Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De naam van de roos... in Westvleteren

    In ben zo iemand die vindt dat het zelfs bij de fastfood niet wreed rap vooruitgaat, dus je begrijpt... ergens gaan aanschuiven...brrr. Ooit wel eens gedaan voor een belangrijke tentoonstelling, en ook ooit eens voor de solden bij Delvaux, maar verder: nee hoor. Voor Harry Potter of een nieuwe versie van iPad doe ik geen moeite.
    In heel mijn verlichte vriendenkring is dat zo ongeveer de teneur.
    Groot is dan ook mijn verbazing dan ineens veel van die mensen toch stormlopen voor de grote hype uit de provincie Westvleteren euh West-Vlaanderen :). Waarlijk, ik wist niet waar het over ging toen ik opeens sms-jes kreeg of ik nog aan een krant De Standaard kon geraken. Yeah, sure, breng ik straks wel even voor je mee. TOT ik na 6 krantenwinkels af te dweilen erachter kwam dat er wel iets heel bijzonders in die krant moest staan. En ja, eindelijk vertelde de zender van de sms-jes waarover het ging: een bon voor een bak trappistenbier aan 25 euro.
    Pas op, zeg nooit zomaar trappist tegen een Westvleteren, dat is blijkbaar zoiets als vloeken in de kerk (waar ik eigenlijk ook geen probleem mee heb), en zeg nooit zomaar bak bier tegen een bouwsteen. Ja, bouwsteen, want deze eenmalige actie van het schaarsgebrouwen bier moet een injectie van 200.000 euro opbrengen voor de verbouwing van de Sint-Sixtusabdij van de Westvleterse paters. "Ad aedificandam abbatiam adiuvi" staat er op de kartonnen krat, sorry bouwsteen, en voor wie niet met Bart De Wever op school zat vertaal ik even het Latijn:" ik heb bijgedragen aan de opbouw van een abdij".
    Die  cisterciënzers (of hun marketingmens) hebben in ieder geval goed begrepen dat een product niet louter het product is, en om een hype te zijn het niet enkel om de vermeende smaak of de gecreëerde schaarste gaat, maar ook om het groepsgevoel en het goed-gevoel. Meegewerkt hebben aan de bouw van een abdij.. hoe romantisch toch... hoe Umberto Eco. En papen en papenvreters staan gezellig samen te bouwen op de parking van de supermarkt. Als het over een hype gaat, mag het verstand even op nul.

    's Ochtends tegen 8.30 uur stonden al honderden mensen te wachten aan de ingang van Colruyt filialen, bon voor de speciale 'bouwsteenbox' van de abdij van Westvleteren in de aanslag. Dat weet ik omdat ook de televisie dit gebeuren 'nieuws' vond. Vele wachtenden droegen hun 'bouwsteen' als een trofee in de armen. Merkwaardig hoeveel mensen beweerden 'dat het niet voor zichzelf was', maar voor bompa, nonkel, vader (zelden voor bomma, tante of moeke gehoord...). Sommigen getuigden dat hij niet eens om te drinken was, maar toegevoegd werd aan een 'verzameling'. Heel wat mensen bleken het bier nog nooit geproefd te hebben, alleen te kennen 'van naam'. Iemand zei zelfs letterlijk: "ik ken het door de hype'. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Kijk, dat kan er bij mij nu niet in, zie. Krantenwinkels bestormen de ene dag en uren aanschuiven in de supermarkt de volgende, voor een bier dat je nog niet eens kent..

    Doe mij maar een Lindemans kriek. Met heerlijke roze schuimkraag. Lekker sjiek in een flute. Nu direct! Zonder aanschuiven. Dat certificaat van abdijenbouwer laat ik dan maar aan me voorbijgaan. Laat ik maar 'gewoon' aan de weg timmeren :)

    uit "de naam van de roos" :
    “De roos van weleer bestaat als naam, naakte namen houden we over”.

    Aviva



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    07-11-2011
    the real thing... of niet?
    ik las in de weekend-editie van Het Laatste Nieuws, dat die zo gehype-te westvleteren een wél vlot verkrijgbaar broertje heeft, namelijk de Bernardus Abt 12 uit het aanpalende Watou. Identiek in samenstelling, bij blindproeven niet van de "Westfluuteren" te onderscheiden, volgens bierkenners en professionals. En kost voor 6 flesjes plus 2 glazen slechts ongeveer 14 euro ipv 25 ...

    07-11-2011 om 10:27 geschreven door sukiyaki-lady


    06-11-2011
    Nunc est bibendum "Nu is het tijd om te drinken" (Horatius, Odes I, 37, 1)
    Bekijk de bak bier - alias de bouwsteen - langs de constructieve kant. 'Nunc est bibendum' of als je Bart nog altijd niet aan je zij hebt, "Nu is het tijd om te drinken" (Horatius, Odes I, 37, 1). Meer zelfs, Descartes in West-Vleteren zou NIET zeggen: cogito ergo sum. Maar hij zou wel zingen 'ik drink dus ik bouw' met de tongval van Filip Kowlier. Volgende keer zet ik hier het melodietje. Het is te moeilijk hier toonladders neer te poten :) Ik heb al last met de veiligheidscode van de blog en nee, ik zie niet dubbel door de trappist :)

    06-11-2011 om 16:45 geschreven door Veerle Schellemans




    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs