaneen zeer gekend merk, na enkele maanden stonk als de pest, alles moest uit de handel genomen worden !)
Bovendien worden de moderne wijnenopgefokt en speciaal gemaakt om snel gedronken te worden. Dit is een kwestie van economische realiteit en snelle rentabiliteit, de primaire normen voor de gewone wijnproductie. DiMarco met dank aan Antoon De Paepe
DIMARCO MOUNTAIN BIKE TOUR OP 23 JUNI 2007 IN KAPELLE-OP-DEN-BOS
Noteer alvast deze datum in uw agenda. DiMarco organiseert een uniek concept van MTB in combinatie met een gezonde maaltijd, pasta met lekkere spaghettisaus en kaas. Voor diegenen die ook proeven van de lekkere biologische wijnen, dat kan eveneens na de mountainbike tour. U kan voorinschrijven per mail vanaf begin volgend jaar. Hou zeker deze blog in het oog zodat je op de hoogte bent. Het aantal deelnemers zal beperkt worden om een optimale organisatie te garanderen.
VC Eternit heeft geslaagde taartenslag en lasagneslag
Dit weekend rondde VC Eternit volleybal zijn jaarlijkse taartenslag met succes af. Dit jaar kozen ze ook om het assortiment wat open te trekken en de DiMarco artisanale lasagnes toe te voegen. En met succes. Voor herhaling vatbaar.
Knödde Meise houdt jaarlijkse spaghettislag in november
Binnen enkele weekends is het weer zover. Knödde Meise houdt de jaarlijkse spaghettizwier ter ondersteuning van de volleybalclub. Kom zeker een spaghetti mee eten. U ondersteunt er de jeugdwerking en de algemene clubstructuur mee.
Op zaterdag 4 november had FC Ramsdonk haar jaarlijkse spaghettizwier. Voor de eerste keer in de geschiedenis viel de keuze op de artisanale spaghettisaus van DiMarco. Er was heel wat minder voorbereidend werk, geen vele aankopen van groenten en vlees en voor deze prijs kan je deze lekkere saus niet maken.
Eens iets nieuw proberen vandaag ? Croque Bolognese met of zonder eitje
Een lekker gerechtje, snel klaar en zeker niet duur. Als basis ingrediënt gebruikt u de DiMarco Bolognesesaus om de gekende croque monsieur af te werken. De saus gewoon goed opwarmen en helemaal over de croque monsieur aanbrengen. Voor de liefhebbers kan er nog een spiegeleitje worden aan toegevoegd bovenop de saus. De saus bijkruiden met Tabasco voor diegene die van pikant houden. Zeker de moeite waard, met een frisse pint of lekker Italiaans wijntje.
Mochten jullie tips hebben voor artisanale pasta's, laat het ons weten. DiMarco is op zoek naar een goed en lekker assortiment artisanale pasta's om samen aan te bieden met de sausen.
Wist u dit al ? Om de DiMarco lasagne echt smeuïg en romig te maken, koopt u een spuitbus room (crème fraiche van Debic bvb). U neemt de lasagne uit de verpakking en plaatst die in een vuurvast schoteltje voor de oven. De lasagne in het midden in de schotel plaatsen en rond de lasagne een dikke laag room spuiten (niet op de lasagne !). Deze room gaat mee smelten en zal een extra lekkere saus geven met een zoete toetst. Je moet dit echt eens proberen. En hoeveel kost zo'n superlasagne in je favoriete taverne of beenhouwer ??? Koop dan zeker eens de DiMarco lasagne, onze prijs-kwaliteit is echt voordelig.
Neen, dit is geen wijn gemaakt van rabarber, kersen, pruimen en dergelijke, een eerste veel voorkomende misopvatting. Echte wijn is per definitie gemaakt van druiven, waarbij de druivensuiker door gisting omgezet is in alcohol van ongeveer 12°. De preparaten die op de markt als alcoholloze wijn voorkomen zijn dus evenmin echte wijn.
De biologische wijn wordt hoofdzakelijk gemaakt in Europa vnl. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. Ook in vele andere landen vindt men meer en meer deze wijnen. De overzeese landen zijn bezig met een stevige inhaalbeweging.. Zo vindt men nu ook deze wijnen meer en meer in Australië, Nieuw Zeeland, Chili, Argentinië, Zuid Afrika en de USA.
Wijn uit de biologische teelt onderscheidt zich van de klassieke wijn hoofdzakelijk door het totaal ontbreken van enige chemische of andere manipulatie. Dit is nog volledig natuurlijke wijn.
Kunstmeststoffen, bespuiting met pesticiden, herbiciden en fungiciden zijn verboden. Enige toevoeging van diverse niet natuurlijke preparaten bij de vinificatie evenzeer.
Controle
Op de naleving van deze regels, vervat in een lijvig lastenboek, wordt strenge en regelmatige controle uitgeoefend door officiële organismen. Deze lastenboeken zijn gestoeld op verordeningen van de EEG, die het gebruik van het bio-label aan strikte normen onderwerpt. De diverse organismen vullen deze reglementering aan met eigen toetsen en verfijningen.
Deze lastenboeken worden opgesteld door private organisaties zoals in Frankrijk o.a. NATURE et PROGRÈS. De controle gebeurt door een ander organisme onder auspiciën van het Ministerie van Landbouw. Het voornaamste is ECOCERT.
Elke inbreuk heeft onmiddellijk het verlies van het biolabel tot gevolg. Dit certificaat geldt trouwens maar voor één jaar en moet elk jaar opnieuw verdiend worden, na controles !
Aan alle clubs of verenigingen : met een spaghettizwier verdient u altijd veel geld !
Bent u een volleyball, basket, voetbal, fiets, atletiek, turn, kaart, visclub of andere club of een toneelvereniging, postzegelverzamelaars of andere, iedereen heeft nood aan het spijzen van de clubkas zonder teveel inspanningen te doen. Daarbij kan DiMarco een grote hulp bieden en u een artisanale spaghettisaus aanleveren die u enkel nog au bain marie moet opwarmen. Deze Bolognese saus bevat geen bewaarmiddelen of kleurstoffen en wordt in praktische emmers geleverd van 6 of 10 kg voor grootverbruikers. Vraag zeker vrijblijvend een offerte en ontdek hoeveel u kan verdienen met dit evenement te organiseren.
Voor de echte Italianen of feestvierders kunnen we hierbij een lekkere Frizzante bij aanbieden voor het aperitief en een reeks aan Europese of wereldwijnen die BIOLOGISCH geproduceerd zijn. Hierbij worden geen sulfieten gebruikt zoals bij andere traditionele wijnen.
DIMARCO organiseert op 23 juni 2007 een stevige MOUNTAIN BIKE TOUR in de regio Kapelle-op-den-Bos
Het is nog veraf, dat is waar, maar vanaf het moment dat ieder een nieuwe agenda heeft, schrijf je best deze datum reeds in. DiMarco organiseert een superleuke mountainbike tour op 23 juni 2007. We bieden een parcours waar u praktisch niet op de openbare weg moet komen. Onderweg zorgen we voor de nodige verfrissing en na de DiMarco Tour kan u genieten van de artisanale specialiteiten die bij een sporter past: pasta of vegetarische maaltijden. En als u dit wenst een lekker ecologisch of biologisch wijntje uit Europa of een wereldwijntje van hoge kwaliteit. DiMarco biedt in het volledige pakket ook de verplichte verzekering, een douche-gelegenheid en een self-service om de mountainbikes proper te spuiten.
Interesse ? Inschrijven is verplicht en is beperkt tot maximum 250 personen ! Dat kan reeds vandaag via mail op veerle.lamberts@telenet.be Meer info over de inschrijvingsprijs en onze complete pakketten krijgt u via mail. U bent pas ingeschreven na betaling.
Kan deze wijn zich op kwalitatief gebied meten met andere wijnen ?
Veel professionele kenners houden de mythe in stand dat deze wijn van mindere kwaliteit zou zijn. Indien ze weten dat het over biologische wijn gaat wordt extra kritisch geoordeeld.
Bij blind proeven van deze wijnen vallen ze echter door de mand en moeten toegeven dat die in niets moet onderdoen voor de conventionele wijnen, dikwijls integendeel.
Het is juist dat een goede tien jaar geleden soms deze wijn van mindere kwaliteit was. De biologische teelt bestaat al vele tientallen jaren. De toestand is ondertussen wel grondig veranderd.
Een nieuwe en jonge lichting van biologische telers, zeer dikwijls universitair en oenologisch geschoold bracht een totale kentering teweeg. Zij gebruiken de meest moderne en gesofistikeerde methoden van wijnmaken en blijven op dit vlak zeker niet achter bij de niet bio telers. Het enige verschil blijft het afzweren van elke ingreep met chemisch samengestelde ( uiteraard zwaar giftige) stoffen. Deze generatie heeft een nieuwe vorm van alternatieve oenologie ontworpen, waarbij de waardevolle moderne technieken gekoppeld worden aan de goede tradities van de vroegere wijnmakers.
De bewijzen dat de kwaliteit van de biologische wijnen nu zeer goed zijn, liggen voor het rapen.
Bij blinde proeven door keurders, komen deze wijnen er regelmatig als de beste uit. Bij nationale en internationale wedstrijden waar alle wijnen kriskras door mekaar, zowel gewone als biologische, blind gekeurd worden, gaan de biologische wijnen vaak met de gouden, zilveren of bronzen medailles lopen ! Een goed voorbeeld is de Concours Mondial in Brussel, waar enkele van onze wijnen regelmatig met gouden en zilveren medailles gehonoreerd worden.
Als men weet, dat vele van de meest gereputeerde wijnhuizen in feite biologisch telen, gewoon omdat ze dit noodzakelijk vinden voor de kwaliteit, moet dan nog verder gezocht worden?
Regelmatig wordt voor dergelijke praktijken publiciteit gemaakt in een toonaangevende Frans tijdschrift voor oenologen.
Hierin wordt op schaamteloze manier reclame gemaakt voorhun gisten met de vermelding Lexpression de vos terroirs !. Ook voor bacteriën La touche aromatique finale ! en verder o.a. onder de titel Nouveautés voor een product Polycase dat er voor zorgt datwitte en rode wijnen die platzijn of geoxydeerd hun frisheid terugvinden ( Elimine les polyphenols oxydées et oxydables rétablit la fraîcheur et la finesse gustative des vins fatigués). Ook wordt reclame gemaakt voor Efferbactol (metabisulfide) en voor toe te voegen enzymes.
Kortom, de wijnbouwer krijgt alles te beschikking om van waardeloze wijn zogenaamd goede wijn te maken met . lexpression du terroir ( welke terroir ???)
In de biologische teelt worden de natuurlijke gisten van de druivenschil wel gebruikt.
Hier is terroir geen hol begrip !
Daarwaar de meeste biologische wijnennauw bij eenreeds bekende smaak liggen ( in de gewone wijnmakerij doet men immers niets anders dan trachten de natuur zoveel mogelijk te benaderen), dan zijn andere zeer specifiek en grondig natuurlijk.
Het verrassende bij biologische wijnen is, dat ze allemaal anders zijn. Hier geen kwestie van eenheidsworst!
Wie eens die natuurlijke smaak ontdekt heeft wil geen andere meer. DiMarco Team met dank aan Antoon De Paepe