Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    04-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.#dagenzondervlees dag 24 Vegetariërs zijn nu hipsters
    Vegetariërs zijn nu hipsters

    Hipsters zijn onder meer bekend om hun ironische mode-statements en het bezit van minstens één blog. Ze zijn vooral cool, en iets dat populair wordt verliest zijn cool, dus zij zoeken steeds nieuwe trends om te volgen of merken om te kopen. De hipster is ook de nieuwe Foodie. De hipster is eigenlijk niet zo hip als het over eten gaat, want neemt eten misschien nét iets te serieus. Driekwart van hun foto's op Instagram gaan over eten.

    Zoals in ieder subcultuur is er inderdaad een eigenlijk voedsel-ideaal verbonden aan het hipster-schap. Artisanaal, vergeten groenten, slow food, veggie of minstens van koeien die een naam hadden, collectief aankopen, volkstuintje hebben of bij de boer zelf gaan plukken. En niet te vergeten: een hipster koopt geen muesli maar maakt die zelf. Misschien moeten we zeggen 'assembleert' die zelf, want hoe maak je als normale sterveling muesli 'from scratch' :)

    Het zijn hipsters die de hele food-truck rage veroorzaakten, onder het motto 'slow food, fast opgediend'. Zij haalden oma's steriliseerketel van de zolder en leggen zelf augurkjes op en maken pickles. Hun overschot aan bokaaltjes is verantwoordelijk voor de trend om alles van cocktails tot slaatjes in een bokaal op tafel te brengen. Hipsters houden daarnaast ook van voedsel met een schattigheidsgehalte : cupcakes, donuts, yogi-thee met foute dubbele naam 'chai-tea' en coffeeshops waar geen enkele stoel dezelfde is, restaurantjes die tegelijk ook groentenwinkel zijn, etc. etc. Zij hebben daar ook veel geld voor veil. Hipsters zijn fashionistas maar dan politiek correct :) In hun garage staat geen auto, in hun garage proberen ze zelf bier te stoken...

    recepten voor chutneys en pickles: (en dan zul je zeggen, waar eet een vegetarische hipster dat dan bij? Bij harde kazen bijvoorbeeld, yummie! Of bij curries en rijstgerechten. Mee tussen een wrap gedraaid. In plaats van katchup op een broodje. Op een veggie-dog. En zo kunnen we voortgaan...

    Mangochutney met roze peperbesjes

    nodig: 3 mango's (samen ong.800 g vruchtvlees); 100 g lange (milde) chilipepers; 20 g verse gember; 100 ml appelazijn; 200 g rietsuiker; 1 plukje saffraandraadjes (geen poeder!); 1 flinke eetlepel roze peperkorrels

    Schil de mango's. Snij het vruchtvlees los van de kern en snij het dan in kubusjes. Snij de chilipepers open en schraap er het zaad uit. Snij ze vervolgens in dunne ringetjes. Schil de gember en knijp het vruchtvlees door een knoflookpers. Meng alles onder elkaar.

    Giet de appelazijn met de rietsuiker in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook. Laat 3 minuten sudderen en voeg dan het fruitmengsel toe. Strooi de saffraan en roze peperkorrels erover en laat 20 à 30 minuten sudderen.

    Verdeel de warme mangochutney over bokaaltjes en sluit die meteen af. Beheers je en laat de lekkernijen nog zeker een maand op bokaal 'trekken'.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs