Fielesoofen organiseren eerste winterwildbarbecue voor warme samenleving.
Barbecuen zelfs in de winter een verslaving.
Ex-Koekelarenaar Kurt Dekoninck (37) nu woonachtig en Moere en Rudy Jaques (46) organiseren samen met het barbecueteam De Fielesoofen op 24 november in zaal Don Bosco langs de Pastoriestraat in Torhout een eerste winter-wild barbecue.
Het barbecueteam De Fielesoofen is tweevoudig Belgisch kampioen rundsbarbecue en vicewereldkampioen varkensbarbecue. Naast Kurt en Rudy maken tevens Daniël Goegebeur, Eddy Vanacker, Eric Dewulf, Hans Neels, Benny Vandamme en Christian Vandroemme deel uit van dit team.
Het is al enkele jaren dat De Fielesoofen een winterfeest en een zomerfeest organiseren. Het zomerfeest is tevens de Houtlandcup wedstrijd voor wat betreft het grillen van kalfsvlees. Dit wordt in samenwerking met het Nederlandse Peters Farm en zijn verdeler: de uitsnijderij Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare georganiseerd. Voor dit zomerfeest dat in augustus plaatsgreep, kwamen meer dan 1000 man opdagen. Het barbecueteam de Fielesoofen is ondertussen internationaal gerenommeerd, want ze worden meer en meer gevraagd voor buitenlandse demonstraties. En ondertussen staat het barbecueteam op de 7de plaats in de wereldtop. De bedoeling van de winterbarbecue is echter geld in het laatje brengen voor het Europese kampioenschap dat in juni 2007 plaatsgrijpt in Moscou.
Rudy Jaques:In de toekomst staan er nog enkele uitdagingen op het programma, waaronder het halen van het Guiness Book of records en het openen van een barbecueshop in de regio. We werken met ons team al 5 jaar samen. Het samenhouden van deze groep is een kunst, maar barbecuen zelf nog veel meer. Barbecuen is voor ons een verslaving geworden. Ja, ja zelfs in de winter. Het is iets wat meer en meer in de running is. Het is ook een hobby waar je nooit op uitgekeken bent. Je leert elke dag bij. De fielesoofen zijn altijd gefascineerd door fire, food en fun. Het onder controle houden van het vuur en de vriendschap er om heen is zalig. Samen iets creëren en werkelijk genieten van het leven is het beste middel voor een warme samenleving.
Wat staat er op het menu. Wel de wilde bende van de BBQ Fielesoofen doen het met wild. Na een aperitief bestaande uit witte wijn met bosbessenjenever uit de Ardennen en verassende hapjes, is er een wild varkentje aan het spit, reerug en filet van everzwijn op de grill, wildragout, aardappelpuree met kastanjes Jagersaus en als dessert een kaasbuffet met fruit. Als je van al dit wild niet helemaal wild wordt, dan weten we het ook niet meer. (Andy Vermaut)
Kaarten zijn te verkrijgen bij Kurt Dekoninck op tel 0475 33 01 25 of op 050 21 49 84 en kosten 30 euro.
Het barbecueteam de Fielesoofen is ondertussen internationaal gerenommeerd. Ze organiseren op vrijdag 24 november een grandioze wildbarbecue in zaal Don Bosco, de eerste in zijn soort.
Op de foto zie je Kurt en Rudy die momenteel volop aan het trainen zijn voor zaterdag.
(foto Andy Vermaut)
|