Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half-en-half

    Nee, we hebben het hier niet over het feit of het glas nu halfvol is of halfleeg is, want daar kunnen we urenlang over palaveren…xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    En nee, we introduceren hier ook geen nieuwe maatstaf in het koken…en we bedoelen ook niet dat we half-en-half content zijn in de zin van “valt wel mee”…

     

    Wat dan wel? Wel, “Half-en-half” is een typisch Brussels drankje. Het is een mengeling van witte wijn en champagne of andere schuimwijn. Kan niet slecht zijn hé, ik drink graag een fris wit wijntje en een coupe champagne sla ik al zeker niet af. Voor zij die niet kunnen kiezen tussen de 2 lekkernijen, is dit dus een goed alternatief.

     

    Het werd naar verluidt toevallig uitgevonden  in 1939 in het café “Cirio” aan de Beurs, later nog bekend als één van de stamcafés van Jacques Brel, toen men een tijdelijk tekort had aan Spumante (mousserende Italiaanse wijn).

    Een andere versie is dan weer dat half-en-half een armeluisversie is van champagne. Dat de beursmakelaars die dag een minder goede dag hadden en zich geen echte champagne konden veroorloven en dan maar een half-en-half vroegen…

     

    En wat zeggen de Franstaligen dan als men een half-en-half wil bestellen? Un Demi et demi?

    Klinkt niet echt, dus werd het “un halfenhalf”. Het Nederlands werd overgenomen, met toch nog dat beetje Frans bij… een schone Brusselse mix.

     

    Nog steeds blijkt “Le Cirio” één van de beste plekken om een half-en-half te drinken. Maar er zijn nog Brusselse Cafeetjes die bekend zijn voor de lekkerste half-en-half: Belga, Métropole, Roi des Belges, Brouette en Café Bebo, … U mag gerust nog zelf het lijstje aanvullen.

     

    Op 30 mei jl. werd wijnleverancier “Winespot” uit Serneffe bekroond tot de beste half-en-half maker van de wereld. “Winespot” koos ervoor om Colli dei Tigli van Lenotti te blenden met Prosecco Spumante Ca'bolani en met succes!

    Mmmm… we zullen die toch eens moeten gaan proeven en zelf oordelen…

     

    Word vervolgd…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    07-06-2012
    Cirio
    De Cirio is geweldig! Het is geen cafe maar een instelling. Ook tof dat het alle generaties blijft aantrekken. Misschien juist omwille van zijn heerlijk ouderwetse interieur, dat nu weer helemaal hip is. Leuke combinatie van echte art nouveau, pure kitch, en de huiskamer van tante Julia. Compleet met poes. Je kan er ook lekker lang blijven 'plakken' zonder dat ze je buitenkijken. Dit is het adres Beursstraat 18, ja blak bij de beurs dus!

    07-06-2012 om 15:11 geschreven door jessie




    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs