Foto
Foto
Foto

de fielesoof
Daniël Goegebeur
Rudy Jaques
Eddy Vanacker
Eric Dewulf
Benny Vandamme
Hans Neels
Patrick Vanrietvelde
Rik Lefevere

Foto

Het is in een democratie te delicaat om enkel de wil van het volk te volgen. Ik meet de kwaliteit van een maatschappij onder andere af aan de vraag hoe respectvol ze omgaat met haar dwarsliggers. Ik vind dat filosofen zeker die rol van dwarsligger moeten spelen (Van Bendegem)

Zoeken in blog

Extra Fielesoofen
  • Daniël Goegebeur
  • Rudy Jaques
  • Benny Vandamme
  • Hans Neels
  • Eddy Vanacker
  • Palmares Fielesoofen

    2010 Belgisch kampioen dessert

    2009: Jack Daniel’s World Championship,Tennessee:


    Home Cookin’ from the homeland: 8ste
    2009: org. BK Torhout
    2008 WK België: vis 9de
    2008 World Ranking: 18de
    2006 BK Steenhuffel: 4de
    2006 World Ranking: 7de
    2006 WK Polen: 5de
    2005 WK Hongarije: 15de
    2004 BK Vollezeele: 2de
     

    Wat je moet weten
  • BBQ door BBQ Master Daniël - klik naar belangrijke tips
  • Culinaire ambiance
  • Foto
    Foto
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    DE FIELESOOFEN
    Fire Food en Fun
    Gezelligheid, ambiance en vriendschap door barbecue van worstje tot kreeft.
    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markt Grillen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 25 augustus, vanaf 19.00 uur, de dag vóór de Houtland Cup, organiseren wij onze jaarlijkse zomerbbq.
    Deze vindt plaats in 15 tentjes op de markt van Torhout.

    U kunt eventueel reserveren in groep (tot 18 personen) als u gezellig samen in één tentje wilt zitten.

    Naar aloude gewoonte wordt u overvloedig getrakteerd op:
    - aperitief van het huis (en we kijken op geen glas)
    - 4 aperitief hapjes
    - koud voorgerecht (zelf gerookte zalm met macedoinne van groenten en fruit)
    - hoofdgerecht (kalfsvlees met breydelspek, krielaardappelen en wokgroenten)
    - water en 1 fles wijn per 4 personen


    Naast het lekkere eten en de nodige dranken is er randanimatie voorzien met onder ander life optreden van Trio Graffiti.

    Kaarten aan € 30,00 zijn te verkrijgen bij de Fielesoofen, via de email link op deze site (gelieve uw email adres te vermelden) of op nummer 050.21.49.84.

    U bent van harte welkom.


    19-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reglement Houtland Cup 2007 - zondag 26 augustus

    2007

    “Beste Grill Team van het Houtland”
    DE HOUTLAND CUP 2007
    Wedstrijd met kalfsvlees
    in samenwerking met
    PETERS FARM (Nederland)

    artikel 1: De organisatie

    De Wedstrijd wordt georganiseerd door De BBQ Fielesoofen.
    De wedstrijd vindt plaats op de Markt van Torhout, op zondag 26 augustus 2007, met medewerking van Stad Torhout Dienst Cultuur.

    artikel 2: De deelnemers:

    Minimum 3 personen, maximum 5 personen per team
    Zowel professionelen als amateurs toegelaten (ook levensgenieters).

    De ploegen zorgen voor:
    o een koelkast Mobiele koelwagens zijn NIET toegestaan
    o één brandblusapparaat (inhoud 3 kg)
    o een metalen recipiënt voor opvang van de houtskool, (er wordt géén houtskool achtergelaten op het terrein)
    o vuilniszakken die kunnen gedeponeerd worden in de centrale afvalcontainers.
    o eigen barbecues en brandstoffen. Houtskool en houtgestookte bbq’s zijn toegestaan. Ook gasgestookte bbq’s zijn toegestaan voor zover ze aan de veiligheidsnormen voldoen.

    De werkplaats mag naar eigen goeddunken en creativiteit ingericht worden.

    HYGHIENE EN NETHEID VOOR EN TIJDENS DE WEDSTRIJD ZIJN PRIMORDIAAL!

    Inspectie van de brandweer is mogelijk.

    Wagens en/of aanhangwagens mogen NIET gestationeerd worden bij de werkplaats! Er is wel een parking voor de deelnemer voorzien op geringe afstand van het bbq terrein.

    artikel 3: De organisatie zorgt voor:

    o Toewijzing van een standplaats op het terrein, volgens loting
    o Een kalfsribstuk van ongeveer 3kg (Peters Farm)
    o Een groentemand met seizoensgroenten (nog te bepalen)
    o 2 grote witte borden
    o Een (afsluitbare) tent van 6.00 x 3.00m + 1.20 m werkterrein vóór en achter de tent . Onder de tent mag NIET gegrild worden !! (de vrije tussenruimte tussen de standen mag NIET gebruik worden). De BBQ-toestellen worden aan de buitenzijde van de tenten geplaatst (kant van de rijweg).
    o Bijkomende parasols zijn toegestaan.
    o Aftapmogelijkheid van drinkwater wordt voorzien, er lopen evenwel geen leidingen naar de tenten (eigen emmers of waterresservoir voorzien)
    o Stopcontacten elektriciteit per 3 of 4 standen. Gebruik van elektrische frituurketels en elektrische ovens zijn niet toegestaan.
    o Voor gebruik van frigo’s en klein elektrische toestellen moeten de deelnemers zelf instaan voor verlengkabels en gereglementeerde aftakdozen.
    o 2 werktafels (bijkomende werktafels en kasten zijn toegestaan)

    De Teamleiders zijn verantwoordelijk voor de eventuele schade aangebracht aan het terrein of aan het door de organisatie ter beschikking gestelde materiaal.

    artikel 4:

    Het is de deelnemende teams NIET toegestaan dranken (alcoholische en niet alcoholische) aan te bieden of te verkopen aan het publiek.

    artikel 5:

    De werkplaatsen van de teams kunnen in gebruik genomen worden vanaf zondag 26 augustus, om13u00 .
    Voorbereiding van de stand kan deels gebeuren op zaterdag 25 augustus. (meer details op de werkvergadering).
    De werkplaatsen moeten klaar staan uiterlijk op zondag 26 augustus tegen 14u00 (alle voertuigen en aanhangwagens moeten op dit moment het bbq terrein verlaten hebben)

    artikel 6: Opwarmingsproef:

    Alle deelnemende ploegen krijgen voor de aanvang van de grillwedstrijd een pakket met vleesproducten van de organisatie.
    De organisatie zorgt voor het nodige serveermateriaal.
    Hiermee prepareren en bereiden ze hapjes op de rooster voor gasten en toeschouwers die tegen de middag naar de BBQ Happening komen.

    Vanaf 15u00

    artikel 7: De wedstrijd

    De opdracht bestaat er in om met het kalfsribstuk een grillcreatie te presenteren, naar eigen keuze.
    Daarbij moet een bijpassende saus gemaakt worden met ingrediënten volgens een eigen keuze.
    De bijgaande garnituur op het bord is ook van belang.
    Één bord wordt gepresenteerd voor het publiek in de eigen stand.
    Eén bord wordt naar de jurystand gebracht. (jury in de raadzaal van het stadhuis).
    Het te beoordelen bord wordt eerst ontvangen door iemand van onze organisatie, voorzien van een nummer en verder doorgegeven naar de jury. De naam van de ploeg en het overeenstemmende nummer op het bord wordt bijgehouden door onze organisatie.

    De jury leden zelf kunnen niet zien wie welk bord heeft afgegeven, en weten uiteraard ook niet welk nummer op het bord met welke ploeg overeenkomt.

    artikel 8: Beoordeling

    Het resultaat van elk deelnemend team wordt bekend gemaakt op de avond van de wedstrijddag. Het oordeel van de jury is onherroepelijk. Beroep is niet mogelijk.

    Trofee Peters Farm Kalfsvlees Apeldoorn Nederland voor het beste “Grill Team van het Houtland 2007 GOUD” + diploma goud

    Trofee Kekeyzer Ossaer Vleeshandel Koekelare voor het tweede beste “Grill Team van het Houtland 2007 ZILVER” + diploma zilver

    Trofee Unifine Sauces & Spices Nederland & Lier BE voor het derde beste “Grill Team van het Houtland 2007 BRONS” + diploma brons

    Trofees voor:

    Creatiefste Grill Team van het Houtland 2007 (goud, zilder en brons)
    Ambiance Grill Team van het Houtland 2007 (goud, zilver en brons)

    Ieder deelnemer ontvangt een oorkonde van deelname “DE HOUTLAND CUP" Grill Wedstrijd 2007, met Kalfsvlees Peters Farm NL”

    Bijkomende voorwaarden:

    De eerste drie winnaars (Goud Zilver en Brons) van het tornooi zijn verplicht hun recept voor het grillen van het kalfsvlees en het recept voor de bereiding van hun saus op papier bekend te maken.

    Artikel 9: Juryleden

    Aangesteld door de organisatie en hoofdsponsors van het BBQ de Fielesoofen

    2 personen van Unifine
    2 personen van Dekeyzer Ossaer
    2 personen van Peters Farm NL
    2 personen van Smoky Charly
    2 professionele juryleden uit de Horeca

    Uit deze groep juryleden wordt een jury voorzitter gekozen.

    Daarop bepaalt de voorzitter wie zal instaan voor de beoordeling van de standen (de juryleden die de standen op het terrein beoordelen kunnen tijdens de wedstrijd niet in contact komen met de jury die de gerechten beoordelen), enkel de voorzitter van de jury kan contact hebben met alle juryleden.

    De juryleden die de gerechten beoordelen worden één uur voor het einde van de wedstrijd afgezonderd in het jurylokaal (om geen voorkennis te hebben van de creaties op de borden)

    Het jurylokaal wordt ondergebracht in de raadzaal van het stadhuis. De toegang naar het stadhuis wordt in feite de doorgeefplaats van de borden naar de jury. Hier controleert de juryvoorzitter alle activiteiten en ziet toe over het nummeren en coderen van de borden.

    artikel 10: Definitieve toelichting

    Voor de deelnemende Grill Teams wordt vooraf een briefing georganiseerd waarbij alle verdere praktische afspraken toegelicht worden.

    AFSPRAAK (nog te bepalen)
    Algemene briefing en toelichting op het bbq terrein
    Dezelfde avond is de trekking voorzien voor de verdeling van de standplaatsen op het terrein.
    Er worden 2 personen per Team toegelaten

    artikel 11: Contactpunt

    Daniel Goegebeur
    (Grill Master of the World 2006 WK BBQ Hongarije & 2007 WK BBQ Polen)
    Ruitjesbos 36
    8820 Torhout
    050/211696
    GSM 0475/965320
    bbq.master.daniel@pandora.be

    of via deze website
    of op nummer 050.21.49.84 van onze ploegkapitein

    artikel 12: Inschtijving

    de organisatoren beslissen over de uiteindelijke selectie van de ploegen die hun kandidatuur stellen.

    Beste BBQ Liefhebbers,
    Deze bbq wedstrijd moet een echte “BBQ Happening” worden.
    Het is wellicht de aanzet om verder de BBQ wedstrijden uit te werken, en deelnames te bevorderen aan Nationale en Internationale competities.
    Bovenstaande reglementen zijn evenwel noodzakelijk om de winnaars aan te duiden.
    Maar onze leuze is in de eerste plaats: “Fire Food & Fun”
    Groeten & veel bbq genot tijdens de voorbereiding en vooral op 26 augustus as.

    de Fielesoofen

    INSCHRIJVING

    De inschrijving is GRATIS
    Wel bevestigen via E-mail of bij één van de BBQ Fielesoofen
    Maximum 15 ploegen toegelaten.
    SNEL inschrijven is de boodschap

    Naam van de ploeg:

    Contactpersoon:

    (adres, e-mail, tel nr)


    16-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.altijd interessant om weten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het woord barbecue komt voor het eerst in beeld aan het begin van de 16e eeuw, als de Spanjaarden op het eiland Haïti kennismaken met de barbacoa, een rooster waarop vlees kon worden gerookt en gedroogd. Daarnaast deed dit rooster, volgens sommigen, ook dienst als bed.

    Een andere versie is deze die de Fransen gegeven hebben bij het bereiden van vis; het hele dier wordt geroosterd, van de baard tot de staart: "de la barbe á queue.'’

    De term “barbecue” wordt meer verkeerd dan juist gebruikt. We nemen in het weekend onze barbecue en barbecueën snel een steak of een worstje en voegen er wat barbecuesaus voor smaak bij. De barbecue is niet dat waar je op kookt of het gerecht maar de manier waarop je het klaar maakt.

    De meest voorkomende misvatting is dat grillen en barbecueën hetzelfde zijn.
    Grillen wordt boven de directe warmtebron gedaan en schroeit het vlees dicht, zodat de sappen bewaard blijven.
    Barbecueën anderzijds is het kookproces waarbij het vlees op lage temperatuur en over een langere tijd bereid wordt. Door de langere bereidingstijd wordt het vlees zacht en sappig.

    Of zoals de fielesoof zegt: “het verschil tussen grillen en barbecueën, is ongeveer 6 pintjes!”.


    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.exit Kurt
    De Fielesoofen en Kurt Dekoninck hebben beslist om de samenwerking te stoppen.
    Kurt zag een meer professionele koers, terwijl de overige Fielesoofen het plezier terug de bovenhand wensten te geven.

    Wij wensen Kurt veel succes.

    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.godverdomme, om het zo schoon te zeggen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het heeft niet mogen zijn.
    Gisteren, op de hoogdag van O.H.Hemelvaart, ontvingen wij de trieste mail van Rolf Zubler dat het EK BBQ niet doorgaat. Zelfs de bestuurwissel met een nieuwe voorzitter, heeft het financiële plaatje niet rond gekregen.
    Wij waren er klaar voor, de gerechten smaakten ongelooflijk en zagen er fantastisch uit. De Europese titel lag binnen ons bereik.

    Maar we zouden geen fielesoofen zijn, als we dat niet filosofisch opnamen. Of zoals Zubler zegt "Es ist kein Schaden so gross, es ist auch immer ein Nutzen dabei."








    An
    die Involvierten der 11. European Barbecue Championships

    geplant in Moskau, den 16.-17. Juni 2007

     

     

     

     

     

     

     

    Neuhausen, den 17. Mai 2007

     

    Liebe Freunde, geschätzte Kollegen, sehr geehrte Teams und Juroren

     

    Wir haben gestern per Mail vom Präsidenten des russischen Barbecue Verbandes Andrey Antipov Kenntnis erhalten, dass aus organisatorischen Gründen die EBC 07 nicht durchgeführt wird.

     

    Die Projektleitung, unter Sabine Hill und Helmut Binder, hat alles daran gesetzt, den Veranstalter von der Tragweite des durch diese Absage verursachten Schadens für uns alle zu überzeugen, leider ohne Erfolg.

     

    Andrey Antipov hat mir heute nochmals telefonisch bestätigt, dass er an diesem Entscheid festhalten wird und sagt die 11. European Barbecue Championship ab.

     

    Wir von unserer Seite sind total frustriert und fühlen uns um Euren Einsatz, die geleistete Arbeit, die bezahlten Tickets und Visa betrogen.

     

    Ich bitte Euch alle, aus diesem Fall keinen Hass oder Abneigungsgefühle aufkommen zu lassen. Das wäre nicht in unserem Sinne des „make friends around the globe“ und würde keinem etwas bringen.

     

    Wir bedanken uns trotzdem beim ersten Präsidenten der WBQARU Arutyun Yengoyan, der Russland überhaupt in die Lage gebracht hat, bei uns Mitglied zu werden. Auch er untröstlich über die Vorgehensweise und den Rücktritt aus der Verpflichtung dem Kontinent gegenüber.

     

    Besten Dank ebenfalls an die Behörden rund um den Gouverneur Boris Razkazov und den Bürgermeister von Krasnorgorsk Victor.

     

    Herzlichen Dank ebenfalls an die Hilfestellung unseres schweizer Freundes bei Globus Moskau Martin Heinzelmann und seinen Freunden.

     

    Bei den Teams und den Jurymitgliedern, die bereits Tickets und Visa bestellt und bezahlt haben, können wir uns nicht entschuldigen, da dies in keiner Weise unserer Verzweiflung Ausdruck verleihen könnte. Sind es genau diese Menschen, die an unsere Sache geglaubt haben, die Idee „make people happy“ mit gelebt und durch ihre Anmeldung verwirklichen wollten. Da ist unsere Enttäuschung umso grösser, weil wir diese Teams und Jurymitglieder kläglich im Stich gelassen fühlen und keine Worte des Dankes und Entschuldigung finden können.

     

    Unsere Projektmanagerin Sabine Hill, die sich während mehr als 6 Monaten in unermüdlichem Einsatz um jede Belange gekümmert, und sei es noch so banale Anfrage befasst und höflich beantwortet und weitergeholfen hat, ist am Boden zerstört. Ich bin untröstlich, sie in dieser Situation nicht einfach in die Arme nehmen zu können und Ihren Tränen einen Halt zu geben.

     

    Und trotzdem wird es weiter gehen.

     

    Sabine hat in ihrem Schmerz erklärt, dass sie allen, die trotzdem die Reise antreten und Moskau sehen wollen, zusammen mit unserem Chairman Arutyun, genannt Harry, eine der schönsten Städte der Welt zeigen will. Sie hat angeboten, ihr Haupt auf das Schafott zu legen und sich dem Frust der Teams und Jury zu stellen, die verständlicherweise gross und unbegrenzt sein muss.

     

    Es ist kein Schaden so gross, es ist auch immer ein Nutzen dabei. (ein weiser Spruch meines Vaters)

     

    Das Abenteuer Moskau hat die WBQA und uns alle einen Haufen Energie, Geld und Gefühle gekostet.

     

    Daraus lernen wir, dass wir allein mit Rücksicht und Güte nicht wirklich weiter kommen.

     

    In Zukunft werden wir genau darauf achten, ob ein Veranstalter vor Ausschreibung einer Meisterschaft seinen Verpflichtungen, sprich Entsendung seiner versprochenen Teams und Juroren, Empfang seiner internationalen Lizenz und dessen Bezahlung sowie die Meldung seiner Mitglieder in die Weltdatenbank, nachgekommen ist.

     

    Sollte dies nicht der Fall sein, wird es in naher Zukunft keine internationalen Events mehr geben, zu denen wir Euch auffordern, die Koffer zu packen und in fremden Landen die Öfen unter Feuer zu nehmen.

     

    Wer seinem Frust Luft machen will, darf mich selbstverständlich anrufen.

     

    Ich entschuldige mich persönlich für das nicht Zustandekommen des kontinentalen Anlasses und verbleibe mit kameradschaftlichen Grüssen im Namen aller Task Force Mitglieder und nationalen Präsidenten.

     

    Herzlichst aus der Schweiz

     

    Rolf Zubler President World Barbecue Association

     

     

    Geht an:  alle Involvierten Teamchefs, Jurymitglieder, Landespräsidenten, WBQA Mitglieder und der Task Force WBQA

     

     


    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houtland Cup 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De 2 laatste jaren organiseerden de Fielesoofen op de voetbalpleinen van het Rozenveld hun zomerhappening en verleden jaar voor de eerste maal de wedstrijd om de Houtland Cup.
    Dit jaar wordt het in het weekend van 25 en 26 augustus grootser opgevat.

    Verleden jaar organiseerde het stadsbestuur in hetzelfde weekend als de Houtland Cup een ontbijt voor alle Torhoutenaren. Er werd beslist om samen te werken en van het weekend een Breugheliaans festijn te maken op de markt van Torhout.

    Het programma ziet er (voorlopig) als volgt uit.

    Zaterdagavond 25 augustus zomer BBQ door de Fielesoofen.
    Zondagmorgen 26 augustus ontbijt (met o.a. spek en eieren door de Fielesoofen) en 's namiddags de Houtland Cup 2007 (BBQ wedstrijd voor hapjes en 1 gerecht kalfsvlees).
    Iedereen die verleden jaar aanwezig was, weet hoe plezant en overvloedig de Fielesoofen BBQ's kunnen zijn.

    Men zegge het voort.

    Teams die wensen deel te nemen aan de Houtland Cup kunnen zich inschrijven via email.

    Later nog meer en gedetailleerder informatie.



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Kampioenschap BBQ

    Velen vragen ons of het Belgisch Kampioenschap BBQ dit jaar doorgaat.

    Dit jaar is er dus geen Kampioenschap.

    Volgend jaar wordt het Belgisch Kampioenschap gecombineerd met het Wereldkampioenschap dat plaats vindt van 12 - 14 september 2008 in de Palm Brouwerijen in Steenhuffel.

    Maar iedereen kan zich inschrijven voor onze Houtland Cup 2007 en eens proeven van die verrukkelijke ambiance.


    15-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het komt alsmaar dichter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Europees kampioenschap komt alsmaar dichter en dichter.
    De voorbereidingen zijn in volle gang.

    Volgende teams zijn al aangemeld:
    1. World BBQ team Switzerland
    2. Best of Britain (Groot-Brittanië)
    3. Virumaa Barbecue Team (Estland)
    4. Erste Deutsche Grill- und Barbecueschule Egapark Erfurt (Duitsland)
    5. Hela Grillteam GutGlut e.v. (Duitsland)
    6. Swedish BBQ Team (Zweden)
    7. De Fielesoofen (België)
    8. Meesenburg Säntischblick Smokers (Zwitserland)

    Maar koken kost geld.
    Om onze deelname aan het kampioenschap te helpen fincieren worden steunkaarten aan 5,00 € verkocht.
    Er worden verschillende gastronomische barbecues verloot onder de sympathisanten.

    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe sponsor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij verwelkomen met heel veel genoegen onze nieuwe sponsor Breydelham.
    vanaf nu smaken onze gerechten nog lekkerder.

    08-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EK Moskouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Schoon hé.

    De voorbereidingen kunnen beginnen.

    23-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Fielesoofen op het WK Veldrijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag 28/01 is het zover, wereldkampioenschap cyclocross in Hooglede-Gits.
    De Fielesoofen verzorgen het middagmaal voor 250 Lotto genodigden en de VIP receptie met 7000 hapjes.
    Er wordt verteld dat de koning zal aanwezig zijn.... dus mogen de Fielesoofen vanaf zondag zich "hofleverancier" noemen.


    04-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees Kampioenschap 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu Rolf toch in het land was; heeft hij ons bevestigd dat het Europees Kampioenschap volgend jaar in Moskou plaatsvindt, in het weekend van 16 en 17 juni 2007.

    Voilà, wij kunnen aan de voorbereidingen beginnen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschap BBQ 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verleden week werd het contract tussen het WBQA en het BBA, om in 2008 het Wereldkampioenschap BBQ in Steenhuffel te organiseren, ondertekend. De organisatie gebeurt in samenwerking met Brouwerij Palm.

    Op de voorgrond: links Charly Van den Bosch voorzitter Belgium BBQ Assiciation, midden Rolf Zubler Intern voorzitter World BBQ Assosiation (Zwitserland), rechts Peter Beulens Brouwerij Palm en achteraan leden van de BBQA (waaronder onze Daniël) en de getuigen.

    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.artikel van Andy Vermaut gepubliceerd op www.westhoek.be
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fielesoofen organiseren eerste winterwildbarbecue voor warme samenleving.

    Barbecuen zelfs in de winter een verslaving.

    Ex-Koekelarenaar Kurt Dekoninck (37) nu woonachtig en Moere en Rudy Jaques (46) organiseren samen met het barbecueteam „De Fielesoofen” op 24 november in zaal Don Bosco langs de Pastoriestraat in Torhout een eerste winter-wild barbecue.

    Het barbecueteam „De Fielesoofen” is tweevoudig Belgisch kampioen rundsbarbecue en vicewereldkampioen varkensbarbecue. Naast Kurt en Rudy maken tevens Daniël Goegebeur, Eddy Vanacker, Eric Dewulf, Hans Neels, Benny Vandamme en Christian Vandroemme deel uit van dit team.

    Het is al enkele jaren dat „De Fielesoofen” een winterfeest en een zomerfeest organiseren. Het zomerfeest is tevens de Houtlandcup wedstrijd voor wat betreft het grillen van kalfsvlees. Dit wordt in samenwerking met het Nederlandse Peter’s Farm en zijn verdeler: de uitsnijderij Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare georganiseerd. Voor dit zomerfeest dat in augustus plaatsgreep, kwamen meer dan 1000 man opdagen. Het barbecueteam de Fielesoofen is ondertussen internationaal gerenommeerd, want ze worden meer en meer gevraagd voor buitenlandse demonstraties. En ondertussen staat het barbecueteam op de 7de plaats in de wereldtop. De bedoeling van de winterbarbecue is echter geld in het laatje brengen voor het Europese kampioenschap dat in juni 2007 plaatsgrijpt in Moscou.

    Rudy Jaques:„In de toekomst staan er nog enkele uitdagingen op het programma, waaronder het halen van het Guiness Book of records en het openen van een barbecueshop in de regio. We werken met ons team al 5 jaar samen. Het samenhouden van deze groep is een kunst, maar barbecuen zelf nog veel meer. Barbecuen is voor ons een verslaving geworden. Ja, ja zelfs in de winter. Het is iets wat meer en meer in de running is. Het is ook een hobby waar je nooit op uitgekeken bent. Je leert elke dag bij. De fielesoofen zijn altijd gefascineerd door fire, food en fun. Het onder controle houden van het vuur en de vriendschap er om heen is zalig. Samen iets creëren en werkelijk genieten van het leven is het beste middel voor een warme samenleving.”

    Wat staat er op het menu. „Wel de wilde bende van de BBQ Fielesoofen doen het met wild. Na een aperitief bestaande uit witte wijn met bosbessenjenever uit de Ardennen en verassende hapjes, is er een wild varkentje aan het spit, reerug en filet van everzwijn op de grill, wildragout, aardappelpuree met kastanjes Jagersaus en als dessert een kaasbuffet met fruit. Als je van al dit wild niet helemaal wild wordt, dan weten we het ook niet meer. “(Andy Vermaut)

    Kaarten zijn te verkrijgen bij Kurt Dekoninck op tel 0475 33 01 25 of op 050 21 49 84 en kosten 30 euro.

    Het barbecueteam de Fielesoofen is ondertussen internationaal gerenommeerd. Ze organiseren op vrijdag 24 november een grandioze wildbarbecue in zaal Don Bosco, de eerste in zijn soort.

    Op de foto zie je Kurt en Rudy die momenteel volop aan het trainen zijn voor zaterdag.

    (foto Andy Vermaut)


    15-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en trots dat we zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expeditie Robinson
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de HUMO van 7 november verscheen het verhaal van Curd, afvaller nummer 11 uit Expeditie Robinson, het survival programma op VT4.
    Curd is keurslager in Harelbeke en specialiseert zich o.a. in tafelBBQ.
    In het artikel staat in de hoofding :"(..) Curd die sinds 18 jaar een chique keurslagerij in Harelebeke leidt en volgend jaar met een team meedoet aan het WK Barbecue.."
    Je moet niet alles geloven wat in de pers verschijnt. Dat Curd deelneemt aan een wedstrijd kan wel zijn, maar het WK???

    04-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WBQA Ranking 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een druk BBQ seizoen heeft de WBQA de ranking opgemaakt.

    Hieronder vind je de top 10.

    Het volledige klassement vind je op www.wbqa.com (klik op het logo)

     

    World-Ranking-List of the World Barbecue Association 2006

    Place

    Team

    Points 

    MC

    1.

    World Barbecue Team Switzerland - CH

    290

     

    2.

    Salzburger BBQ Bulls - AT

    268

     

    3.

    Südtiroler Rolliteam - IT

    248

     

    4.

    Waldviertler Hornochsengriller - AT

    187

    E

    5.

    Grill Ueli Team - CH

    185

    N

    6.

    1. Grill- und BBQ-Schule ega Erfurt - DE

    184

    E

    7.

    SMOKEY CHARLEY "DE FIELESOOFEN" - BE

    177

    E

    8.

    Spicy Flames - AT

    176

    W

    9.

    Wroclaw - Grill Team - PL

    175

    E

    9.

    BarBeCrew - DE

    175

    W

    9.

    Fire Ladies - IT

    175

    W

    10.

    Hela Grillteam GutGlut e.V. - DE

    173

    W

    10.

    Acher Barbecue Team - CH

    173

    W


    MC = Missing Contest
    W: World-Championship
    E: European-Championship
    N: National-Championship

     

     

    Volgend jaar staat enkel het Europees Kampioenschap op het programma. Het ziet er naar uit dat alle teams die deelnemen aan de ranking aanwezig zullen zijn.

    Dat belooft.

    Het Wereld- en Belgisch kampioenschap gaan in 2008 door in België.


    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De BBQ Fielesoofen doen het in het wild

    Locatie
    Don Bosco, Torhout
    vrijdag 24 november 2006

    aperitief
    witte wijn met bosbessenjenever uit de Ardennen
    verrassende hapjes

    wild varkentje aan ’t spit

    Reerug en Filet van everzwijn op de grill
    wildragout
    aardappelpuree met kastanjes
    Jagersaus

    Dessert
    Kaasbuffet met fruit


    € 30,00
    1/4de fles wijn en spa inbegrepen


    14-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nieuwsblad 13 september 2006 - Tine Hollevoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Amateurs en specialisten geven tips voor de perfecte barbecue - 11/09/2006

    De nazomer is in het land en dat betekent voor vele Vlamingen nog een laatste keer gezellig barbecuen. Op het Belgische kampioenschap barbecue in het Vlaams-Brabantse Steenhuffel (Londerzeel) toverden amateurs en professionelen de heerlijkste gerechten op hun rooster. Elk hadden ze hun eigen methode en tips. ,,Geduld is de boodschap, een barbecue mag je niet overhaasten'', stelt barbecuegoeroe Daniël Goegebeur.

    Iedereen houdt van barbecuen maar het is niet iedereen gegeven om die barbecue ook vlekkeloos en smakelijk te laten verlopen. Aangebrande biefstukken, uitgedroogde ribben, een uiteengevallen zalm zullen wel al op ieders bord gelegen hebben. Barbecuegoeroe Daniël Goegebeur heeft alvast tips bij de vleet. Vorig jaar werd hij op het wereldkampioenschap uitgeroepen tot Grillmaster of the World. Op welk toestel je barbecuet is niet zo belangrijk, vindt Daniël. ,,De enige voorwaarde is, is dat je een rooster hebt dat snel regelbaar is'', legt hij uit. ,,Naargelang de hitte van het vuur moet het rooster snel omhoog en omlaag kunnen.'' ,,Eigenlijk kun je op elk toestel een goede maaltijd maken. Geef mij twee stenen en ik zal er ook een steak op grillen. Ik ben wel geen voorstander met toestellen met gas omdat ik dat niet echt grillen vind.''

    Houtskool of briketten, een al even veel gehoord struikelblok bij de barbecue? ,,Ook dat maakt niet zoveel uit'', gaat Daniël verder. ,,Er bestaan tegenwoordige goede houtskolen en ook goede kokosbriketten. Geduld is erg belangrijk. Je mag niet verwachten dat je een kwartier na het aanmaken van het vuur kunt beginnen grillen. Barbecuen doe je op je gemak, het is vooral een gezellig samenzijn met vrienden.''

    Geen papier

    Wat je absoluut moet vermijden is dat de vlammen door je rooster slaan. ,,Dat verpest je hele maaltijd'', aldus nog de kenner. ,,Het heeft geen nut om een hele bak kolen erop te smijten. Voor vis zijn vlammen fataal. Zorg voor goede aanmaakblokjes en wakker het vuur nooit aan met papier. Papier dwarrelt rond en plakt overal aan.''

    Wat je dan op die barbecue serveert hangt af van je persoonlijke voorkeur. Met een goede filet pur van runds- of kalfsvlees heb je volgens kenners altijd succes. Ook een zalm op zijn vel gegrild is zelfs voor de grootste leek perfect haalbaar. Vergeet die wel niet in een visklem te steken, anders valt je vis gegarandeerd uit elkaar. Wees bij het grillen van ribbetjes niet te gehaast want die branden snel aan of drogen uit.

    Naast enkele rauwe groentjes, raadt Daniël bij de barbecue groentesauzen aan. ,,Ik denk aan tuinbonensaus, spinaziesaus of wortelsaus'', legt hij uit. ,,Kook je groenten in wat kippenbouillon en ga er met de mixer door. Doe er in geen geval room in, anders smaakt het licht. Aardappelen of rijst kun je wokken op de barbecue, net als vele andere groentjes.''

    Erg simpel

    Vergeet je barbecue niet bij het maken van het dessert. Denk aan een appel in een papillot met rum en bruine suiker of een banaan in vanillesaus en advocaat. Al hoeft het niet altijd zo moeilijk te zijn. ,,De lekkerste barbecue is simpelste'', zegt amateur Kris Schellens uit Lochristi van het team Cinghiale. ,,Wij smelten gewoon wat chocolade en doppen er aardbeien in. Ik ben helemaal geen kok, maar ik probeer dingen uit en dat lukt me aardig. Mijn barbecue staat altijd klaar als de zon tevoorschijn komt.''

    Tine Hollevoet



    11-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Kampioen
    het Belgisch kampioenschap zit er op, het was leutig maar lastig.

    Bij de professionelen werd Chez Vincent terug Belgisch kampioen.

    Wij eindigden eervol op een 4de plaats in de algemene rangschikking, een 1ste plaats bij het rundvlees en een 3de plaats met ons visgerecht.
    Gerechtigheid is geschiedt, de vissen hebben het varken geklopt.

    Maar...wij hebben de publieksprijs gewonnen.
    De publieksprijs is een waardering voor het ganse team, de manier van werken, het totaal van de gerchten, de stand, de ambiance,... En daar zijn we trots op.

    Wij danken alle supporters die zo talrijk aanwezig waren en nu gaan we wat rusten.


     



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    e-mail adres
    de.fielesoofen@live.be


    onze sponsors


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • héhé al lang op aan t wachten... (cederic de mey)
        op EK BBQ 2012
  • website (joris)
        op hoe is het nu eigenlijk met de Fielesoofen
  • Kippengerecht (BBQ-Fun Team)
        op BK BBQ 2010
  • Whooooooooooooooooohhhhhhhhh (Joep)
        op De uitslag
  • bierkaartjes (Joep)
        op Collectors item
  • Archief per week
  • 12/09-18/09 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 04/10-10/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 01/12-07/12 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 26/11-02/12 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 26/09-02/10 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 09/08-15/08 2004


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs