Fantasie en Salade Folle
Intussen heb je al wel ontdekt dat veggie niet saai of eentonig is, en dat er alternatieven en vervangers legio zijn, en zelfs ook dat je niet altijd hoeft uit te gaan van 'vervangen'. Less can be more, ook als het gaat over minder vlees eten !
Met alle voorbije tips uit onze blog, kan je gerust nu aan de slag om zelf jouw leven met #dagenzondervlees te gaan invullen.
Als je iéts geleerd hebt, zal het vast ook zijn dat je best te rade gaat bij je eigen fantasie. Wil je schitteren met mooie en lekkere veggie gerechten, wees dan creatief, zoek het verschil, maak het speciaal - ga er nooit van uit, bijvoorbeeld, dat een slaatje 'maar' een stom bijgerechtje is.
Denk: salade folle - oorspronkelijk een Franse salade uit de Nouvelle Cuisine met foie gras of mix van vlees en vis - die kan je ook maken met Faux Gras en is nét zo lekker. Of een versie met zalm ... Of ... Of...
Doe aan food-pairing in je salades, experimenteer met één speciale of nooit-eerder-gedane toevoeging waardoor iedereen zich jouw salade zal herinneren al kwam-ie uit de hoorn des overvloeds zelve!
Recept : Rammenas Folle
nodig: 1 grote rammenas; sap van 1 limoen; 1 grote geschilde sinaasappel (ook ontdaan van pitjes); 2 theelepels bruine rietsuiker, mespuntje zout - facultatief: verse vioolbloemetjes
Schil de rammenas en snij hem in kleine kubusjes. Hier kan die nicer-dicer nu eens eindelijk van pas komen ! Verdeel ook de sinaasappel in kleine blokjes. Niét in de nicer-dicer maar met een vlijmscherp mes zodat niet alle sap eruit gedrukt wordt. Doe ze samen in een mooie kom. Voeg de rietsuiker er ana toe. Giet dan het limoensap erover er het mespuntje zout. Hussel de salade doos elkaar, versier eventueel nog met verse vioolbloemetjes.
Deze bijzondere salade is winters! Voor een lente-versie: vervang de rammenas door enkele bosjes radijzen.
|