Culinaire keuken
Een plaats voor smulpapen en andere lekkerbekken.
Welkom op mijn blog!
Foto
Inhoud blog
  • Kiwiboter
  • Peren op jenever
  • Taart van witte chocolade en frambozen
  • Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
  • Kabeljauw dugléré
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstopte eieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen

    4 eieren (S) + ½ geklopt ei
    20 sprietjes bieslook
    2 sneetjes witbrood
    50 ml melk
    250 g  fijn gehakt
    8 plakken ontbijtspek
    4 muffinvormpjes

    Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 210°C (hetelucht 190°C). Vet een muffinplaat in 
    • Kook 4 eieren (S) ca. 5 minuten, laat ze schrikken en pel ze 
    • Was en knip 20 sprietjes bieslook 
    • Verwijder de korstjes van 2 sneetjes witbrood, week het brood in 50 ml melk en knijp het voorzichtig uit
    • Meng het brood met het gehakt, een ½ geklopt ei en de bieslook 
    • Bekleed 4 muffinvormpjes met 8 plakken ontbijtspek, verdeel er een laag gehakt over en leg de eieren erin. Verdeel de rest van het gehakt mengsel rondom de eieren en vouw het ontbijtspek dicht
    • Bak de verstopte eieren in de oven in ca. 25 minuten gaar. Haal ze na ca. 5 minuten uit de vormpjes
      en serveer ze direct
    Lekker met krieltjes en cherrytomaatjes aan een spiesje


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    23-03-2008, 10:10 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versierde paasbroodtulband (met glazuur)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 6 personen
    500 g patentbloem + bloem om te bestuiven
    10 g zout
    5 eieren
    100 ml melk
    7 g instant gedroogd gist (1 zakje, Dr. Oetker) of 25 g verse gist
    25 g witte basterdsuiker
    250 g zachte boter + boter om in te vetten
    80 g pure chocolade
    100 g poedersuiker voor glazuur
    Extra nodig: vershoudfolie en 1 tulbandvorm van 2 liter inhoud

    Bereiding:
    1.Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Beboter de bakvorm en bestuif deze licht met bloem. Zeef de bloem met het zout boven een ruime kom, en klop de eieren los. Meng vervolgens met de hand de bloem, losgeklopte eieren, suiker en zout.
    2. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en roer hem met de gist door het deeg. Voeg de zachte
    boter toe en kneed alles in ca. 10 min. tot een mooi glad, zacht deeg.
    3. Hak de chocolade in stukjes en schep de chocolade door het deeg. Laat het deeg op een warme plek, afgedekt met vershoudfolie, ca. 40 min. rijzen. Druk het deeg plat zodat de lucht eruit ontsnapt.
    4. Doe het deeg in de tulbandvorm en laat het nogmaals op een warme plaats 30 à 40 min. rijzen tot bovenaan de vorm. Bak de tulband midden in de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Haal de tulband na ca. 3 min. uit de vorm en laat deze afkoelen.
    5. Roer de poedersuiker met een paar el water tot een glad mengsel dat net vloeibaar is. Schep het glazuur over de bovenkant van de tulband zodat het een beetje naar beneden loopt.

    Versier de tulband bijv. met geroosterd amandelschaafsel of met paassnoepjes
    zoals chocolade paashaasjes, gekleurde paaseitjes of suikereitjes
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2008, 10:05 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasdessert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 6 personen
    25g cacaopoeder
    150ml melk
    50g pure chocolade
    30g boter + voor invetten
    6 bolussen
    250ml slagroom
    zout
    6 eieren
    125g suiker
    extra nodig: 6 soufflé-vormpjes
    braadslede

    Bereiding:
    • Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 140°C).
    • Roer het cacaopoeder los met een klein beetje melk.
    • Hak de chocolade grof.
    • Vet de vormpjes in met boter.
    • Snij de bolussen op maat, zodat ze in de vormpjes passen.
    • Besmeer de onderkanten van de op maat gesneden bolussen met boter.
    • Breng de rest van de melk met de slagroom aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur en roer het cacaomengsel erdoor.
    • Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
    • Meng al roerend het melkmengsel door het eimengsel en voeg de gehakte chocolade toe. Laat de vla al roerend binden op een matig vuur (mag niet koken!). Haal de pan van het vuur.
    • Verdeel de vla over de vormpjes en dek ze af met de bolussen.
    • Vul de braadslede voor 1/3 deel met kokend water en zet de vormpjes erin.
    • Laat de desserts in ca. 30 minuten gaar worden en serveer ze direct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    23-03-2008, 10:01 geschreven door Flokkietje  
    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassoep met witlof en bleekselderij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een lekkere soep die je met pasen kan geven

    Voorgerecht voor 6 personen
    Bereidingstijd : 30 minuten

    Ingredienten :

    1 ui2 stengels bleekselderij
    1 struikje witlof
    1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
    20 gram boter
    1 eetlepel bloem
    100 gram geraspte belegen kaas
    1 eetlepel Dijon mosterd
    2 eetlepels fijn gehakte peterselie

    Bereiding :

    Pel en snipper de ui.
    Trek de draden van de stengels bleekselderij
    en snijd ze in smalle reepjes.
    Maak de witlof schoon en snijd hem in repen.
    Maak de bouillon van de tabletten.

    Verhit de boter in een soeppan en
    bak de uisnippers zacht en glazig.
    Roer de bloem door de gebakken ui en
    voeg al roerend bij kleine beetjes
    tegelijk de bouillon toe.
    Verhit de lichtgebonden bouillon en voeg
    de bleekselderij en witlof toe.
    Kook de groenten 8 minuten.
    Roer tenslotten de kaas en mosterd door de soep.
    Schep de soep in 4 kommen en
    strooi er een beetje peterselie over.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    21-03-2008, 22:04 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met kwarteleitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Paasvoorgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd : 30 minuten

    Ingredienten :
    100 gram gerookte heilbotfilet
    16 kwarteleitjes
    1 eetlepel zwarte tapenade
    2 theelepels creme fraiche
    50 gram veldsla
    2 eetlepels fijn geknipte bieslook
    4 witte boterhammen
    20 gram boter

    Bereiding :
    Snijd de heilbot in de lengte in
    dunne plakken van 2 cm breed.
    Haal de kwarteleitjes voorzichtig
    uit de verpakking.
    Meng de tapenade met de creme fraiche.
    Verdeel de sla over de borden.
    Kook 12 van de 16 eitjes 4 minuten.
    Spoel ze af met koud water,
    laat ze afkoelen en pel ze.
    Snijd 4 gekookte eitjes doormidden.
    Schep op elke helft een beetje tapenade.
    Rol 8 eitjes in de repen heilbot,
    die om de eitjes passen.
    Prik de heilbot vast met een prikker.
    Rol de eitjes door de bieslook.
    Verdeel de eitjes over de sla.
    Rooster de boterhammen vlak voor het opdienen.
    Steek met behulp van een glas
    rondjes uit de boterhammen.
    Leg de warme toast op de borden.
    Verhit de boter in de koekenpan en
    bak hierin de overgebleven 4 eitjes.
    Schep de gebakken eitjes op de toast.
    Serveer het gerecht direct
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    21-03-2008, 21:59 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters met dragonboter.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een feestelijk voorgerecht die je zeker met pasen ook kan geven

    Ingredienten voor 4 personen
    1 teentje knoflook,geperst
    2 el dragonblaadjes
    12 blaadjes dragon ter garnering
    75 gr boter
    12 grote Zeeuwse Oesters
    grof zout

    Bereiding:

    Roer de knoflook en de dragonblaadjes door de boter en breng op smaak met een beetje zout en peper. Bewaar de boter afgedekt in de koeling tot gebruik.
    Leg de oesters op het rooster van een hete barbecue. Wacht tot de schelp zich na 3-5 min. opent en haal de warme oesters met een keukenhandschoen van de barbecue.
    Laat het vocht eruit lopen en verwijder de deksel van de schelp door de oester met een mes van de deksel los te steken.
    Doe een beetje dragonboter bij de oester in de schelpbodem en plaats de oester terug op de barbecue zodat de boter smelt.
    Serveer de oesters in een schaal met grof zeezout met wat versgemalen peper uit de molen.
    Garneer ze met een beetje dragon


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    21-03-2008, 11:19 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasontbijt
    Hartig eiertaartje:
    Voor 2 personen

    Ingrediënten :

    2 plakjes diepvries bladerdeeg-1 tomaat-1 eetlepel peterselie-4 eetlepels geraspte kaas-4 plakjes ham-2 eierenvers gemalen zwarte peper-boter om in te vetten-1langwerpige ovenschaal 15 x 20 cm

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Laat het bladerdeeg ontdooien.
    Vet de ovenschaaltjes in, bekleed ze met
    bladerdeeg en prik er enkele gaatjes in.
    Snijd de tomaat in dunne plakjes
    en leg ze op het bladerdeeg.
    Strooi er een beetje peper over.
    Strooi de kruiden en dee helft van
    de kaas over de tomaat.
    Vorm aan beide kanten op het bladerdeeg
    een bakje van 2 plakjes ham.
    Deze fungeren als "bakring" voor het ei.
    Verdeel de rest van de kaas over de ham.
    Breek voorzichtig het ei boven de ham,
    de dooier moet heel blijven en
    mooi in het midden liggen.
    Plaats het schaaltje op een rooster in
    het midden van de oven en bak het
    15 minuten tot het ei gestold is en
    het bladerdeeg bruin en krokant.
    Neem het schaaltje uit de oven,
    laat het even staan en neem
    de eiertaartjes voorzichtig eruit.
    Bestrooi het gerecht met een beetje zout en peper.
    Serveer het direct.

    Clubsandwich met zalm
    Voor 1 persoon

    Ingrediënten :

    4 sneetjes casino witbrood-avocadodipsaus-verse roomkaas-1 ons gerookte zalmblaadjes- ijsbergslareepjes -komkommer-verse peper

    Bereiding :

    Bestrijk 2 sneetjes brood met een dikke
    laag avocado-dipsaus.
    Bestrijk 2 sneetjes brood met roomkaas.
    Beleg ze met op maat gesneden plakjes zalm.
    Maal er wat peper over en leg er
    blaadjes ijsbergsla op.
    Stapel twee verschillend belegde
    sneetjes op elkaar en dek ze af
    met nog 2 sneetjes brood.
    Snijd de sandwich schuin doormidden en
    steek er een satéprikker in met
    een reepje komkommer eraan.

    Spek-abrikozen-croissantjes:
    Voor 4 personen

    Ingrediënten :

    1 rol bladerdeeg-1 ons ontbijtspekreepjes- gedroogde abrikozen

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Haal het bladerdeeg uit de wikkel en scheur
    voorzichtig de driehoekjes los.
    Beleg elk driehoekje met plakjes ontbijtspek
    en reepjes abrikozen.
    Rol het deeg op en vorm er croissantjes van.
    Bak de croissants in 20 minuten
    goudbruin en gaar.

    Frambozen-smoothie:
    Voor 4 personen

    Ingrediënten :

    300 gram diepvries frambozen- 1 banaan-500 ml yoghurt-250 ml vers aardbei-sinaasappelsap

    Bereiding :

    Doe de frambozen in een blender.
    Snijd de banaan in plakjes en
    voeg het toe aan de frambozen.
    Voeg yoghurt en aarbei-sinaasappelsap toe.
    Pureer de massa tot een schuimige
    drank, verdeel het over 4 hoge glazen
    en zet er een rietje in.

    Omelet-toast:
    Voor 4 personen

    Ingrediënten :

    4 dikke boterhammen-boter om te besmeren-4 kleine eieren-peterselie

    Bereiding :

    Besmeer de boterhammen aan beide kanten
    in met de boter.
    Steek uit elke boterham met behulp van
    een glas een rondje uit het brood.
    Verhit de koekenpan met anti-aanbaklaag
    en bak het brood aan de ondrzijde bruin.
    Draai de sneetjes om, breek boven elk gat
    een eitje en laat het op matig vuur stollen,
    met de deksel op de pan.
    Schep de toast uit de pan en
    strooi er wat peterselie over.

    Bagel met eiersalade en krokante ham:
    Voor 2 personen

    Ingrediënten :

    3 eieren-4 plakken rauwe ham-2 eetlepels mayonaise-2 eetlepels fijn geknipte bieslook-vers gemalen peper-2 bagels

    Bereiding :

    Kook de eieren 7 minuten tot
    de dooiers nèt gestold zijn.
    Bak de ham in een droge koekenpan
    op matig vuur krokant uit.
    Laat de ham op keukenpapier afkoelen
    en breek het dan in stukjes.
    Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
    Snijd de eieren grof in stukken en
    meng ze in een kom met de mayonaise.
    Voeg 1 eetlepel bieslook, zout en peper toe.
    Snijd de bagels open en besmeer
    de onderste helft royaal met eiersalade.
    Strooi de bieslook en ham erover.
    Dek het af met de bovenste bagelhelft.
    Serveer het gerecht direct













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    21-03-2008, 00:00 geschreven door Flokkietje  
    Foto
    Archief per week
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 26/09-02/10 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Mmm ... lekkere dingen hier...
  • Groetjes uit Heverlee
  • haihai
  • hai hai
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    achturencultuur
    www.bloggen.be/achture
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Spoetnikstappers
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs