sportswear, biowines, artisanale voeding Gezondheid is ons motto met quality & service op de eerste plaats
18-11-2006
DIMARCO's MOUNTAINBIKE TOUR LIGT VAST
DIMARCO MOUNTAIN BIKE TOUR OP 23 JUNI 2007 IN KAPELLE-OP-DEN-BOS
Noteer alvast deze datum in uw agenda. DiMarco organiseert een uniek concept van MTB in combinatie met een gezonde maaltijd, pasta met lekkere spaghettisaus en kaas. Voor diegenen die ook proeven van de lekkere biologische wijnen, dat kan eveneens na de mountainbike tour. U kan voorinschrijven per mail vanaf begin volgend jaar. Hou zeker deze blog in het oog zodat je op de hoogte bent. Het aantal deelnemers zal beperkt worden om een optimale organisatie te garanderen.
VC Eternit heeft geslaagde taartenslag en lasagneslag
Dit weekend rondde VC Eternit volleybal zijn jaarlijkse taartenslag met succes af. Dit jaar kozen ze ook om het assortiment wat open te trekken en de DiMarco artisanale lasagnes toe te voegen. En met succes. Voor herhaling vatbaar.
Knödde Meise houdt jaarlijkse spaghettislag in november
Binnen enkele weekends is het weer zover. Knödde Meise houdt de jaarlijkse spaghettizwier ter ondersteuning van de volleybalclub. Kom zeker een spaghetti mee eten. U ondersteunt er de jeugdwerking en de algemene clubstructuur mee.
Op zaterdag 4 november had FC Ramsdonk haar jaarlijkse spaghettizwier. Voor de eerste keer in de geschiedenis viel de keuze op de artisanale spaghettisaus van DiMarco. Er was heel wat minder voorbereidend werk, geen vele aankopen van groenten en vlees en voor deze prijs kan je deze lekkere saus niet maken.
Eens iets nieuw proberen vandaag ? Croque Bolognese met of zonder eitje
Een lekker gerechtje, snel klaar en zeker niet duur. Als basis ingrediënt gebruikt u de DiMarco Bolognesesaus om de gekende croque monsieur af te werken. De saus gewoon goed opwarmen en helemaal over de croque monsieur aanbrengen. Voor de liefhebbers kan er nog een spiegeleitje worden aan toegevoegd bovenop de saus. De saus bijkruiden met Tabasco voor diegene die van pikant houden. Zeker de moeite waard, met een frisse pint of lekker Italiaans wijntje.
Mochten jullie tips hebben voor artisanale pasta's, laat het ons weten. DiMarco is op zoek naar een goed en lekker assortiment artisanale pasta's om samen aan te bieden met de sausen.
Wist u dit al ? Om de DiMarco lasagne echt smeuïg en romig te maken, koopt u een spuitbus room (crème fraiche van Debic bvb). U neemt de lasagne uit de verpakking en plaatst die in een vuurvast schoteltje voor de oven. De lasagne in het midden in de schotel plaatsen en rond de lasagne een dikke laag room spuiten (niet op de lasagne !). Deze room gaat mee smelten en zal een extra lekkere saus geven met een zoete toetst. Je moet dit echt eens proberen. En hoeveel kost zo'n superlasagne in je favoriete taverne of beenhouwer ??? Koop dan zeker eens de DiMarco lasagne, onze prijs-kwaliteit is echt voordelig.
Neen, dit is geen wijn gemaakt van rabarber, kersen, pruimen en dergelijke, een eerste veel voorkomende misopvatting. Echte wijn is per definitie gemaakt van druiven, waarbij de druivensuiker door gisting omgezet is in alcohol van ongeveer 12°. De preparaten die op de markt als alcoholloze wijn voorkomen zijn dus evenmin echte wijn.
De biologische wijn wordt hoofdzakelijk gemaakt in Europa vnl. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. Ook in vele andere landen vindt men meer en meer deze wijnen. De overzeese landen zijn bezig met een stevige inhaalbeweging.. Zo vindt men nu ook deze wijnen meer en meer in Australië, Nieuw Zeeland, Chili, Argentinië, Zuid Afrika en de USA.
Wijn uit de biologische teelt onderscheidt zich van de klassieke wijn hoofdzakelijk door het totaal ontbreken van enige chemische of andere manipulatie. Dit is nog volledig natuurlijke wijn.
Kunstmeststoffen, bespuiting met pesticiden, herbiciden en fungiciden zijn verboden. Enige toevoeging van diverse niet natuurlijke preparaten bij de vinificatie evenzeer.
Controle
Op de naleving van deze regels, vervat in een lijvig lastenboek, wordt strenge en regelmatige controle uitgeoefend door officiële organismen. Deze lastenboeken zijn gestoeld op verordeningen van de EEG, die het gebruik van het bio-label aan strikte normen onderwerpt. De diverse organismen vullen deze reglementering aan met eigen toetsen en verfijningen.
Deze lastenboeken worden opgesteld door private organisaties zoals in Frankrijk o.a. NATURE et PROGRÈS. De controle gebeurt door een ander organisme onder auspiciën van het Ministerie van Landbouw. Het voornaamste is ECOCERT.
Elke inbreuk heeft onmiddellijk het verlies van het biolabel tot gevolg. Dit certificaat geldt trouwens maar voor één jaar en moet elk jaar opnieuw verdiend worden, na controles !
Aan alle clubs of verenigingen : met een spaghettizwier verdient u altijd veel geld !
Bent u een volleyball, basket, voetbal, fiets, atletiek, turn, kaart, visclub of andere club of een toneelvereniging, postzegelverzamelaars of andere, iedereen heeft nood aan het spijzen van de clubkas zonder teveel inspanningen te doen. Daarbij kan DiMarco een grote hulp bieden en u een artisanale spaghettisaus aanleveren die u enkel nog au bain marie moet opwarmen. Deze Bolognese saus bevat geen bewaarmiddelen of kleurstoffen en wordt in praktische emmers geleverd van 6 of 10 kg voor grootverbruikers. Vraag zeker vrijblijvend een offerte en ontdek hoeveel u kan verdienen met dit evenement te organiseren.
Voor de echte Italianen of feestvierders kunnen we hierbij een lekkere Frizzante bij aanbieden voor het aperitief en een reeks aan Europese of wereldwijnen die BIOLOGISCH geproduceerd zijn. Hierbij worden geen sulfieten gebruikt zoals bij andere traditionele wijnen.
DIMARCO organiseert op 23 juni 2007 een stevige MOUNTAIN BIKE TOUR in de regio Kapelle-op-den-Bos
Het is nog veraf, dat is waar, maar vanaf het moment dat ieder een nieuwe agenda heeft, schrijf je best deze datum reeds in. DiMarco organiseert een superleuke mountainbike tour op 23 juni 2007. We bieden een parcours waar u praktisch niet op de openbare weg moet komen. Onderweg zorgen we voor de nodige verfrissing en na de DiMarco Tour kan u genieten van de artisanale specialiteiten die bij een sporter past: pasta of vegetarische maaltijden. En als u dit wenst een lekker ecologisch of biologisch wijntje uit Europa of een wereldwijntje van hoge kwaliteit. DiMarco biedt in het volledige pakket ook de verplichte verzekering, een douche-gelegenheid en een self-service om de mountainbikes proper te spuiten.
Interesse ? Inschrijven is verplicht en is beperkt tot maximum 250 personen ! Dat kan reeds vandaag via mail op veerle.lamberts@telenet.be Meer info over de inschrijvingsprijs en onze complete pakketten krijgt u via mail. U bent pas ingeschreven na betaling.
Kan deze wijn zich op kwalitatief gebied meten met andere wijnen ?
Veel professionele kenners houden de mythe in stand dat deze wijn van mindere kwaliteit zou zijn. Indien ze weten dat het over biologische wijn gaat wordt extra kritisch geoordeeld.
