Foto
Foto
Foto

de fielesoof
Daniël Goegebeur
Rudy Jaques
Eddy Vanacker
Eric Dewulf
Benny Vandamme
Hans Neels
Patrick Vanrietvelde
Rik Lefevere

Foto

Het is in een democratie te delicaat om enkel de wil van het volk te volgen. Ik meet de kwaliteit van een maatschappij onder andere af aan de vraag hoe respectvol ze omgaat met haar dwarsliggers. Ik vind dat filosofen zeker die rol van dwarsligger moeten spelen (Van Bendegem)

Zoeken in blog

Extra Fielesoofen
  • Daniël Goegebeur
  • Rudy Jaques
  • Benny Vandamme
  • Hans Neels
  • Eddy Vanacker
  • Palmares Fielesoofen

    2010 Belgisch kampioen dessert

    2009: Jack Daniel’s World Championship,Tennessee:


    Home Cookin’ from the homeland: 8ste
    2009: org. BK Torhout
    2008 WK België: vis 9de
    2008 World Ranking: 18de
    2006 BK Steenhuffel: 4de
    2006 World Ranking: 7de
    2006 WK Polen: 5de
    2005 WK Hongarije: 15de
    2004 BK Vollezeele: 2de
     

    Wat je moet weten
  • BBQ door BBQ Master Daniël - klik naar belangrijke tips
  • Culinaire ambiance
  • Foto
    Foto
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    DE FIELESOOFEN
    Fire Food en Fun
    Gezelligheid, ambiance en vriendschap door barbecue van worstje tot kreeft.
    14-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nieuwsblad 13 september 2006 - Tine Hollevoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Amateurs en specialisten geven tips voor de perfecte barbecue - 11/09/2006

    De nazomer is in het land en dat betekent voor vele Vlamingen nog een laatste keer gezellig barbecuen. Op het Belgische kampioenschap barbecue in het Vlaams-Brabantse Steenhuffel (Londerzeel) toverden amateurs en professionelen de heerlijkste gerechten op hun rooster. Elk hadden ze hun eigen methode en tips. ,,Geduld is de boodschap, een barbecue mag je niet overhaasten'', stelt barbecuegoeroe Daniël Goegebeur.

    Iedereen houdt van barbecuen maar het is niet iedereen gegeven om die barbecue ook vlekkeloos en smakelijk te laten verlopen. Aangebrande biefstukken, uitgedroogde ribben, een uiteengevallen zalm zullen wel al op ieders bord gelegen hebben. Barbecuegoeroe Daniël Goegebeur heeft alvast tips bij de vleet. Vorig jaar werd hij op het wereldkampioenschap uitgeroepen tot Grillmaster of the World. Op welk toestel je barbecuet is niet zo belangrijk, vindt Daniël. ,,De enige voorwaarde is, is dat je een rooster hebt dat snel regelbaar is'', legt hij uit. ,,Naargelang de hitte van het vuur moet het rooster snel omhoog en omlaag kunnen.'' ,,Eigenlijk kun je op elk toestel een goede maaltijd maken. Geef mij twee stenen en ik zal er ook een steak op grillen. Ik ben wel geen voorstander met toestellen met gas omdat ik dat niet echt grillen vind.''

    Houtskool of briketten, een al even veel gehoord struikelblok bij de barbecue? ,,Ook dat maakt niet zoveel uit'', gaat Daniël verder. ,,Er bestaan tegenwoordige goede houtskolen en ook goede kokosbriketten. Geduld is erg belangrijk. Je mag niet verwachten dat je een kwartier na het aanmaken van het vuur kunt beginnen grillen. Barbecuen doe je op je gemak, het is vooral een gezellig samenzijn met vrienden.''

    Geen papier

    Wat je absoluut moet vermijden is dat de vlammen door je rooster slaan. ,,Dat verpest je hele maaltijd'', aldus nog de kenner. ,,Het heeft geen nut om een hele bak kolen erop te smijten. Voor vis zijn vlammen fataal. Zorg voor goede aanmaakblokjes en wakker het vuur nooit aan met papier. Papier dwarrelt rond en plakt overal aan.''

    Wat je dan op die barbecue serveert hangt af van je persoonlijke voorkeur. Met een goede filet pur van runds- of kalfsvlees heb je volgens kenners altijd succes. Ook een zalm op zijn vel gegrild is zelfs voor de grootste leek perfect haalbaar. Vergeet die wel niet in een visklem te steken, anders valt je vis gegarandeerd uit elkaar. Wees bij het grillen van ribbetjes niet te gehaast want die branden snel aan of drogen uit.

    Naast enkele rauwe groentjes, raadt Daniël bij de barbecue groentesauzen aan. ,,Ik denk aan tuinbonensaus, spinaziesaus of wortelsaus'', legt hij uit. ,,Kook je groenten in wat kippenbouillon en ga er met de mixer door. Doe er in geen geval room in, anders smaakt het licht. Aardappelen of rijst kun je wokken op de barbecue, net als vele andere groentjes.''

    Erg simpel

    Vergeet je barbecue niet bij het maken van het dessert. Denk aan een appel in een papillot met rum en bruine suiker of een banaan in vanillesaus en advocaat. Al hoeft het niet altijd zo moeilijk te zijn. ,,De lekkerste barbecue is simpelste'', zegt amateur Kris Schellens uit Lochristi van het team Cinghiale. ,,Wij smelten gewoon wat chocolade en doppen er aardbeien in. Ik ben helemaal geen kok, maar ik probeer dingen uit en dat lukt me aardig. Mijn barbecue staat altijd klaar als de zon tevoorschijn komt.''

    Tine Hollevoet



    11-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Kampioen
    het Belgisch kampioenschap zit er op, het was leutig maar lastig.

    Bij de professionelen werd Chez Vincent terug Belgisch kampioen.

    Wij eindigden eervol op een 4de plaats in de algemene rangschikking, een 1ste plaats bij het rundvlees en een 3de plaats met ons visgerecht.
    Gerechtigheid is geschiedt, de vissen hebben het varken geklopt.

    Maar...wij hebben de publieksprijs gewonnen.
    De publieksprijs is een waardering voor het ganse team, de manier van werken, het totaal van de gerchten, de stand, de ambiance,... En daar zijn we trots op.

    Wij danken alle supporters die zo talrijk aanwezig waren en nu gaan we wat rusten.


     



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    e-mail adres
    de.fielesoofen@live.be


    onze sponsors


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • héhé al lang op aan t wachten... (cederic de mey)
        op EK BBQ 2012
  • website (joris)
        op hoe is het nu eigenlijk met de Fielesoofen
  • Kippengerecht (BBQ-Fun Team)
        op BK BBQ 2010
  • Whooooooooooooooooohhhhhhhhh (Joep)
        op De uitslag
  • bierkaartjes (Joep)
        op Collectors item
  • Archief per week
  • 12/09-18/09 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 04/10-10/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 01/12-07/12 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 26/11-02/12 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 26/09-02/10 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 09/08-15/08 2004


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs