Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEN & JERRY'S
    Hoe het begon… Ben Cohen en Jerry Greenfield ontmoetten elkaar tijdens de turnles. Ze ontdekten dat ze allebei een hekel hadden aan lopen, maar hielden des te meer van lekker eten. Zo bestelden ze in 1977 een postordercursus over het maken van roomijs (voor maar 5 dollar). Ze slagen met vlag en wimpel op het openboekexamen dat ze elkaar afnemen

    In 1978 openen Ben & Jerry de eerste Ben & Jerry's-scoopshop in een gerenoveerd tankstation. In 1982 verplaatst het duo de winkel naar een nieuwe locatie. Ben & Jerry's-ijs wordt enorm populair en in 1986 opent Ben & Jerry's zijn eerste ijsfabriek in Waterbury, Vermont, Verenigde Staten.

    En er komt geen einde aan… het wordt een waar succesverhaal en in heel Europa kent men het Ben & Jerry’s ijs. In 1997 komt Ben & Jerry’s naar België: er breken mooie tijden aan voor alle ijsliefhebbers!

    Het geheim? Een heerlijke mix van verse melk, room en overvloedige hoeveelheden van de “gekste” lekkernijen, creativiteit ten top bij Ben & Jerry’s! Wat denk je van de volgende smaken: Cookie Dough, Chunky Monkey, Chocolate Fudge Brownie en Strawberry Cheesecake. En u zal de stukjes aardbei, brownie of chocolade koekjesdeeg in uw ijs niet moeten gaan zoeken. Ben & Jerry’s staat erom bekend: dikke en grote stukken. U moet het toch goed smaken, niet waar?!

    Je kan het heerlijke Ben & Jerry's-ijs vinden in videotheken, bioscopen, nachtwinkels en eetgelegenheden. Maar ondertussen zijn er ook al echte Belgische “Ben & Jerry’s Scoopshops” geopend in Antwerpen, Mechelen, Knokke en Sint-Niklaas.

    Meer dan ijs...

    Ben & Jerry’s denkt ook aan het milieu. De Ben & Jerry’s fabriek draait volledig op groene energie. Alle melk wordt duurzaam geproduceerd en de ingrediënten voor Europa worden 100% Fairtrade ingekocht.

    Ben & Jerry’s is sociaal geëngageerd en zamelt bijvoorbeeld jaarlijks kerstcadeautjes in voor minderbedeelden. En in België is Ben & Jerry’s een enthousiaste partner van Moeders voor Moeders.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    14-10-2011
    leve B&J
    ik ben zelf DOL op Chunky Monkey van B&J. "Cherry Garcia" is ook lekker, genoemd naar de muzikant Gerry Garcia :), bij B&J hebben ze alvast humor in de woordspelingen. En er was vroeger ook een smaak te krijgen die heette "the full Vermonty", een knipoog naar de film The Full Monty en de Amerikaanse staat Vermont, hmmm heerlijk die was vanille met een swirl van zachte caramelfudge. Maar hier in België zijn niet alle smaken te krijgen, helaas!

    14-10-2011 om 00:15 geschreven door a




    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs