Het Duitse team TB & The BBQ-Scouts heeft zondag het wereldkampioenschap barbecueën in Steenhuffel gewonnen. De tweede plaats en de Belgische titel waren weggelegd voor Team Matthias uit Gistel, samengesteld uit gerenommeerde chefs rond voormalig Fielesoof, Kurt Dekoninck. Wij wensen hem van harte proficiat. Voor de tiende editie van het wereldkampioenschap had zich een recordaantal van 67 teams ingeschreven. Dertig teams kwamen uit het buitenland waaronder o.a. Duitsers, Zweden, Polen, Amerikanen en een ploeg uit Zuid-Afrika. De internationale jury was samengesteld uit topchefs, mediafiguren en vakmensen en beoordeelde de culinair-gastronomische aanpak van de teams. De wereldkampioen ontving naast de beker ook een bedrag van 10.000 dollar. Naast de globale wereldtitel werd ook voor de categorieën vis, kip, varken, rund en dessert een wereldkampioen aangeduid. In de categorie kip werd het Belgische team 't Oud Vuur verkozen tot winnaar. In de categorie dessert was die eer dan weer weggelegd voor het Belgische team Healthy People. Het kampioenschap, dat georganiseerd werd door 'Belgian Barbecue Association' in samenwerking met Palm, lokte volgens de organisatoren circa 15.000 toeschouwers.
Wij hebben het meer dan behoorlijk gedaan. Een 9de (negende!) plaats voor het visgerecht, 21ste voor de kip en 26ste voor het varkensgerecht. In het algemeen klassement eindigden we op de 23ste plaats. We mogen tevreden zijn. Yves Desmet, jurylid en voormalig hoofdredacteur van de Morgen, himself, is ons persoonlijk komen feliciteren met ons varkensgerecht, wat volgens hem het beste van de reeks was. En wie zijn wij om aan de mening van gerenommeerde journalisten te twijfelen.
Na de prijsuitreiking is ook officieel gemeld dat volgend jaar het Belgisch Kampioenschap doorgaat in Torhout. We zijn er nog niet klaar voor, maar dat komt wel.
Bedankt ook aan alle supporters die ons met hun schitterende aanwezigheid kwamen steunen.
|