Culinaire keuken
Een plaats voor smulpapen en andere lekkerbekken.
Welkom op mijn blog!
Foto
Inhoud blog
  • Kiwiboter
  • Peren op jenever
  • Taart van witte chocolade en frambozen
  • Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
  • Kabeljauw dugléré
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwiboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 kg rijpe kiwi’s, fijngesneden
    7,5 dl droge cider of water
    geraspte schil en sap van 1 citroen
    75 g verse gemberwortel, fijn geraspt
    kristalsuiker
    1 volle theelepel versgemalen zwarte peper

    Bereiding:
    1. Doe de kiwi met de cider of het water en het citroensap in een jampan. Breng aan de kook, schuim af en laat het fruit in 15-20 minuten zachtjes tot moes koken. Druk de massa door de zeef. Meet de puree af en reken 400 g suiker per 5 dl. Doe de puree in de afgewassen pan.
    2. Voeg de geraspte citroenschil en de gember, suiker en peper toe aan de puree en roer tot de suiker volledig opgelost is. Breng aan de kook en laat onder roeren 30-35 minuten zachtjes koken tot de boter de dikte van een lichtgebonden jam heeft. Giet de kiwiboter in de warme, gesteriliseerde potten, en sluit ze. Lekker als broodbeleg of bij vlees. Houdbaarheid: 2 jaar.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    08-04-2008, 21:31 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren op jenever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 3-4 rijpe peren
    300-400 g kristalsuiker
    1 vanillestokje
    1 l eau de vie

    1. Was de peren, droog ze en prik ze rondom een paar keer in met een zilveren naald of een puntige cocktailprikker. Schik de peren in een gesteriliseerde pot, voeg de suiker en het vanillestokje toe, giet er zoveel eau de vie op dat de peren onder staan en sluit de pot.
    2. Zet de peren 3 tot 4 maanden op een koele donkere plaats. Schud de pot de eerste weken om de paar dagen, zodat de suiker sneller oplost. Perfect als dessert te serveren. Houdbaarheid is 2 jaar. In plaats van eau de vie kan perenjenever of wodka worden gebruikt. Voor een zoeter resultaat tot maximaal 500 g suiker gebruiken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2008, 21:22 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart van witte chocolade en frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 6 personen
    40 g melkchocolade
    125 g bloem
    100 g zachte boter
    50 g poedersuiker
    1 eierdooier
    een snuifje zout
    300 g frambozen
    200 g mascarpone
    3 dl room
    150 g witte chocolade
    1 blaadje gelatine
    geraspte chocolade

    Bereiding:
    1. Smelt de melkchocolade en meng er de zachte boter onder. Zeef de bloem, doe er het zout, suiker, het chocolademengsel en de eidooier bij. Snel kneden tot een bros deeg. Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.

    2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed er een taartvorm mee. Prik enkele keren met een vork in de taartbodem en bak die daarna 15 minuten in een op 190° voorverwarmde oven. Laat de taartbodem afkoelen.

    3. Week het gelatineblaadje in koud water. Smelt de witte chocolade in 1 dl room en roer er de gelatine door. Klop de overige room op en vermeng hem met de mascarpone en de chocolade.

    4. Verdeel de frambozen over de taartbodem. Vul zorgvuldig op met de crème en zet de taart een paar uur in de koelkast. Afwerken met geraspte chocolade

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-04-2008, 21:11 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen
    1 el olijfolie
    175 g dunne plakjes gerookte zalm
    175 g gerookte heilbot
    175 g roomkaas
    een scheutje tabasco
    het sap van ½ citroen
    een snuifje cayennepeper partjes citroen
    takjes verse dille
    vier timbaalvormpjes

    Bereiding:
    1. Vet vier timbaalvormpjes licht in met olie. Bekleed de vormpjes met gerookte zalm. Snij de overgebleven zalm in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de heilbot. Hak de vis fijn in een keukenmachine.
    2. Voeg de roomkaas, tabasco, het citroensap en de cayennepeper bij de vis en meng alles goed. Verdeel het mengsel over de voorbereide vormpjes. Strijk de bovenkant glad en zet de vormpjes 2-3 uur in de koelkast.
    3. Keer de timbaaltjes om op de borden en kleef er een tikje op. Garneren met takjes citroen en takjes verse dille.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2008, 21:05 geschreven door Flokkietje  
    Foto
    Archief per week
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 26/09-02/10 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Mmm ... lekkere dingen hier...
  • Groetjes uit Heverlee
  • haihai
  • hai hai
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    joggerke
    www.bloggen.be/joggerk
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Spoetnikstappers
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs