Inhoud blog
  • KURSAAL OOSTENDE
  • KURSAAL OOSTENDE
  • ERETEKENS IN MIDDELKERKE
  • Middelkerke op Radio Noordzee
  • Halooween in NIEUWPOORT
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Magazine DE BOAREBREKER - Gastronomie & Toerisme

    29-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULIBEL CULINAIRE WEDSTRIJD

     

    Culibel

     

    Zoekt de

    BESTE TERRINE VAN BELGIË

     

     

     

    In de salons van restaurant ’t Oosthof in Jabbeke-Snellegem stelde de Collegiale culinaire vereniging CULIBEL de wedstrijd BESTE TERRINE VAN BELGIË voor, een gloednieuwe organisatie die in januari 2022 zijn beloop zal krijgen. De wedstrijd staat open voor zowel professionele chef-koks als leerlingen 6de en 7de jaar van de hotelscholen. Zij werken aan een Terrine van witloof, Noordzee garnalen en Mechelse koekoek. Deze wedstrijd rond het jubileumjaar CULIBEL 40  jaar af. Voorzitter Mario Afschrift en zijn dynamisch bestuur staan borg voor een hoogstaand culinair gebeuren.

     

    40 JAAR CULIBEL - DE KUNST VAN HET TAFELEN

     

    Culibel-voorzitter Mario Afschrift: “Sinds oktober 1981 verenigt Culibel restauranthouders en andere horeca professionals. De leden verbinden zich tot een aantal kernwaarden, zoals gastvrijheid, ecologie, het gebruik van streekproducten en collegialiteit. Via allerlei initiatieven geeft Culibel de individuele zaken een duwtje in de rug en trekt het de banden met leveranciers en sponsors aan. De 21 leden van toen zijn ondertussen uitgebreid naar meer dan 100, waaronder niet enkel restaurants, maar ook traiteurs, B&B’s en hotels. Hun motto: De kunst van het tafelen, dragen ze allemaal met liefde voor het vak in het hart.”

     

    DE BESTE TERRINE VAN BELGIË

     

    Westrijdvoorzitter Guido Neirynck hierover: “Deze kookwedstrijd is een nieuw concept, dat in principe jaarlijks zal plaats vinden. Alle Belgische professionelen kunnen eraan deelnemen, maar ook leerlingen uit het zesde en zevende jaar van een hotelschool. Voor deze eerste editie gaat Culibel op zoek naar de beste terrine van witloof, noordzeegarnalen en Mechelse koekoek, gepaard met een Belgisch bier.”

    Op 24 januari 2022 zal een jury onder leiding van topchefs Eddie Van Maele en Guido Neirynck de winnende terrine selecteren in de Salons Saint-Germain in Diksmuide. De top drie krijgt een mooi prijzenpakket, met niet alleen een geldprijs, maar ook een wellnesspakket, flessen champagne en ander fraais.

     

    Meer info en details over de wedstrijd: https://culibel.be/wedstrijd-de-beste-terrine-van-belgie/

     

     

    Meer info Culibel:  www.culibel.be + info@culibel.be + Facebook + Instagram

     

     

    Georges Keters

     

     







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 06/12-12/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 19/10-25/10 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs