Inhoud blog
 • Jamais Contente
 • Alfa Romeo P2
 • SUZUKI FRONTE
 • SSC TUATARA
 • Spirit of Extasy
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  BUCK SPEED RACING
  The experience of having the automobiel virus
  25-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamais Contente
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste elektrische auto ooit was van Belgische Makelij ! In 1899 zorgde een Belg voor opschudding in de autowereld. Zijn naam ; Camille Jenatzy Zijn creatie ; de Jamais Contente . Zijn creatie was dan ook lange tijd de inspiratie voor elk huidig elektrisch voertuig. Aan het stuur van de Jamais Contente was Camille de eerste man die de kaap van 100 km/u doorbrak. dat was op 29 April 1899 . In Achères, in de buurt van Parijs, bereikte deze bolide uit de 19°eeuw een snelheid van 105,8 km/uur.
  Best een snel "ding" voor die tijd. 750 kg aan batterijen voor 750 kg koetswerk, interieur en ophanging van de motor. De twee elektromotoren op de achteras ontwikkelden samen 50Kw (68pk) of het dubbele van wat de automobiel op benzine ,gas of stoom presteerde in die tijd. Het koetswerk was vervaardigd uit partinium, een legering van wolfraam en aluminium. Het model viel op door zijn aerodynamisch profiel dat sterk geleek op een 'obus' of een Torpedo. De besturing van de wagen gebeurde met twee hendels, in de ene hand enkel het sturen en in de andere hand de "gashendel". Het remmen was enkel mogelijk door het vertragen van de motor! De legende zegt dat de benaming Jamais Contente een verwijzing was naar het karakter van de echtgenote van Camille Jenatzy

  25-11-2020 om 15:08 geschreven door JPDB  


  Tags:Jamai Contente
  >> Reageer (0)
  18-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfa Romeo P2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De viering van "110 jaar ALFA ROMEO" op 14 juni ll. was niet zo geweldig als vooropgesteld. Mede door Covid , een financieel tekort en een F1 team dat maar ondermaats presteert. Maar toch Alfa Romeo won al autoraces lang voordat er sprake was van Ferrari ! Er was eens een industrieel, Nicola Romeo, die zich vooral bezig hield met het bouwen van vliegtuigmotoren en spoorweg materiaal, na WO 1 begon hij met de productie van exclusieve sportwagens. Zijn naam bekendheid kwam er door de sportieve successen. In die tijd was er een eigen raceteam onder aanvoering van een nog volslagen onbekende jong autopiloot met de naam Enzo Ferrari. De eerst successen werden behaald met de nu legendarische Alfa Modellen P2 en Tipo B. Beide wagens zijn nu een astronomisch bedrag waard. Maar dat is slechts een onbruikbaar detail op de lijst van problemen bij Alfa. We hopen dat er vlug één of ander mecenas opstaat die het merk opnieuw op de 'rails' zet....

  18-11-2020 om 07:57 geschreven door JPDB  


  Tags:Alfa Romeo P2
  >> Reageer (0)
  11-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUZUKI FRONTE
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Suzuki bestaat een eeuw (100 jaar) maar is pas als autoconstructeur actief sinds de jaren '60 . Momenteel , anno 2020, met net geen vier miljoen verkochte auto's behoort Suzuki tot de top tien in de autowereld. De grootste afnemer is India , mede door de samenwerking met Toyota. Op 12 Augustus 1968 rijd de Britse race legende, Sir Stirling Moss,  met een Suzuki Fronte SS in een sensationele tijd van 4 uur en 27 minuten van Milaan naar Rome, 575 km, tegen een gemiddelde snelheid van 125km /h. Toegegeven in die tijd was het "verkeer" minder druk maar toch een pluim voor Stirling Moss die toen de meest succesvolle racer was op de aardbol. Momenteel restaureert Suzuki (Belgium) één van de eerste Fronte modellen die in België gelopen hebben. De Fronte was uitgerust met een driecilinder Tweetakt motor , 360 cc.
   

  11-11-2020 om 00:00 geschreven door JPDB  


  Tags:Suzuki Fronte SS
  >> Reageer (0)
  04-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SSC TUATARA
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De SSC TUATARA , had de ambitie de snelste wagen ter wereld te worden. Dat is dus gelukt in de voorlaatste week van Oktober 2020.
  De Tuatara die werd bestuurd door de Britse piloot Oliver Webb, wordt aangedreven door een V8 biturbo van 5900 cc die maar eventjes 1750 pk ontwikkeld.
  Op een weg in Arizona, dezelfde waarop de vorige record houder Koenigsegg zijn snelheidsrecord van 475 km/uur had gevestigd met de Agera Rs ,zette de SSC de puntjes op de i met een topsnelheid van 537,2 km/uur en een gemiddelde snelheid van 508,7 km/uur . In beide rij richtingen, dus van "wind" in de rug die de recordpoging zou kunnen geholpen hebben was er geen sprake. Hiermee is dit de snelste seriewagen ter wereld. Dit model van de Tuatara is wel een beperkte reeks.
  Met andere woorden duur en exclusief .

  04-11-2020 om 08:52 geschreven door JPDB  


  Tags:SSC Tuatara
  >> Reageer (0)
  28-10-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spirit of Extasy
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een verandering in de regelgeving in de Europese Unie maakt de lichtgevende Spirit of Extasy waar sommige Rolls-Royces mee zijn uitgerust ILLEGAAL .
  De oplichtende "Dame" was voor het eerst te zien in 2011 op een concept car met de naam 120EX, is een optie geworden op alle modellen in het gamma van R&R.
  Dit kitscherig accessoire dat 3.800 Euro kostte wordt dus niet meer aangeboden vanwege deze wijziging in de EU-regelgeving. Wat onmiddellijk een jacht deed ontstaan bij automobilia verzamelaars. De reden van het 'verbod' is dat de mascotte als lichtvervuiling word beschouwd. Rolls-Royce is verplicht om ervoor te zorgen dat dit probleem wordt rechtgezet en dus dit  uit te voeren op eigen kostten bij de reeds verkochte wagens met zo'n oplichtend figuurtje. Niet getreurd ,want de fabrikant bereidt nu een alternatieve oplossing voor , wie het kan betalen, een verzilverd beeldje van de Spirit of Extasy......

  28-10-2020 om 09:09 geschreven door JPDB  


  Tags:Spirit of Extasy
  >> Reageer (0)


  Archief per jaar
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!