Culinaire keuken
Een plaats voor smulpapen en andere lekkerbekken.
Welkom op mijn blog!
Foto
Inhoud blog
  • Kiwiboter
  • Peren op jenever
  • Taart van witte chocolade en frambozen
  • Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
  • Kabeljauw dugléré
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    08-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostendse garnalensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten voor 4 personen:
    100 g grijze garnalen -300 g grijze-garnalenkopjes -1 wortel -1 ui -1/2 selder -1 prei -tijm -laurier -4 eetlepels bloem -1 liter witte wijn -1,5 liter visfumet
    1 dl room -cognac -2 eetlepels gehakte peterselie -50 g boter -2 eetlepels tomatenpuree -peper en zout

    Bereiding:
    Snij alle groeten fijn en stoof ze samen met de garnalenkopjes. Overstrooi het geheel met de bloem en voeg de tomatenpuree toe. Laat verder trekken op een licht vuurtje gedurende twee uur.
    Giet de soep door een zeef en breng het geheel wat op smaak. Voeg er ook nog de room, de cognac en de gehakte peterselie aan toe.
    Schik de garnalen in een diep bord en serveer er de hete soep bovenop.

    De soep is op haar best als je ze een dag op voorhand maakt
    Maak altijd een grote hoeveelheid. Hoe meer hoe beter , je kan ze gerust invriezen.
    Laat nooit de garnalen meekoken in de soep.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    08-12-2006, 20:10 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep met een garnituur van kip en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen:
    2 courgetten -2 uien -10 dl gevogeltefond -200 g kippenfilet -150 g Noordzeegarnaal, gepeld -1 tomaat -1 dl room -1 teentje knoflook -1 takje tijm -1 blaadje laurier -1 takje peterselie -peper -zout

    Bereiding:
    Schil een gedeelte van een courgette met de dunschiller en snijd deze schil in een fijne brunoise. Snijd uit dezelfde courgette ook nog een zestal flinterdunne repen van ongeveer 4 cm breed. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van de courgette in stukjes. Stoof de gesnipperde uien aan in wat olijfolie, voeg de stukjes courgette toe en blus met de kippenfond. Voeg een kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels) toe en laat alles onder deksel een halfuur sudderen. 
    Verwijder het kruidentuiltje, mix de soep en giet ze door een puntzeef. Kruid met peper en zout. Fruit de brunoise van courgetteschil beetgaar in een scheut olijfolie met de geperste knoflook. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en laat ze in een beetje olijfolie lichtjes aanbraden. Laat ze afkoelen en meng ze met de garnalen. Bekleed de wand en de bodem van vier beboterde ringen (5 cm doorsnede) met repen courgette en vul de ringen op met het kip- en garnalenmengsel. Stoom 10 minuten. Ontvel de tomaat, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes. 
    Plaats elke ring in een voorverwarmd bord en schik er tomaatblokjes en plukjes kervel op als garnering. Lepel hete soep rond de ringen en werk af met de brunoise van de courgetteschil en wat room. Verwijder voorzichtig de ringen. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    08-12-2006, 20:08 geschreven door Flokkietje  
    07-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesttaart met frambozen en witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Leuk om eens de gasten voor te schotelen met een verjaardag...,maar ook tijdens een kinderfeestje is dit een geslaagde traktatie... je maakt hem dan alleen op met allerhande snoepgoed.. een succesnummer! (ps: vergt wel enige voorbereiding en uitvoering...houdt hier rekening mee!!)

    Ingredienten:
    150 g bloem + bloem om te bestuiven 1 vanillestokje 350 g suiker 10 eieren 100 g maïzena 300 g witte chocolade 1 1/2 liter slagroom 75 ml frambozenlikeur (slijter) 1 pot frambozenjam (370 g) 600 g frambozen 1 zakje verse munt (15 g)

    Hulpmiddelen:
    bakpapier, appelboor, 3 springvormen (doorsnede 26 cm, 24 cm en 16 cm), metalen plaatje (bakplaatje of kaasplankje), breed paletmes, etagère, zeer grote kom (bijv. schone afwasteil, ca . 5 liter)

    Voorbereiding:
    Bodem van springvorm losmaken, met bakpapier bekleden en terug in vorm klemmen. Springvorm dun met bloem bestuiven. Vanillestokje in de lengte opensnijden en zaadjes (= vanillemerg) met scherp mes eruit schrapen. Vanillemerg met suiker omscheppen. Eieren splitsen (er mag géén eigeel in eiwit terechtkomen). In grote kom eierdooiers met 100 g van vanillesuiker mixen tot lichtgele, luchtige crème. Oven voorverwarmen op 175 °C. In vetvrije kom met schone mixer eiwitten met mespunt zout zeer stijf kloppen. Tijdens kloppen in gedeelten 150 g vanillesuiker toevoegen. Eiwit voorzichtig door eierdooier scheppen. Bloem en maïzena erboven zeven en er in enkele slagen doorheen spatelen. Mengsel over 3 springvormen verdelen en gladstrijken. Bodems in midden van oven in ca. 35-40 min. gaarbakken (kleinste vorm na ca. 30 min. uit oven nemen). Bodems op rooster laten afkoelen. Witte chocolade in kom boven pan met net niet kokend water hangen. Chocolade voorzichtig laten smelten. Chocolade op metalen plaatje uitstrijken, in koelkast laten opstijven. Na ca. 20 min. plaatje met chocolade uit koelkast nemen, op werkvlak leggen en tegen muur plaatsen (voorkomt schuiven). Breed paletmes net iets onder chocolade steken en voorzichtig duwen, zodat krullen ontstaan.

    Bereidingswijze:
    In grote kom helft van slagroom met 50 g vanillesuiker stijfslaan. Taartbodems elk in 2 lagen snijden door eerst met groot mes halverwege taart te snijden. Vervolgens taart al draaiend snijden tot laag los is. Opengesneden taarten met likeur besprenkelen. In steelpannetje jam verwarmen, tot jam vloeibaar wordt. Van elke taart 1 helft dun met jam, en vervolgens met slagroom bestrijken. Helft van frambozen over taartbodems verdelen. Bovenste taarthelften op helften met frambozen leggen. Rest van slagroom met rest van vanillesuiker stijfslaan en boven- en zijkanten van taarten rijkelijk met slagroom besmeren. In midden van taarten met appelboor gat eruit boren. Blaadjes munt van takjes plukken. Taarten met chocoladekrullen, rest van frambozen en munt garneren. Taarten op etagère leggen en deze opbouwen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-12-2006, 00:00 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaastaartjes met appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Leuke (en lekkere) appelgebakjes gemaakt van verkruimelde speculaasjes. Snel gemaakt en snel gebakken.

    Ingredienten:
    250 gr speculaasjes - 75 gr zachte boter - 50 gr lichtbruine of gele basterdsuiker - 3 stevige appels (Elstar) - 2 eidooiers - 50 gr witte basterdsuiker - 1 dl slagroom - 2 el amandelschaafsel

    Voorbereiding:
    Denk aan 30 min. opstijven in koelkast!! Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in partjes. Verkruimel de speculaasjes. Voeg de boter en de gele basterdsuiker toe en roer tot het deeg kruimelig is. Vet de taartvorm in en bestuif deze met bloem of paneermeel. Verdeel het speculaasmengsel over de taartvorm en laat deze 30 minuten in de koelkast opstijven.

    Bereidingswijze:
    Verwarm de oven voor tot 175grC. Bak de taartboden plm 10 minuten . Verdeel de appelpartjes over de speculaasbodem. Klop de eidooiers los met de witte basterdsuiker en de room en schenk dit over de appelpartjes. Bestrooi met geschaafde amandelen. Bak de appeltaart in 30 minuten goudbruin en gaar.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-12-2006, 00:00 geschreven door Flokkietje  
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons met brie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gebakken Champignons met Brie, een lekker voorgerecht

    Ingredienten voor 3personen
    250 gr.champignons-1 ui-1 teenknoflook-bekertje creme fraiche-1 dl witte wijn-stukje Brie

    Bereidingswijze:
    Champignons schoonmaken en in stukjes snijden, uien in stukjes snijden, knoflook schoonmaken. Ovenschaaltjes invetten
    Bak de champignons en de uien in 5 min gaar, knijp de knoflook erdoor heen meng de creme fraiche erdoor en voeg dan de witte wijn toe dit even laten pruttelen. (Eventueel zout naar smaak toevoegen) Dit mengsel verdelen over de schaaltjes en deze met plakjes brie beleggen. Dit even onder de grill tot de brie een kleurtje heeft en iest is gesmolten.
    Dit is heerlijk met wat stukjes stokbrood met kruidenboter. Eet smakelijk.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2006, 22:49 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Appels met ontbijtkoek en gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een overheerlijk nagerecht, na een overheerlijk dineetje!

    Ingredienten voor 4personen
    4 grote elstars-3 dikke plakken ontbijtkoek- 30 gram zachte boter -2 eetlepels bruine basterdsuiker -4 eetlepels gesnipperde gemberbolletjes -60 gram gehakte pecannoten- 4 kaneelstokjes -3 eetlepels poedersuiker

    Bereidingswijze:
    Vet een ovenschaal in. Boor met behulp van een appelboor het klokhuis uit de appels en hol ze nog iets verder uit. Snijd van de bovenkant van de appels een plak af en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Snijd de koek in piepkleine blokjes. Roer de boter met de ontbijtkoek, de basterdsuiker, de gember en de pecannoten door elkaar en vul de appels met dit mengsel. Steek in elke appel een kaneelstokje en zet de schaal circa. 30 minuten in de oven. Bestrooi de appels met poedersuiker.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2006, 12:12 geschreven door Flokkietje  
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo lieve mensen hartelijk welkom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo lieve mensen hartelijk welkom
    Hier komen allerlei recepten die ik sinds lange tijd verzameld heb
    Heb je zelf een recept dat niet op deze site mag ontbreken, of heb je op- of aanmerkingen, stuur me dan een mailtje.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    20-11-2006, 19:04 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/culinaire_keuken

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    20-11-2006, 18:07 geschreven door  
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke vissoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    27-09-2005, 16:32 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met gebakken appeltjes, blauwe kaas en walnoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    27-09-2005, 16:32 geschreven door Flokkietje  
    Foto
    Archief per week
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 26/09-02/10 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Mmm ... lekkere dingen hier...
  • Groetjes uit Heverlee
  • haihai
  • hai hai
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    astralis
    www.bloggen.be/astrali
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Spoetnikstappers
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs