de fielesoof Daniël Goegebeur Rudy Jaques Eddy Vanacker Eric Dewulf Benny Vandamme Hans Neels Patrick Vanrietvelde Rik Lefevere
Het is in een democratie te delicaat om enkel de wil van het volk te volgen. Ik meet de kwaliteit van een maatschappij onder andere af aan de vraag hoe respectvol ze omgaat met haar dwarsliggers. Ik vind dat filosofen zeker die rol van dwarsligger moeten spelen (Van Bendegem)
Home Cookin’ from the homeland: 8ste 2009: org. BK Torhout 2008 WK België: vis 9de 2008 World Ranking: 18de 2006 BK Steenhuffel: 4de 2006 World Ranking: 7de 2006 WK Polen: 5de 2005 WK Hongarije: 15de 2004 BK Vollezeele: 2de
Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum
DE FIELESOOFEN
Fire Food en Fun Gezelligheid, ambiance en vriendschap door barbecue van worstje tot kreeft.
12-10-2006
De BBQ Fielesoofen doen het in het wild
Locatie Don Bosco, Torhout vrijdag 24 november 2006
aperitief
witte wijn met bosbessenjenever uit de Ardennen verrassende hapjes
wild varkentje aan t spit
Reerug en Filet van everzwijn op de grill wildragout aardappelpuree met kastanjes Jagersaus
Dessert Kaasbuffet met fruit
30,00
1/4de fles wijn en spa inbegrepen
14-09-2006
Het Nieuwsblad 13 september 2006 - Tine Hollevoet
Amateurs en specialisten geven tips voor de perfecte barbecue - 11/09/2006
De nazomer is in het land en dat betekent voor vele Vlamingen nog een laatste keer gezellig barbecuen. Op het Belgische kampioenschap barbecue in het Vlaams-Brabantse Steenhuffel (Londerzeel) toverden amateurs en professionelen de heerlijkste gerechten op hun rooster. Elk hadden ze hun eigen methode en tips. ,,Geduld is de boodschap, een barbecue mag je niet overhaasten'', stelt barbecuegoeroe Daniël Goegebeur.
Iedereen houdt van barbecuen maar het is niet iedereen gegeven om die barbecue ook vlekkeloos en smakelijk te laten verlopen. Aangebrande biefstukken, uitgedroogde ribben, een uiteengevallen zalm zullen wel al op ieders bord gelegen hebben. Barbecuegoeroe Daniël Goegebeur heeft alvast tips bij de vleet. Vorig jaar werd hij op het wereldkampioenschap uitgeroepen tot Grillmaster of the World. Op welk toestel je barbecuet is niet zo belangrijk, vindt Daniël. ,,De enige voorwaarde is, is dat je een rooster hebt dat snel regelbaar is'', legt hij uit. ,,Naargelang de hitte van het vuur moet het rooster snel omhoog en omlaag kunnen.'' ,,Eigenlijk kun je op elk toestel een goede maaltijd maken. Geef mij twee stenen en ik zal er ook een steak op grillen. Ik ben wel geen voorstander met toestellen met gas omdat ik dat niet echt grillen vind.''
Houtskool of briketten, een al even veel gehoord struikelblok bij de barbecue? ,,Ook dat maakt niet zoveel uit'', gaat Daniël verder. ,,Er bestaan tegenwoordige goede houtskolen en ook goede kokosbriketten. Geduld is erg belangrijk. Je mag niet verwachten dat je een kwartier na het aanmaken van het vuur kunt beginnen grillen. Barbecuen doe je op je gemak, het is vooral een gezellig samenzijn met vrienden.''
Geen papier
Wat je absoluut moet vermijden is dat de vlammen door je rooster slaan. ,,Dat verpest je hele maaltijd'', aldus nog de kenner. ,,Het heeft geen nut om een hele bak kolen erop te smijten. Voor vis zijn vlammen fataal. Zorg voor goede aanmaakblokjes en wakker het vuur nooit aan met papier. Papier dwarrelt rond en plakt overal aan.''
Wat je dan op die barbecue serveert hangt af van je persoonlijke voorkeur. Met een goede filet pur van runds- of kalfsvlees heb je volgens kenners altijd succes. Ook een zalm op zijn vel gegrild is zelfs voor de grootste leek perfect haalbaar. Vergeet die wel niet in een visklem te steken, anders valt je vis gegarandeerd uit elkaar. Wees bij het grillen van ribbetjes niet te gehaast want die branden snel aan of drogen uit.
Naast enkele rauwe groentjes, raadt Daniël bij de barbecue groentesauzen aan. ,,Ik denk aan tuinbonensaus, spinaziesaus of wortelsaus'', legt hij uit. ,,Kook je groenten in wat kippenbouillon en ga er met de mixer door. Doe er in geen geval room in, anders smaakt het licht. Aardappelen of rijst kun je wokken op de barbecue, net als vele andere groentjes.''
Erg simpel
Vergeet je barbecue niet bij het maken van het dessert. Denk aan een appel in een papillot met rum en bruine suiker of een banaan in vanillesaus en advocaat. Al hoeft het niet altijd zo moeilijk te zijn. ,,De lekkerste barbecue is simpelste'', zegt amateur Kris Schellens uit Lochristi van het team Cinghiale. ,,Wij smelten gewoon wat chocolade en doppen er aardbeien in. Ik ben helemaal geen kok, maar ik probeer dingen uit en dat lukt me aardig. Mijn barbecue staat altijd klaar als de zon tevoorschijn komt.''
Tine Hollevoet
11-09-2006
Belgisch Kampioen
het Belgisch kampioenschap zit er op, het was leutig maar lastig.
Bij de professionelen werd Chez Vincent terug Belgisch kampioen.
Wij eindigden eervol op een 4de plaats in de algemene rangschikking, een 1ste plaats bij het rundvlees en een 3de plaats met ons visgerecht. Gerechtigheid is geschiedt, de vissen hebben het varken geklopt.
Maar...wij hebben de publieksprijs gewonnen. De publieksprijs is een waardering voor het ganse team, de manier van werken, het totaal van de gerchten, de stand, de ambiance,... En daar zijn we trots op.
Wij danken alle supporters die zo talrijk aanwezig waren en nu gaan we wat rusten.
02-09-2006
Houtland Cup
Onze 2de zomer BBQ-Brunch van afgelopen zondag 27/08 mag weerom een groot succes genoemd worden. Het weer was prachtig, de 12 deelnemende ploegen hebben het beste van zichzelf gegeven en de afterparty heeft ons een groot deel van de maandag gekost. Maar het was het waard.
De kwaliteit van de voorgestelde kalfsgerechten was hoogstaand, en uit al deze pareltjes werd het team de Blauwe Kat met Luc Hollevoet als winnaar gekozen. Maar er zijn geen verliezers. Voor de meeste was het de eerste keer dat zij deelnamen aan een BBQ wedstrijd en het smaakte naar meer. Een 2de Houtland Cup zit er zeker aan te komen.
Proficiat aan alle teams, bedankt voor de medewerking en tot volgend jaar.
Belgisch Kampioenschap BBQ Steenhuffel 11/09/2006
De Fielesoofen nemen zondag 10 september deel aan het 3de BELGISCHE BARBECUE KAMPIOENSCHAP op de terreinen van de Brouwerij Palm in Steenhuffel, nabij kasteel Diepensteyn.
De Brouwerij Palm stelt haar deuren open voor het grote publiek op zondag, 10 september 2006 (van 10.00 u tot 16.55 u).
Zaterdag, 9 september 2006.
13.00 uur : Start BBQ WORKSHOP FOR KIDS
18.30 uur : VOORSTELLING VAN DE DEELNEMENDE PLOEGEN, gevolgd door receptie
20.30 uur : CULINAIR BBQ DINER (aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, dessertenbuffet, wijnen en dranken aan tafel inbegrepen).
Zondag 10 september 2006.
In de loop van de voormiddag steken de deelnemende ploegen hun vuren aan en beginnen met hun bereidingen. Het eerste gerecht wordt aan de jury voorgesteld om 12.30 uur, en daarna om het uur.
19-08-2006
Foto's WK Polen
Klik op ons logo en bekijk de foto's van onze esbattementen in Wroclaw.
14-08-2006
Vice-wereldkampioen Varkensbarbecue is oud-Koekelarenaar
Het team De Fielesoofen trokken van 19 juli tot 26 juli naar het Poolse Wroclaw om er voor de derde maal deel te nemen aan het wereldkampioenschap barbecue. Dit jaar kon het team de Fielesoofen de tweede plaats in de wacht slepen in de categorie varkensvlees. Hiermee haalden onze West-Vlamingen de titel van vice-wereldkampioen en dit alles met slechts 1 punt verschil op de Poolse wereldkampioen.
Aan deze wedstrijd namen 70 ploegen deel uit 27 landen. Elke ploeg moest er deelnemen aan 5 opgelegde proeven. Bij onze aankomst in het Poolse Wroclaw moesten we een tent aankleden Dit moest onze volledige werkruimte worden met kasten, koelkasten en wasbakken. Alles moet immers mee om een volwaardige keuken te maken en dit volgens de strengste hygiënische normen. Je moet bijvoorbeeld ook verplicht met handschoenen werken, zegt Kurt Deconinck die nu in Moere woont. Voor één bepaalde proef werden er punten gegeven op de sfeer, de aankleding van de stand en de manier van werken. Daniël Goegebeur uit Torhout werd in deze categorie verkozen tot wereld barbecue master. Hij liep er rond met een bodybarbecue om zichzelf te grillen en verdedigde hierbij steeds onze Nationale driekleur. Hiermee kwamen ze zelfs op het eerste blad van een Pools dagblad. In de categorie varkensvlees hebben we de tweede plaats gewonnen. Ons gerecht bestond uit een kroontje van Witloof met een aardappelvulling geparfumeerd met Palmbier. Daarbij hebben we drie stukjes spiering op een spies gerijgd. In het vlees hebben we de letters BBQ gemaakt. Ze kozen voor palmbier in hun gerecht omdat ze dit ook zullen gebruiken voor het komende Belgisch kampioenschap barbecue dat volgt in september in Heverlee. Voor dit Belgische kampioenschap gaan ze ook voor topdrie plaats. Er wordt zelfs een bus ingelegd met supporters vanuit Gistel, Koekelare, Torhout en Zedelgem die zal vertrekken vanuit café Swimming Pool in Gistel. De titel vice-wereldkampioen is onbetaalbare reclame voor traiteur Matthias van oud-Koekelarenaar Kurt Deconinck, nu woonachtig in Moere. Drie jaar geleden had hij met zijn team nog een 35ste plaats op het wereldkampioenschap. In 2004 werden ze eerste in het Belgische kampioenschap in de categorie rund. Noël Cordier: Mocht hij met zijn team het Belgische kampioenschap winnen Eh. Zal ik zeker het schepencollege om een huldiging vragen, belooft Noël plechtig.
(Andy Vermaut)
01-08-2006
8ste WK BBQ Wroclaw Polen 22 juli 2006
Het 8ste Wereldkampioenschap BBQ, georganiseerd door de WBQA, vond plaats in Wroclaw Polen. Het kampioenschap werd een succes. 5de in de eindrangschikking en een zilveren medaille voor het varkensvlees.
de Rangschikking 1. Polish BBQ Kings (in 2005: 4de plaats): 1155 ptn 2. Grill Uelli Team, Zwitserland (in 2005: 3de): 1113 ptn 3. World BBQ Team Switserland (in 2005: 1ste): 1093 ptn 4. Viruùaa BBQ Team, Estonia (nieuw): 1092 ptn 5. Smoky Charly "De Fielesoofen" (in 2005: 12de): 1076 ptn 6. Waldviertler Hornochsengriller, Oostenrijk (in 2005: 2de): 1074 ptn 7. Salzburger BBQ Bulls, Oostenrijk (in 2005: 9de): 1047 ptn 8. Wroclaw Grill Team, Polen (nieuw): 1039 ptn 9. Grill- und BBQ-Schule ega Erfurt, Duitsland (in 2005: 21ste): 1032 ptn 10. Hela Grillteam GutGlut e.v., Duitsland (in 2005: 19de): 1024 ptn
de Resultaten Forel: 11de plaats Kip: 9de plaats Rund: 14de plaats Varken:2de plaats (op 1 puntje van de wereldkampioen) Dessert: 7de plaats Fun: 10de plaats
onze coach Daniël Goegebeur verlengde zijn titel en is opnieuw verkozen tot Show Grill Master of the World.
27-09-2005
Show Grill Master of te World
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
15-07-2005
7de WK BBQ Balatonvilagos Hongarije 3 juli 2005
In juli 2005 namen de Fielesoofen deel aan het zevende werledkampioenschap BBQ, georganiseerd door de WBQA, in Hongarije.
De resultaten waren bevredigend en houden een belofte in voor de toekomst, de 12de plaats op 62 ploegen. Zwitserland en Oostenrijk legden beslag op de ereplaatsen.
categorie BBQ master: 1ste plaats categorie King of Fire: 2de plaats categorie Fun: 9de plaats categorie rundvlees: 4de plaats categorie varkensvlees: 8ste plaats categorie ribben: 24ste plaats categorie vis: 32ste plaats categorie dessert: 13de plaats
Onze coach Daniël Goegebeur werd verkozen tot BBQ Grill Master of the World en onze grill master Eddy Vanacker werd verdienstelijk vice wereldkampioen King of Fire.
15-08-2004
Belgisch kampioenschap BBQ Vollezele 2004
Op 23 augustus eindigden de Fielesoofen tweede in de eindrangschikking van de professionele teams, met een gouden medaille voor het gerecht met rundvlees en een zilveren medaille voor het dessert. De Fielesoofen zonder mede-organisator Daniël Goegebeur werden versterkt met Pieter-Jan