Culinaire keuken
Een plaats voor smulpapen en andere lekkerbekken.
Welkom op mijn blog!
Foto
Inhoud blog
  • Kiwiboter
  • Peren op jenever
  • Taart van witte chocolade en frambozen
  • Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
  • Kabeljauw dugléré
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    27-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborstfilet met appel en sinaasappel- honingsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen:
    1 appel-1 eetl. citroensap -4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur -50 gr. koude boter in kleine blokjes -2 (pers)sinaasappels, geperst -1 eetl vloeibare honing -1 theel. tijm

    Bereidingswijze:
    Appel schillen, in vier parten snijden en klokhuis verwijderen. Elkt part in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.
    Eendeborstfilets van vel ontdoen en licht met zout en peper bestrooien.
    In koekenpan helft van boter verhitten. Eendenborst in 6 minuten van buiten bruin en van binnen rose bakken, halverwege keren.
    Eendenborst uit pan op 1 bord leggen en in aluminiumfolie verpakken.
    Achtergebleven bakvet uit pan schenken (wordt niet meer gebruikt) en pan terug op vuur zetten.
    Sinaasappelsap toevoegen, vuur hoog draaien en alle aanbaksels goed losroeren.
    Honing en tijm erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen.
    Pan van vuur nemen en klontjes koude boter snel met garde door saus kloppen, zodat mooie gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
    Eendenborst schuin in dunne plakken snijden. Sinaasappelsaus over vier borden verdelen. Eendenborstplakjes en appelschijfjes om en om dakpansgewijs in saus leggen.

    Een hele goede tip afkomstig is om het vet van de eendenborst in te snijden. Daarna eerst op de speklaag bakken totdat dat krokant is. Hier komt veel vet bij vrij wat u af en toe af kan gieten. Daarna de andere kant bakken totdat hij rondom bruin is en van binnen rose.
    Dit schijnt beslist lekkerder te zijn dan het vet erafsnijden. Wat veel mensen doen!

    Vervang eens de appels door mango's. Die hebben een zachtere zuur en passen goed bij de eend. (Tip voor mooie mango sneedjes: Bepaal de positie van de grote pit en snij parallel met de vlakke kanten links en rechts een dikke schijf af, net zonder de pit te raken. De twee afgesneden stukken kan je dan in mooie sneedjes snijden.)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-12-2006, 23:58 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perensorbet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekker voorgerecht voor oudejaars of nieuwjaarsdag
    Ingredienten voor 4 personen:

    Carte d’Or Sorbet Peer -roquefort -peren -pijnboompitten -verschillende soorten sla -olie -notenazijn -zout en witte peper

    Bereidingswijze:
    Schik de slablaadjes in aparte kommetjes
    Voeg stukjes Roquefort, plakjes peer, pijnboompitten en 2 à 3 kleine bolletjes Carte d’Or Sorbet Peer toe
    Overgiet dit alles met de zelfgemaakte vinaigrette, die je samenstelt uit olie, azijn, peper, zout en een grote bol perensorbet

    Tip:

    De kleine bolletjes kan je op voorhand met een meloenlepeltje maken en ze in de diepvries bewaren


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    27-12-2006, 23:35 geschreven door Flokkietje  
    Foto
    Archief per week
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 26/09-02/10 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Mmm ... lekkere dingen hier...
  • Groetjes uit Heverlee
  • haihai
  • hai hai
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    samenlachen
    www.bloggen.be/samenla
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Spoetnikstappers
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs