Inhoud blog
  • KURSAAL OOSTENDE
  • KURSAAL OOSTENDE
  • ERETEKENS IN MIDDELKERKE
  • Middelkerke op Radio Noordzee
  • Halooween in NIEUWPOORT
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Magazine DE BOAREBREKER - Gastronomie & Toerisme

    12-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. N I E U W P O O R T

    Oktober is Maand van de Garnaal in Nieuwpoort

     

    Zaterdag 23 oktober 2021

    OP STAP MET KONING GARNAAL

     

    Voor het tweede jaar op rij roept Nieuwpoort oktober uit tot Maand van de Garnaal. Tijdens deze themamaand brengt de Stad deze geliefde lekkernij extra onder de aandacht. Aan het project werken ook verschillende Nieuwpoortse vishandels en -restaurants mee. Nieuw dit jaar is het belevenisparcours ‘De Garnalenroute’ op zaterdag 23 oktober. Het volledige aanbod staat gebundeld in een handig Beleef Nieuwpoort-pocket die verkrijgbaar is bij de Dienst Toerisme.

    De dagverse en duurzaam gevangen Noordzeegarnaal is gegeerd Nieuwpoorts goed. Schepen van Visserij Kris Vandecasteele: “Voor onze Stad en de Vismijn is de garnaal van onmisbare waarde. Dagelijks wordt gemiddeld 1.000 kg garnalen aangevoerd en verhandeld, met de grootste vangst in september en oktober. De garnaal is dus terecht een echte economische en toeristische troef waarmee Nieuwpoort zich op de kaart zet.”

    Om het belang van de garnaal te onderlijnen, pakken de Stad en Promovis vzw, net als in 2020, uit met een heuse Maand van de Garnaal. Hierbij worden alle sterkhouders van de Nieuwpoortse garnaal samengebracht.

    DE GARNALENROUTE

    Tijdens de Maand van de Garnaal kun je heel wat bijleren over dé kaviaar van de Noordzee. Op zaterdag 23 oktober 2021 pakt Stad Nieuwpoort uit met De Garnalenroute, een gloednieuwe verrassingsroute gelinkt aan de Nieuwpoortse garnaal. Tijdens de tocht word je getrakteerd op de meest smakelijke garnalenhapjes. Afsluitend is er een passend drankje. Burgemeester Geert Vanden Broucke is alvast enthousiast over dit concept: “De Vismijn is hét kloppende hart van Nieuwpoort als vissersstad. Dit karakteristieke gebouw is dan ook zeker de moeite waard om te ontdekken. Met het nieuwe concept De Garnalenroute wandel je in groep door onze Vismijn en langs de loodsen van de nog steeds erg actieve Nieuwpoortse vishandelaars. Onderweg krijg je authentieke vertellingen over de Nieuwpoortse garnaal te horen, aangevuld met een ludiek streepje muziek en een lekker hapje. Een unieke ervaring!”

    EDUCATIEF GARNAALVERTIER

    En er is nog meer. Elke zaterdag geeft De Spanjaardbank demonstraties garnaalkruien. De vangst wordt nadien gekookt op de Zeedijk, vlakbij De Barkentijn.

    Op donderdagmorgen neem je een kijkje achter de schermen van de Vismijn. Tijdens de geanimeerde rondleiding Van Pittig Bruintje tot Grijze Garnaal volgen deelnemers een gesimuleerde visveiling en maken ze van dichtbij kennis met de aangemeerde vissersschepen. Als afsluiter staat een portie Versche Gernoazen met een frisse Rodenbach klaar. De rondleiding wordt tijdens de Maand van de Garnaal aan een promoprijs van 3 euro per persoon aangeboden.

    Het reserveren van tickets voor De Garnalenroute én Van Pittig Bruintje tot Grijze Garnaal gebeurt via www.visit-nieuwpoort.be of bij de Dienst Toerisme (infokantoor Hendrikaplein en infobalie Stadhuis).

    GARNALEN A LA CARTE

    Alle partners en het volledige activiteitenaanbod komen aan bod in de Beleef Nieuwpoort­­­-pocket. Dit speciale boekje is verkrijgbaar bij de deelnemende horecagelegenheden, vishandelszaken en de Dienst Toerisme. Of je downloadt het via www.visit-nieuwpoort.be.

    De Beleef Nieuwpoort-pocket heeft aandacht voor het reilen en zeilen in de stedelijke Vismijn. Verder worden de vele Nieuwpoortse vishandelaars voorgesteld én maak je kennis met garnaalschepen N.82 Nautilus en N.86 Rudy.

    Onder de noemer Garnalen à la carte krijg je een selectie van Nieuwpoortse restaurants die gerechten met garnalen een prominente plaats op hun menukaart geven.

    Hoe dan ook, de maand oktober kan niet ongemerkt voorbijgaan. De stad Nieuwpoort, de Visserij, de Horeca en allen die begaan zijn met Koning Garnaal, kijken er naar uit: oktober brengt hulde aan de Kaviaar van de Noordzee, de trots van Nieuwpoort.

     

     

    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

     

     








    12-10-2021 om 00:00 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RADIO NOORDZEE BREIDT UIT

     

     

    Radio Noordzee start met derde kanaal

     

    Oldies, crooners en vintage op

     

    NOORDZEE GOLD

     

     

     

    Voortaan kunnen luisteraars voor oldies, crooners en vintage hits terecht op een nieuwe  radio. Sinds 1 oktober kan men genieten van  Noordzee Gold, aan de kust meteen al het derde kanaal voor Radio Noordzee.

    Ouderwetse radio

    Terwijl Radio Noordzee zich focust op nieuws, informatie en interviews met muziek van de jaren 80 tot heden staat bij Noordzee Gold de oudere muziek centraal. Muzieksamensteller Bernard Rondelez : “Noordzee Gold brengt een selectie van golden oldies en aandacht voor Franse en Nederlandstalige muziek. We kozen voor een rustig oldies muziekformat.  Artiesten zoals Frank Sinatra, Elvis, Toon Hermans, The Beatles, Dean Martin, Edith Piaf, The Platters en vele andere vintage hits komen aan bod. Er is speciale aandacht voor instrumentale muziek en ook de kustklassiekers van Lucy Monti  staan op de playlist. Zelfs muziek van voor 1960 zoals Glenn Miller of La Esterella wordt gedraaid bij Noordzee Gold.”

    Beperkt gebabbel

    “We zorgen dat de luisteraars die oudere muziek volop te horen krijgen, zonder dat ze de vaste waarden van Noordzee zullen missen. Er is immers elk uur ook regionieuws en ook het weerbericht komt aan bod”, zegt voorzitter Edwin Fontaine.  Drie medewerkers van Radio Noordzee zijn ook te horen op Noordzee Gold : Rudy Maes verzorgt de ‘dagklapper’ met activiteiten van die dag, Peter Maenhoudt mag de morgen opvrolijken met zijn ‘Start de dag beter met Peter’ en Mike Pitteljon brengt in de morgen en namiddag informatie.

    Derde kanaal voor Noordzee

    Radio Noordzee blijft aan de kust te beluisteren op 105 FM. Er is ook een livestream zodat men wereldwijd kan luisteren.  In 2020 startte online ook al Noordzee Info, met 24/7 enkel regionieuws en info. Daar komt nu met Noordzee Gold als derde kanaal bij. Allen ook te beluisteren via www.radionoordzee105.be

    Noordzee Gold is ook rechtstreeks te beluisteren via www.radionoordzee105.be/gold

    Radio Noordzee brengt nieuws en info aan de kust via Radio Noordzee (105 FM en online), Noordzee Gold (online) en Noordzee Info (online). 

    Je vindt Radio Noordzee ook op Facebook onder Radio Noordzee 105 FM en Noordzee Nieuws

     

    OOOOOOO

     

     

     

     





    02-10-2021 om 08:57 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULIBEL CULINAIRE WEDSTRIJD

     

    Culibel

     

    Zoekt de

    BESTE TERRINE VAN BELGIË

     

     

     

    In de salons van restaurant ’t Oosthof in Jabbeke-Snellegem stelde de Collegiale culinaire vereniging CULIBEL de wedstrijd BESTE TERRINE VAN BELGIË voor, een gloednieuwe organisatie die in januari 2022 zijn beloop zal krijgen. De wedstrijd staat open voor zowel professionele chef-koks als leerlingen 6de en 7de jaar van de hotelscholen. Zij werken aan een Terrine van witloof, Noordzee garnalen en Mechelse koekoek. Deze wedstrijd rond het jubileumjaar CULIBEL 40  jaar af. Voorzitter Mario Afschrift en zijn dynamisch bestuur staan borg voor een hoogstaand culinair gebeuren.

     

    40 JAAR CULIBEL - DE KUNST VAN HET TAFELEN

     

    Culibel-voorzitter Mario Afschrift: “Sinds oktober 1981 verenigt Culibel restauranthouders en andere horeca professionals. De leden verbinden zich tot een aantal kernwaarden, zoals gastvrijheid, ecologie, het gebruik van streekproducten en collegialiteit. Via allerlei initiatieven geeft Culibel de individuele zaken een duwtje in de rug en trekt het de banden met leveranciers en sponsors aan. De 21 leden van toen zijn ondertussen uitgebreid naar meer dan 100, waaronder niet enkel restaurants, maar ook traiteurs, B&B’s en hotels. Hun motto: De kunst van het tafelen, dragen ze allemaal met liefde voor het vak in het hart.”

     

    DE BESTE TERRINE VAN BELGIË

     

    Westrijdvoorzitter Guido Neirynck hierover: “Deze kookwedstrijd is een nieuw concept, dat in principe jaarlijks zal plaats vinden. Alle Belgische professionelen kunnen eraan deelnemen, maar ook leerlingen uit het zesde en zevende jaar van een hotelschool. Voor deze eerste editie gaat Culibel op zoek naar de beste terrine van witloof, noordzeegarnalen en Mechelse koekoek, gepaard met een Belgisch bier.”

    Op 24 januari 2022 zal een jury onder leiding van topchefs Eddie Van Maele en Guido Neirynck de winnende terrine selecteren in de Salons Saint-Germain in Diksmuide. De top drie krijgt een mooi prijzenpakket, met niet alleen een geldprijs, maar ook een wellnesspakket, flessen champagne en ander fraais.

     

    Meer info en details over de wedstrijd: https://culibel.be/wedstrijd-de-beste-terrine-van-belgie/

     

     

    Meer info Culibel:  www.culibel.be + info@culibel.be + Facebook + Instagram

     

     

    Georges Keters

     

     





    29-09-2021 om 09:38 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KURSAAL OOSTENDE

    OOSTENDE

    KURSAAL CLASSICS IN CRESCENDO

     

    MUSIC, MAESTRO!

     

     

    De stilte achter de symfonische coulissen maakt stilaan plaats voor toonaangevende muziekensembles. De nieuwe programmering van Kursaal Classics is rond. Professionele symphonieorkesten strijken straks weer neer op het immense podium. Liefhebbers van klassieke muziek kijken alvast reikhalzend uit naar de nieuwe Classic-reeks.

     

     

    Zondagse concerten in het najaar, het was stilaan een traditie geworden in Kursaal Oostende. Een traditie waar abrupt een einde aan kwam omwille van de inmiddels bekende reden. Het nieuwe seizoen van Kursaal Classics is in aantocht en het belooft een hoogstaande reeks te worden. Schitterende spektakels, verfrissende repertoires en muzikale belevingen van het eerste concert tot het laatste.

     

    Voor de inhoudelijke invulling doet Kursaal Oostende beroep op Frank Pauwels. Hij maakte furore als recensent klassieke muziek bij de grootste kranten van België. Ook als cultuuradviseur en artistiek verantwoordelijke verdiende hij zijn strepen. 

     

    In de rol van programmator van Kursaal Classics richt hij de schijnwerpers op laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd en andere topmusici. Het moet gezegd, hij spaarde zich geen moeite om de culturele honger te stillen van de muziekliefhebbers. 

     

    Wie geïnteresseerd is in wat context en meer diepgang, wordt uitgenodigd op de inleidingen tot de concerten die drie kwartier vooraf plaatshebben gebracht door Dhr Frank Pauwels.

     

    PROGRAMMA

     

    19 december: 17 u.:   Feestconcert à l’Ostendaise
                Prima La Musica olv Dirk Brossé

    30 januari 2022 - 17:00    Schilderkunst inspireert muziek
                Brussels Philharmonic olv Jun Maerki

    27 maart 2022 - 17:00    Planetaire Trip
                Orchestre Philharmonique Royal de Liège olv Pablo Gonzalez

    01 mei 2022 - 17:00    Met dank aan koningin Elisabeth
                Belgian National Orchestra olv Karel Deseure

     

    Naast de reeks van 4 reguliere concerten is er nog een extra concert.  

     

    29 mei 2022 - 17:00    Händel Extravaganza
                Vlaams Radiokoor olv Bart Van Reyn



    TICKETS & INFO

    De verkoop voor de nieuwe abonnementen en losse concerten kan bij Ticketmaster (telefonisch en online) en bij Toerisme Oostende. Meer info op www.kursaaloostende.be/kursaalclassics

     

    Bestaande abonnees die vorig jaar hun abonnement verlengd hebben met een bijdrage van 25 euro behouden hun abonnement. Deze is geldig voor de 4 concerten van Kursaal Classics i.p.v. 3 geannuleerde concerten. Het extra concert Händel Extravaganza kan apart bijgeboekt worden.

     

    PRIJZEN ABONNEMENTEN

     

    Tarief abonnement 4 concerten:

    Cat 1: 175 euro (incl reservatiekosten)

    Cat 2: 165  euro (incl reservatiekosten)

    Cat 3: 155  euro (incl reservatiekosten)

     

    Korting abonnementen:

    Jongeren < 26 jaar: 50% korting

    Kortingen niet cumuleerbaar met andere acties.

     

    TICKETS

     

    Tarief losse tickets (incl.extra concert Händel extravaganza):

    Cat 1: 55 euro (incl reservatiekosten)

    Cat 2: 45 euro (incl reservatiekosten)

    Cat 3: 35 euro (incl reservatiekosten)

     

    Korting losse tickets (excl.gezinsvoorstelling, excl. Nieuwjaarsconcert):

    Jongeren < 26 jaar: 40% korting

    Senioren vanaf 65 jaar: 10% korting

    Groepen vanaf 10 personen: prijzen op aanvraag via hallo@kursaaloostende.be

    Kortingen niet cumuleerbaar met andere acties.

     

    Exclusieve kortingen

    Kursaal Classics abonnementhouders genieten van 10% korting op alle voorstellingen georganiseerd door Kursaal Oostende zelf. Te verkrijgen aan de balie bij Toerisme Oostende op vertoon van het abonnement. (Korting niet cumuleerbaar met andere acties.)


    Alle evenementen vind je op www.kursaaloostende.be/exclusief

     

    OOOOOOOOOOOOOOOOOO

     

     





    27-09-2021 om 15:21 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KURSAAL OOSTENDE

     

     

    KURSAAL OOSTENDE

     

    OPENT OPNIEUW DE DEUREN

     

    met ADAMO op zaterdag 2 oktober

     

     

     

    Net zoals alle andere grote cultuurhuizen, moest ook het Kursaal in maart 2020 noodgedwongen de deuren sluiten. Het bleef zestien maanden muisstil in de grote zaal. Achter de schermen werd evenwel hard gewerkt om alle voorstellingen verplaatst te krijgen naar een nieuwe datum en er werden nieuwe voorstellingen aangetrokken; congressen en bedrijfsfeesten werden voorbereid. De deuren staan opnieuw wijd open. Adjunct-directeur Gwendolyne Nijs: “Na de inplanting van het vaccinatiecentrum wordt het volop genieten van een uitstekend programma dat de moeilijksten zal bevredigen. Het Kursaal opent alvast op zaterdag 2 oktober met Adamo, daarna zijn Clousseau, Stef Bos en niet te vergeten Het Zwanenmeer en Ein Abend in Wien van de partij.”

     

     

    VACCINATIECENTRUM

     

    Het Kursaal fungeerde bijna negen maand als vaccinatiecentrum, maar vervulde een heel belangrijke rol in de Covid periode. Het Kursaal werd

    omgebouwd tot een vaccinatiecentrum voor Oostende en Middelkerke. Een flink deel van de vaste Kursaal medewerkers werd ingeschakeld om de werking van het centrum in goede banen te leiden. Het werd een waar succesverhaal. Op vandaag zijn meer dan 80% van de Oostendenaars en Middelkerkenaars volledig gevaccineerd.

     

    KUNSTWERKEN IN DE KIJKER

     

    De NV EKO, die instaat voor het beheer van het gebouw, maakte van de lege zalen gebruik om alle kunstwerken te renoveren. Zo werden onder andere de beelden van Olivier Strebelle gerenoveerd en kregen hun ereplaats terug in het auditorium en het prachtige tafereel op de muurschildering van Paul Delvaux werd minutieus terug tot leven gebracht.

     

    GEVARIEERD PROGRAMMA

     

    Het Kursaal is er toch in geslaagd om mede dankzij hun vaste promotoren een mooi programma samen te stellen. Een zeer gevarieerd programma gaande van rock tot klassiek, van moderne dans  tot kindervoorstellingen. Grote namen als 10cc, Adamo, Clouseau en Will Tura konden niet ontbreken. Ook Studio100 is opnieuw van de partij met shows voor de allerkleinsten en terugkerende topshows zoals Brit Floyd zorgen opnieuw voor volle zalen. Er zijn niet enkel verplaatste concerten te vinden, maar er werden ook nieuwe voorstellingen toegevoegd aan het programma zoals onder andere De Kreuners, Jaap Reesema en Pommelien Thijs, Stef Bos, De Kerstshow, het Feestconcert à l’Ostendaise onder leiding van Dirk Brossé, Wouter Deprez en Helmut Lotti.

     

    CONGRESSEN

     

    Intussen vonden ook de grotere congressen en events terug door in het Kursaal. Op maandag 27 september wordt er gestart met een week NVKVV congres waar dagelijks een 350 personen op verwelkomd worden en kort daaropvolgend is er opnieuw de tweedaagse van het VVBAD congres waar dagelijks een 500 personen op ontvangen worden.

     

    BURGEMEESTER BART TOMMELEIN

     

    Burgemeester Bart Tommelein, tevens voorzitter van vzw Kursaal, kijkt tevreden terug op de heropening van het Kursaal en het programma. “Ik kan met tevredenheid stellen dat het voltallige team enorm enthousiast is om terug te kunnen doen wat ze het liefst doet en kan uitkijken naar meer dan 40 mooie events, verspreid over bijna 60 eventdagen tot het einde van het jaar.”

     

     

    KALENDER, UPDATE & MEER INFO: www.kursaaloostende.be/kalender

     

     

    OOOOOOO

     









    27-09-2021 om 15:19 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKSIJDE - OOSTDUINKERKE


    KONINKLIJKE ORDE PAARDEVISSERS OOSTDUINKERKE

    KLEUREN DE ZOMER

    De Koninklijke Orde van de Paardevissers uit Oostduinkerke kleuren, na een gedwongen inactiviteit van 18 maanden omwille de corona, de komende maanden meer dan ooit de zomer.

    Voorzitter Marc Sirjacobs en grootmeester René Decorte, geflankeerd door de leden van de Koninklijke Orde met Dirk Merlevede, Luc Vandierendonck, Luc Gysels, Peter Germomprez en onder andere Fernand Lensens,  schoven het programma voor dat de komende maanden zal ingevuld worden.

     

    NOORDZEEPAELLA

     

    Op zaterdag 7 augustus is het opnieuw smullen van de reuze Noordzeegarnaalpaëlla, op de Zeedijk van Oostduinkerke. Dit in samenwerking met het wijnhuis  Chartron & Trébuchet uit de Bourgogne, onder leiding van oenoloog Alain Bloeykens. Men start om 14 uur. Vanaf ongeveer 16 uur kan je paëlla aankopen voor 18 euro per kilogram. Door de nog geldende coronabeperkingen is ter plaatse eten helaas niet mogelijk. Afhalen is dus de boodschap.

    Leuke aansluiter: dertig flessen wijn zullen verstopt zitten onder het zand. Je kan mee zoeken en de vinder mag deze meenemen naar huis. De schattenjacht start om 11u30 en 15u30 (tijdstippen onder voorbehoud). Afspraak op het Astridplein aan de stand van Alain Bloeykens, nabij de reuzepaëlla.

     

    VIERDAAGSE VAN DE IJZER

     

    Op maandag  16 augustus verzorgt de Koninklijke Orde de openingsreceptie van de 4-Daagse van de  IJzer met Noordzeegarnaalpaella voor de VIP’S, uitgenodigd door de gemeente Koksijde.

    Op dinsdag 17 augustus,  op de eerste wandeldag van de 4-Daagse van de IJzer, bieden ze aan alle deelnemende wandelaars op de Zeedijk van Oostduinkerke, waar de aankomst van de eerste wandeldag plaats vindt, een gratis kop Bisque van garnalen aan.

     

    K 9 EVENT

     

    Ook op het K 9 Event (hondenactiviteit), een organisatie Politie Westkust in samenwerking met het leger en douane, wordt de garnalenbisque uitgedeeld. Dit op donderdag  26 augustus  op de Zeedijk van Sin-Idesbald ter hoogte van Ster der Zee.

     

    BENEFIET

     

    Op zaterdag 25 september draagt de Koninklijke Orde een flink steentje bij tijdens het benefiet voor de vzw Spina Bifida en Hydrocephalus, (openruggetje en waterhoofd). Uitzonderlijk gaan de Oostduinkerkse Garnaalvissers in de zee in Koksijde, om naderhand een bisque maken.

     

    PALEIS

     

    Traditioneel trekken de Paardevissers in de loop van de maand september met  verse garnalen op audientie bij het koningspaar op het Paleis te Brussel.

     

    FIJNPROEVERS

     

    Lekkerbekken kennen het intussen: op zaterdag 16 en zondag 17 oktober is de Koninklijke Orde present op de Fijnproeversbeurs in C.C.Casino Koksijde. Uiteraard kan men genieten van gratis proevertjes en kan met de bisque aankopen in potten van een liter.

    Het jaar wordt afgesloten op donderdag 30 december met Sylvestervuur op het Astridplein in Oostduinkerke. Sprotjes, aardappel in de pel en de bisque staan er op het menu.

     

    Voor elk wat wils, getekend Koninklijke Orde Paardevissers Oostduinkerke !!!!!

     

     

    Georges Keters

    Foto Gino Ester.

     

     

     

    28-07-2021 om 07:48 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BENEFIET

    Paardevissers pakken uit met BENEFIET ten voordele van de

    vzw Spina Bifida en Hydrocephalus

     

    De Koninklijke Orde van de Paardevissers Oostduinkerke pakt op ZATERDAG 25 SEPTEMBER uit met een benefiet, ten voordele van de vzw Spina Bifida en Hydrocephalus, in de volksmond bekend als een Open rug en Waterhoofd.

     

    Grootmeester René Decorte: “We steunen met hart en ziel deze vzw. Mensen met spina bifida hebben in min of meerdere mate problemen op vlak van beweging en gevoel. Zij zijn aangewezen op hulpmiddelen omwille van mobiliteitsproblemen (zeg maar rolstoel, orthopedische apparatuur) en incontinentie. Deze mensen hebben meestal levenslange zorg en medische opvolging nodig.  De vzw werd gesticht in 1976 als zelfhulpgroep van en voor mensen met spina bifida en hun families. Men heeft slechts één missie: de kwaliteit van leven en zorg verbeteren van de mensen met spina bifida en hydrocephalus. De vzw richt zich dan ook tot deze personen via studiedagen, tijdschriften en internetsites. Lotgenotencontact is hier niet onbelangrijk. Kortom, de vzw gaat niets uit de weg om deze mensen te helpen, meer nog, indien mogelijk in te staan voor jong-volwassenenweekends en familieweekends. Alle steun is hier dan ook welkom. De Koninklijke Orde van de Paardevissers Oostduinkerke zorgt er dan ook dit jaar voor om een benefiet op het getouw te zetten. De Paardevissers trekken op zaterdag 25 september exclusief voor de vzw naar zee. De garnalen worden zowel verwerkt als bisque als vers gekookt. De opbrengst gaat integraal naar de vzw.”

     

    Het is tegelijk duidelijk dat de ganse ploeg van de Koninklijke Orde van de Paardevissers Oostduinkerke zich met 100% schaart achter deze benefiet.

     

    Gepaste info omtrent de uurregeling volgt later op deze pagina.

     

    Georges Keters

    Foto’s: Gino Ester





    27-07-2021 om 14:04 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY IN SINT-PIETERS-KAPELLE


     

    TAKE AWAY

    Restaurant Kapelle


     

    RESTAURANT KAPELLE

    Evelyn Vandermeersch

    Diksmuidestraat 68

    8433 SINT-PIETERS-KAPELLE

    0476 69 43 12

     

     





    06-04-2021 om 13:50 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASEN AAN TAFEL IN MIDDELKERKE


     

     MIDDELKERKE

     


    Wekelijkse VLASSBOX@HOME

     

    Chef’s Stefaan & Elien stelden de wekelijkse

    VLASS@HOMEBOX

    samen met het beste wat de natuur ons op dit moment te bieden heeft.

    Menu

    Voorgerecht

    Asperges | Yoghurt | kervel

    Tussengerecht

    Langoustine | Thaise curry | Pandamrijst | Papaya

    Hoofdgerecht

    Lam | Aardappelgratin | Tuinbonen | Erwtjes | Zwarte look

    Nagerecht

    Duindoornbes | Wortel | Witte chocolade


     
    Kostprijs: 70 euro per persoon
     
    Elke box is voor 1 persoon en bevat 2 voorgerechten,een hoofdgerecht, dessert, Vlass foc
    accia brood

    Iedere gang is voorzien van een handige stap-voor-stap instructiefiche


    zodat u alles in een handomdraai op tafel tovert.

    Of het nu gaat om een extra voorgerechtje met kaviaar, een cocktail of bijpassende wijnen, wij hebben het allemaal voor u.

    Bestellen kan tot vrijdag 9 april 21 uur                                                                                                                                                                          
    Afhaalmoment :
    ZATERDAG 10 April van 15 tot 18 uur

    Wijn:

    In onderstaande link vindt u de wijnen die onze sommelier Kenzo  bij dit menu selecteerde

    www.vlass.be

     
     



     


    Restaurant VLASS

    Leopoldlaan 246

    8430 Middelkerke

    059 30 18 37

    info@vlass.be

     





    06-04-2021 om 13:40 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASEN TAKE AWAY IN WESTENDE


    PLACE TO BE IN WESTENDE

     

    BAR DU SOLEIL

     

     

    PAASBOX

     

    Artisanaal gerookte zalm

    ***

    Keuze hoofdgerecht

    Skreihaasje met groentenrisotto

    Of

    Varkenshaasje champignonsaus met groenten en krielaardappelen

    ***

    Chocolademousse

     

    40 euro per persoon

     

    Graag 1 dag op voorhand bestellen 059/30 09 54 of kom binnen

     

    TAKE AWAY PASEN

     

     

    *   ½ liter soep                                                        5 euro

     

    *  2 huisgemaakte kaaskroketten (warm)            12 euro

     

    *  2 huisgemaakte garnaalkroketten (warm)       14 euro

     

    *  Salade met grijze garnalen                           18 euro

     

    *  Huisbereide américain, sla, kroketjes            20 euro

     

    *  Varkenshaasje, risotto, champignons              20 euro

     

     

    *  Scampi’s (8) tartaar of look, sla, kroketjes         20 euro

     

    *  Zalmfilet of Skreihaasje, groentenrisotto            22 euro

     

    Om te bestellen : Bel 059/30 09 54 of kom binnen

     

    TAKE AWAY DRANK

     

    Koffie/café                                                    2,80 euro euro

    Thee

    Cappuccino

    Koffie verkeerd/Lait russe

    Warme chocolademelk

    Frisdranken/sodas

     

    Beker soep                                               3,50 euro

    Appelbeignets                                         5,00 euro

    Chocolademousse                                   5,00 euro

    2 bollen ijs naar keuze                             4,00 euro

    Dame blanche (2 bollen)                          5,50 euro

     

     

    BAR DU SOLEIL

    David & Annick

    Priorijlaan 34

    WESTENDE-Bad

    059 30 09 54

     

     

     





    30-03-2021 om 08:40 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY IN MIDDELKERKE


     

    RESTAURANT  VLASS

    Puur Gastronomie



    Let’s Easter by VLASS!

    Zaterdag 3 april 2021
     
    Komend weekend vieren we Pasen! En zeg nu zelf wat is er leuker dan op zo’n bijzondere dagsamen met familie en vrienden aan tafel te genieten.


    Chef’s Stefaan & Elien stelden een exclusief

    VLASS EASTERBOX

    Samen met het beste wat de natuur ons op dit moment te bieden heeft.
     
    Menu

    Amuses

    Konijn | Dadels | Sherry  /  Madeleine | Broccoli | Oud Brugge  /  Gietenkaas| Gember | Radijs  /  Cappuccino van waterkers | Gerookte paling | Zilveruitjes

    Voorgerecht

    Asperges | Yoghurt | kervel

    Tussengerecht

    Langoustine | Thaise curry | Pandamrijst | Papaya

    Hoofdgerecht

    Lam | Aardappelgratin | Tuinbonen | Erwtjes | Zwarte look

    Nagerecht

    Duidoornbes | Wortel | Witte chocolade

    En huisgemaakte Koffieversnaperingen
     
    Kostprijs: 95 euro per persoon
     
    Elke box is voor 1 persoon en bevat 4 amuses, 2 voorgerechten ,een hoofdgerecht , Paasdessert , Vlass fococcia brood en huisbereide koffieversnaperingen.
     
    Iedere gang is voorzien van een handige stap-voor-stap instructiefichezodat u alles in een handomdraai op tafel tovert.
     

    VLASS EASTER PLUSBOX


    Met de
    VLASS EASTER PLUSBOX is er een uitgebreide ontbijt box met een half flesje Champagne Drappier – Carte d’or voor 2 personen, om uw Paasbeleving nog net dat tikkeltje meer te geven. Vlass geeft u de service om de verzorgde ontbijtboxen op zondag 4 April tussen 9u00 – 11u00 aan huis te leveren

    Kostprijs : 135 euro per persoon


    Of het nu gaat om een extra voorgerechtje met kaviaar, een cocktail of bijpassende wijnen, wij hebben het allemaal voor u.
     
    Bestellen kan tot donderdag 1 april 21u00
     
    Afhaalmomenten voor de
    VLASS EASTBOX

    3 April van 15h tot 18h

    4 April van 10h tot 11h

    Voor de VLASS EASTER PLUSBOX
     
    Afhaalmoment : 3 April van 15h tot 18h

    Leveringen ontbijtboxen: 4 April van 9h tot 11h  ( Gratis leveringen Groot Middelkerke)  buiten Middelkerke max 20 km wordt een supplement gevraagd van 8 euro

    Wijn:

    In onderstaande link vindt u de wijnen die onze sommelier Kenzo  bij dit Paasmenu selecteerde

    https://www.tablefever.com/nl/cateringkiezen/vlass/9Zjv9                                                   

     

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°





    29-03-2021 om 00:00 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR GENIETEN MET PASEN IN WESTENDE

     

        VIERT PASEN MET

    RESTAURANT MARQUIZE WESTENDE

     

     

    Beste Lekkerbekken,

    Voor het tweede jaar op rij zit een gezellig etentje op restaurant met Pasen er niet in.

    Toch willen we u voor die gelegenheid culinair verwennen.

    Daarom stellen we op zaterdag 3 en zondag 4 april een PAAS TAKE AWAY MENU voor:  3 gangen en enkele aperitiefhapjes. Alles is volledig voorbereid zodat u met gemak de gerechten op tafel tovert.

    We wensen u een culinair Paasweekend!

     Heidi en Patrick

     

    MENU TAKE AWAY PASEN

     

    3 hapjes

    (vitello tonato / mousse van asperges / pieterman met spinazie)

    *****

    Griet – asperges – prei – crème van broccoli

    *****

    Lamskroon uit Texel – tomaat – aubergine - taboulée

    *****

    Pistache cake – mango – Griekse yoghurt 

     

    52,00 euro per persoon

     

     

    WIJNSUGGESTIES

     

    Pouilly fumé (wit)                                             24,00 euro

    Tocat de l’Ala negre, Emporda (Spanje)          28,00 euro

     

    BESTELLEN

    Kan vanaf nu per mail naar info@marquize.be of telefonisch naar    059 31 11 11

    en dat graag vóór woensdag 31 maart 16.00 uur.

     

    BETALEN

    Uw bestelling is pas definitief na overschrijving van het totale bedrag op rekening Marquize BV

    BE96 7380 1663 3805

    met vermelding van uw naam en datum van afhaling

     

    AFHALEN

     

    Paaszaterdag 03 april            tussen 10.00 en 12.00 uur

    Paaszondag 04 april               tussen 10.00 en 12.00 uur

     

    TIP: breng een doos of box mee om uw bestelling in te steken!

     

    SMAKELIJK & VROLIJK PASEN

     

     

    Restaurant MARQUIZE

    Patrick & Heidi Noël-Vandewalle

    Henri Jasparlaan 175

    8434 WESTENDE – BAD

    059 31 11 11

    www.marquize.be

     

     





    20-03-2021 om 09:46 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE IN DE KIJKER


    Oostends Street Art Festival The Crystal Ship

    schuift naar juni 2021

     

    De aanhoudende coronasituatie zorgde ervoor dat Toerisme Oostende vzw besliste om Street Art Festival The Crystal Ship uit te stellen. Door reisrestricties kwam de komst van de internationale artiesten in het gedrang. De editie van 2021 zal daarom niet tijdens de paasvakantie, maar wel van 12 tot 20 juni plaatsvinden.

    Het kunstenfestival The Crystal Ship vindt jaarlijks in de paasvakantie plaats in Oostende. Het staat traditioneel symbool voor de kick-off van de lente-evenementen, maar door corona wordt deze kleurrijke start uitgesteld naar juni.

    Burgemeester Bart Tommelein: “De paasvakantie wordt al sinds 2016 gekleurd door nieuwe werken van The Crystal Ship. Internationale artiesten werken wekenlang aan gigantische muurschilderingen en zowel het proces om hen te volgen als de oplevering van de fantastische werken, lokt traditiegetrouw heel wat extra bezoekers. Dit jaar kiezen we er voor om naar juni te schuiven met het festival om de eigenheid zoveel mogelijk te bewaren. Internationale reisrestricties en de beperkte samenkomsten creëren heel wat extra uitdagingen. De beslissing om naar juni uit te stellen, garandeert dan ook dat we heel wat straffe artiesten naar Oostende kunnen halen.” 

    Nationale en internationale artiesten zullen, van 12 tot en met 20 juni 2021, opnieuw kunstinstallaties en muurschilderingen creëren met de stad als canvas. De nieuwe creaties vervoegen de kunstwerken van eerdere edities en vormen zo een gratis kunstenparcours in constante evolutie doorheen de stad.

    Curator Bjørn Van Poucke: “Onze artiesten moeten niet enkel rekening houden met de maatregelen in België, maar ook met die uit hun thuisland. Dit komt er vaak op neer dat ze twee uitgebreide quarantaineperiodes moeten uitzitten, hier en thuis. Dat blijkt voor veel van hen niet haalbaar. Onze namen op de shortlist zijn dit jaar echt fenomenaal. We geven binnenkort de eerste namen vrij. Een topeditie wordt het zeker, hou ons maar in het oog.”

    Street Art Cities

    Peter Craeymeersch, algemeen directeur Toerisme Oostende vzw, voegt toe: “The Crystal Ship is één van onze belangrijkste toeristische producten geworden. Naast een gratis fiets- en wandelplan, applicatie en een Facebook Messenger chatbot, zal de street art route vanaf nu ook te ontdekken zijn met de app van het internationale Street Art Cities platform. De toevoeging van The Crystal Ship aan dit platform onderstreept nogmaals het internationale karakter van het Oostendse Street Art Festival.” 

    "De street art community is ongezien groot en tegelijk een kleine wereld. Van artiesten tot liefhebbers, van galerijen tot festivals, van gemeenten tot lokale handelaars: allemaal zijn ze met elkaar verbonden door deze vorm van hedendaagse kunst.", vertelt Street Art Cities co-founder Tim Marschang. "Street Art Cities bevat ondertussen meer dan 30.000 kunstwerken uit meer dan 700 steden. De vraag van steden en organisaties om hen te ondersteunen om hun street art aanbod uit te dragen aan een steeds groeiend publiek, bereikt ons meer en meer. Een festival als The Crystal Ship met internationale allure kon niet langer ontbreken op ons platform."

     

    OOOOOOOOOOOOOOOOO









    16-03-2021 om 13:50 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE MET PASEN IN OOSTENDE


    Gastronomie in Oostende

     

     

    Smullen van

    EASTER SHARING BOX

     

     

    Met de paasdagen wordt het weer smullen geblazen in Oostende. Vooral te ontdekken bij de EASTER SHARING BOX, getekend de Chefs en ondernemers van de restaurants Le Bassin, STORM, Histoires D’O, Mathilda, Marine en Olivier Willems en Achiel Primeurs. Deze heren zijn niet aan hun proefstuk toe, want zij tekenden met het Oudenaar voor hun eerste actie OEDEJAAR, box die oud en nieuw op culinair vlak vlekkeloos deed verlopen.

     

    Op zaterdag 3 april staat de EASTER SHARING BOX op de agenda. Samen laten ze zien dat ze – met uitzicht op zaterdag 1 mei – verlangen naar de klant en hen op deze manier willen verwennen met een flink gevulde en culinair hoogstaande box, te genieten thuis met de bubbel van genoten kan worden maar evenzeer op hotel of tweede verblijf.

     

    De EASTER SHARING BOX is “Hotel proof”, kost  89 euro voor 2 personen en bevat onderstaande lekkere sharing gerechten. De box kan besteld worden per 2 personen via www.seabox.be en kan afgehaald worden op zaterdag 3 april tussen 15 en 18 uur in Le Bassin (Visserskaai 1, 8400 Oostende).

     

    EASTER SHARING BOX

     

    Taste of Summer – Spiced Bacardi – Lime - Pineapple

    by Histoires D’O

    Tapas: Serrano 18 maanden gerijpt - Manchego - olijven tapenade

    by Achiel Primeurs

     

    Asperge ”speciaal” – grijze garnaal – hoeve ei – krokant zuurdesem

    by STORM

     

    Tartaar van West Vlaams Rood met dragonmayonaise, kwartelei en zure condimenten

    by Mathilda

     

    Lasagne van Noordzeevis – fondue van prei – jonge spinazie – geplette aardappel en parmesan

    by Le Bassin

     

    Lamsheup – Bietole – creme van rode biet – zwarte look – millefeuille van aardappel

    by Marina

     

    Surprise ei - mooie ontmoeting tussen exotisch en Belgisch

    by Olivier Willems

     

     

    Contact: info@seabox.be – 0478 32 22 98

    Ostend Chef Collective

    Kevin Beirens ( Histoires D’O )

    Luc Deklerck ( Bistro Mathilda )

    Michiel Rabaey ( STORM )

    Tom Vanhaecke ( Le Bassin )

    Vida Acquaro ( Ristorante Marina )

    Olivier Willems ( Olivier Willems Chocolatier )

     

     





    16-03-2021 om 10:54 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY IN WESTENDE - BAD

    TAKE AWAY

     

    Restaurant  MARQUIZE – WESTENDE

     

     

    Zaterdag 6 maart  -  Menu aan € 38,00

    Gegratineerde sint - jacobsnootjes 
    andijvie - champignons - graanmosterd    

    *****

    Roodbaars 
    geroosterde groenten - paella rijst - jus van schaaldieren

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

    Kreeft  (Canadese kreeften)

    Kreeft belle vue
    OF
    Kreeft in de oven 
    tomaat - citroen - dragon  

    ½ kreeft € 25,00

    hele kreeft € 50,00

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

    A LA CARTE

    Kalfszwezeriken - wortel - boontjes – graanmosterd

    € 32,00

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

    Wijnsuggesties

     Tenuta Pinni, Venezia Giulia, Pinot Grigio (wit) € 22,00

    Etna Rosso, Le Vigne di Eli, Sicilië (rood) € 28,00

     

    1. Bestelling

    doorgeven tegen ten laatste donderdag 16.00 uur telefonisch op 059 31 11 11 of per mail op info@marquize.be

    2. Betaling

    via overschrijving op rekening BE96 7380 1663 3805 en dan bewijs van betaling doormailen of bij afhaling met bancontact

    3. Afhaling

    In restaurant Marquize elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur

     

    Restaurant MARQUIZE

    H. Jasparlaan 175
    8434 Westende Bad
    059 31 11 11

     

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°

     





    28-02-2021 om 13:58 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNDOMEIN RAVENSTEIN WERVIK

     

    Samenwerking Wijndomein Ravenstein Wervik

    &

    Kenzo Lauwereins restaurant Vlass Middelkerke

     

     

     

    Eerste portovariant in België

     

    FIST in april in het glas

     

    De samenwerking tussen Dirk en Patricia Talpe van het wijndomein Ravenstein in Wervik en de Middelkerkse sommelier Kenzo Lauwereins uit restaurant Vlass leidt – zonder noemenswaardige problemen – in april tot het produceren van een eerste portovariant in België: Fist.

     

    Of hoe coronatijden enthousiaste wijnmakers en een gepassioneerde sommelier mekaar vinden en bij het proeven uit de houten vaten in het domein Ravenstein een portovariant samen uitbouwen.

    Dirk en Patricia Talpen plantten hun eerste wijnstokken in 2017 op de zuidflanken van de Amerikaberg in Kruiseke, gehucht van Wervik. Sommelier Kenzo Lauwereins draagt al jaar en dag de Belgische wijnen sterk in het hart en bouwde intussen een stevige band met de ondernemende wijnbouwers. Als 26-jarige jonge ondernemer blijft hij constant creatief en is steeds op zoek naar nieuwe zaken. “Ja, de volledige corona pandemie zorgde voor voldoende tijd om er altijd met hart en ziel te blijven voor gaan. Bij het wijnproeven rechtstreeks uit de houten vaten op de domein Ravenstein stelde wijnbouwer Dirk Talpe me voor om eens te proeven van wat achtergebleven gefermenteerde basiswijn, verdoken in een klein vaatje van 100 liter, sap dat hij uit het oog verloren had, maar dat zeker niet minder lekker smaakte. Ik stelde Dirk voor om daar misschien een portovariant van de te maken, uiteraard zonder de expliciete naam porto te gebruiken”, vertelt een enthousiaste Kenzo Lauwereins.

     

    FIST

     

    De jonge ondernemers besloten samen om deze basiswijn te laten evolueren, richting wie weet een eerste portovariant in België. De basis werd versterkt met alcohol – hetzelfde principe als bij porto – en deze opgewerkt met een rijping op houtchips. Kenzo Lauwereins: “Het verhaal was meteen compleet en het resultaat was verbluffend, een eerste portovariant in België is een feit. Normaliter mogen we de eerste flessen tegen april verwachten. Van Dirk en Patricia Talpe kreeg ik het volste vertrouwen en de volledige vrijheid om er een naam aan te koppelen. Ik koos voor de naam Fist, met verwijzing naar een vuist, dat op het etiket komt te staan. Hierbij willen we aantonen dat dit een samenwerking is tussen een wijnmaker en een sommelier, en dit onder het motto We slaan de handen in mekaar.”

     

    Wijndomein Ravenstein

    Dirk en Patricia Talpe

    Wervik

    www.wijndomein-ravenstein.be

     

    Kenzo Lauwereins

    Restaurant Vlass

    Middelkerke

    www.vlass.be

     

    00000





    28-02-2021 om 10:43 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN IN OOSTENDE

    VIER VALENTIJN MET VAN BULCK

    BIOBIEREN

    WIJNEN

    STERKE DRANKEN

    DIVERSE GESCHENKEN

     

     

    LOVE IS (ALMOST) IN THE AIR

     

    Ons cadeau

    14% op ons volledig assortiment

     

     

    De meest romantische dag van het jaar komt er weer aan. Wil je jouw Valentijntje dit jaar extra verwennen? Verras hem of haar met een van onze heerlijke biobieren, wijnen, sterke dranken of gift sets.

     

    Tot en met zondag 14 februari geniet je van 14% korting op al onze biologische dranken.

    VAN BULCK: DE ULTIEME REFERENTIE VOOR AL UW BIOLOGISCHE DRANKEN

     

    Van Bulck staat garant voor Belgische biobieren van de beste kwaliteit. Onze bieren worden ambachtelijk gebrouwen met uitsluitend gecertificeerde biologische ingrediënten en voldoen aan de vereiste normen om het Europese biolabel te mogen dragen. Dit betekent dat de gebruikte grondstoffen voor minstens 95% afkomstig zijn uit de biolandbouw. De hop en het graan worden met andere woorden geteeld zonder chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Voor het fruit en de kruiden die tijdens het brouwproces worden gebruikt, gelden dezelfde strenge normen.

     

    Meer gedetailleerde info:

     

    VAN BULCK BV

    Hertstraat 15, 8400 OOSTENDE

    +32 (0)467/06.37.55

    hello@vanbulck.eu

    www.vanbluck.eu

     

     

     





    11-02-2021 om 16:52 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTDUINKERKENAAR OP KETNET MET ANIMATIEREEKS


    Oostduinkerkenaar Joeri Christiaen

     

    pakt op Ketnet-tv uit met eigen animatiereeks

     

    Mush Mush & De Zwammetjes

     

     

     

    Na hij in 2017 de wereld van de animatiefilms positief verbaasde met de animatiereeks Mijn ridder en ik (My Knight and Me) schiet de Oostduinkerkenaar Joeri Christiaen opnieuw een hoofdvogel af. Met zijn Belgisch productiebedrijf Thuristar stuurt hij met Mush Mush & de Zwammetjes (Mush Mush & The Mushables) een gloednieuwe animatiereeks op ons los. Meer nog: vanaf 13 februari te zien op VRT-Ketnet om 16.10 u.

     

     

    Meteen kunnen we kennis nemen van het noeste werk dat Joeri Christiaen wist neer te zetten. Samen met zijn vriend Elfriede de Rooster uit Brabant (die nog meewerkte aan de productie van De Smurfen) ontwikkelde hij de nieuwe animatiereeks Mush Mush & The Mushables.

     

    OOSTDUINKERKE – PARIJS

     

    Joerie Christiaen uit Oostduinkerke begon zijn artistieke loopbaan in de KASK Gent (Koninklijke Academie Schone Kunsten) waarna hij het team van The Triplets of Belleville ging vervoegen als lead animator. Daarna ging het als een trein en zorgde hij met de Planktion Invasion in 2010 voor zijn eerste tv-series. Joerie – die in Parijs werkt als directeur van het Belgische Huis Thuristar – schreef en produceerde tegelijk de kortfilm 850 Meter. Hij stond in 2017 ook borg voor de tv-spin off’s My Knight and Me.

     

    Op zaterdag 13 februari is Mush Mush & The Mushables op Ketnet-tv om 16.10 u.  te bewonderen, straks op zowat 150 landen wereldwijd.

     

     

    Georges Keters

    Foto’s: Thuristar







    10-02-2021 om 10:50 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY VALENTINE AAN ZEE


    Zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021

     

    VALENTIJN IN RESTAURANT

    MARQUIZE – WESTENDE

     

     

    Romantisch genieten op restaurant zit er dit jaar jammer genoeg niet is. Chef Patrick en gastvrouw Heidi willen u niettemin culinair verwennen.

    Op zaterdag 13 en zondag 14 februari is het genieten van een take away Valentijnmenu:  4 gangen en enkele aperitiefhapjes.

    Alles is volledig voorbereid zodat u met gemak de gerechten op tafel kunt toveren.

    Valentijnmenu

    3 hapjes (mousse van beenhesp / sushi met zalm / hummus met cracker )

    *****

    Sint jacobsnootjes – gewokte groenten – broccoli – sojasaus 

    *****

    Sautee van ossenstaart – knolselder – graanmosterd

    *****

    Zeetong – butternut – koolrabi – beukenzwammen 

    *****

    Chocoladebrownie – ananas – kokos

     

     65,00 euro per persoon

     

     

    Wijnsuggesties

    Champagne 'Etienne Lefèvre' € 40,00

    Château d'Antugnac 'Terres Amoureuses' (wit) € 28,00 

    Domaine Gassier, Syrah (Zuid – Frankrijk) (rood) € 27,00

    1. Bestelling

    Bestellen kan telefonisch op 059311111 of per mail naar info@marquize.be en dat vóór donderdag 9 februari om 16.00 uur.

    2. Betaling

    Uw bestelling is pas definitief na overschrijving van het totale bedrag op rekening
    Marquize BV - BE96 7380 1663 3805

    met vermelding van uw naam en datum van afhaling.

    3. Afhaling

    • zaterdag 13 februari tussen 10.00 en 12.00 uur
    • zondag 14 februari tussen 10.00 en 12.00 uur

    TIP

    breng een doos of box mee om uw bestelling in te steken.

     

    We wensen u EEN culinaire Valentijn!  

     

     

    Restaurant MARQUIZE

    Heidi & Patrick

    Henri Jasparlaan 175

    WESTENDE-Bad

    059 31 11 11

    www.marquize.be

    info@marquize.be

     

     

     





    07-02-2021 om 16:37 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZONDHEID IN HET GLAS

    GEZONDHEID IN HET GLAS

     

    ALCOHOLVRIJDE COCKTAILS

    IN DE VLASS IN MIDDELKERKE

     

     

    Onder het motto “We geven februari extra schwung!” inspireert sommelier Kenzo Lauwereins uit restaurant De VLASS, zich – na drie succesrijke jaren – ook dit jaar in alcoholvrije cocktails om de liefhebbers een energieke beleving te geven. Zijn enthousiasme gaf hem het idee om deze gezonde lijn door te trekken tijdens deze moeilijke en barre tijden.

    AMBACHTELIJK

    Kenzo legt uit: “Het zijn allemaal smaken die naar iets fris, puur en ambachtelijk kunnen leiden. Uiteraard zonder alcohol. De cocktails zijn ambachtelijk, vervaardigd naar eigen creatie, zonder extra toevoegingen van suiker. Er zijn twee verschillende smaakpatronen: bloedsinaas – wortel – karamel en of lychee – appel – basilicum. Steeds in flesjes van 259 ml aan de prijs van 6 euro per flesje.”

     

    Gezien momenteel de restaurants nog niet toegankelijk zijn, blijft Kenzo Lauwereins niet bij de pakken zitten. Hij levert deze in huis gemaakte alcoholvrije cocktail graag aan huis in Middelkerke en zijn deelgemeenten.

     

    Kenzo Lauwereins

    Sommelier restaurant Vlass

    Leopoldlaan  246

    8430 Middelkerke

    059 30 18 37

    Info@vlass.be

    0497 40 89 81

    www.vlass.be

    www.bloggen.be/sommelierkenzo

     

     

     





    04-02-2021 om 09:53 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/12-12/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 19/10-25/10 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs