Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème de la crème

    Gisterenavond zat ik op hete kolen om te kijken naar de allereerste aflevering van “Crème de la crème”. Gezien onze Week van de Vrije Smaak 2013 draait rond het thema “ijs” was het toch wel een absolute must om mij te laten onderdompelen in de wereld van de ijscrème.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Deze serie over 3 jeugdvriendinnen die samen een ijssalon gaan openen, zou me wel de nodige afkoeling bieden… En om helemaal in de sfeer te blijven, heb ik me dan ook te goed gedaan aan het allerlaatste stukje kerststronk. Moet kunnen, een morele verplichting om in dit ijskoude thema te blijven.

     

    En nu, het verhaal: de caissière Mira en fotomodel Romi, vroegere jeugdvriendinnen, lopen elkaar na vele jaren toevallig tegen het lijf en besluiten bijna onmiddellijk een zaak te beginnen samen.

    Dames die van aanpakken weten en zin hebben voor ondernemerschap, zo hebben we dat  graag… Maar toch fronste ik even mijn wenkbrauwen bij het idee dat een zaak starten zo snel en gemakkelijk kan zijn.

    In eerste instantie wordt aan een kledingzaak gedacht, maar algauw wordt er met nostalgie teruggedacht aan de man met de ijscrème kar die vroeger altijd langskwam en die ze niet konden weerstaan… hoe zou je zelf zijn?

    Als er dan ook nog eens geproefd wordt van die overheerlijke roomijs van toentertijd, smelten de dames als sneeuw voor de zon… het wordt een ijssalon!

     

    Lekker thema.

    Of ik de serie zelf zo njamie vond, dat is een ander verhaal. Om zo in een zotte bui even een  BVBA’tje op te richten in deze tijden van economische crisis, vind ik niet echt geloofwaardig. Wij, vrouwen, kunnen veel, maar dit is toch wel een tikkeltje irrealistisch en vooral zeer onbezonnen en zo zijn wij toch niet, hé. Misschien precies omdat wij zo goed nadenken voor we doen, dat er minder vrouwelijke 'durvers' zijn die een eigen zaak beginnen. Annemie Neyts, toen ze minister van buitenlandse handel was, deed wel moeite om vrouwelijke ondernemers mee te krijgen op handelsmissies, maar dat was geen makkelijke zaak. Naar aanleiding van de internationale vrouwendag kwamen er artikels in de kranten over het aandeel vrouwelijke ondernemers dat al sinds 2004 stagneert, en de noodzaak om promotie te maken voor het beroep van zelfstandige naar vrouwen toe, maar ook de roep om ondersteunende maatregelen die deze keuze voor vrouwen evidenter zou kunnen maken. Of dat betekent dat déze serie die promotietaak kan vervullen, hmm, dat is voor mij geen uitgemaakte zaak.

    Soit, een geluk dat ik kon genieten van mijn eigen ijsje, want crème de la créme heeft me toch niet zo gesmaakt… maar een eerste aflevering is een opwarmertje, dus we zullen zien of ze nog een smakelijker crèmeke kunnen presenteren in de komende afleveringen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    04-02-2013
    excuus om naar de diepvries te rennen
    Hahaha, ik ben toch blijven kijken hoor naar deze televisiereeks. Akkoord, er ZIJN betere reeksen op teevee (Met Man en Macht, bijvoorbeeld, die poltieke soap), maar deze kan er toch ook wel mee door. Al was het maar omdat het eens madammen in the picture brengt. EN VOORAL om naar de diepvries te rennen en een ijsje te halen voor bij de buis. Ja zélfs nu in de winter. Misschien zelfs JUIST nu in de winter :)

    04-02-2013 om 14:21 geschreven door monique




    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs