Hoe het begon
Ben Cohen en Jerry Greenfield ontmoetten elkaar tijdens de turnles. Ze ontdekten
dat ze allebei een hekel hadden aan lopen, maar hielden des te meer van lekker
eten. Zo bestelden ze in 1977 een postordercursus over het maken van roomijs
(voor maar 5 dollar). Ze slagen met vlag en wimpel op het openboekexamen dat ze
elkaar afnemen
In 1978 openen Ben & Jerry de eerste Ben & Jerry's-scoopshop in een
gerenoveerd tankstation. In 1982 verplaatst het duo de winkel naar een nieuwe locatie.
Ben & Jerry's-ijs wordt enorm populair en in 1986 opent Ben & Jerry's
zijn eerste ijsfabriek in Waterbury, Vermont, Verenigde Staten.
En er komt geen einde aan
het wordt een waar succesverhaal en in heel
Europa kent men het Ben & Jerrys ijs. In 1997 komt Ben & Jerrys naar
België: er breken mooie tijden aan voor alle ijsliefhebbers!
Het geheim? Een heerlijke mix van verse melk, room en overvloedige
hoeveelheden van de gekste lekkernijen, creativiteit ten top bij Ben &
Jerrys! Wat denk je van de volgende smaken: Cookie Dough, Chunky Monkey,
Chocolate Fudge Brownie en Strawberry Cheesecake. En u zal de stukjes aardbei,
brownie of chocolade koekjesdeeg in uw ijs niet moeten gaan zoeken. Ben &
Jerrys staat erom bekend: dikke en grote stukken. U moet het toch goed smaken,
niet waar?!
Je kan het heerlijke Ben & Jerry's-ijs vinden in videotheken, bioscopen,
nachtwinkels en eetgelegenheden. Maar ondertussen zijn er ook al echte
Belgische Ben & Jerrys Scoopshops geopend in Antwerpen, Mechelen, Knokke
en Sint-Niklaas.
Meer
dan ijs...
Ben & Jerrys denkt ook aan het milieu. De Ben & Jerrys fabriek
draait volledig op groene energie. Alle melk wordt duurzaam geproduceerd en de
ingrediënten voor Europa worden 100% Fairtrade ingekocht.
Ben & Jerrys is sociaal geëngageerd en zamelt
bijvoorbeeld jaarlijks kerstcadeautjes in voor minderbedeelden. En in België is
Ben & Jerrys een enthousiaste partner van Moeders voor Moeders.
|