Meryl en Paul Morgan zijn een zeer succesvol stel uit Manhattan, wiens bijna perfecte leven maar één scheurtje vertoond - hun falende huwelijk. Maar de commotie rondom hun liefdesleven valt in het niets bij wat te gebeuren staat: ze zijn getuigen van een moord en worden het doelwit van een huurmoordenaar. Uit bescherming verplaatst de politie de Morgans van hun geliefde New York naar een klein dorp in Wyoming. De relatie die al op instorten stond, lijkt nu volledig te stranden in de Rocky Mountains...tenzij de Morgans, in hun nieuwe BlackBerry vrije leven, hun hectische leven achter zich kunnen laten en hun passie nieuw leven kunnen inblazen.
Het leuke aan dit soort films is dat je er niets van verwacht, en je krijgt ook niets in retour. Goed toch? Even trailer bekijken en je hebt de film gezien.
In deze ijzingwekkende, amorele vertelling is Thurman de geboren onschuld, een speelbal in de handen van twee manipulatieve, gewetenloze edellieden die aantonen dat de liefde slechts een spel is.
Tijdloze film met mooie decors, prachtige kostuums, een goed scenario en geslaagde regie en montage. Meer moet dit volgens mij niet zijn.
Michael Moore neemt dit keer de globale financiële crisis onder de loep en de economie in de Verenigde Staten, nu Obama het roer heeft overgenomen van Bush. Daarnaast gaat de documentaire over de rampzalige invloed die de heerschappij van de grote bedrijven, en de onstilbare honger naar winst, heeft op het dagelijks leven van de gewone Amerikaan en andere burgers ter wereld.
Ik hou wel van de documentaires van Michael Moore. De man heeft lef, en schetst met een knipoog een beeld van de soms pijnlijke werkelijkheid.
Yvonne: Where were you last night? Rick: That's so long ago, I don't remember. Yvonne: Will I see you tonight? Rick: I never make plans that far ahead.
Casablanca was in 1942 een transitoord voor Europeanen op de vlucht voor het nazisme. Bogart is de verbitterde, levensmoeë Amerikaan die zich in zijn Café Américain afzijdig houdt van de wereld en zijn verleden poogt weg te drinken. Tot de dag waarop zijn oude vlam Ingrid Bergman, die hem destijds in Parijs in de steek liet, zijn bar en opnieuw zijn leven binnenstapt en hem smeekt haar man, een verzetsstrijder, te helpen ontsnappen.
Prachtige klassieker, moet je gezien hebben !
Noot deze film staat op nr 1 in de lijst met de 101 beste scenario's (onder films uit de oude doos)
Undercover spion Bob Ho besluit zijn spionagecarrière op te geven om meer tijd met zijn vriendin Gillian door te brengen. Maar, Bob moet eerst nog één missie volbrengen voordat Gillian met hem wil trouwen: het overwinnen van haar drie eigenwijze kinderen. Als Gillian plotseling de stad uit moet, past Bob op om de kinderen beter te leren kennen. Als één van de kinderen per ongeluk een top-secret formule download komt een Russische terrorist ze op het spoor...
Goed om na een vermoeiende werkdag bij onderuit te zakken.
Op 7 juli 2005, s morgens, net voor 9u en nog eens precies 1 uur later, ontploften er in totaal 4 bommen in Londen. Tijdens de ochtendspits reisden 4 terroristen met het openbaar vervoer. Daar laten ze de explosieven die ze in hun rugzakken droegen, ontploffen. In een paar minuten tijd stierven er 56 mensen en raakten 700 anderen gewond op 3 metrostellen en 1 dubbeldekkerbus. Op een videoband die later ontdekt werd, kondigt een van de Islamitische terroristen aan dat zijn groepering in oorlog is met de Britse samenleving. Deze film gaat over twee mensen die rechtstreeks slachtoffer zijn van de aanslagen, hoewel ze niet eens in Londen zelf aanwezig waren. London River vertelt het verhaal van Ousmane, een moslim, en de katholieke mevrouw Sommers. Ousmane leeft in Frankrijk, mevr. Sommers op een van de Britse Kanaaleilanden Guersney. Beiden leiden een perfect normaal leven, tot op de dag dat ze vernemen dat hun kinderen vermist zijn sinds de aanslagen van 7/7. Pas wanneer ze in de Britse hoofdstad aankomen, ontdekken ze dat hun kinderen hier samen woonden. Ousmane en Mevr. Sommers mogen dan al heel hard van elkaar verschillen op religieus en cultureel vlak, toch delen ze de hoop om hun kinderen levend terug te vinden.
Ik vond deze niet meteen een hoogvlieger, vrij voorspelbaar en soms zelfs vervelend.
Alles Stroomt gaat over de gevoelens van een moeder en een zoon die op een belangrijk punt in hun leven ieder een andere kant op gaan. Damiaan is geslaagd voor zijn eindexamen en verlaat zijn ouderlijk huis om op kamers te gaan. Zijn moeder die hem na de dood van haar man alleen heeft opgevoed, komt een nieuwe liefde tegen, een binnenschipper. Als zij bij hem gaat wonen verandert alles; er is geen ouderlijk huis meer en moeder en zoon leven meer en meer langs elkaar heen en verliezen elkaar uit het oog. De vraag is of de moeder-zoon liefde dit overwint.
Meisjes gaat over een vrouw van zeventig die in haar jeugd bij een muziekgroep heeft gezongen en vandaag weer op het podium wil staan. Ze vraagt aan haar zoon, de ruige R&B muzikant Sid, of hij met haar een bandje wil oprichten. Sid springt nog liever in de Schelde dan met zijn moeder op een podium te staan. Maar uit geldgebrek accepteert hij uiteindelijk toch om muziek te maken met zijn moeder en haar geschifte vriendinnen. Sid heeft wel één voorwaarde: het moet zijn muziek worden...
Niet meteen een grote bioscoophit, maar best wel aardig.
Shutter Island brengt het verhaal over twee politiemannen, Teddy Daniels en Chuck Aule, die naar een afgeleden eiland voor de kust van Massachusetts worden gestuurd om de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit de vestingachtige psychiatrische inrichting voor criminelen te onderzoeken.
Vreemde, maar goede film. Na het bekijken heb ik wel het gevoel deze al eens eerder gezien te hebben, al heb ik geen idee waar of hoe. Hij laat toch een beetje een blijvende indruk na.