In het land van de onbegrensde mogelijkheden kleuren de foodtrucks steeds meer het straatbeeld. En met kleuren bedoel ik ook werkelijk KLEUREN: knalroos of geel, hoe meer ze opvallen, hoe liever... . Een beetje levendigheid in de saaie, grijze straten kan geen kwaad. Ze poppen als paddestoelen uit de grond, ze zijn er in allerlei kleuren en geuren en verkopen de wereld aan gerechten.
Neen, het is al lang niet meer enkel de standaard hotdog of hamburger die je daar vindt, maar werkelijk allerhande specialiteiten uit alle windstreken.
Deze mobiele keukentjes worden ook steeds verder geüpgrade en van luxe voorzien. Stilaan worden het hoogculinaire werkterreintjes.
De laatste ontwikkeling is de dubbeldekker bus, die niet alleen dienst doet als take-away maar op de bovenverdieping plaats biedt voor een heus openlucht rooftop restaurant.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Er zijn heel wat soorten foodtrucks, maar ik geef u graag wat voorbeelden: een lobster truck, een Curbside Cupcakes truck, The Greasy Wiener truck, Kogi Barbecue Truck (Koreaanse tacos), El Rey del Sabor (Mexicaans) , Schnitzel & Things, Yvonnes Jamaican Food Truck en er is zelfs een bar op wielen: de caipirinhas truck. Allemaal even heerlijk, als je het mij vraagt.
And last but not least: er is ook een heuse Belgische truck te bespeuren in N.Y. die de naam Wafels & Dinges Truck draagt. Een wafeltruck die Luikse en Brussels wafels aanbiedt en je kiest zelf de dinges die je erop wil: ijs, aardbeien, nutella of speculaas,
voor mij eentje met alles erop aubJ
|