Bij blind proeven van deze wijnen vallen ze echter door de mand en moeten toegeven dat die in niets moet onderdoen voor de conventionele wijnen, dikwijls integendeel.
Het is juist dat een goede tien jaar geleden soms deze wijn van mindere kwaliteit was. De biologische teelt bestaat al vele tientallen jaren. De toestand is ondertussen wel grondig veranderd.
Een nieuwe en jonge lichting van biologische telers, zeer dikwijls universitair en oenologisch geschoold bracht een totale kentering teweeg. Zij gebruiken de meest moderne en gesofistikeerde methoden van wijnmaken en blijven op dit vlak zeker niet achter bij de niet bio telers. Het enige verschil blijft het afzweren van elke ingreep met chemisch samengestelde ( uiteraard zwaar giftige) stoffen. Deze generatie heeft een nieuwe vorm van alternatieve oenologie ontworpen, waarbij de waardevolle moderne technieken gekoppeld worden aan de goede tradities van de vroegere wijnmakers.
De bewijzen dat de kwaliteit van de biologische wijnen nu zeer goed zijn, liggen voor het rapen.
Bij blinde proeven door keurders, komen deze wijnen er regelmatig als de beste uit. Bij nationale en internationale wedstrijden waar alle wijnen kriskras door mekaar, zowel gewone als biologische, blind gekeurd worden, gaan de biologische wijnen vaak met de gouden, zilveren of bronzen medailles lopen ! Een goed voorbeeld is de Concours Mondial in Brussel, waar enkele van onze wijnen regelmatig met gouden en zilveren medailles gehonoreerd worden.
Als men weet, dat vele van de meest gereputeerde wijnhuizen in feite biologisch telen, gewoon omdat ze dit noodzakelijk vinden voor de kwaliteit, moet dan nog verder gezocht worden?
Regelmatig wordt voor dergelijke praktijken publiciteit gemaakt in een toonaangevende Frans tijdschrift voor oenologen.
Hierin wordt op schaamteloze manier reclame gemaakt voorhun gisten met de vermelding Lexpression de vos terroirs !. Ook voor bacteriën La touche aromatique finale ! en verder o.a. onder de titel Nouveautés voor een product Polycase dat er voor zorgt datwitte en rode wijnen die platzijn of geoxydeerd hun frisheid terugvinden ( Elimine les polyphenols oxydées et oxydables rétablit la fraîcheur et la finesse gustative des vins fatigués). Ook wordt reclame gemaakt voor Efferbactol (metabisulfide) en voor toe te voegen enzymes.
Kortom, de wijnbouwer krijgt alles te beschikking om van waardeloze wijn zogenaamd goede wijn te maken met . lexpression du terroir ( welke terroir ???)
In de biologische teelt worden de natuurlijke gisten van de druivenschil wel gebruikt.
Hier is terroir geen hol begrip !
Daarwaar de meeste biologische wijnennauw bij eenreeds bekende smaak liggen ( in de gewone wijnmakerij doet men immers niets anders dan trachten de natuur zoveel mogelijk te benaderen), dan zijn andere zeer specifiek en grondig natuurlijk.
Het verrassende bij biologische wijnen is, dat ze allemaal anders zijn. Hier geen kwestie van eenheidsworst!
Wie eens die natuurlijke smaak ontdekt heeft wil geen andere meer. DiMarco Team met dank aan Antoon De Paepe
Hoe onderscheidtzich de biologische wijn van de gewone wijnen ?
Een spijtig verschijnsel dat door alle eerlijke kenners wordt aangehaald is de vervlakking van smaak en aroma van de wijnen uit de gewone productie ( zie zowat alle grote wijngidsen o.a. DUSSERT-GERBER, GAULT MILLAU enz. en de betere wijntijdschriften). Toegegeven wordt, dat dit een normaal verschijnsel is,een gevolg van het gebruik van dezelfde klonen van wijnranken en van dezelfde gistingsklonenin alle wijngebieden EN van de chemische manipulaties. Zelfs smaak- aroma - en kleurverbeteraars worden gebruikt. Om een zgn. hout- en vanilletoets toe te voegen (normaal een gevolg van rijping in eiken vaten), schrikt men er niet voorterug houtkrullen toe te voegen.
Mede, door al deze onnatuurlijke ingrepen, gaat de eigenheid van elke regio verloren.
Dit is ook in niet onaanzienlijke mate te wijten aan het algemeen gebruik van gistingsklonen. Dit zijn in chemische fabrieken gemaakte producten om de gisting van de wijn op gang te brengen. Welnu, door de bespuitingenmet chemische giftstoffen zijn denatuurlijke gisten op de druivenschil dood.
De natuurlijke gisting komt dus niet op gang. Daarvoor zijn die klonen nodig. Ook al tracht men reeds in de fabriek bepaalde eigenschappen artificieel toe te voegen, dit kan nooit de echte natuur weergeven. Men maakt nu zelfs al gisten met de smaak en het aroma van - naar keuze - Bourgogne, Bordeaux - enz. om nog niet te spreken van de veelvuldig gebruiktearomas en smaakstoffen zoals appel, peer, abrikoos, meloen en diverse rode vruchten zoals kers, pruim enz. Zelfs tannine wordt soms toegevoegd, kortom, elke eigenschap die men terugvindt in wijn kan à la carte aangeboden worden.
Ons aanbod breidt verder uit op vraag van onze klanten. Mocht u interesse hebben, laat het ons weten. We hebben nu ook quiches, groententaarten, moussaka's en dit alles vegetarisch.
Dit weekend verkennen we de tour die we volgend jaar willen organiseren. Het parcours ligt lekker drassig dus dat zal fun worden. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we onze datum binnen enkele weken communiceren. Vermoedelijk zal dit februari of maart 2007 worden. Hou onze blog zeker in het oog.
Italiaanse Frizzante - superlekker en nu in promotie tot half september
Bestel nu onze superlekkere Italiaanse Frizzante van zeer hoge kwaliteit. In de maand juli (en toen was het wel iets beter weer) zijn we gestart om deze Frizzante te verkopen met groot succes. Deze licht fruitige, rosé wijn is licht parelend en als aperitiefje niet te versmaden. Tot half september biedt DiMarco u een promotie van 10% op onze standaardprijs. Bij aankoop van 6 flessen.
U kan via mail reageren voor eventuele bestelllingen. Omliggende gemeentes van Kapelle-op-den-Bos leveren we aan huis. Voor iets verdere klanten vragen we u om deze flessen op te halen in ons depot in Kapelle-op-den-Bos.
In 2007 zal DiMarco een Mountain Bike Tour organiseren voor amateurs en liefhebbers. Dit zal een zeer interessante tour worden in Kapelle-op-den-Bos en Oxdonk. Binnenkort zullen we concrete informatie op onze weblog plaatsen waar je ook direct kan inschrijven. Uiteraard zal je na de tour kunnen smullen van onze lekkere artisanale spaghetti of lasagnes. Ook voor vegetariers hebben we een lekker aanbod.
VEGETARIERS... hier komt de vegetarische spaghettisaus !
Binnen enkele weken kunt u ook vegetarische Bolognese saus bestellen via DiMarco. De kans bestaat er in dat we ook dit assortiment "vegetarisch" snel uitbreiden naar lasagnes en vol-au-vent. Kom zeker kijken en bestellen kan vanaf half augustus.
Ondertussen is bestellen mogelijk en hebben we vegetarische lasagnes toegevoegd aan het assortiment.
Zwemclub ZCK in Kapelle-op-den-Bos tevreden over de spaghettizwier
Dit weekend heeft zwemclub ZCK haar 35 jaar viering laten doorgaan in Zaal de Toekomst. Op het menu stond een lekkere maar ook gezonde maaltijd, spaghetti Bolognese. Bijna 200 vrienden, ouders, zwemmers en sympatisanten kwamen proeven van de lekkere DiMarco Bolognese saus. Een schot in de roos volgens het bestuur en zeker voor herhaling vatbaar. Veel succes verder met de zwemclub.