Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    27-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.#dagenzondevlees dag 18 extra noten
    Notenleer

    Er zijn verschillen in de hoeveelheid en aard van voedingsstoffen die noten bevat. De ene soort noten heeft wat meer omega-3 vetten, de ander weer wat meer eiwitten en weer een andere heeft veel antioxidanten te bieden. Noten zitten boordevol vitamines en waardevolle mineralen, bouwstoffen voor je lichaam en essentieel voor je gezondheid en welzijn. En ja, noten bevatten inderdaad veel vet, maar het zijn hoofdzakelijk de gezonde onverzadigde vetzuren, die helpen je cholesterolgehalte te verlagen.

    Ze zijn rijk aan energie, eiwitten en voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die helpen om de LDL, het slechte cholesterolgehalte te verlagen en beter in balans te brengen met de HDL, het goede cholesterol. Uit onderzoeken blijkt dat het mediterrane dieet, dat rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, kan helpen hart- en vaatziekten en beroertes te voorkomen.

    Noten zijn een rijke bron van belangrijke omega-3 essentiële vetzuren zoals linolzuur, alfa-linoleenzuur enz. Onderzoeken hebben aangetoond dat omega-3 vetten door hun ontstekingsremmende werking helpen het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziektes, beroerte en borst-, darm- en prostaatkanker te verlagen. Omega-3 vetzuren helpen ook bij aandoeningen zoals reumatoïde artritis en soms bij schizofrenie, depressie en de ziekte van Alzheimer.

    Noten zitten boordevol antioxidanten zoals carotenen, luteïne etz. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen tegen kanker, hartafwijkingen, zenuwziektes, ziekte van Alzheimer en schimmelinfecties.

    Noten zijn een belangrijke bron van essentiële mineralen zoals calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium en zink. Calcium en fosfor zorgen voor sterke botten en tanden. IJzer zorgt voor gezonde rode bloedcellen. Kalium zorgt voor sterke bloedvaten en helpt bij het voorkomen van hoge bloeddruk en atherosclerose (aderverkalking). Koper helpt bij de werking van je centrale zenuwstelsel. Magnesium is belangrijk voor de enzymprocessen in je lichaam en je stofwisseling. Zink is een antioxidant die daarnaast belangrijk is voor je weerstand.

    Noten bevatten vitale vitamine B-complexen, zoals riboflavine (vitamine B2), niacine (vitamine B3), thiamine (vitamine B1), vitamine B6 en foliumzuur (vitamine B11). Deze vitamines zijn essentieel voor een goede gezondheid en algeheel welzijn. Ook zijn ze goede leveranciers van vitamine E, die een vetoplosbare antioxidant is. Vitamine E garandeert sterke celmembranen voor slijmvliezen en huid, en beschermt daardoor tegen schadelijke vrije radicalen.

    Ieder type noot heeft een eigen eigenschappen op vlak van energie, vetzuren, vitamines en mineralen. In de bijlage onderaan kan je een tabel vinden met gegevens over verschillende soorten noten.

     Recept : Crumble van zoete aardappelen met noten 

    Nodig: 6 grote zoete aardappelen; 1 bakje champignons (in schijfjes); 2 rode uien (grof gesnipperd); 1 teentje knoflook (gesnipperd); 80 g grofgehakte walnoten; 80 g grofgehakte hazelnoten; 80 g paneermeel; 80 g boter;  nootmuskaat; kaneel; tijm; zwarte peper uit de molen; grof zout; olijfolie

    Kook de zoete aardappelen, pureer ze en voeg nootmuskaat, zout en zwarte peper toe. 

    Verhit olijfolie en stoof ui en look. Voeg daarna de champignons toe en wat tijm.

    Maak een crumble van paneermeel, boter en noten. Breng op smaak met peper, zout en kaneel.

    De champignons komen op de bodem van een ovenschotel, daarbovenop de puree van zoete aardappelen, en daarop de crumble. Bak 15 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Serveer er een fris slaatje bij.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs