Culinaire keuken
Een plaats voor smulpapen en andere lekkerbekken.
Welkom op mijn blog!
Foto
Inhoud blog
  • Kiwiboter
  • Peren op jenever
  • Taart van witte chocolade en frambozen
  • Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
  • Kabeljauw dugléré
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw dugléré
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In heel wat Parijse brasseries zul je wijting, kabeljauw, Atlantische zalm, zeebaars, pladijs of een andere vissoort ' la Dugléré' zien staan. De term betekent dat de vis is bereid met witte wijn, boter, sjalotjes, fijne tuinkruiden en tomaat
     
    Ingredienten voor 4 personen

    600 g kabeljauwfilet
    4 tomaten
    100 g sjalotten
    2,5 dl witte wijn
    5 dl visfumet
    150 g boter
    1 bosje peterselie, fijngesneden
    peper en zout

    Bereidingswijze : (15 + 30 minuten)

    1. De sjalotjes fijnsnipperen en even in een klontje boter aanfruiten. De witte wijn en de visfumet eraan toevoegen, aan de kook brengen en het vuur temperen tot het kooknat nog licht borrelt.
    2. De kabeljauwfilet in 4 porties verdelen en in het borrelende kooknat 10 minuten pocheren. Uithalen en warm houden.
    3. Het pocheernat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout, de resterende boter klontje na klontje al kloppend toevoegen tot een gladde dikke saus ontstaat. Tot slot de peterselie toevoegen.
    4. De tomaten pellen en ontpitten. Het vruchtvlees in blokjes snijden en heel kort in een klontje boter fruiten. Warm houden.
    5. De kabeljauw over verwarmde diepe borden verdelen, overgieten met de saus en bestrooien met tomaatblokjes. Serveren met gekookte aardappelen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-03-2008, 20:05 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw in een jasje van tuinkruiden met Mechelse asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen -

    4 kabeljauwfilets van 125 g
    2 pakken Mechelse asperges
    1/4 bosje bieslook
    1/4 bosje peterselie
    20 g kervel
    50 g paneermeel
    2 eiwitten
    2 eierdooiers
    50 g bloem
    1/2 dl olijfolie
    1 vel bladerdeeg

    Voor de tomatensaus:
    1 ui
    1 wortel
    500 g tomaten
    1 eetlepel tomatenpuree
    enkele takjes peterselie
    1/2 teentje knoflook
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    1/2 bosje basilicum
    1 dl visfumet
    1 glas witte wijn
    50 g boter
    peper en zout

    Voor de botersaus:
    4 selderijblaadjes
    2 sjalotjes
    2 glazen witte wijn 1/2 citroen
    100 g boter

    Bereidingswijze : (30 + 85 minuten)

    1. Het bieslook, de kervel en de peterselie fijnhakken. De kruiden goed met het paneermeel mengen.
    2. De kabeljauwfilets achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het kruidenmengsel halen. De kabeljauwfilets aan beide zijden in hete olijfolie goudbruin bakken (circa 3 minuten aan iedere kant) en warm houden.
    3. De asperges schillen met een dunschiller, wassen en gaarkoken (circa 20 minuten) in licht gezouten water.
    4. Uit het bladerdeeg 4 rechthoekige plakjes snijden, bestrijken met wat losgeklopte eierdooier en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C bakken.
    5. Voor de tomatensaus: de ui en de wortel schoonmaken, in kleine stukjes snijden en in de boter glazig fruiten. De tomaten in stukken snijden en toevoegen. De tomatenpuree, de steeltjes van de peterselie, de geperste knoflook, de tijm en de laurier toevoegen. Even meestoven, overgieten met de wijn en de visfumet en onder deksel 30 minuten zacht laten sudderen. Net voor het einde van de bereiding de blaadjes basilicum toevoegen. De saus door een fijne zeef drukken en op smaak brengen met peper en zout.
    6. Voor de botersaus: de selderijblaadjes en de sjalotjes fijnsnipperen en met de wijn en het citroensap inkoken, zeven en opkloppen met de koude boter (vlokje per vlokje).
    7. Op één helft van de verwarmde borden een spiegel tomatensaus gieten en daarop een kabeljauwfilet leggen. Ernaast de asperges schikken en ze overgieten met witte botersaus. De kabeljauwfilets versieren met een toefje basilicum, de asperges met een stukje bladerdeeg en plukjes kervel.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-03-2008, 19:59 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorbet van tomaat met garnaaltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel verrassend en lekker. De hoeveelheden zijn geschikt voor een aperitiefhapje. Succes verzekerd !

    Ingredienten voor 10 personen -

    150 g gepelde Noordzeegarnalen
    3 rijpe vleestomaten
    100 g suiker
    enkele basilicumblaadjes
    enkele druppels tabasco

    Bereidingswijze : (10 + 15 minuten)

    1. Mix de tomaten met de suiker en doe ze door een fijne zeef. Voeg er naar smaak wat tabasco en fijngehakte basilicum bij.
    2. Draai het mengsel in een ijsmachientje (deze toestelletjes zijn te koop voor huishoudelijk gebruik) tot een gladde sorbet. Door de geringe hoeveelheid suiker kan dit niet lang bewaard worden in de diepvries.
    3. Serveer enkele kleine bolletjes in een jeneverglaasje, strooi er garnaaltes over en versier naar keuze (tomaatschijfje, dilletakje, basilicumblaadje, ...).
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    28-03-2008, 09:57 geschreven door Flokkietje  
    Foto
    Archief per week
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 26/09-02/10 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Mmm ... lekkere dingen hier...
  • Groetjes uit Heverlee
  • haihai
  • hai hai
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    liefdenetwerk
    www.bloggen.be/liefden
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Spoetnikstappers
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs